Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat és szervei 2024. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2024. évi vitelének szabályairól

Hatályos: 2024. 02. 17

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat és szervei 2024. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2024. évi vitelének szabályairól

2024.02.17.

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, az önkormányzat által fenntartott önállóan működő és gazdálkodó- valamint az önállóan működő költségvetési szerveire.

Az önkormányzat és költségvetési szervei 2024. évi költségvetési bevételei és kiadásai

2. § (1) Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2024. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 1 697 823 028 forintban állapítja meg. A bevételi főösszegen belül az önkormányzat intézményeinek finanszírozására 360 615 883 forint bevételi és kiadási előirányzat szerepel.

(2) Működési és felhalmozási célú bevételek és kiadások:

a) A működési célú bevételeket 1 697 823 028 forintban, ebből:

aa) A központi, irányítószervi támogatás bevételét 360 615 883 forintban

ab) A működési célú pénzmaradvány igénybevételét 749 265 937 forintban

b) A működési célú kiadásokat 965 723 046 forintban, ebből:

ba) a személyi jellegű kiadásokat 301 265 402 forintban

bb) a munkaadókat terhelő járulékokat 38 076 492 forintban

bc) a dologi jellegű kiadásokat 188 849 091 forintban

bd) ellátottak pénzbeli juttatásait 13 500 000 forintban

be) egyéb működési célú kiadások összegét 50 930 814 forintban,

bf) a központi, irányítószervi támogatás kiadását 360 615 883 forintban

bg) az államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetésének összegét 12 485 364 forintban

c) A felhalmozási célú bevételeket 0 forintban

d) A felhalmozási célú kiadást 732 099 982 forintban, ebből:

da) a beruházások összegét 721 719 500 forintban

db) a felújítások összegét 6 500 000 forintban

dc) a hitel törlesztést államháztartáson kívülre 2 870 000 forintban

dd) a pénzügyi lízing kiadásokat 1 010 482 forintban állapítja meg.

3. § (1) A 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg forrásonkénti megbontását az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek címek, alcímek, előirányzat-csoportok, kiemelt- és részelőirányzatok szerinti részletezésben elkülönítetten és összesítve az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat 2024. évre tervezett egyéb működési célú támogatásokból származó bevételei államháztartáson belülről összege: 95 477 106 forint. Az egyéb működési célú támogatásokból származó bevételeket jogcímenként az 1. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat általános működésének 2024. évi állami támogatásait a 2. melléklet mutatja be.

Az önkormányzat kiadásai

4. § (1) A 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg – az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek címek, alcímek, előirányzat-csoport, kiemelt- és részelőirányzatok szerinti részletezését – elkülönítetten és összesítve, valamint a költségvetési szervek létszám-előirányzatát a 3. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek felújítási előirányzatait célonként, felhalmozási kiadásait feladatonként – cím, alcím, kiemelt előirányzat, részelőirányzat bontásban – a 4. melléklet rögzíti.

(3) Az önkormányzat által tervezett pénzbeli és természetbeni szociális alapellátásokat tételesen az 5. melléklet tartalmazza.

(4) Az önkormányzat által tervezett egyéb működési célú kiadásokat tételesen a 6. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat céltartalékot nem tervezett.

(6) Az önkormányzat 2024. évi saját bevételeit a 9. melléklet tartalmazza

(7) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségeit a 10. melléklet tartalmazza.

(8) Az önkormányzat többéves kihatással járó döntéseinek alakulását a 11. melléklet tartalmazza.

Köztisztviselői illetményalap

5. § A képviselő-testület a köztisztviselői illetményalapot 2024.01.01-től 70 000 forintban állapítja meg.

Illetménykiegészítés

6. § A képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3)-(4) bekezdése alapján az önkormányzat köztisztviselői részére 20% illetménykiegészítést állapít meg.

Költségvetési szervek létszámkeretei

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat

a) engedélyezett költségvetési létszámkeretét (álláshely) 62,0 főben

b) az éves átlagos statisztikai állományi létszámot (átlaglétszám) 61,0 főben

állapítja meg.

(2) Az önkormányzat és a költségvetési szervei létszám-előirányzatát a képviselő-testület címenként a 3. melléklet szerint állapítja meg.

Az önkormányzat 2024. évi költségvetési mérlege

8. § A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat bemutató 2024. évi költségvetési mérleget a 7. melléklet tartalmazza.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § (1) Az önkormányzat 2024. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak alakulásáról az előirányzat-felhasználási ütemtervet a 8. melléklet tartalmazza.

(2) Az előirányzat-felhasználási ütemtervet az év közbeni pótelőirányzatokkal, valamint az időközben az önkormányzat tudomására jutott eltérő pénzforgalmi teljesítéssel módosítani szükséges.

(3) A képviselő-testület a gazdálkodás vitelének folyamatos biztosítása érdekében a költségvetési szervek kezdeményezése alapján feljogosítja a polgármestert az előirányzat-felhasználási ütemtervtől való eltérésre. A polgármester – az első negyedév kivételével –negyedévente, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal a képviselő-testület elé terjeszti az előirányzat-felhasználási ütemterv módosítását.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok, a költségvetés vitelének rendje

10. § (1) Az önkormányzat és a felügyelete alá tartozó költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatait év közben a képviselő-testület döntésével megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervei a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól előirányzat-módosítás nélkül eltérhet, kivéve a külön sorban szereplő részelőirányzatokat.

(3) A polgármester a helyi önkormányzat bevételeit és kiadásait megmódosíthatja, valamint a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A polgármester 500 000 forint értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, döntéséről tájékoztatja a képviselő-testületet.

11. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek saját hatáskörben előirányzat-módosítási kezdeményezést nyújthatnak be a polgármesternél.

(2) Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A képviselő-testület előirányzat változás miatt a költségvetési rendeletet – az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosíthatja.

Pályázat, megállapodás eljárási rendje

12. § Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szerveknek – szakmai feladataik ellátásához – az önkormányzaton kívüli költségvetési források igénybevételére irányuló tevékenysége (pályázat, megállapodás) során az alábbiak szerint kell eljárniuk:

a) A költségvetési szerv pályázati tevékenysége pénzeszközök átvételére vonatkozó megállapodás az alapító okiratban megjelölt alapfeladat ellátására irányulhat.

b) Amennyiben a tervezett pályázat megvalósítása

ba) a költségvetési szerv alapfeladatától eltérő szakmai kötelezettséget jelent

bb) az alapfeladat növekedését és többletműködtetési igényt eredményez

bc) fenntartó részéről támogatási nyilatkozatot igényel, a költségvetési szerv köteles előzetesen bejelenteni a polgármesternek.

c) A polgármester a képviselő-testület elé legközelebbi ülésre döntésre beterjeszti az önkormányzaton kívüli forrás költségvetési igénybevételét.

d) Az önkormányzat 2024. évi költségvetésében pályázati támogatással megvalósuló feladatok teljesítése a támogatás jóváhagyását követően kezdhető meg.

Pénzmaradvány felülvizsgálat, elszámolás

13. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek pénzmaradványát a képviselő-testület vizsgálja felül, és azt a képviselő-testület a zárszámadási rendeletével egy időben hagyja jóvá.

(2) A pénzmaradvány elszámolása során elvonásra kerül:

a) végleges feladat elmaradás miatti összeg,

b) a meghatározott célra rendelkezésre bocsátott – áthúzódó pénzügyi teljesítés nélküli összeg,

c) a munkaadót terhelő járulékok,

d) gazdálkodási szabályok megsértéséből adódó összeg,

e) a feladatmutató elmaradásával arányos támogatás.

(3) Az állami költségvetés javára befizetendő, az önkormányzatot meg nem illető normatív állami hozzájárulást az előző évi pénzmaradvány terhére kell elszámolni.

(4) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek tárgyévi személyi juttatásai - és annak járulékaiból származó előirányzat maradványának felhasználásáról a képviselő-testület dönt. A döntést legkésőbb a pénzmaradvány felülvizsgálatakor meghozza, figyelembe véve az önkormányzat forráshiányát, az emiatt fennálló gazdasági szükséghelyzetet.

Támogatásokról beszámolás és ellenőrzés

14. § (1) Az önkormányzat a feladatai ellátása során támogatja a lakosság önszerveződő közösségeit, együttműködik e közösségekkel, biztosítja a helyi közügyekben való széles körű állampolgári részvételt, melyhez az önkormányzati költségvetés Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre kiadások előirányzatán belül a Helyi non-profit szervezetek támogatása címen 2 000 000 forint összegben forrást biztosít.

(2) A támogatás felhasználásáról történő beszámolásra és ellenőrzésre az államháztartáson kívüli forrás átvételére és átadására vonatkozó szabályokról szóló 5/2018. (VII.10.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerint kerül sor.

Adat- és információszolgáltatás

15. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek gazdálkodásukról a polgármester által elrendelt időben és tartalommal szolgáltatnak információt.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a költségvetési előirányzatok teljesítéséről minden hónapban a tárgyhót követő hó 25. napjáig információt szolgáltat a polgármester és az önállóan működő intézmények vezetői részére. Az információs jelentést első alkalommal az I-III. havi adatokról 2024. április 25. napjáig kell szolgáltatni.

(3) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a költségvetés tervezéséhez és végrehajtásához kapcsolódó rendszeres és eseti adat- és információ szolgáltatásra köteles a Magyar Államkincstár Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósága felé. Az adatszolgáltatás magába foglalja a hozzá tartozó önállóan működő költségvetési szervek adatszolgáltatását is.

A karbantartási és felhalmozási feladatok végrehajtása

16. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a saját költségvetésükben szereplő előirányzat terhére karbantartási feladataikat saját jogkörükben végzik el.

(2) Az önkormányzat költségvetési szervei 2024. évben a felújítási és beruházási feladatokat az intézményi felhalmozási kiadások előirányzata terhére saját jogkörükben végzik el.

(3) Az önkormányzat felújítási és beruházási feladatainak megvalósítása a Zákányszéki Polgármesteri Hivatal feladatát képezi.

(4) A felújítási és beruházási célú kiadási előirányzatot az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a költségvetési rendeletben meghatározott célra használják fel. Az önkormányzatnak a megjelölt feladatra fel nem használt része, valamint a feladatok évközi csökkentése esetén az e célra biztosított előirányzat arányos része elvonásra kerül a pénzmaradvány felülvizsgálata során.

Az önkormányzati biztos

17. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervnek tájékoztatást kell adni a polgármesternek a költségvetési szervek elismert tartozásállományáról, mely az esedékességet követő 20 napon belül ki nem egyenlített tartozásokat egy összegben, az esedékességet követő 20 napon túl ki nem egyenlített tartozásokat tételesen tartalmazza.

(2) Amennyiben a költségvetési szerv eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, de legalább 5 000 000 forintot meghaladó tartozásállománya 30 napon túl fennáll, önkormányzati biztost kell kirendelni.

(3) Az önkormányzati biztos személyéről a képviselő-testület dönt. A képviselő-testület döntése alapján a biztost a polgármester bízza meg.

Bankszámla vezetés

18. § (1) Az önkormányzat számlavezető pénzintézete a 2024. évben az MBH Bank Nyrt.

(2) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek – Zákányszéki Polgármesteri Hivatal, Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde, Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár – önálló bankszámlával rendelkeznek.

(3) Az intézmények pénzellátása a gazdasági eseményekhez igazodóan, az önkormányzat általi finanszírozással történik.

(4) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközei a vagyonrendeletben írtak szerint a számlavezető hitelintézetnél helyezhető el 3 hónapnál rövidebb időre lekötött tartós bankbetét, kivéve ha a bankbetét összege nem haladja meg a felhalmozási célú bevételeknél átmenetileg fel nem használt forrásokat.

Záró rendelkezések

19. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

20. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1-től kell alkalmazni.

1. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2024.évre tervezett bevételei

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

S Z Á M

N É V

ADATOK FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I. Kötelező feladatellátások

1

Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

4 778 144

2

Szolgáltatások ellenértéke

3 762 320

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 015 824

ÖSSZESEN:

4 778 144

2

Sportlétesítmények működtetése, fejlesztése (sportcsarnok)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

5 799 742

2

Szolgáltatások ellenértéke

4 566 727

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 233 015

ÖSSZESEN:

5 799 742

3

Köztemető fenntartása, működtetése

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

672 395

2

Szolgáltatások ellenértéke

672 395

ÖSSZESEN:

672 395

4

Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

1

Működési költségvetés

2

Közhatalmi bevételek

76 700 000

1

Magánszemélyek kommunális adója

11 000 000

4

Iparűzési adó (1,8%, adózói befizetések)

65 000 000

5

Egyéb közhatalmi bevételek (adóbírság, adópótlék,talaljterhelési díj)

700 000

ÖSSZESEN:

76 700 000

5

Önkormányzatok elszámolásai

1

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

439 508 727

1

Önkormányzatok működési támogatásai

364 880 475

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

129 836 586

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

118 333 234

3

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

18 028 000

4

Bölcsőde támogatása

36 808 600

5

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

55 311 507

6

Szünidei étkeztetés támogatűsa

109 440

7

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 453 108

8

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

Kéményseprő ipari közszolgáltatás támogatás

Szociális tűzifa vásárlás állami támogatása

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

74 628 252

Ebből:

Homokháti Kistérség Többcélú Társulástól a 2022.évi pénzmaradvány visszautalása

Mórahalom Városi Önkormányzat hozzájárulása diétás étkeztetés költségeihez

2 258 500

Nyári diákmunka támogatása

A Magyarország 2024.évi központi költségvetésről szóló 2023.évi LV.törvény 3.melléklet 5.2.1.5. Önkormányzatok rendkívüli támogatása jogcímre benyújtandó pályázat az önkormányzat és szervei 2024.évi költségvetési rendeletében az esetleg felmerülő finanszírozási gondok miatt

72 369 752

3

Működési bevételek

3 707 937

3

Közvetített szolgáltatások értéke

2 974 004

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

733 933

8

Kamatbevételek

ÖSSZESEN:

443 216 664

6

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

3 291 719

2

Szolgáltatások ellenértéke (lakbér)

3 291 719

9

Egyéb működési bevételek

ÖSSZESEN:

3 291 719

7

Közfoglalkoztatás

1

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

18 688 854

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

18 688 854

Ebből:

Közfoglalkoztatás állami támogatása

18 288 854

Terület alapú támogatás

400 000

2

Felhalmozási költségvetés

6

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

Ebből:

Közfoglalkoztatás állami támogatása

ÖSSZESEN:

18 688 854

8

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

10 240 908

2

Szolgáltatások ellenértéke

5 229 760

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 540 750

8

Kamatbevételek

21 397

9

Egyéb működési bevételek

2 449 001

ÖSSZESEN:

10 240 908

9

Város-, Községgazdálkodái egyéb szolgáltatások (mezőőrség)

1

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2 160 000

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 160 000

Ebből:

Mezőőri támogatás

2 160 000

1574/2022(XI.28.) Korm.határozat alapján mezei őrszolgálat fenntartásának támogatása

ÖSSZESEN:

2 160 000

I. Kötelező feladatellátások összesen

565 548 426

1

Működési költségvetés

565 548 426

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

460 357 581

1

Önkormányzatok működési támogatásai

364 880 475

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

129 836 586

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

118 333 234

3

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

18 028 000

4

Bölcsőde támogatása

36 808 600

5

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

55 311 507

6

Szünidei étkeztetés támogatűsa

109 440

7

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 453 108

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

95 477 106

2

Közhatalmi bevételek

76 700 000

Magánszemélyek kommunális adója

11 000 000

Iparűzési adó

65 000 000

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg. díj, adóbírság, adópótlék)

700 000

3

Működési bevételek

28 490 845

1

Készletértékesítés ellenértéke

-

2

Szolgáltatások ellenértéke

17 522 921

3

Közvetített szolgáltatások értéke

2 974 004

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5 523 522

8

Kamatbevételek

21 397

9

Egyéb működési bevételek

2 449 001

I.Kötelező feladatellátások összesen

565 548 426

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

1

Maradvány igénybevétele

748 563 438

ÖSSZESEN:

748 563 438

1

Zákányszék Község Önkormányzata bevételei összesen:

1 314 111 864

1

Működési költségvetés

1 314 111 864

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

460 357 581

1

Önkormányzatok működési támogatásai

364 880 475

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

129 836 586

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

118 333 234

3

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

18 028 000

4

Bölcsőde támogatása

36 808 600

5

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

55 311 507

6

Szünidei étkeztetés támogatűsa

109 440

7

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 453 108

8

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

95 477 106

2

Közhatalmi bevételek

76 700 000

Magánszemélyek kommunális adója

11 000 000

Iparűzési adó

65 000 000

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg. díj, adóbírság, adópótlék)

700 000

3

Működési bevételek

28 490 845

2

Szolgáltatások ellenértéke

17 522 921

3

Közvetített szolgáltatások értéke

2 974 004

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5 523 522

8

Kamatbevételek

21 397

9

Egyéb működési bevételek

2 449 001

6

Finanszírozási bevételek

748 563 438

1

Maradvány igénybevétele

748 563 438

1

Zákányszék Község Önkormányzata bevételei összesen:

1 314 111 864

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I. Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység (továbbszámlázás bevételei, házaságkötő bérleti dija, kamatok)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

2 479 816

2

Szolgáltatások ellenértéke

675 000

3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 422 925

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

381 442

8

Kamatbevételek

449

ÖSSZESEN:

2 479 816

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási bevételek

103 476 462

1

Maradvány igénybevétele

2

Központi, irányítószervi támogatás

103 476 462

ÖSSZESEN:

103 476 462

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal bevételei összesen

105 956 278

1

Működési költségvetés

105 956 278

3

Működési bevételek

2 479 816

2

Szolgáltatások ellenértéke

675 000

3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 422 925

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

381 442

8

Kamatbevételek

449

6

Finanszírozási bevételek

103 476 462

1

Maradvány igénybevétele

-

2

Központi, irányítószervi támogatás

103 476 462

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal bevételei összesen

105 956 278

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I. Kötelező feladatellátások

1

Gyermekétkeztetés (bölcsődés, óvodás, iskolás)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

14 245 527

5

Ellátási díjak

11 216 950

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 028 577

ÖSSZESEN:

14 245 527

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Egyéb vendéglátás (alkalmazott, egyéb vendég)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

2 470 750

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 945 472

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

525 278

ÖSSZESEN:

2 470 750

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási bevételek

227 603 094

1

Maradvány igénybevétele

2

Központi, irányítószervi támogatás

227 603 094

ÖSSZESEN:

227 603 094

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

244 319 371

1

Működési költségvetés

244 319 371

3

Működési bevételek

16 716 277

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 945 472

5

Ellátási díjak

11 216 950

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 553 855

6

Finanszírozási bevételek

227 603 094

1

Maradvány igénybevétele

-

2

Központi, irányítószervi támogatás

227 603 094

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

244 319 371

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I. Kötelező feladatellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

2 203 904

2

Szolgáltatások ellenértéke

2 202 807

8

Kamatbevételek

1 097

ÖSSZESEN:

2 203 904

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás (Teleház)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

992 785

2

Szolgáltatások ellenértéke

992 785

ÖSSZESEN:

992 785

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási bevételek

30 238 826

1

Maradvány igénybevétele

702 499

2

Központi, irányítószervi támogatás

29 536 327

ÖSSZESEN:

30 238 826

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár összesen

33 435 515

1

Működési költségvetés

33 435 515

3

Működési bevételek

3 196 689

2

Szolgáltatások ellenértéke

3 195 592

8

Kamatbevételek

1 097

6

Finanszírozási bevételek

30 238 826

1

Maradvány igénybevétele

702 499

2

Központi, irányítószervi támogatás

29 536 327

ÖSSZESEN:

33 435 515

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei bevételei összesen:

1 697 823 028

1

Működési költségvetés

1 697 823 028

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

460 357 581

1

Önkormányzatok működési támogatásai

364 880 475

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

129 836 586

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

118 333 234

3

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

18 028 000

4

Bölcsőde támogatása

36 808 600

5

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

55 311 507

6

Szünidei étkeztetés támogatűsa

109 440

7

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 453 108

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

95 477 106

2

Közhatalmi bevételek

76 700 000

Magánszemélyek kommunális adója

11 000 000

Iparűzési adó

65 000 000

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg díj, adóbírság, adópótlék)

700 000

3

Működési bevételek

50 883 627

2

Szolgáltatások ellenértéke

23 338 985

3

Közvetített szolgáltatások értéke

4 396 929

5

Ellátási díjak

11 216 950

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

9 458 819

8

Kamatbevételek

22 943

9

Egyéb működési bevételek

2 449 001

6

Finanszírozási bevételek

1 109 881 820

1

Maradvány igénybevétele

749 265 937

2

Központi, irányítószervi támogatás

360 615 883

2024. évi bevételi előirányzatok összesen

1 697 823 028

2. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata 2024. évi állami támogatásai a minimálbér, az esélyteremtési illetmény valamint pedagógus béremelés támogatással együtt

Forintban

Ssz.

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Mennyiségi egység

Fajlagos összeg

Mutató

2024.évi terv

1

1.1.1.1. Info 1

1.1.1.1. Info 1
Önkormányzati hivatal működésének támogatása - elismert hivatali létszám alapján

elismert hivatali létszám

6 633 500

7,83

51 940 305

2

1.1.1.1. Info 2

1.1.1.1. Info 2
1.1.1.1. - Info 1 összegből az önkormányzatra jutó lakosságarányos támogatás

forint

0

51 940 305

3

1.1.1.1. Info 3

1.1.1.1. Info 3
1.1.1.1. - Info 2 összegből az önkormányzatra jutó lakosságarányos támogatás kiegészítéssel növelt összege

forint

0

51 940 305

4

1.1.1.1.

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

forint

5 537 000

51 940 305

5

1.1.1.2. Info

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása - kiegészítés előtt

hektár

26 000

3 640 000

6

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

forint

26 000

3 640 000

7

1.1.1.3.1.

Településüzemeltetés - közvilágítás alaptámogatása

forint

0

50 953 500

8

1.1.1.3.2.

Településüzemeltetés - közvilágítás üzemeltetési támogatása

forint

0

0

9

1.1.1.4. Info

Településüzemeltetés - köztemető támogatása - kiegészítés előtt

forint

0

2 698 580

10

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

forint

0

2 698 580

11

1.1.1.5. Info

Településüzemeltetés - közutak támogatása - kiegészítés előtt

forint

5 069 540

12

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

forint

5 069 540

13

1.1.1.6. Info

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - kiegészítés előtt

lakos

8 500 000

14

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

forint

8 500 000

15

1.1.1.7. Info

Településüzemeltetés - Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

külterületi lakos

3 424 650

16

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

forint

2 550

3 424 650

17

1.1.4.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

0

0

3 610 011

19

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

129 836 586

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

20

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

172 374

79,3

13 669 258

21

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás – üzemeltetési támogatás

forint

0

0

1.2.2. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

22

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

5 980 790

7,7

78 420 976

1.2.3. Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

Alapfokozatú végzettségű

23

1.2.3.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

514 000

3,0

2 151 000

Mesterfokozatú végzettségű

24

1.2.3.1.2.2.

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

2 167 000

1,0

3 020 000

1.2.5. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

25

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

5 268 000

4,0

21 072 000

26

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

118 333 234

27

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

18 028 000

1.3.3. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

Bölcsődei bértámogatás

28

1.3.3.1.1.

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

8 522 000

1,0

8 522 000

29

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

6 838 000

4,0

27 352 000

30

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

forint

934 600

934 600

31

1.3.3.

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

36 808 600

32

1.3.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

forint

54 836 600

33

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

3 620 000

6,91

25 014 200

34

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

forint

30 297 307

35

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

étkezési adag

570

192

109 440

36

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

55 420 947

37

1.5.2.

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása (könyvtári érdekeltségnövelővel együtt)

forint

2 213

6 453 108

38

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

forint

6 453 108

39

1.6.

Az önkormányzatot megiilető 2024.évi állami támogatások a bérminimun és garantált illetmény támogatással együtt összesen

364 880 475

3. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2024. évre tervezett kiadásai

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2024. Eredeti költségvetés

S Z Á M

N É V

ADATOK FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I. Kötelező feladatellátások

1

Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

3 086 100

2

Munkaadókat terhelő járulékok

50 000

3

Dologi kiadások

2 225 870

ÖSSZESEN:

5 361 970

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

0,8

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

0,8

2

Sportlétesítmények működtetése, fejlesztése (sportcsarnok)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 383 000

2

Munkaadókat terhelő járulékok

50 000

3

Dologi kiadások

6 874 536

Ebből:

Épületek energia költsége összesen

6 510 974

Áramdij

133 298

Gázdíj

6 361 214

Vízdíj

16 462

ÖSSZESEN:

9 307 536

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

0,5

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

0,5

3

Köztemető fenntartása, működtetése

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

370 630

Ebből:

Épületek energia költsége összesen

38 332

Áramdij

38 332

5

Egyéb működési célú kiadások

1 628 014

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 628 014

Ebből:

Kegyeleti Kft Hódmezővásárhelynek

1 628 014

ÖSSZESEN:

1 998 644

4

Önkormányzatok elszámolásai

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

16 869 400

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 193 022

3

Dologi kiadások

1 667 427

Ebből

rendezvények

2 000 000

5

Egyéb működési célú kiadások

48 302 800

1

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

46 302 800

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2 000 000

ÖSSZESEN:

69 032 649

Polgármester, alpolgármester álláshelye (fő)

2,0

Polgármester, alpolgármester átlaglétszáma (fő)

2,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye: (fő)

6,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma: (fő)

6,0

5

Ellátottak pénzbeli és természetbeni juttatásai

1

Működési költségvetés

3

Dologi kaidások (ellátottak természetbeni juttatásai)

2 000 000

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 500 000

ÖSSZESEN:

15 500 000

6

Közfoglalkoztatás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

12 721 260

2

Munkaadókat terhelő járulékok

826 881

3

Dologi kiadások

4 009 828

1

Beruházások

730 885

ÖSSZESEN:

18 288 854

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye: (fő)

8,7

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma: (fő)

8,7

7

Zöldterület kezelés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

8 052 000

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 046 760

3

Dologi kiadások

1 917 854

ÖSSZESEN:

11 016 614

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

2,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

2,0

8

Közutak üzemeltetése, fenntartása

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

2 000 000

Ebből:

Útkarbantartás (kül- és belterületi utak)

1 500 000

Hó eltakarítás

500 000

ÖSSZESEN:

2 000 000

9

Közvilágítás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

17 643 131

Ebből:

Közvilágítás áramdíja

16 145 989

ÖSSZESEN:

17 643 131

10

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

1 000 000

ÖSSZESEN:

1 000 000

11

Háziorvosi ügyeleti ellátás

1

Működési költségvetés

5

Egyéb működési célú kiadások

1 000 000

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 000 000

ÖSSZESEN:

1 000 000

12

Fogorvosi alapellátás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

495 600

ÖSSZESEN:

495 600

13

Az Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással valamint Településfejlesztési projektek és támogatásukkal kapcsolatos feladatok

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

4 026 000

2

Munkaadókat terhelő járulékok

523 380

3

Dologi kiadások

32 842 820

Ebből

Épületek energia költsége összesen

4 503 214

Áramdíj

915 379

Gázdíj

3 459 819

Vízdíj

128 016

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

715 779 615

ÖSSZESEN:

753 171 815

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

1,0

14

Város, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások ( mezőőrök, állatfelv. Egyéb községgazdálkodási feladatok)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

7 341 600

2

Munkaadókat terhelő járulékok

954 408

3

Dologi kiadások

1 218 855

Ebből

Épületek energia költsége összesen

72 621

Áramdíj

31 719

Vízdíj

40 902

ÖSSZESEN:

9 514 863

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

2,0

15

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

14 228 401

ÖSSZESEN:

14 228 401

16

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

7 570 058

ÖSSZESEN:

7 570 058

Kötelező feladatellátások összesen

937 130 135

1

Működési költségvetés

220 619 635

1

Személyi juttatások

54 479 360

2

Munkaadókat terhelő járulékok

5 644 451

3

Dologi kiadások

96 065 010

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany, víz)

11 125 141

Közvilágítás

16 145 989

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 500 000

5

Egyéb működési célú kiadások

50 930 814

1

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

46 302 800

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 628 014

2

Felhalmozási költségvetés

716 510 500

1

Beruházások

716 510 500

ÖSSZESEN:

937 130 135

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

4,3

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

4,3

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye: (fő)

8,7

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma: (fő)

8,7

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

2,0

Polgármester, alpolgármester álláshelye (fő)

2,0

Polgármester, alpolgármester átlaglétszáma (fő)

2,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye: (fő)

6,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma: (fő)

6,0

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási kiadások

373 101 247

1

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

360 615 883

Polgármesteri Hivatal finanszírozása

103 476 462

Óvoda finanszírozása

227 603 094

Művelődési Ház finanszírozása

29 536 327

2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 485 364

2

Felhalmozási költségvetés

4

Finanszírozási kiadások

3 880 482

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 870 000

Pénzügyi lízing kiadásai

1 010 482

ÖSSZESEN:

376 981 729

Zákányszék Község Önkormányzata összesen

1 314 111 864

1

Működési költségvetés

593 720 882

1

Személyi juttatások

54 479 360

2

Munkaadókat terhelő járulékok

5 644 451

3

Dologi kiadások

96 065 010

Ebből

Épületek energia költsége összesen

27 271 130

Közvilágítás

16 145 989

Áramdíj

1 118 728

Gázdíj

9 821 033

Vízdíj

185 380

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 500 000

5

Egyéb működési célú kiadások

50 930 814

1

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

46 302 800

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 628 014

6

Finanszírozási kiadások

373 101 247

1

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

360 615 883

2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 485 364

2

Felhalmozási költségvetés

720 390 982

1

Beruházások

716 510 500

4

Finanszírozási kiadások

3 880 482

1

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 870 000

2

Pénzügyi lízing kiadásai

1 010 482

5

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

ÖSSZESEN:

1 314 111 864

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

4,3

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

4,3

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye: (közcélú) (fő)

8,7

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma: (közcélú) (fő)

8,7

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

2,0

Polgármester, alpolgármester álláshelye (fő)

2,0

Polgármester, alpolgármester átlaglétszáma (fő)

2,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye: (fő)

6,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma: (fő)

6,0

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I. Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

71 855 500

2

Munkaadókat terhelő járulékok

9 341 215

3

Dologi kiadások

17 786 923

Ebből:

Épületek energia költsége összesen

3 772 865

Áramdíj

7 554

Gázdíj

3 725 894

Vízdíj

39 417

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

500 000

ÖSSZESEN:

99 483 638

Köztisztviselők álláshelye: (fő)

11,0

Köztisztviselők átlaglétszáma: (fő)

10,0

3

Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

5 728 000

2

Munkaadókat terhelő járulékok

744 640

ÖSSZESEN:

6 472 640

Köztisztviselők álláshelye: (fő)

1,0

Köztisztviselők átlaglétszáma: (fő)

1,0

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal összesen

105 956 278

1

Működési költségvetés

105 456 278

1

Személyi juttatások

77 583 500

2

Munkaadókat terhelő járulékok

10 085 855

3

Dologi kiadások

17 786 923

Ebből

Épületek energia költsége összesen

3 772 865

Áramdíj

7 554

Gázdíj

3 725 894

Vízdíj

39 417

2

Felhalmozási költségvetés

500 000

1

Beruházások

500 000

ÖSSZESEN:

105 956 278

Köztisztviselők álláshelye: (fő)

12,0

Köztisztviselők átlaglétszáma: (fő)

11,0

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I. Kötelező feladatellátások

1

Gyermekétkeztetés (bölcsődés, óvodás, iskolás, szünidei étkeztetés)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

25 647 518

2

Munkaadókat terhelő járulékok

3 334 177

3

Dologi kiadások

47 141 401

Ebből

Épületek energia költsége összesen

7 186 439

Áramdíj

368 913

Gázdíj

6 650 727

Vízdíj

166 799

Élelem

36 241 798

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

2 550 000

2

Felújítások

4 000 000

ÖSSZESEN:

82 673 096

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

5,6

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

5,6

2

Óvodai nevelés, ellátás , Sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása, óvoda űzemeltetés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

89 659 808

2

Munkaadókat terhelő járulékok

11 655 775

3

Dologi kiadások

10 094 993

Ebből

Épületek energia költsége összesen

4 842 577

Áramdíj

313 480

Gázdíj

4 309 003

Vízdíj

220 094

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

209 000

ÖSSZESEN:

111 619 576

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

12,2

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

12,2

Kötelező feladatellátások összesen

194 292 672

1

Működési költségvetés

187 533 672

1

Személyi juttatások

115 307 326

2

Munkaadókat terhelő járulékok

14 989 952

3

Dologi kiadások

57 236 394

Ebből

Épületek energia költsége összesen

12 029 016

Áramdíj

682 393

Gázdíj

10 959 730

Vízdíj

386 893

Élelem

36 241 798

2

Felhalmozási költségvetés

6 759 000

1

Beruházások

2 759 000

2

Felújítások

4 000 000

ÖSSZESEN:

194 292 672

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Alkalmazotti vendéglátás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

1 695 252

2

Munkaadókat terhelő járulékok

220 383

3

Dologi kiadások

3 115 955

Ebből

Épületek energia költsége összesen

475 009

Áramdíj

24 384

Gázdíj

439 600

Vízdíj

11 025

Élelem

2 403 199

ÖSSZESEN:

5 031 590

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

0,4

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

0,4

2

Bölcsődei ellátás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

34 707 220

2

Munkaadókat terhelő járulékok

4 511 939

3

Dologi kiadások

5 775 950

Ebből

Épületek energia költsége összesen

4 622 376

Áramdíj

292 773

Gázdíj

4 309 000

Vízdíj

20 603

ÖSSZESEN:

44 995 109

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

5,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

5,0

Nem kötelező feladatellátások összesen

1

Működési költségvetés

50 026 699

1

Személyi juttatások

36 402 472

2

Munkaadókat terhelő járulékok

4 732 322

3

Dologi kiadások

8 891 905

Ebből

Épületek energia költsége összesen

5 097 385

Áramdíj

317 157

Gázdíj

4 748 600

Vízdíj

31 628

Élelem

2 403 199

ÖSSZESEN:

50 026 699

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

5,4

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

5,4

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

244 319 371

1

Működési költségvetés

237 560 371

1

Személyi juttatások

151 709 798

2

Munkaadókat terhelő járulékok

19 722 274

3

Dologi kiadások

66 128 299

Ebből

Épületek energia költsége összesen

17 126 401

Áramdíj

999 550

Gázdíj

15 708 330

Vízdíj

418 521

Élelem

38 644 997

2

Felhalmozási költségvetés

6 759 000

1

Beruházások

2 759 000

2

Felújítások

4 000 000

ÖSSZESEN:

244 319 371

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

23,2

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

23,2

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I. Kötelező feladatellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

13 320 200

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 998 030

3

Dologi kiadások

5 699 542

Ebből:

Épületek energia költsége összesen

2 649 654

Áramdíj

610

Gázdíj

2 627 164

Vízdíj

21 880

Nyárindító Kölyökparti megrendezése Nemzeti Kulturális Alap támogatásából

600 000

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

1 300 000

2

Felújítások

2 500 000

ÖSSZESEN:

24 817 772

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

2,8

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

2,8

2

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

4 172 544

2

Munkaadókat terhelő járulékok

625 882

3

Dologi kiadások

1 750 931

Ebből:

Épületek energia költsége összesen

887 315

Áramdíj

4 303

Gázdíj

875 720

Vízdíj

7 292

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

650 000

ÖSSZESEN:

7 199 357

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

1,0

Kötelező feladatellátások összesen

32 017 129

1

Működési költségvetés

27 567 129

1

Személyi juttatások

17 492 744

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 623 912

3

Dologi kiadások

7 450 473

Ebből

Épületek energia költsége összesen

3 536 969

Áramdíj

4 913

Gázdíj

3 502 884

Vízdíj

29 172

Nyárindító Kölyökparti megrendezése Nemzeti Kulturális Alap támogatásából

600 000

2

Felhalmozási költségvetés

4 450 000

1

Beruházások

1 950 000

2

Felújítások

2 500 000

ÖSSZESEN:

32 017 129

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

3,8

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

3,8

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás (Teleház)

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

1 418 386

Ebből

Épületek energia költsége összesen

884 038

Áramdíj

1 028

Gázdíj

875 718

Vízdíj

7 292

ÖSSZESEN:

1 418 386

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár összesen

33 435 515

1

Működési költségvetés

28 985 515

1

Személyi juttatások

17 492 744

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 623 912

3

Dologi kiadások

8 868 859

Ebből

Épületek energia költsége összesen

4 421 007

Áramdíj

5 941

Gázdíj

4 378 602

Vízdíj

36 464

Nyárindító Kölyökparti megrendezése Nemzeti Kulturális Alap támogatásából

600 000

2

Felhalmozási költségvetés

4 450 000

1

Beruházások

1 950 000

2

Felújítások

2 500 000

ÖSSZESEN:

33 435 515

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

3,8

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

3,8

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei kiadásai összesen:

1 697 823 028

1

Működési költségvetés

965 723 046

1

Személyi juttatások

301 265 402

2

Munkaadókat terhelő járulékok

38 076 492

3

Dologi kiadások

188 849 091

Ebből

Épületek energia költsége összesen

52 591 403

Közvilágítás

16 145 989

Áramdíj

2 131 773

Gázdíj

33 633 859

Vízdíj

679 782

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 500 000

5

Egyéb működési célú kiadások

50 930 814

1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

46 302 800

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 628 014

6

Finanszírozási kiadások

373 101 247

1

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

360 615 883

2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 485 364

2

Felhalmozási költségvetés

732 099 982

1

Beruházások

721 719 500

2

Felújítások

6 500 000

4

Finanszírozási kiadások

3 880 482

1

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 870 000

2

Pénzügyi lízing kiadásai

1 010 482

5

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

2024. évi kiadási előirányzatok összesen

1 697 823 028

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei által foglalkoztatott létszám összesen:

Polgármester, alpolgármester álláshelye (fő)

2,0

Polgármester, alpolgármester átlaglétszáma (fő)

2,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye: (fő)

6,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma: (fő)

6,0

Köztisztviselők álláshelye: (fő)

12,0

Köztisztviselők átlaglétszáma: (fő)

11,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye: (fő)

8,1

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma: (fő)

8,1

Közalkalmazottak álláshelye: (fő)

25,2

Közalkalmazottak átlaglétszáma: (fő)

25,2

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye (közfoglalkoztatott): (fő)

8,7

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma (közfoglalkoztatott): (fő)

8,7

4. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2024. évi felhalmozási kiadásai célonként

CÍM

ssz.

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2024. Eredeti költségvetés

S Z Á M

N É V

ADATOK FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I

Kötelező feladatellátások

3

Közfoglalkoztatás

Beruházások

730 885

Ebből

Közfoglalkoztatáshoz szükséges eszköz beszerzések

730 885

ÖSSZESEN:

730 885

5

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

Beruházások

715 779 615

Összefogás a belvízkezelésért - természetes megoldások Ruzsától Röszkéig TOP_PLUSZ-3.3.1-21-CS1-2022-00009 100% tám

41 402 000

Kerékpárút fejlesztés Zákányszék és Bordány között - Zákányszéki szakasz TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00002 100% tám

385 826 400

Tervek készíttetése

1 000 000

Tárgyi eszközök beszerzése

500 000

Új bölcsőde építése Zákányszéken TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00042

287 051 215

ÖSSZESEN:

715 779 615

III. Finanszírozási műveletek

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 870 000

Ebből

TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00043 azonosító számú, „Zákányszék Önkormányzata épületeinek energetikai korszerűsítése” beruházásra felevett hitel visszafizetése

2 870 000

Pénzügyi lízing kiadásai

1 010 482

Ebből

Renault Kadjar Intens Tce 1410FAP hivatali személyautó beszerzés pénzügyi lízing törlesztés

1 010 482

ÖSSZESEN:

3 880 482

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I

Kötelező feladatellátások

Beruházások

500 000

Ebből

Tárgyi eszközök beszerzése

500 000

ÖSSZESEN:

500 000

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I

Kötelező feladat ellátások

1

Gyermekétkeztetés (bölcsődés, óvodás, iskolás, szünidei étkeztetés)

Felújítások

4 000 000

Ebből

Áramhálózat felújítása

1 000 000

Járólapok cseréje 150m2

3 000 000

ÖSSZESEN:

4 000 000

Beruházások

2 550 000

450 literes fagyasztóláda cseréje

250 000

2 db rozsdamentes fazék, lábas

200 000

Bútor élelmezésvezetői irodába

250 000

Mosogató medencék cseréje

1 000 000

Gáztűzhely cseréje nagyüzemire

500 000

Rozsdamentes asztal húselőkészítőbe

250 000

konyhai eszközök cseréje

100 000

ÖSSZESEN:

2 550 000

2

Óvodai nevelés

Beruházások

209 000

Ebből

Óvodai fektető

129 000

Szőnyeg

80 000

ÖSSZESEN:

209 000

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I

Kötelező feladat ellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

Felújítások

2 500 000

Ebből:

Az intézmény lapos tetős részének újraszigetelése

2 500 000

Beruházások

1 300 000

Számítógépek, hangosító berendezés fejlesztése

700 000

Kézműves terembe beépített szekrény készíttetése

600 000

ÖSSZESEN:

3 800 000

2

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

Beruházások

650 000

Ebből:

Tárgyi eszközök beszerzése

650 000

ÖSSZESEN:

650 000

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei összesen:

732 099 982

Felújítások

6 500 000

Beruházások

721 719 500

Hitel és kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

2 870 000

Pénzügyi lízing kiadásai

1 010 482

Felhalmozási kiadások összesen:

732 099 982

5. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata által 2024. évben tervezett pénzbeli és természetbeni szociális alapellátások összege

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2024. Eredeti költségvetés

S Z Á M

N É V

ADATOK FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

Dologi kiadások (ellátottak természetbeni juttatásai)

2 000 000

Rászorultaknak élelmiszer csomag

2 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 500 000

Temetési segély

200 000

Önkormányzati segély

13 000 000

Köztemetés

300 000

Ellátottak pénzbeli és természetbeni juttatásai összesen:

15 500 000

6. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata által 2024. évben tervezett egyéb működési célú támogatások összege

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2024. Eredeti költségvetés

S Z Á M

N É V

ADATOK FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

Egyéb működési célú támogatások

50 930 814

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

46 302 800

Ebből

Homokháti Kistérség Többcélú Társulásnak (ebből központi orvosi ügyeletre 0 Ft, mert megszűnt)

45 069 711

Bursa Hungarica tehetséggondozó programban résztvevőknek

100 000

Homokháti Kistérség Belső Ellenőrzési Társulásnak (belső ellenőrzési feladat ellátásra)

533 089

Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Közhasznú Egyesületnek tagi hozzájárulás

600 000

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 628 014

Ebből

Kegyeleti Kft-nek temető fenntartásra

1 628 014

Helyi non-profit szervezetek támogatása

2 000 000

Háziorvosoknak nyújtott támogatás

1 000 000

Összesen

50 930 814

7. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei működési és fejlesztési célú bevételeinek és kiadásainak mérlege 2024-ben

A. MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK Forintban

Megnevezés

2024.évi terv

Megnevezés

2024.évi terv

I. BEVÉTELEK

II. KIADÁSOK

1./ Önkormányzatok működési támogatása

364 880 475

2./ Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

95 477 106

1./ Személyi juttatások

301 265 402

2./ Munkáltatót terhelő járulékok

38 076 492

3./ Közhatalmi bevételek

76 700 000

3./ Dologi kiadások

188 849 091

4./ Működési bevételek

50 883 627

4./ Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 500 000

5./ Egyéb működési célú kiadások

50 930 814

5./ Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

-

Ebből: tartalék

-

Ebből: Céltartalék

-

6./ Működési célú kiadások összesen

592 621 799

7./ Működési célú hitel visszafizetés

-

6./ Működési célú tárgy évi bevétel összesen

587 941 208

8./ Központi, irányítószervi támogatás

360 615 883

7./ Pénzmaradvány igénybevétele

749 265 937

9./ Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 485 364

8./ Központi, irányítószervi támogatás

360 615 883

9./Működési célú bevételek mindösszesen

1 697 823 028

10./ Működési célú kiadások mindösszesen

965 723 046

B. FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

Megnevezés

2024.évi terv

Megnevezés

2024.évi terv

III. BEVÉTELEK

IV. KIADÁSOK

1./ Felhalmozási bevételek

-

2./ Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

-

1./ Beruházások

721 719 500

3./ Felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

2./ Felújítások

6 500 000

3./ Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

4./ Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

4 ./ Felhalmozási célú tárgyévi bevétel összesen

-

5 ./ Felhalmozási célú tárgyévi kiadások összesen

728 219 500

5./Hitel és kölcsönfelvétel államháztartáson kivülről

-

6./ Hitel és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

2 870 000

7./ Pénzügyi lízing kiadásai

1 010 482

6./ Felhalmozási célú bevételek mindösszesen

-

8./ Felhalmozási célú kiadások mindösszesen

732 099 982

Önkormányzat bevételei összesen

1 697 823 028

Önkormányzat kiadásai összesen

1 697 823 028

8. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata 2024. évi ütemterve

Adatok Ft-ban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

I. BEVÉTELEK

1./ Előző havi záró előirányzat maradvány

729 914 650

723 048 727

707 180 058

659 314 135

643 580 212

615 614 289

408 248 366

249 882 443

233 319 866

220 953 943

208 757 718

2./ Önkormányzatok működési támogatása

30 406 706

30 406 706

30 406 706

30 406 706

30 406 706

30 406 706

30 406 706

30 406 706

30 406 706

30 406 706

30 406 706

30 406 709

364 880 475

3./ Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülről

7 956 426

7 956 426

7 956 426

7 956 426

7 956 426

7 956 426

7 956 426

7 956 426

7 956 426

7 956 426

7 956 426

7 956 420

95 477 106

4./ Közhatalmi bevételek

38 350 000

38 350 000

76 700 000

5./ Működési bevételek

4 240 302

4 240 302

4 240 302

4 240 302

4 240 302

4 240 302

4 240 302

4 240 302

4 240 302

4 240 302

4 240 302

4 240 305

50 883 627

6./ Központi, irányítószervi támogatás

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 322

30 051 321

360 615 883

7./ Maradvány igénybevétel

749 265 937

749 265 937

8./Felhalmozási bevételek

0

9./Hitel felvétel államháztartáson kívülről

0

10./ Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

11./ Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

0

12./ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

821 920 695

802 569 408

834 053 485

779 834 816

731 968 893

716 234 970

688 269 047

480 903 124

360 887 201

305 974 624

293 608 699

281 412 473

1 697 823 028

II. KIADÁSOK

1./ Személyi juttatások

25 105 450

25 105 450

25 105 450

25 105 450

25 105 450

25 105 450

25 105 450

25 105 450

25 105 450

25 105 450

25 105 450

25 105 452

301 265 402

2./ Munkáltatót terhelő járulékok

3 173 041

3 173 041

3 173 041

3 173 041

3 173 041

3 173 041

3 173 041

3 173 041

3 173 041

3 173 041

3 173 041

3 173 041

38 076 492

3./ Dologi kiadások

15 737 424

15 737 424

15 737 424

15 737 424

15 737 424

15 737 424

15 737 424

15 737 424

15 737 424

15 737 424

15 737 424

15 737 427

188 849 091

4./ Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 125 000

1 125 000

1 125 000

1 125 000

1 125 000

1 125 000

1 125 000

1 125 000

1 125 000

1 125 000

1 125 000

1 125 000

13 500 000

5./ Egyéb működési célú kiadások

4 244 235

4 244 235

4 244 235

4 244 235

4 244 235

4 244 235

4 244 235

4 244 235

4 244 235

4 244 235

4 244 232

4 244 232

50 930 814

6./ Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 324

30 051 322

30 051 321

360 615 883

7./ Beruházási kiadások

45 917 746

41 000 000

8 368 000

19 600 000

200 000 000

150 000 000

46 111 654

5 000 000

5 072 100

200 650 000

721 719 500

8.Felújítások

500 000

1 500 000

500 000

1 500 000

500 000

500 000

258 205

1 241 795

6 500 000

9./ Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

1 435 000

1 435 000

2 870 000

10./ Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

10./ Pénzügyi lízing kiadásai

84 207

84 207

84 207

84 207

84 207

84 207

84 207

84 207

84 207

84 207

84 207

84 205

1 010 482

11./Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

12 485 364

12 485 364

12./Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kivülre

0

13./ KIADÁSOK ÖSSZESEN

92 006 045

79 520 681

126 873 427

120 520 681

88 388 681

100 620 681

280 020 681

231 020 681

127 567 335

85 020 681

84 850 981

281 412 473

1 697 823 028

III. Egyenleg

729 914 650

723 048 727

707 180 058

659 314 135

643 580 212

615 614 289

408 248 366

249 882 443

233 319 866

220 953 943

208 757 718

0

0

9. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség a tárgyévben és a tárgyévet követően a futamidő végéig

Forintban

Megnevezés

Ssz.

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség a tárgyévben és a tárgyévet követően a futamidő végéig

Összesen (3+…+8)

2024.év

2025.év

2026.év

2027.év

2028.év

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Helyi adók (kieső iparűzési adó állami támogatással együtt)

1

76 000 000

76 000 000

76 000 000

76 000 000

76 000 000

380 000 000

Osztalékok, koncessziós díjak, hozambevételek

2

0

Díjak, pótlékok, bírságok

3

700 000

700 000

700 000

700 000

700 000

3 500 000

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

4

0

Részvények, részesedések értékesítése

5

0

Vállalat értékesítésből, privatizációból származó bevételek

6

0

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

7

0

Sajátbevételek (1+…+7)

8

76 700 000

76 700 000

76 700 000

76 700 000

76 700 000

383 500 000

Saját bevételek (8. sor) 50 %-a

9

38 350 000

38 350 000

38 350 000

38 350 000

38 350 000

191 750 000

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (11+…+18)

10

4 423 555

3 615 422

3 158 832

3 053 786

2 949 479

17 201 074

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

11

3 368 923

3 263 878

3 158 832

3 053 786

2 949 479

15 794 898

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

12

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

13

0

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

14

0

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

15

1 054 632

351 544

0

0

0

1 406 176

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

16

0

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

17

0

Kezesség-, és garanciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

18

0

Tárgyévben keletkezett illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (20+…27)

19

0

0

0

0

0

0

Hitelből eredő fizetési kötelezettség (kamattal együtt)

20

0

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

21

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

22

0

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

23

0

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

24

0

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

25

0

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

26

0

Kezesség-, és garanciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

27

0

Fizetési kötelezettség összesen (10+19)

28

4 423 555

3 615 422

3 158 832

3 053 786

2 949 479

17 201 074

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (9-28)

29

33 926 445

34 734 578

35 191 168

35 296 214

35 400 521

174 548 926

10. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségei

1./ TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00043 azonosító számú, „Zákányszék Önkormányzata épületeinek energetikai korszerűsítése” című Európai Uniós fejlesztés megvalósításához szükséges pályázati önerő biztosítására a Pillér Takarékszövetkezettel kötött hitelszerződés:

A hitel Kormány engedély köteles volt.

A Kormány 27 265 738 Ft hitel felvételét engedélyezte, a 1570/2018.(XI.13) Korm. határozat 1. melléklete alapján.

Hitel szerződés szerinti összege: 27 265 738 Ft

Hitelszerződés kelte: 2018.11.29.

A hitel lejárata. 2028.09.29.

2018. évben felvett hitel:27 265 738 Ft

Tőketörlesztés kezdete: 2019.09.30., összege: 1 435 000 Ft

2024.01.01-én fennálló kölcsön állomány: 14 350 738 Ft

A kölcsön törlesztése félévente, minden év március és szeptember hónap utolsó munkanapján történik

A kölcsön és a hozzá kapcsolódó kamatok törlesztése évenkénti bontásban a következő:

Forintban

Év

Tőke törlesztés

Kamatok

Összesen

2024

2 870 000

498 923

3 368 923

2025

2 870 000

393 878

3 263 878

2026

2 870 000

288 832

3 158 832

2027

2 870 000

183 786

3 053 786

2028

2 870 738

78 741

2 949 479

Összesen

14 350 738

1 444 160

15 794 898

2./ Renault Kadjar Intens Tce 1410FAP hivatali személyautó beszerzésre az UniCredit Zrt.-gal kötött zártvégű, fix kamatozású pénzügyi lízing szerződés

Lízingszerződés száma: 01P11BP 2086038

Lízing szerződés összege: 5 273 160 Ft (kamatokkal együtt)

Lízingszerződés kelte: 2020.03.30.

A lízing futamideje: 60 hónap

A lízing lejárata. 2025.04.15.

Lízingtörlesztés kezdete: 2020.05.14.

A lízingdíj törlesztése havonta történik.

2024.01.01-én fennálló lízing állomány: 1 358 514 Ft

A lízingdíj tőke része és a hozzá kapcsolódó kamatok törlesztése évenkénti bontásban a következő:

Forintban

Év

Tőke törlesztés

Kamat

Összesen

2024.

1 010 482

44 150

1 054 632

2025.

348 032

3 547

351 579

Összesen

1 358 514

47 697

1 406 211

11. melléklet az 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Zákányszék Község Önkormányzata többéves kihatással járó döntéseinek alakulása 2024-ben

Forintban

Bevételek

Kiadások

Ssz.

Megvevezés

Támogatás mértéke %, önerő összege

2023.évi teljesítés

2024. évi terv

Jogcím

Projekt terv

2021. évi teljesítés

2022. évi teljesítés

2023. évi teljesítés

2024. évi terv

1.

Új bölcsőde építése Zákányszéken TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00042

100% támogatás előfinanszírozott

300 000 000

0

Beruházás

300 000 000

2 803 739

10 145 046

287 051 215

2.

Összefogás a belvízkezelésért - természetes megoldások Ruzsától Röszkéig TOP_PLUSZ-3.3.1-21-CS1-2022-00009

100% támogatás előfinanszírozott

41 402 000

0

Beruházás

41 402 000

0

41 402 000

10.

0

3.

Kerékpárút fejlesztés Zákányszék és Bordány között - Zákányszéki szakasz TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00002

100% támogatás előfinanszírozott

400 000 000

0

Beruházás

400 000 000

1 270 000

2 800 000

10 103 600

385 826 400

4.

Összesen

741 402 000

0

741 402 000

1 270 000

5 603 739

20 248 646

714 279 615