Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 19.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2021. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2022. 05. 20
az Önkormányzat 2021. évi zárszámadásáról
Végső előterjesztői indokolás
Az Áht. 91. § (1) bekezdése előírja, hogy a jegyző által elkészített zárszámadási rendelettervezetet a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé úgy, hogy az a képviselő-testület elé terjesztését követő harminc napon belül, de legkésőbb a költségvetési évet követő ötödik hónap utolsó napjáig hatályba lépjen.
Részletes indokolás
1. §-hoz
A rendelet hatályát mutatja be.
2. §-hoz
Tartalmazza a költségvetés végrehajtásából adódó bevételi és kiadási főösszegek teljesítési adatait. A költségvetési rendelet általános és részletes indokolásához, valamint a beterjesztett előterjesztés szöveges részéhez kapcsolódóan a költségvetési rendelet érintett mellékleteinek módosítását tartalmazza.
3 - 6. §-hoz
A 2021. évi költségvetés végrehajtásából adódó teljesítési adatokat tartalmazzák a 2021. évi jóváhagyott költségvetés szerkezetének megfelelően.
7. §-hoz
2021. évi helyi önkormányzatok általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatások elszámolását és a mutatószámok alakulását, valamint a központosított előirányzatok és egyéb kötött felhasználású támogatások elszámolását jogcímenként részletezve tartalmazza.
8. §-hoz
Az Önkormányzat, a költségvetési szervek maradványának jóváhagyását tartalmazza.
9. §-hoz
Az Önkormányzat 2021. évi zárszámadásához kapcsolódó egyéb kimutatásokat tartalmazza.
10. §-hoz
A rendelet hatálybalépését és hatályvesztését szabályozza.