Fábiánsebestyén Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2012. (X. 30.) önkormányzati rendelete

Fábiánsebestyén Község 13/2012. (XI.9.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról szóló a 11/2010.(XII.12.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2012. 11. 09- 2012. 11. 18



Fábiánsebestyén Község 13/2012. (XI.9.) önkormányzati rendelete

a helyi építési szabályzatról szóló  a 11/2010.(XII.12.) rendelet

módosításáról





Fábiánsebestyén Község Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 7. § (3) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján, továbbá az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a Csongrád Megyei Kormányhivatal  Építésügyi Hivatal Állami Főépítész, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, az ÁNTSZ Szentesi, Csongrádi, Kisteleki Kistérségi Intézete, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Dél-alföldi Regionális Igazgatósága, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Dél-Alföldi Iroda, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, a Csongrád Megyei Földhivatal, a Bács-Kiskun Megyei Mezőgazdasági Hivatal Erdészeti Igazgatóság, a Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény és Talajvédelmi Igazgatósága, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala Hatósági Nyilvántartások Igazgatósága, Szentes Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Főépítész, Eperjes Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatal, Gádoros Nagyközség Önkormányzata, Nagymágocs Nagyközség Önkormányzata Polgármesteri Hivatal, Árpádhalom Község Önkormányzata, Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatósága, a Honvédelmi Minisztérium Hadműveleti és Kiképzési Főosztály, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság, Csongrád Megyei Közgyűlés Elnöke és Csongrád Megye Főépítésze véleményének kikérésével az alábbiak szerint módosítja a Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási tervéről szóló 11/2010.(XII.12.) rendeletét (a továbbiakban: HÉSZ.)


1. § A HÉSZ 40. § (2) bekezdés g) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„g) A legnagyobb építménymagasság 7,5m lehet, gazdasági épület építmény építménymagassága a technológiai igény szerint ettől magasabb is lehet.”


2. § A HÉSZ 40.§ (1) bekezdés j) helyébe az alábbi rendelkezés lép:        

„j) Az építési övezet telkeinél 5m es előkertet 4m es oldal és 7,5m es hátsókertet kell biztosítani, amennyiben a Szabályozási terv más mértéket nem határoz meg.”


3. § A HÉSZ 40.§ (2) bekezdés g) helyébe az alábbi rendelkezés lép:       

„g) A legnagyobb építménymagasság 7,5m lehet, gazdasági épület építmény építménymagassága a technológiai igény szerint ettől magasabb is lehet.”


4.§ A HÉSZ 40.§ (2) bekezdés j) helyébe az alábbi rendelkezés lép:         

„j) Az építési övezet telkeinél 5m es előkertet 4m es oldal és 7,5m es hátsókertet kell biztosítani, amennyiben a Szabályozási terv más mértéket nem határoz meg.”




2. §  A rendelet kihirdetését követő tizedik napon lép hatályba.



Fábiánsebestyén, 2012. október 25.



Dr. Kós György                                                                                            dr. Tóth Flórián

polgármester                                                                                                  jegyző




A rendelet kihirdetve:           



Fábiánsebestyén, 2012. október 30.

                                                                                  

                                                                                                                      dr. Tóth Flórián

                                                                                                                              jegyző