Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 4/2017. (II.8.) önkormányzati rendelete

A lakbérek megállapításáról

Hatályos: 2021. 02. 16- 2022. 04. 28

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 4/2017. (II.8.) önkormányzati rendelete

A lakbérek megállapításáról

2021.02.16.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott eredeti jogalkotási hatáskörében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. (1) bekezdés 9. pontban meghatározott feladatkörében eljárva, a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. tv. 138. § (1) bekezdés n) pontjában kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja.

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat) illetékességi területén lévő

a) önkormányzati bérlakásokra,

b) az önkormányzat költségvetési szerveihez (intézményeihez) tartozó szolgálati lakásokra,

c) az 1989. január 01. előtt keletkezett, és az Ártörvény hatálybalépésekor fennálló bérleti jogviszony keretében hasznosított, egyéb tulajdonban lévő lakásokra,

d) a nem fegyveres testület kezelésében lévő ingatlanokban létesített fegyveres testületi szolgálati lakásokra terjed ki.

(2) A rendelet hatálya nem terjed ki az Önkormányzat által bérbeadott átmeneti szállásokra.

Lakbérfizetési kötelezettség

2. § (1) A lakásbérleti jogviszony fennállása alatt a lakás, a lakás helyiségei használatáért, továbbá az e jogviszony keretében a bérbeadó által nyújtott szolgáltatásokért a bérlő lakbért köteles fizetni.

(2) A lakbérfizetési kötelezettség a bérlőt lakásbérleti jogviszonya kezdetétől a lakásnak a bérbeadó részére – rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban – történő visszaadásáig terheli.

(3) Társbérleti lakások lakbérét a társbérlők között megosztva kell megállapítani az alapterület arányában.

3. § (1) Lakás társbérleti jellegének megszűnése esetén a lakbért az egész lakás alapterületének és komfortfokozatának megfelelő mértékben kell megállapítani. A megállapított lakbérfizetési kötelezettség a megüresedett társbérleti lakrész használatbavételének napjával kezdődik.

4. § (1) Aki lakást jogcím nélkül használ, lakáshasználati díjat köteles fizetni. Ennek mértéke megegyezik a lakások és helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendeletben meghatározott díj mértékével.

A lakbér megállapítása

5. § (1) A lakás lakbérét a lakás alapterületének és komfortfokozatának figyelembevételével kell megállapítani.

(2) A lakbér összege e rendeletben meghatározottak szerint csökkenthető, illetőleg növelhető.

(3)1 Az (1) bekezdésben megállapított lakbér összegét – a kerekítés szabályai szerint – forintra kerekítve bruttó értéken kell megállapítani.

A lakbér kiszámításának módja

6. § (1) A lakás lakbérének kiszámításakor a lakás helyiségeinek alapterületét, komfortfokozatát kell számításba venni.

(2) Az alapterület megállapításánál figyelembe kell venni az alábbiakat:

a) a lakás összes (lakó, főző, egészségügyi, közlekedő stb. helyiségei) területének a vakolt falsíkok közötti, a padlószint felett 1 m magasságban mért teljes területének az 1,9 m szabad belmagasságot elérő részét, továbbá

b) a loggia és a zárt (fedett) és oldalról átlátásgátló módon kialakított erkély területének a felét, illetve

c) a beépített bútorok által elfoglalt területet.

(3) Az alapterület megállapításánál figyelmen kívül kell hagyni a lakás belső lépcsője felső szintjének alapterületét.

(4) A számított alapterületet 0,5 m2-ig lefelé, 0,5 m2 felett felfelé kell kerekíteni.

(5) A társbérleti lakásrészek alapterületének megállapításánál:

a) az egyes társbérlők által kizárólagosan használt helyiségek teljes területét, továbbá

b) a közösen használt helyiségek területét az egyes társbérlők által kizárólagosan használt helyiségek területének a lakás teljes területéhez viszonyított arányában kell számításba venni.

A lakbér mértéke

7. § (1) A lakbér mértékét a rendelet 1. mellékletében meghatározottak alapulvételével kell megállapítani.

(2) A lakás havi lakbérének összege a lakás-alapterület számításba vehető területének és a rendelet alapján alkalmazható módosító tényezők figyelembevételével megállapított havi lakbér mértékének a szorzata (m2 x Ft/m2).

(3) A társbérleti lakrészre az egész lakás fűtési módja, melegvíz ellátása és közművesítettsége, valamint a társbérlő által kizárólagosan és más társbérlővel közösen használt helyiségek figyelembevételével megállapított komfortfokozatnak megfelelő lakbért kell megállapítani.

(4) A lakbért módosítani kell, ha a lakás alapterületében, vagy komfortfokozatában, illetve a lakbér növelő, vagy csökkentő tényezőkben változás következik be.

A lakbér mértékét csökkentő tényezők

8. § (1) A havi lakbér mértékét - a lakás épületen belüli fekvése, helyiségekkel való ellátottsága, illetve fűtésmódja alapján - csökkenteni kell:

a) 20 %-kal, ha a lakás alagsorban (a lakószoba padlószintje legalább 15 cm-rel, de a belmagasság 2/3-át meg nem haladó mértékben a terepszint alatt) van,

b) 15 %-kal, ha a lakás a felvonó nélküli lakóépület IV. vagy ennél magasabb emeletén van,

c) 10 %-kal, ha a lakás

- három vagy ennél többszintes lakóépület földszintjén, vagy első emeletén van és valamennyi lakószoba ablaka az épület zárt udvarára néz,
- komfortfokozata a megállapított feltételeknek megfelel, de a lakásban konyha (főzőfülke) helyet főzőszekrény vagy fürdőszoba helyett zuhanyzó- (mosdó) fülke van,
- összkomfortos vagy komfortos, de közlekedő helyisége nincs.
(2) Az (1) bekezdés a)–c) pontjaiban alkalmazható csökkentés mértéke együttesen a 20 %-ot nem haladhatja meg.
(3) Ha a bérlő a bérbeadóval kötött külön megállapodásban a bérbeadót terhelő kötelezettségeket a lakbér elengedése vagy mérséklése ellenében egészben vagy részben magára vállalja, a lakbérfizetési kötelezettsége a megállapodásnak megfelelően alakul.
(4) A (2) bekezdés szerint a bérlő és a bérbeadó közt létrejött megállapodás alapján a bérlő számára biztosított lakbér-mérséklés nagysága nem haladhatja meg a bérleti szerződésben meghatározott lakbér mértékét.

A lakbér mértékét növelő tényezők

9. § (1) A lakás lakbérét az alábbiakban meghatározott mértékben növelni kell:

a) 10 %-kal, ha a lakás olyan lakóépületben van, melyhez legalább 150 m2nagyságú zárt udvar vagy kert tartozik;

b) 100 %-kal, ha a lakás alapterületének 50 %-át albérletbe adták, az albérletbe adás időtartamáig;

(2) Amennyiben a bérbeadó tudomást szerez a lakás teljes területének albérletbe adásáról, köteles a jogszabályban meghatározott eljárást megindítani.

A lakbér mérséklése, illetve elengedése

10. § (1) A lakbért a bérlő kérelmére 20-50 %-kal mérsékelni kell, ha a lakás műszaki állapota különösen kedvezőtlen (pl. aládúcolt, egészségre ártalmas, nedves), e helyzet fennállásának időtartamára.

(2) A lakbér mérséklésénél a 7. §. alapján megállapított lakbért kell figyelembe venni.

(3) A lakbért a bérlő kérelmére – a lakás rendeltetésszerű használatának akadályozása, illetve korlátozása mértékének megfelelően – el kell engedni:

a) ha a lakás, vagy egyes helyiségei a bérbeadó kötelezettségeinek elmulasztása miatt 30 napot meghaladóan rendeltetésszerűen nem használható, vagy

b) a bérbeadó a bérlőt a lakás rendeltetésszerű használatában más módon akadályozza, illetve jelentős mértékben korlátozza.

(4)2 A lakbérből az egészségügyben dolgozók részére 25 %-os kedvezmény adható.

Lakbér kedvezmény

10/A. §3 (1) A bérlő pályázati felhívás alapján lakbér kedvezmény iránti kérelmet nyújthat be a települési támogatásról szóló 6/2015. (II.28.) önkormányzati rendelet rendelkezései alapján.

(2) A lakbér kedvezmény összege havi 10.000,- Ft, amelynek összegével 12 hónapon keresztül csökken a bérlő által fizetendő havi bérleti díj összege. A lakbér kedvezményben évente 20 bérlő részesülhet a Közgyűlés döntése alapján.

Vegyes- és értelmező rendelkezések

11. § A bérlő a lakás használatáért fizetett bérleti díjon túl a bérbeadó által biztosított szolgáltatásokért:

- vízellátás és csatornahasználati díj
- felvonó-használati díj
- központi fűtés- és melegvíz-szolgáltatás
- gáz- és elektromos áram szolgáltatás
- házi szemét elszállítási díj
- kéményseprési díj
- rádió- és televízióadók vételéért a szolgáltatóval kötött külön megállapodásban rögzített díjat köteles fizetni.

12. § (1) A bérlő a lakbért havonta egyösszegben legkésőbb a hó 15. napjáig köteles megfizetni.

(2) A lakbérfizetési kötelezettség a lakásbérleti jogviszony megszűnéséig tart, ha azonban a bérlő a lakást korábban visszaadja a bérbeadónak, az új bérlő beköltözésétől kezdődő időre már nem köteles lakbért fizetni.

13. § E rendelet alkalmazott fogalmakon a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvényben meghatározottakat kell érteni.

Záró rendelkezések

14. § (1) E rendelet 2017. április 1. napján lép hatályba, rendelkezéseit a rendelet hatályba lépésekor fennálló bérleti jogviszonyokra is alkalmazni kell.

(2)4

(3) Az önkormányzat a jelen rendelet alapján megállapított új lakbért legkésőbb a rendelet hatályba lépését követő 30 napon belül köteles a bérlővel közölni.

2. melléklet

Külön szolgáltatások díja:
- Felvonó használati díja: 40,- Ft/fő/hó, maximum: 160,- Ft/fő/hó
- A felvonó használati díjat külön jogszabályban meghatározott személyeknek (súlyos mozgáskorlátozott, stb.) nem kell fizetniük.
- Egyéb szolgáltatás esetén a bérbeadóval kötött megállapodás, illetőleg külön jogszabály irányadó.

1. melléklet5

A szociális alapon bérbe adott lakások bérleti díjának mértéke:
Dobó Katalin — Bibó Lajos Janáky István utcában lévő lakások:

Ft/hó/m2(2021.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2022.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2023.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2024.01.01. napjától)

Komfortos

378

408

424

441

Félkomfortos

216

233

242

252

Szabadság téren és a Ferenc utcában lévő lakások:

Ft/hó/m2(2021.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2022.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2023.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2024.01.01. napjától)

Komfortos

540

583

606

630

Félkomfortos

324

350

364

378

Dr. Rapcsák A. utca 52. szám alatt lévő lakások (fecskelakás):

Ft/hó/m2(2021.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2022.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2023.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2024.01.01. napjától)

Összkomfortos

648

700

728

757

A fentiekben nem szereplő önkormányzati lakások bérleti díjának mértéke, tekintettel a lakások műszaki állapotára:

Ft/hó/m2(2021.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2022.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2023.01.01. napjától)

Ft/hó/m2(2024.01.01. napjától)

Összkomfortos

648

700

728

757

Komfortos

594

641

667

694

Félkomfortos

324

350

364

378

Komfort nélküli

216

233

242

252

Piaci alapon bérbe adott lakások bérleti díjának mértéke:

Cím

Komfortfokozat

Terület

Ft/m2/hó 2021.01.01-től

bérleti díj 2021.01. 01-től
(Ft)

Ft/m2/hó 2022.01. 01-től

bérleti díj 2022.01. 01-től
(Ft)

Ft/m2/hó 2023.01. 01-től

bérleti díj 2023.01. 01-től
(Ft)

Ft/m2/hó 2024.01. 01-től

bérleti díj 2024.01. 01-től
(Ft)

1.

Agyag u. 11. 1/3.

összkomfortos

78

648

50544

700

54600

728

56784

757

59046

2.

Agyag u.11. 1/1.

összkomfortos

77

594

45738

642

49434

668

51436

695

53515

3.

Agyag u.11. I/2.

komfortos

32

594

19008

642

20544

668

21376

695

22240

5.

Andrássy út 9. 1/6

komfortos

62

788

48856

851

52762

885

54870

920

57040

6.

Andrássy út 28/A. II/4.

összkomfortos

67

875

58625

945

63315

983

65861

1022

68474

7.

Andrássy út 28/A. II/7.

összkomfortos

38

875

33250

945

35910

983

37354

1022

38836

8.

Andrássy út 28/A. III/4.

összkomfortos

67

875

58625

945

63315

983

65861

1022

68474

9.

Andrássy út 28/A. III/7.

összkomfortos

37

875

32375

945

34965

983

36371

1022

37814

10.

Andrássy út 35. fsz. 7.

lakhatatlan

77

140

10780

151

11627

157

12089

163

12551

11.

Andrássy út 37. fsz.2.

komfortos

50

648

32400

700

35000

728

36400

757

37850

12.

Andrássy út 37. fsz.1.

komfortos

80

648

51840

700

56000

728

58240

757

60560

13.

Andrássy út 37. fsz.3.

komfortos

45

648

29160

700

31500

728

32760

757

34065

14.

Andrássy út 39. I/6.

komfortos

32

972

31104

1050

33600

1092

34944

1136

36352

15.

Árpád u.6. I/5.

komfortos

50

810

40500

875

43750

910

45500

946

47300

16.

Árpád u.6. II/12.

komfortos

50

810

40500

875

43750

910

45500

946

47300

17.

Árpád u.6. III/16.

komfortos

50

810

40500

875

43750

910

45500

946

47300

18.

Árpád u.6. IV/17.

komfortos

50

810

40500

875

43750

910

45500

946

47300

19.

Árpád u.6. IV/18.

komfortos

55

810

44550

875

48125

910

50050

946

52030

20.

Árpád u.6. IV/19.

komfortos

55

810

44550

875

48125

910

50050

946

52030

23.

Bocskai u. 10.

komfortos

80

648

51840

700

56000

728

58240

757

60560

24.

Csengettyű köz 2.III/7.

összkomfortos

62

810

50220

875

54250

910

56420

946

58652

25.

Csengettyű köz 4. V/15.

összkomfortos

62

810

50220

875

54250

910

56420

946

58652

26.

Csengettyű köz 4. IX/26.

összkomfortos

48

810

38880

875

42000

910

43680

946

45408

27.

Damjanich u.196.

komfort nélküli

23

702

16146

758

17434

788

18124

820

18860

28.

Damjanich u.196.

komfortos

46

821

37766

887

40802

922

42412

959

44114

29.

Dr. Nagy Gy.u.1. I/1.

összkomfortos

56

886

49616

957

53592

995

55720

1035

57960

30.

Dr. Nagy Gy.u.1. II/4.

összkomfortos

55

886

48730

957

52635

995

54725

1035

56925

31.

Dr. Nagy Gy.u.1. II/5.

összkomfortos

51

886

45186

957

48807

995

50745

1035

52785

32.

Dr. Nagy Gy.u.1. III/7.

összkomfortos

55

886

48730

957

52635

995

54725

1035

56925

33.

Dr. Nagy Gy.u.1. III/8.

összkomfortos

51

886

45186

957

48807

995

50745

1035

52785

34.

Dr. Nagy Gy.u.1. IV/10.

összkomfortos

55

886

48730

957

52635

995

54725

1035

56925

35.

Dr. Nagy Gy.u.1. IV/11.

összkomfortos

50

886

44300

957

47850

995

49750

1035

51750

36.

Dr. Nagy Gy.u.3. I/2.

összkomfortos

49

886

43414

957

46893

995

48755

1035

50715

37.

Dr. Nagy Gy.u.3. II/5.

összkomfortos

49

886

43414

957

46893

995

48755

1035

50715

38.

Dr. Nagy Gy.u.3. II/6.

összkomfortos

55

886

48730

957

52635

995

54725

1035

56925

39.

Dr. Nagy Gy.u.3. III/8.

összkomfortos

49

886

43414

957

46893

995

48755

1035

50715

40.

Dr. Nagy Gy.u.3. III/9.

összkomfortos

55

886

48730

957

52635

995

54725

1035

56925

41.

Dr. Nagy Gy.u.3. IV/10.

összkomfortos

55

886

48730

957

52635

995

54725

1035

56925

42.

Dr. Nagy Gy.u.3. IV/11.

összkomfortos

49

886

43414

957

46893

995

48755

1035

50715

43.

Dr. Rapcsák A.u. 30. fsz. 5.

komfort nélküli

31

697

21607

753

23343

783

24273

814

25234

44.

Dr. Rapcsák A.u. 5. fsz. 5.

komfortos

37

886

32782

957

35409

995

36815

1035

38295

45.

Dr. Rapcsák A.u. 5. II/2.

komfortos

51

745

37995

805

41055

837

42687

870

44370

47.

Éva u.5. II/4.

összkomfortos

55

810

44550

875

48125

910

50050

946

52030

48.

Éva u.5. III/8.

összkomfortos

48

810

38880

875

42000

910

43680

946

45408

49.

Éva u.5. V/13.

összkomfortos

55

810

44550

875

48125

910

50050

946

52030

50.

Éva u.7. I/1.

összkomfortos

54

810

43740

875

47250

910

49140

946

51084

51.

Éva u.7. I/2.

összkomfortos

48

810

38880

875

42000

910

43680

946

45408

52.

Éva u.7. II/4.

összkomfortos

55

810

44550

875

48125

910

50050

946

52030

53.

Éva u.7. II/5

összkomfortos

48

810

38880

875

42000

910

43680

946

45408

54.

Éva u.7. II/6

összkomfortos

55

810

44550

875

48125

910

50050

946

52030

55.

Éva u.7. III/7.

összkomfortos

54

810

43740

875

47250

910

49140

946

51084

56.

Éva u.7. III/8

összkomfortos

48

810

38880

875

42000

910

43680

946

45408

57.

Éva u.7. IV/10.

összkomfortos

54

810

43740

875

47250

910

49140

946

51084

58.

Éva u.7. IV/11.

összkomfortos

48

810

38880

875

42000

910

43680

946

45408

59.

Éva u.7. V/13.

összkomfortos

54

810

43740

875

47250

910

49140

946

51084

60.

Éva u.7. V/14.

összkomfortos

48

810

38880

875

42000

910

43680

946

45408

61.

Éva u. 11/A. I/3.

összkomfortos

50

810

40500

875

43750

910

45500

946

47300

62.

Hódi P.u.1. II.lh. tetőtér 3.

összkomfortos

122

637

77714

688

83936

716

87352

745

90890

63.

Hódi P.u.1. III.lh. tetőtér 6.

összkomfortos

74

810

59940

875

64750

910

67340

946

70004

64.

Hódtó u.4. VI/32.

összkomfortos

50

788

39400

851

42550

885

44250

920

46000

65.

Hódtó u.4. VI/33.

összkomfortos

55

788

43340

851

46805

885

48675

920

50600

66.

Hódtó u.4. VI/34.

összkomfortos

55

788

43340

851

46805

885

48675

920

50600

67.

Hódtó u.4. VII/40.

összkomfortos

55

788

43340

851

46805

885

48675

920

50600

68.

Hódtó u.4. X/59.

összkomfortos

50

788

39400

851

42550

885

44250

920

46000

69.

Hóvirág u. 2/B. fsz.1.

komfortos

67

756

50652

816

54672

849

56883

883

59161

70.

Hóvirág u. 2/B I/2.

komfortos

67

756

50652

816

54672

849

56883

883

59161

71.

Kaszap u.1. V/14.

összkomfortos

47

842

39574

909

42723

945

44415

983

46201

72.

Kaszap u.1. V/15.

összkomfortos

55

842

46310

909

49995

945

51975

983

54065

73.

Kaszap u.3. IV/12.

összkomfortos

55

821

45155

887

48785

922

50710

959

52745

74.

Kaszap u.5. IV/12.

összkomfortos

55

821

45155

887

48785

922

50710

959

52745

75.

Kaszap u.9. II/5

összkomfortos

47

821

38587

887

41689

922

43334

959

45073

76.

Kaszap u.11. II/5.

összkomfortos

47

821

38587

887

41689

922

43334

959

45073

77.

Kaszap u.11. III/7.

összkomfortos

55

821

45155

887

48785

922

50710

959

52745

78.

Kaszap u.11. V/14.

összkomfortos

47

821

38587

887

41689

922

43334

959

45073

79.

Kaszap u.13. I/2.

összkomfortos

47

821

38587

887

41689

922

43334

959

45073

80.

Kaszap u.13. II/4

összkomfortos

55

821

45155

887

48785

922

50710

959

52745

81.

Kaszap u.15. VI/32.

összkomfortos

47

821

38587

887

41689

922

43334

959

45073

82.

Kaszap u.15. VI/36.

összkomfortos

64

821

52544

887

56768

922

59008

959

61376

83.

Kaszap u.15. VIII/47.

összkomfortos

47

821

38587

887

41689

922

43334

959

45073

84.

Kaszap u.15. X/59.

összkomfortos

47

821

38587

887

41689

922

43334

959

45073

85.

Kaszap u.25. VI/33.

összkomfortos

53

821

43513

887

47011

922

48866

959

50827

86.

Kaszap u.25. VII/37.

összkomfortos

64

815

52160

880

56320

915

58560

952

60928

87.

Kaszap u.25. IX/51.

összkomfortos

53

821

43513

887

47011

922

48866

959

50827

88.

Kaszap u.25. IX/53.

összkomfortos

47

821

38587

887

41689

922

43334

959

45073

89.

Kaszap u.25. X/59.

összkomfortos

47

821

38587

887

41689

922

43334

959

45073

90.

Kossuth tér 7. I/1.

komfortos

54

832

44928

899

48546

935

50490

972

52488

91.

Kossuth tér 7. I/5.

komfortos

54

832

44928

899

48546

935

50490

972

52488

92.

Kossuth tér 7. IV/20.

komfortos

52

832

43264

899

46748

935

48620

972

50544

93.

Kossuth tér 7. IV/22.

komfortos

51

832

42432

899

45849

935

47685

972

49572

94.

Kossuth tér 7. IV/24.

komfortos

51

832

42432

899

45849

935

47685

972

49572

95.

Koszta J.u.2. III/3.

komfortos

70

788

55160

851

59570

885

61950

920

64400

96.

Koszta J.u.4. IV/20.

komfortos

50

788

39400

851

42550

885

44250

920

46000

97.

Koszta J.u.5. fsz.2.

komfortos

62

788

48856

851

52762

885

54870

920

57040

98.

Koszta J.u.5.I/2.

komfortos

56

788

44128

851

47656

885

49560

920

51520

99.

Koszta J.u.7. I/2.

komfortos

56

788

44128

851

47656

885

49560

920

51520

100.

Lázár u. 10. II/4

összkomfortos

42

1080

45360

1166

48972

1213

50946

1262

53004

101.

Lázár u. 10. III/1

összkomfortos

37

1080

39960

1166

43142

1213

44881

1262

46694

102.

Lázár u. 10. III/2

összkomfortos

38

1080

41040

1166

44308

1213

46094

1262

47956

103.

Lázár u. 10. III/3

összkomfortos

43

1080

46440

1166

50138

1213

52159

1262

54266

104.

Lázár u. 10. III/9

összkomfortos

48

1080

51840

1166

55968

1213

58224

1262

60576

105.

Lázár u. 10. IV/2

összkomfortos

78

896

69888

968

75504

1007

78546

1047

81666

106.

Lázár u. 10. IV/4

összkomfortos

78

896

69888

968

75504

1007

78546

1047

81666

107.

Lehel u.4. III/7.

összkomfortos

57

756

43092

816

46512

849

48393

883

50331

108.

Lehel u.4. IV/10.

összkomfortos

55

756

41580

816

44880

849

46695

883

48565

109.

Móricz Zs.u. 1. I.lh. I/1.

összkomfortos

80

810

64800

875

70000

910

72800

946

75680

110.

Oldalkosár u. 3. I.lh. III/12.

komfortos

43

880

37840

950

40850

988

42484

1028

44204

111.

Oldalkosár u. 3. I.lh. IV/16.

komfortos

43

880

37840

950

40850

988

42484

1028

44204

112.

Oldalkosár u. 3. I.lh. IV/19.

komfortos

43

880

37840

950

40850

988

42484

1028

44204

113.

Oldalkosár u. 3. II.lh. II/8.

komfortos

43

880

37840

950

40850

988

42484

1028

44204

114.

Oldalkosár u. 3. III.lh. fsz.1.

komfortos

43

880

37840

950

40850

988

42484

1028

44204

115.

Oldalkosár u. 3. III.lh. I/7.

komfortos

43

880

37840

950

40850

988

42484

1028

44204

116.

Oldalkosár u. 3. III.lh. III/13.

komfortos

43

880

37840

950

40850

988

42484

1028

44204

117.

Oldalkosár u. 5. IV.lh. IV/16.

komfortos

43

880

37840

950

40850

988

42484

1028

44204

118.

Oldalkosár u.12. I.lh. fsz.2.

komfortos

49

880

43120

950

46550

988

48412

1028

50372

119.

Oldalkosár u.12. I.lh. IV/1.

komfortos

55

880

48400

950

52250

988

54340

1028

56540

120.

Oldalkosár u.12. II. lh. I/2.

komfortos

55

880

48400

950

52250

988

54340

1028

56540

121.

Oldalkosár u.12. II. lh. I/3.

komfortos

49

880

43120

950

46550

988

48412

1028

50372

122.

Oldalkosár u.12. III.lh. III/2.

komfortos

55

880

48400

950

52250

988

54340

1028

56540

123.

Oldalkosár u. 12. III.lh. IV/2.

komfortos

55

880

48400

950

52250

988

54340

1028

56540

124.

Oldalkosár u.12. IV.lh. I/1.

komfortos

55

880

48400

950

52250

988

54340

1028

56540

125.

Oldalkosár u.12. IV.lh. I/2.

komfortos

55

880

48400

950

52250

988

54340

1028

56540

126.

Oldalkosár u.12. IV.lh. II/3.

komfortos

49

880

43120

950

46550

988

48412

1028

50372

127.

Oldalkosár u.12. IV.lh. IV/2.

komfortos

55

880

48400

950

52250

988

54340

1028

56540

128.

Oldalkosár u.12. IV.lh. IV/3.

komfortos

49

880

43120

950

46550

988

48412

1028

50372

129.

Serház tér 6.

összkomfortos

76

702

53352

758

57608

788

59888

820

62320

130.

Széchenyi tér 19. Tetőtér 4.

komfortos

64

761

48704

822

52608

855

54720

889

56896

131.

Szegfű u.2. I/1.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

132.

Szegfű u.2. I/2.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

133.

Szegfű u.2. I/5

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

134.

Szegfű u.2. I/6

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

135.

Szegfű u.2. I/7.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

136.

Szegfű u.2. I/9.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

137.

Szegfű u.2. I/10.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

138.

Szegfű u.2. I/11.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

139.

Szegfű u.2. I/13.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

140.

Szegfű u.2. II/14.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

141.

Szegfű u.2. II/16.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

142.

Szegfű u.2. II/18.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

143.

Szegfű u.2. II/19.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

144.

Szegfű u.2. II/20.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

145.

Szegfű u.2. II/22.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

146.

Szegfű u.2. II/24.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

147.

Szegfű u.2. II/25.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

148.

Szegfű u.2. II/26.

összkomfortos

34

950

32300

1026

34884

1067

36278

1110

37740

149.

Szent I.u. 1/A

komfortos

60

648

38880

700

42000

728

43680

757

45420

150.

Szent I.u. 1/B

komfortos

60

648

38880

700

42000

728

43680

757

45420

151.

Városház u.2.fsz.5.

komfortos

55

886

48730

957

52635

995

54725

1035

56925

152.

Zrínyi u.9.

komfortos

56

864

48384

933

52248

970

54320

1009

56504

153.

Zsigmond u.1.

komfortos

53

691

36623

746

39538

776

41128

807

42771

154.

Zsigmond u.1.

komfortos

50

691

34550

746

37300

776

38800

807

40350

155.

Serháztér u. 2. főépület végében

félkomfortos

50

216

10800

233

11650

242

12100

252

12600

156.

Serháztér u. Simonyi u. szolgálati lakóház+garázs

komfortos

90

243

21870

262

23580

272

24480

283

25470

157.

Hóvirág u. 4/A. fsz. 1.

összkomfortos

55

1026

56430

1108

60940

1152

63360

1198

65890

158.

Hóvirág u. 4/A. I/2.

összkomfortos

29

1026

29754

1108

32132

1152

33408

1198

34742

159.

Hóvirág u. 4/A. I/3.

összkomfortos

41

1026

42066

1108

45428

1152

47232

1198

49118

160.

Hóvirág u. 4/A. I/4.

összkomfortos

60

1026

61560

1108

66480

1152

69120

1198

71880

161.

Hóvirág u. 4/A. II/5.

összkomfortos

47

1026

48222

1108

52076

1152

54144

1198

56306

162.

Hóvirág u. 4/A. II/6.

összkomfortos

84

918

77112

991

83244

1031

86604

1072

90048

163.

Hóvirág u. 4/A. III/7.

összkomfortos

47

1026

48222

1108

52076

1152

54144

1198

56306

164.

Hóvirág u. 4/A. III/8.

összkomfortos

83

918

76194

991

82253

1031

85573

1072

88976

165.

Hóvirág u. 4/B. fsz. 1.

összkomfortos

56

1026

57456

1108

62048

1152

64512

1198

67088

166.

Hóvirág u. 4/B. I/2.

összkomfortos

59

1026

60534

1108

65372

1152

67968

1198

70682

167.

Hóvirág u. 4/B. II/5.

összkomfortos

83

918

76194

991

82253

1031

85573

1072

88976

168.

Hóvirág u. 4/B. II/6.

összkomfortos

48

1026

49248

1108

53184

1152

55296

1198

57504

169.

Hóvirág u. 4/B. III/7.

összkomfortos

83

918

76194

991

82253

1031

85573

1072

88976

170.

Hóvirág u. 4/B. III/8.

összkomfortos

48

1026

49248

1108

53184

1152

55296

1198

57504

171.

Tóalj u. 13.

komfortos

84

486

40824

525

44100

546

45864

568

47712

172.

Serháztér u. 2-4. udvari lakás

összkomfortos

47

324

15228

350

16450

364

17108

379

17813

173.

Hóvirág u. 4/B. I/3.

összkomfortos

41

1026

42066

1108

45428

1152

47232

1198

49118

174.

Hóvirág u. 4/B. I/4.

összkomfortos

28

1026

28728

1108

31024

1152

32256

1198

33544

175.

Serháztér u. 2-4. udvari ép. 1.

komfortos

101

270

27270

292

29492

304

30704

316

31916

Ft/m2/hó 2021.02.13-tól

bérleti díj 2021.02. 13-tól
(Ft)

Ft/m2/hó 2022.01. 01-től

bérleti díj 2022.01. 01-től
(Ft)

Ft/m2/hó 2023.01. 01-től

bérleti díj 2023.01. 01-től
(Ft)

Ft/m2/hó 2024.01. 01-től

bérleti díj 2024.01. 01-től
(Ft)

176.

Kutasi u. 41.

összkomfortos

115

556

64000

600

69000

624

71760

649

74635

1

A 5.§ (3) bekezdése a 38/2020. (VI.27.) önkormányzati rendelet 1.§-ával megállapított szöveg. Hatályos 2020. június 28-tól.

2

A 10.§ (4) bekezdése a 38/2020. (VI.27.) önkormányzati rendelet 2.§-ával megállapított szöveg. Hatályos 2020. június 28-tól.

3

A 10/A § a 66/2020. (XI.23.) önkormányzati rendelet 1.§-ával megállapított szöveg. Hatályos 2021. január 1-től.

4

A 14. § (2) bekezdése a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 12. §-a alapján hatályát vesztette 2017. április 2-án.

5

Az 1. melléklet a 8/2021. (II.15.) önkormányzati rendelet 1.§-ával megállapított szöveg. Hatályos 2021. február 26-tól.