Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2009. (XII.31.) önkormányzati rendelete

Szentesi önkormányzati intézmények munkaerő-gazdálkodási rendszeréről

Hatályos: 2009. 12. 31

Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 16.§ (7)-(8) bekezdésében foglalt felhatalmazás és a 112/2009.(V.29.) Kt. sz. határozat alapján a szentesi önkormányzati intézmények munkaerő-gazdálkodási rendszeréről az alábbi rendeletet alkotja meg.


A rendelet hatálya

1.§


(1) A rendelet területi hatálya kiterjed Szentes Város Önkormányzata által fenntartott intézményekre.


(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a Szentes Város Önkormányzata fenntartásában működő valamennyi nevelési-oktatási-, közoktatási-, szociális-,  közművelődési-, sport-, és egyéb szolgáltató tevékenységet ellátó intézmények vezetőire, valamint az ezen intézmények által foglalkoztatott közalkalmazottakra.


A munkaerő-gazdálkodás rendszere

2.§


(1) Szentes Város Önkormányzatának a szentesi önkormányzati intézményekre vonatkozó munkaerő-gazdálkodási rendszere munkaerő-gazdálkodási tervből és munkaerő-gazdálkodási nyilvántartásból áll.


(2) A munkaerő-gazdálkodási terv szabályozza a létszámgazdálkodás, a munkaidő kihasználás, valamint a fejlesztésekre, illetve a szükséges változásokra vonatkozó megoldásokat, eljárásokat.


(3) A munkaerő-gazdálkodási nyilvántartás tartalmazza az egyes intézmények rendelkezésére álló létszámokat és az adott létszám kihasználtságával összefüggő adatokat.


Adatkezelés és adatszolgáltatás

3.§


(1) A munkaerő-gazdálkodási rendszer működéséhez szükséges adatok kezelése a Polgármesteri Hivatal Művelődési Irodájának feladata (a továbbiakban: adatkezelő).


(2) A munkaerő-gazdálkodási rendszerben érintett intézmények a rendelet hatálybalépésétől számított 3 hónapon belül megküldik az adatkezelőnek a rendelet 1–1/b sz. mellékletét képező intézményi adatlapot, majd ezt követően pedig tanévente/évente kell adatot szolgáltatni, valamint 2–2/a sz. mellékletben lévő alkalmazotti adatlapok útján a szükséges adatokat, majd ezt követően az ezekben bekövetkező valamennyi változást haladéktalanul, de legkésőbb               8 napon belül jelezni kötelesek a Polgármesteri Hivatal Művelődési Irodájának.


(3) Az adatok felvételét az adott intézmény végzi, az intézmény vezetője felelős az 1–1/b sz. mellékletben meghatározott intézményi adatlap és az intézménynél közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatottakról 2–2/a sz. mellékletben lévő alkalmazotti adatlapok valós adatokkal való kitöltéséért és megküldéséért.


(4) A 3. sz. mellékletben szereplő adatlapot adott időpontban köteles az intézmény vezetője kitölteni és a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályának megküldeni.


(5) Az 5. sz. mellékletben szereplő adatlapot az intézményben állásra jelentkezőkről 8 napon belül köteles kitölteni és megküldeni a Polgármesteri Hivatal Művelődési Irodájának.


(6) Az adatkezelő felelős az adatok hatékony rendszerbe foglalásáért, a tárolt adatok védelméért, a bejelentett változások alapján a nyilvántartás aktualizálásáért, valamint annak elérhetőségének biztosításáért a rendszer működése során.


(7) Adatot az érintettek részére a fenntartó és a Munkaerő-gazdálkodási tervben megfogalmazott feladatok megoldása érdekében – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezéseinek figyelembe vételével – szolgáltat az adatkezelő.


Záró rendelkezések

4.§


(1) E rendelet kihirdetése napján lép hatályba.


(2) A munkaerő-gazdálkodási terv és -nyilvántartás megalkotására a hatálybalépéstől számított 3 hónapon belül kerül sor.



 Dr. Sztantics Csaba sk.                                                                            Szirbik Imre sk.

            jegyző                                                                                            polgármester