Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátások térítési díjáról szóló 9/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 10. 27- 2023. 10. 27

Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátások térítési díjáról szóló 9/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.10.27.

Csanádpalota Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 29. §-ában, valamint a 151. § (2f) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva – a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátások térítési díjáról az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátások térítési díjáról szóló 9/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 1. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A rendelet területi hatálya a gyermekek napközbeni ellátását biztosító bölcsőde vonatkozásában Csongrád-Csanád vármegye közigazgatási területére terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya a gyermekek napközbeni ellátását biztosító bölcsőde vonatkozásában Csongrád-Csanád vármegye közigazgatási területén a természetes személyekre terjed ki.”

2. § A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátások térítési díjáról szóló 9/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. § A gyermekjóléti szolgáltatást Csanádpalota Városi Önkormányzat szolgáltatóként biztosítja, a Csanádpalota Városi Önkormányzat Család- és Gyermekjóléti Szolgálata működtetésével. ”

3. § A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátások térítési díjáról szóló 9/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 4. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény:

bölcsőde

(2) Az (1) bekezdésben megjelölt intézmény a Csanádpalota Térségi Napsugár Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény keretén belül működik.”

4. § A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátások térítési díjáról szóló 9/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 10. §-a a következő (8) bekezdéssel egészül ki:

„(8) A jegyző az e rendeletben szabályozott ellátások igénybevétele kapcsán keletkezett díjhátralékot a kötelezett szociális, jövedelmi és vagyoni helyzete mérlegelésével,

a) elengedheti, amennyiben a kötelezett egy főre jutó havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét nem éri el,

b) csökkentheti, amennyiben a kötelezett egy főre jutó havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének másfélszeresét nem éri el,

c) részletfizetést engedélyezhet, amennyiben a kötelezett egy főre jutó havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét nem éri el.”

5. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátások térítési díjáról szóló 9/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátások térítési díjáról szóló 9/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

6. § Ez a rendelet 2023. október 27-én lép hatályba.

1. melléklet a 26/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet

2. melléklet a 26/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelethez

2. melléklet