Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendeletének indokolása

Zákányszék Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2019. (XI.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 12. 18
Zákányszék Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2019. (XI.18.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Zákányszék Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2019. (XI.18.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. melléklete tartalmazza „Az önkormányzat szakágazati besorolása, valamint a kötelező és önként vállalt feladatainak kormányzati funkció szerinti részletezése” címszó alatt az alaptevékenység államháztartási szakágazati azonosítóját és az önkormányzat alaptevékenységének kormányzati funkciók szerinti besorolását.
A Magyar Államkincstár a legutóbbi rendelet módosítás kapcsán – törzskönyvi nyilvántartási eljárásban – hiánypótlást írt ki, mert egy korábban már felvett kormányzati funkció (062020 Településfejlesztési projektek és támogatásuk) tévesen kimaradt a módosítás során. Ezt ismételten rögzíteni kell a rendeletben.
Egy korábban már javított kormányzati funkció megnevezése ismét hibásan került rögzítésre a legutóbbi módosítás során:
Az SZMSZ-ben szerepel: 049030 Kéményseprő ipari tevékenység
PM rendeletben szerepel: 049030 Kéményseprő-ipari tevékenység
Ennek javítása is szükséges.
A fentiek alapján módosítani szükséges a Rendeletet 1. mellékletét.
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 18. § (3) bekezdése, valamint a Magyar Közlöny kiadásáról, valamint a jogszabály kihirdetése során történő és a közjogi szervezetszabályozó eszköz közzététele során történő megjelöléséről szóló 5/2019. (III. 13.) IM rendelet 20. §-a alapján jelen indokolás a Nemzeti Jogszabálytárban közzétételre kerül.