Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2018. (IX.20.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról szóló 6/2015. (II.28.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 09. 20- 2018. 09. 20

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontban meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. rendelkezéseinek figyelembe vételével a következőket rendeli el:

1. §

A települési támogatásról szóló 6/2015. (II.28.) számú önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 11. §. (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(1) Az elhunyt személynek közköltségen történő eltemettetéséről (továbbiakban: köztemetés) kell gondoskodni a halálesetről való tudomásszerzést követő 21 napon belül, ha Hódmezővásárhely közigazgatási területén hunyt el és

a) nincs vagy nem lelhető fel az eltemettetésre köteles személy vagy,

b) az eltemettetésre köteles személy az eltemettetésről nem gondoskodik.”

2. §


A Rendelet 11. §. (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(4) Az elhunytat a temetésre kötelezett kérelmére az általa megjelölt temetési helyre kell eltemetni abban az esetben, ha a megjelölt temetési hely felett a kérelmezőnek rendelkezési joga van. Ennek hiányában koporsós köztemetés a Római Katolikus Temető köztemetésre kijelölt parcellájában történhet.”

3. §


A Rendelet 11. §-a a következő (4a) bekezdéssel egészül ki:


„(4a) Köztemetés esetén kizárólag a köztemetések lebonyolítására vonatkozó külön megállapodásban rögzített szolgáltatások nyújthatóak.”

4. §


Jelen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.


        Dr. Márki-Zay Péter sk.                                                Dr. Varga Ildikó sk.

                 polgármester                                                                jegyző