Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről

Hatályos: 2024. 03. 16

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről

2024.03.16.

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya kiterjed Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületére (továbbiakban: Képviselő-testület) és szerveire, valamint az Önkormányzat által alapított és irányított költségvetési szervekre, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatalra (továbbiakban: intézmények), a címrend szerinti önkormányzati költségvetésében tervezett feladatokra, továbbá mindazon magánszemélyekre, jogi személyekre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre, alapítványokra, közalapítványokra, gazdasági társaságokra, amelyek az Önkormányzat költségvetésében szereplő előirányzatokból részesülnek.

II. Fejezet

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2024. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak főösszegét, valamint azok egyenlegét, az e rendelet mellékleteiben részletezett bevételi források és kiadási jogcímek figyelembevételével:

a) költségvetési bevételét 9.921.151 eFt-ban állapítja meg, melyből

aa) finanszírozási bevétel 1.842.675 eFt, amiből

1.434.396 eFt belső finanszírozású és

408.279 eFt külső finanszírozású bevétel

ab) működési célú maradvány 693.552 eFt és

ac) felhalmozási célú maradvány 740.844 eFt,

ad) államháztartási megelőlegezés 108.279 eFt és

ae) hitel 300.000 eFt.

b) költségvetési kiadását 11.586.231 eFt-ban állapítja meg, melyből

ba) finanszírozási kiadás 177.595 eFt, amiből 177.595 eFt külső finanszírozású kiadás az alábbiak szerint

bb) államháztartási megelőlegezések visszatérítése 108.279 eFt és

bc) hiteltörlesztés 69.316 eFt

c) költségvetési egyenlegét 1.665.080 eFt, ban állapítja meg,

(2) A 6. számú melléklet szerinti kiemelt kiadási előirányzatokat a Képviselő-testület az alábbiak szerint állapítja meg:

a) személyi juttatások 3.020.653 eFt

b) munkaadót terhelő járulék, szociális hozzájárulási adó 403.575 eFt

c) dologi kiadások 2.617.775 eFt

d) ellátottak pénzbeli juttatásai 95.000 eFt

e) egyéb működési célú kiadások 1.891.241 eFt

f) beruházások 3.389.003 eFt

g) felújítások 163.484 eFt

h) egyéb felhalmozási kiadások 3.000 eFt

i) finanszírozási kiadások 177.595 eFt.

(3) A Képviselő-testület a 2. § (1) bekezdése szerinti költségvetési egyenleg megszüntetését a költségvetési szervek előző évi maradványt érintő felhasználásának korlátozásával biztosítja. Az Önkormányzat folyamatos működőképessége érdekében szükségesnek tartja a feladatok finanszírozásához kapcsolódó források kontroll melletti likviditási terv alapján történő biztosítását.

3. § (1) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételi főösszegen belül a források összetételét az 1. melléklet (kötelező, önként vállalt és állami feladatok bontásban), 2. melléklet, 3. melléklet és a 4. melléklet tartalmazzák.

(2) A 2. § (1) bekezdésében megállapított és a 3. § (1) bekezdésében hivatkozott mellékletekben szereplő főösszegeken belül a költségvetési szervek előirányzat-csoportok kiemelt előirányzatok szerinti bevételeit, valamint a kiadások teljesítéséhez igénybe vehető általános önkormányzati támogatás, illetve a szociális és egyéb kedvezményhez igénybe vehető önkormányzati támogatás előirányzatát - kötelező, önként vállalt és állami feladatok bontásban - az 5. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület intézményenként.

(3) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási főösszegeken belül a költségvetési szervek tervezett kiadásait intézményenként, előirányzat-csoportonként, illetve kiemelt előirányzatonként - kötelező, önként vállalt és állami feladatok bontásban - a 6. melléklet szerint állapítja meg a Képviselő-testület.

(4) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási főösszegen belül az egyéb, szociális célú támogatások kiadásainak tételes előirányzatait a 7. melléklet, a működési célra juttatott egyéb támogatásokat a 8. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(5) Az Önkormányzat tulajdonában lévő, bérbeadás útján hasznosított ingatlanok ingatlankezelési tervét a 11. mellékletben részletezettek szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(6) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási főösszegen belül az Önkormányzat költségvetésében tervezett fejlesztési feladatait a 9. melléklet és a 12. melléklet szerint fogadja el a Képviselő-testület.

(7) A Képviselő-testület az Önkormányzat adósságot keletkeztető kötelezettségeinek és saját bevételeinek alakulását a 15. melléklet szerint hagyja jóvá azzal, hogy év közben kötelezettségek a hitelképesség folyamatos figyelemmel kísérése és bemutatása mellett vállalhatók.

(8) Az önkormányzat hitelállományát a 13. melléklet, a garancia-, kezességvállalását feladat és lejárat szerinti bontásban a 14. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(9) Az éves létszám előirányzatot költségvetési szervenként a 17. mellékletben foglalt részletezés szerint 524,38 főben határozza meg a Képviselő-testület. A köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatottak intézményi létszámkeretét a 18. melléklet szerint állapítja meg a Képviselő-testület.

(10) Az önkormányzati költségvetési szervek engedélyezett álláshelyeinek számát a 19. melléklet, a közfoglalkoztatottak 2024. évi létszámát a 17. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(11) Az Európai Uniós eszközök támogatásával megvalósuló projekteket, azok támogatási összegét és kiadásait a 16. melléklet szerint fogadja el a Képviselő-testület.

(12) A Képviselő-testület az Önkormányzat címrendjét a 20. melléklet alapján állapítja meg.

4. § Az egészségügyi alapellátást (védőnői szolgálat, iskola egészségügy, anyatej gyűjtés) Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (továbbiakban: NEAK) közvetlenül finanszírozza. Az e célra tervezett kötött felhasználású előirányzat 112.147 eFt, mely a feladatokhoz kapcsolódóan a Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete költségvetésében megtervezésre került.

5. § (1) A 2. § (1) bekezdése szerinti kiadási főösszegen belül a költségvetés egyes működési feladataihoz a felhasználásra vonatkozó célokhoz és feltételekhez kötötten 204.193 eFt tartalékot állapít meg a Képviselő-testület (ebből a képviselői keret /400 eFt/fő/ 5.200 eFt). A tartalékokat e rendelet 10. melléklete részletezi.

(2) A működési céltartalékkal való rendelkezés (átcsoportosítás), a cél szerinti felhasználás engedélyezése - a források rendelkezésre állásának függvényében - a Képviselő-testület jogköre.

(3) A működési céltartalékban (10. melléklet) elkülönített bizottsági keret felosztására a Képviselő-testület Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottsága tesz javaslatot.

(4) Az előző évi keresetbe tartozó juttatások 2%-ának megfelelő, meghatározott munkateljesítmény eléréséért, illetve átmeneti többletfeladatok teljesítéséért fizetendő kereset-kiegészítésre - a céltartalékban - elkülönített összeg nyújt fedezetet a költségvetési intézményekben a teljesítmények ösztönzéséhez, melynek felhasználást a Képviselő-testület feltételekhez köti azzal, hogy a keret ténylegesen a teljesítmények ösztönzését kell, hogy szolgálja. A keret felhasználására vonatkozó szabályok, célok és az értékelés rendjének kialakítása, betartása kötelező és az intézményvezetők felelőssége. A szabályok maximális betartása nélkül a keret felhasználására nem kerülhet sor.

III. Fejezet

A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok, a költségvetési gazdálkodás általános szabályai

6. § (1) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézményekben ellátandó feladatokhoz a személyi feltételeket az Önkormányzat a költségvetésben biztosította, melynek fedezete minden intézmény költségvetési előirányzatába az engedélyezett létszámnak megfelelő, 2024. január 1-től hatályos bértábla szerint - a minimálbér, garantált bérminimum mértékének változását figyelembevéve - került beépítésre.

(2) A Szentes Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) költségvetésében jutalom, prémium címén teljesítményösztönzés, személyi ösztönzés céljából előirányzatot a költségvetés nem tartalmaz.

(3) A Képviselő-testület a 2024. évi köztisztviselői illetményalapot 70.000,- Ft-ban határozza meg. Az Önkormányzat középfokú iskolai végzettségű köztisztviselői részére 20%, felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselői részére 30% illetménykiegészítést állapít meg tárgyévre.

7. § (1) A Képviselő-testület a sportegyesületek pénzbeli támogatásának keretösszegét 25.000 eFt-ban állapítja meg, melynek felosztását a Képviselő-testület Ifjúsági és Sportbizottságra bízza.

(2) A sportszervezetek támogatása címén megállapított keret terhére a kiutalás az Ifjúsági és Sportbizottság határozata alapján, a támogatási szerződések megkötését követően, az elszámoltatás rendjének betartása mellett történhet. Korábbi támogatással való elszámolás és támogatási szerződés hiányában újabb kiutalásra nem kerülhet sor. A támogatásokról, az elszámolásokról a Hivatal sportért felelős köztisztviselője köteles pontos, naprakész és átlátható nyilvántartást vezetni.

A támogatási szerződésekben rögzíteni kell a 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ávr.). 74. §-ában foglalt kötelezettségek megtartását biztosító feltételeket, különösen, ha azokról más jogszabály nem rendelkezik.

(3) A sport- és közművelődési létesítmények kedvezményes használatát az Önkormányzat egységesen támogatja, melynek fedezeteként a költségvetésben összességében 8.500 eFt áll rendelkezésre, a keret felosztását - szakmai előkészítést követően - a Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottságra, valamint az Ifjúsági és Sportbizottságra bízza a Képviselő-testület.

(4) A (3) bekezdés szerinti támogatás kiutalása a tényleges használat alapján havonként, utólagos elszámolással dokumentáltan, háromoldalú megállapodás szerint történhet.

(5) A nem önkormányzati tulajdonú és irányítású, nem önkormányzati feladatot ellátó szervezeteknek nyújtott pénzbeli önkormányzati támogatás további feltétele annak igazolása, hogy a támogatottnak nincs adó (beleértve a helyi adót is), vám és egyéb köztartozása. Támogatás csak a szabályoknak megfelelő támogatási okirattal és elszámolási kötelezettség teljesítése mellett nyújtható.

(6) Az Önkormányzat költségvetése terhére bármely címen - jogszabályban rögzített tartalmú támogatási okirat alapján - kiutalt támogatással a támogatott 2024. december 31-ig -dokumentáltan - köteles elszámolni. Az elszámoltatással kapcsolatos felelősség a Hivatal szakmai feladatokat ellátó irodavezetőjét terheli.

8. § (1) Az Önkormányzat költségvetési gazdálkodása a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magába. A bevétel előirányzat-módosítás nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötelezettséggel. A bevételi többlet a tervezett bevételt meghaladóan realizált bevétel akkor, ha a betervezett bevételi jogcímeken a bevételi többlet időpontjában bevételkiesés nem várható.

(2) A költségvetésben nem tervezett bevételek realizálása esetén az előirányzat módosítás a Képviselő-testület hatásköre.

9. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat, valamint a felügyelete alá tartozó intézmények költségvetését - e rendeletének módosításával - év közben megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzati költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek, de az 5. számú melléklet, illetve a 6. számú mellékletben megállapított kiemelt előirányzatok módosítása a Képviselő-testület hatásköre.

(3) A költségvetési szerv felel a saját költségvetésében meghatározott kiadási előirányzatok szabályszerű felhasználásáért, a bevételi előirányzatok teljesítéséért. Köteles feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről úgy gondoskodni, hogy biztosítsa a költségvetésében megállapított előirányzatok gazdaságos, hatékony és takarékos felhasználását.

(4) Az intézmények a jelen rendeletben, illetve a rendelet 5. számú mellékletben foglalt részletezettséggel megállapított önkormányzati támogatást csak az alaptevékenység ellátásához használhatják fel.

(5) Az önkormányzati költségvetési szervek előirányzat-módosítási hatáskörükben - az irányító szerv egyidejű tájékoztatása mellett - a költségvetésük bevételi és kiadási előirányzatának főösszegét és a megfelelő részelőirányzatokat a tervezett előirányzatokon felüli többletbevételéből felemelhetik az alábbiak szerint:

a) a működési bevétel tervezett mértékét - nem tervezési hibából - meghaladó bevétel többletbevételnek minősül. A többletbevétel megszerzéséhez szükséges közvetlen költségeken túl az intézményi fenntartási költségek arányos fedezetére használható összeggel emelhető a kiadási előirányzat, a képződött maradvány nem használható fel intézményi hatáskörben.

b) az átvett pénzeszközök, valamint a támogatások esetében a megkötött megállapodás szerint emelhető a bevételi és kiadási előirányzat egyaránt.

(6) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek a többletbevételük terhére is csak a forrásképződés mértékének, illetve ütemének figyelembevételével és az intézmény biztonságos működését szem előtt tartva vállalhatnak kötelezettséget.

(7) Az Önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a többletbevételük terhére vállalt felhalmozási jellegű kiadási előirányzataikat csak a Képviselő-testület jóváhagyását követően emelhetik fel.

(8) Az intézmények vezetői munkáltatói és bérgazdálkodói jogkörük gyakorlása során nem vállalhatnak olyan tartós kötelezettségeket, amelyek többlet költségvetési támogatást igényelnének 2024. évre, illetve az azt követő évekre.

(9) A Képviselő-testület a szakmai jogszabályokban foglaltak figyelembevételével elrendeli az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézményekben foglalkoztatottak munkakör szerinti folyamatos és érdemi vizsgálatát, a megüresedő álláshelyek betöltésének kontrollját, illetve koordinálását a humán erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás érdekében a szentesi önkormányzati intézmények munkaerő-gazdálkodási rendszeréről szóló 37/2009. (XII.31.) önkormányzati rendelete alapján.

(10) Az önkormányzati bevételt képező és az intézményi működéshez nyújtott önkormányzati támogatás részbeni forrását biztosító - az intézményi adatközlésekre, statisztikai adatokra, beszámolókra alapozottan megállapított ellátottak száma alapján igényelt - feladatalapú állami támogatás jogcímeit és összegét a 2. számú melléklet tartalmazza.

(11) Amennyiben az előző bekezdésben foglaltak a tervezettől - pontatlan adatszolgáltatás miatt - lényegesen eltérnek, akkor felelősségre vonás kezdeményezésére kell, hogy sor kerüljön, ami az adott intézmény önkormányzati támogatás csökkentését is maga után vonhatja.

(12) A költségvetési intézmények által igénybe vett, az ellátottak részére biztosított élelmezési feladatokra nyújtott önkormányzati támogatás előirányzata - beleértve a kedvezményesen, vagy térítés nélkül étkezőket is - a szolgáltatást nyújtó Szentes Városi Szolgáltató Kft. Központi Konyhája intézményekkel egyeztetett adatai alapján a tervezett élelmezési napok szerint került kialakításra, melynek összegét az intézményi kiadások előirányzata tartalmazza. A 2024. évi költségvetési zárási feladatok keretében a tényleges élelmezési napok alapján a támogatás elszámolásra kerül.

10. § (1) Az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok működéséhez szükséges támogatást a Képviselő-testület az alábbiak szerint állapítja meg:

a) Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nkft.

aa) működési támogatás 372.848 eFt

ab) adósságszolgálati támogatás 50.000 eFt

b) Szentes Városellátó Nkft.496.000 eFt

c) Szentes Városi Szolgáltató Kft. 54.600 eFt, ebből

ca) Városfejlesztési Csoport 39.800 eFt

cb) Iskolai tálaló konyhák támogatása 38.434 eFt

d) Szentesi Élet Kft. 18.165 eFt.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított támogatási összegek a XIV. cím Önkormányzati feladatok előirányzatai között kerültek megtervezésre, melyek kiutalására havi ütemezésben kerülhet sor, míg a Képviselő-testület által év közben biztosított egyszeri feladatok pótelőirányzatának kiutalásáról a döntést követő 20 napon belül kell gondoskodni. A havi ütemezés szerinti kiutalástól a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodájával történt előzetes egyeztetést követően, a működés folyamatosságát veszélyeztető esetekben lehet eltérni.

(3) A Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nkft., a Szentesi Élet Kft. működéséhez nyújtott támogatás az üzemeléssel, illetve az adósságszolgálattal kapcsolatos kiadásokhoz nyújt kiegészítő forrást.

(4) A Szentes Városellátó Nkft. működési támogatása a köztisztasági, út-, híd-, járdafenntartási valamint a belvízrendezési feladatok ellátáshoz biztosít fedezetet.

(5) Az SZVSZ Kft. részére nyújtott támogatás a Városfejlesztési Csoport működéséhez, valamint a gyermekétkeztetés támogatásához biztosít forrást.

11. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek e rendelettel jóváhagyott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Valamennyi költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét, valamint számviteli rendjét meghatározó szabályzatait a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével elkészíteni, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) Az intézmények vezetői a 9. § (4) és (5) bekezdések szerinti kötelezettségvállalásaikat – beleértve a bér és egyéb személyi juttatásokra, valamint az azokat terhelő közterhekre vonatkozó kötelezettségvállalásokat is – az e rendelet 11. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével tehetik meg.

(4) A feladat elmaradásából származó - személyi és dologi - megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület döntésének megfelelően kerülhet sor.

(5) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi intézmény köteles betartani, illetve betartatni. Az előirányzat túllépés megakadályozása, megfelelő intézkedés megtétele az intézményvezetők feladata és felelőssége.

(6) A költségvetési szervek – a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott feladatok kivételével – pénzellátásáról, kiadásaik teljesítéséhez szükséges pénzeszközök rendelkezésre bocsátásáról a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája az önkormányzati kincstár működtetésén keresztül gondoskodik.

(7) A Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája köteles folyamatosan figyelemmel kísérni a pénzellátás szabályainak betartását, az önkormányzati támogatás kiutalására irányuló kérelmek jogosságát.

(8) Az intézmények költségvetésében jóváhagyott bevételi előirányzatok teljesítése, a bevételek beszedése az intézményvezetők felelőssége, ezért a hátralék beszedésére irányuló intézkedések elmulasztása miatt kieső bevételek pótlására önkormányzati támogatás kiutalására nem kerülhet sor.

12. § (1) Az Önkormányzat számára év közben biztosított pótelőirányzatok felhasználásáról, a költségvetési intézmények saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításainak jóváhagyásáról, valamint az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, az emiatt szükségessé váló költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület szükség szerint, de legalább negyedévente dönt.

(2) Amennyiben év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap az Önkormányzat számára meghatározott célra pótelőirányzatot biztosít, a polgármesternek a költségvetési rendelet módosítására irányuló javaslattal kell a Képviselő-testületet tájékoztatni.

Amennyiben az Országgyűlés előirányzatot zárol az Önkormányzat költségvetéséből, annak kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(3) A Képviselő-testület negyedévenként, de legkésőbb a jogszabályokban meghatározott határidőben - december 31-i hatállyal - dönt a költségvetési rendelet módosításáról.

(4) A jóváhagyott költségvetésen, képviselő-testületi döntésen alapuló előirányzat módosításokról szóló értesítések kiadására a Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda (irodavezető aláírásával) jogosult.

13. § (1) A költségvetés végrehajtásának ellenőrzéséről az Önkormányzat köteles gondoskodni a költségvetési szervek és a Hivatal, mint intézmény tekintetében az éves ellenőrzési munkatervben foglaltak szerint. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor köteles a Képviselő-testületet tájékoztatni.

(2) Az intézmények kötelesek - a működésük folyamatára is tekintettel - kialakítani, működtetni a belső kontroll rendszert - az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törtvény (továbbiakban: Áht.) 69-70. §-a figyelembevételével - és a tapasztalatokról a beszámolási kötelezettség teljesítésével egyidejűleg kötelesek számot adni.

14. § (1) A költségvetés teljesítéséről, a bevételek és kiadások alakulásáról, az önkormányzat likviditási helyzetéről a Képviselő-testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságát folyamatosan tájékoztatni kell.

(2) Az intézmények által a maradvány felhasználására tett javaslatot az irányító szerv az Ávr. 155. §-ában foglaltak alapján felülvizsgálja, a felülvizsgált és jóváhagyott maradványt az intézmények az előző évi kötelezettségeikre használhatják fel.

(3) Az intézményi költségvetések előirányzatait a 2023. évi maradvány teljes összegére a Képviselő-testület a zárszámadás elfogadásával egyidejűleg módosítja.

(4) A beruházási feladatok részbeni forrását képező átvett pénzeszközök, felhalmozási célú támogatások, központosított előirányzatok teljesítésének elmaradása esetén a beruházások folytatásáról, az új körülményre való tekintettel, külön képviselő-testületi döntést kell hozni.

(5) A működési feladatokhoz kapcsolódó bevételi előirányzatok teljesítésében a tervezetthez viszonyított kiesés esetén a költségvetésben tervezett feladatok megvalósíthatóságáról, a költségvetési egyensúly megtartása érdekében teendő szükséges intézkedésekről a Képviselő-testület dönt.

(6) A költségvetés kiadási előirányzatai között nem szereplő feladatokra, a tervezett feladatok előirányzatát meghaladó kiadási szükségletekre kötelezettség nem vállalható, illetve a feladatok megvalósítását célzó, pénzügyi kötelezettséget keletkeztető intézkedés nem tehető.

15. § (1) Az Önkormányzat tulajdonosi minőségében hozott döntései a költségvetésben tervezett feladatok megvalósítását, a pénzügyi források felhasználhatóságát átmenetileg sem korlátozhatják.

(2) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények, gazdasági társaságok az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. rendeletben (továbbiakban: Áhsz.), Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat vagyonáról, a vagyona feletti tulajdonjog gyakorlásának, hasznosításának és vagyonkezelésbe adásának szabályairól szóló18/2023. (VI.9.) önkormányzati rendeletében, valamint az intézményi számviteli politikában rögzítettek szerint törölhetik a 2022. december 31-én fennálló, egy évet meghaladó, a behajtás érdekében tett, többszöri intézkedéssel igazolt kintlévőséget.

16. § (1) Az intézmények vezetői a jóváhagyott költségvetési kereteken túl pénzügyi, fedezet nélküli, az irányító szervtől származó, többletforrást igazoló írásos dokumentum hiányában kötelezettséget nem vállalhatnak, a feladatok végrehajtását nem kezdhetik meg.

(2) A költségvetési intézményeknek az elismert vevői állományukról és egyéb követelésükről, valamint az elismert szállítói állományukról és egyéb kötelezettségeikről tételes, korosított adatszolgáltatást kell teljesíteniük tárgyhót követő hónap 15-ig a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája felé.

(3) A költségvetési rendelet hatálya alá tartozó intézmények, gazdasági társaságok a feladatellátásukhoz kapcsolódó beszerzéseiket kötelesek a jogszabályokban előírt feltételeknek megfelelő tartalommal elkészített szabályzataikban rögzítettek szerint, az Önkormányzat érdekeinek szem előtt tartásával végezni.

(4) A költségvetési intézmények létszámgazdálkodásukat Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szentesi önkormányzati intézmények munkaerő-gazdálkodási rendszeréről szóló 37/2009.(XII.31.) rendelet előírásainak szigorú betartása mellett kötelesek bonyolítani, ezen belül az átmenetileg üres álláshelyek alakulásáról negyedévente elszámolni.

(5) Az Önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaság ügyvezetője köteles a személyi jellegű ráfordításokat érintő kötelezettségvállalásairól (alkalmazás, megbízás stb.) előzetesen a gazdasági társaság felügyelő bizottságát tájékoztatni.

(6) A gazdálkodás biztonságáért a Képviselő-testület, míg a szabályszerűségért a polgármester a felelős. A Hivatal, illetve a XIV. cím Önkormányzati feladatok tekintetében a kötelezettségvállalásra, pénzügyi ellenjegyzésre, utalványozásra vonatkozó hatáskörök gyakorlásának rendjét, a feladatellátás előírásait külön szabályzat tartalmazza.

(7) A Képviselő-testület felhatalmazza az intézmények vezetőit az intézményi költségvetésben megtervezett bevételek beszedésére, kiadások teljesítésére.

(8) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények működési vagy felhalmozási célú pályázat beadásához, azt megelőzően, az önkormányzati támogatást igénylő tervezett pályázat részleteinek a fenntartási kötelezettség és a további évek működési költségeinek ismertetésével kötelesek a Képviselő-testület döntését, jóváhagyását kérni.

IV. Fejezet

Az Önkormányzat vagyonával és a felhalmozásokkal kapcsolatos rendelkezések

17. § (1) Az Önkormányzat vagyonával való gazdálkodás szabályait az Önkormányzat vagyonáról, a vagyona feletti tulajdonjog gyakorlásának, hasznosításának és vagyonkezelésbe adásának szabályairól szóló 18/2023. (VI.9.) önkormányzati rendelet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodásban a tulajdonosi szemlélet, az önkormányzati érdekek fokozott érvényesítésével el kell érni, hogy a vagyontárgyak hozadéka a fejlesztések forrásaként maximálisan ki legyen használva.

(3) Az önkormányzati vagyontárgyak hasznosításából származó, e rendeletben forrásként nem tervezett bevételeket csak a Képviselő-testület döntésének megfelelően, elsődlegesen felhalmozási célok megvalósítására lehet felhasználni.

(4) A vagyontárgyak hasznosításáért az Önkormányzat fizetési eszközként csak forintátutalást, vagy készpénzt fogadhat el, más fizetési mód alkalmazása – csereingatlan, értékpapír, természetbeni teljesítés – a vonatkozó számviteli szabályok betartása mellett, a Képviselő-testület Városrendezési, -fejlesztési és Idegenforgalmi, a Pénzügyi és Tulajdonosi, valamint a Jogi és Ügyrendi Bizottsága véleményének, jóváhagyásának előzetes kikérésével lehetséges.

Az éves gazdálkodásról szóló zárszámadás keretében be kell mutatni az önkormányzati tulajdonban álló vagyon összetételét az ingatlankataszter adataival egyezően törzs-, illetve üzleti vagyon bontásban, valamint az Önkormányzat befektetett eszközeit.

(5) A felhalmozási célú feladatok megvalósítása, finanszírozhatósága érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a pályázatok benyújtását megelőzően a költségek reális számba vételére, az előkészítésre.

(6) A költségek ismeretében a Képviselő-testület dönt a pályázatok benyújtásáról, mely döntés előkészítéshez szükséges a pályázattal történő beruházás összes költségének, az Önkormányzatot terhelő önerő konkrét összegének és megjelölésének, valamint a beruházás befejezését követően a működtetéssel kapcsolatosan felmerülő költségek bemutatása, a megtérülés prognosztizálása.

(7) Eredményes pályázat esetén a felelős személyek kijelölésével el kell érni, hogy a munkák megkezdésétől a befejezésig, a pályázati pénzek elszámolásának megtörténtéig a szakmai felügyelet koordináltan működjön.

(8) Kiemelt figyelmet kell fordítani az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok által működtetett vagyonnal való gazdálkodásra, a feladatellátásra vonatkozó szerződésekben foglaltak teljesítésének értékelésére.

(9) A Szentes Városi Szolgáltató Kft. vagyonában bekövetkezett változásokról, az Önkormányzat tulajdonát képező és kezelésében lévő ingatlanokra fordított felújításokról és a beruházásokról az éves beszámoló keretében köteles adatot szolgáltatni a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodájának.

(10) A Szentes Városi Szolgáltató Kft. és az Önkormányzat közötti elszámolásra a külön megállapodásban foglaltakat kell alkalmazni.

(11) Az Önkormányzat által alapított és támogatott gazdasági társaságok az éves beszámolók keretében kötelesek elszámolni a támogatás összegének felhasználásáról, az önkormányzati tulajdonú ingatlanokra fordított értéknövelő beruházásokról.

(12) A vagyongazdálkodásban kiemelt hangsúlyt kell fektetni a Képviselő-testület, a Hivatal, az önkormányzati tulajdonú, illetve résztulajdonú gazdálkodó szervezetek hatékony együttműködésére, a feladatok koordinált, ellenőrzött ellátására.

(13) Az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos kártérítési igények, peres eljárások miatt felmerülő kiadásokat a fejlesztési források terhére kell elszámolni, a peres eljárásokból származó bevételeket pedig a fejlesztési kiadások teljesítésére kell felhasználni.

(14) A vagyonmérleg alapja a leltár. Az önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények – beleértve a Hivatalt is – kötelesek eszközeik és forrásaik leltározását az Áhsz. 22. §-ában foglaltak szerint elvégezni és a mérlegtételeket alátámasztani. A leltározással kapcsolatos részletes szabályokra vonatkozó előírásokat külön szabályzat tartalmazza, melyben meghatározásra kerülnek az egyes vagyontárgyak leltározásával kapcsolatos eljárások a tulajdon védelmének szem előtt tartása mellett. Az Önkormányzat, mint irányító szerv hozzájárul ahhoz, hogy a tárgyi eszközöket az intézmények kétévente tényleges leltárfelvétellel leltározzák. A közbenső években a leltározás összehasonlító módszerrel kell, hogy történjen.

V. Fejezet

Költségvetési egyensúlyt javító intézkedések, feladatok

18. § (1) A költségvetési egyensúly megtartása valamennyi területen megköveteli a tervezett bevételek teljesítését, a bevételi többletek beszedésére irányuló intézkedések folyamatos megtételét.

A működőképesség megtartását ésszerű takarékossággal, a tartalékok feltárásával, külső források bevonásával, továbbá a költségkímélő megoldások keresésével, a saját bevételek növelésével valamennyi területen kiemelt feladatként kell kezelni. Pótelőirányzati kérelem csak rendkívüli esetben terjeszthető elő a Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság előzetes véleményezésével.

(2) Pénzügyi tartalmú, vagy a költségvetés évében, illetve az azt követő években pénzügyi kihatással járó előterjesztések csak a Képviselő-testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottsága, valamint az illetékes szakmai bizottság véleményével terjeszthetők a Képviselő-testület elé.

(3) A bizottságok költségvetést érintő, a kötelezettségeket növelő döntést nem hozhatnak. Javaslattal élhetnek a Képviselő-testület felé, mely javaslatot előzetesen a Képviselő-testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságának kell véleményezni.

(4) Az Önkormányzat által fenntartott költségvetési intézményhálózatban - beleértve a Hivatalban kezelt feladatokat is - az ellátott feladatok ésszerű szervezésével a működési költségeket csökkenteni kell.

19. § (1) A Képviselő-testület a költségvetés likviditását biztosító 250.000 eFt forint alapú hitelkeret szükség szerinti igénybevételét engedélyezi, melynek felhasználásáról elkülönített nyilvántartást kell vezetni.

(2) A megkezdett beruházások megvalósításához a forrásokat az önkormányzati vagyon hatékony hasznosításával, pályázatok benyújtásával kell biztosítani az engedélyezési, közbeszerzési szabályok betartása mellett.

(3) A Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy az igénybe vett külső források törlesztő részleteit és kamatjait a szerződés időtartama alatt – minden más kiadást megelőzően –teljesíti. Az Önkormányzat által vállalt készfizető kezességből adódó éves fizetési kötelezettségre is ugyanezek a szabályok vonatkoznak

VI. Fejezet

Nemzetiségi Önkormányzat

20. § (1) A Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat részére, költségvetésében tervezett feladatok ellátásához a Képviselő-testület összességében 300 eFt működési támogatást állapít meg.

(2) A működési célú támogatás igénybevétele a Nemzetiségi Önkormányzat likviditási helyzetének figyelembevételével történhet meg.

VII. Fejezet

Záró rendelkezések

21. § A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg Szentes Város 2024. évi költségvetési gazdálkodásának átmeneti szabályairól szóló 31/2023.(XII.19.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.

22. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a 2024. évi költségvetés végrehajtása során kell alkalmazni.

(2) E rendeletben foglaltak végrehajtásáról a 2024. évi zárszámadásról szóló rendeletben kell számot adni.

1. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi bevételei

ezer Ft-ban

Megnevezés

2022. évi

2023. évi

2024. évi terv

ebből

Változás %-a

kötelező

önként vállalt

állami

eredeti

teljesítés

eredeti

várható

feladatok

(6./2.)

(6./4.)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Önkormányzatok működési támogatásai

Központosított előirányzatok

526 588

110 760

0

Feladatalapú kötött felhasználású állami támogatások

2 437 290

2 702 463

2 880 833

3 266 784

3 172 947

3 172 947

130,18

110,14

Működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

- ebből NEAK-tól

185 741

209 538

120 500

159 272

112 147

112 147

60,38

93,07

egyéb műk. célú támogatások bev.

372 319

235 287

476 233

294 370

260 304

231 151

29 153

69,91

54,66

Elvonások és befizetések bevételei

93 744

0

0

Működési c. támogatások összesen

2 995 350

3 673 876

3 477 566

3 924 930

3 545 398

3 516 245

29 153

0

118,36

101,95

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

- EU Önerő Alapból

0

- egyéb támogatás

20 000

100 000

0

II. Felhalmozási célú tám. ÁHT-n belülről összesen

0

20 000

0

100 000

0

0

0

0

III. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó

500

821

650

692

650

650

130,00

100,00

Vagyoni típusú adók

Építményadó

170 000

184 773

177 000

194 514

180 000

180 000

105,88

101,69

Magánszemélyek kommunális adója

74 000

72 981

74 000

74 125

74 000

74 000

100,00

100,00

Értékesítési és forgalmi adók

Iparűzési adó

1 329 000

1 888 155

1 800 000

2 526 882

2 450 000

1 404 085

1 045 915

184,35

136,11

Gépjárműadók

Belf. gépjárművek adójának önkormányzatot megillető része

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Idegenforgalmi

6 000

7 689

7 000

6 679

7 000

7 000

116,67

100,00

Talajterhelési díj

4 000

5 197

4 500

5 641

4 500

4 500

112,50

100,00

Egyéb átengedett adók

Egyéb közhatalmi bevételek

Igazgatási szolgáltatási díjak

166

0

Környezet-, természet-, műemlékvédelmi, építésügyi bírság

4 516

0

Helyi adókhoz kapcsolódó pótlékok, bírságok

7 000

16 852

8 800

14 571

9 000

9 000

128,57

102,27

Egyéb bírság (szabálysértési pénz- és helyszíni bírság,

480

0

közlekedési szabálysértés utáni közigazgatási bírság)

Közhatalmi bevételek összesen

1 590 500

2 181 630

2 071 950

2 823 104

2 725 150

1 679 235

1 045 915

0

171,34

131,53

IV. Működési bevételek

Tulajdonosi bevételek

Lakbér bevételek (SZVSZ Kft)

62 000

60 107

62 000

109 030

111 000

111 000

179,03

179,03

Nem lakás c. szolgáló helyiségek bérleti díja (SZVSZ Kft)

92 000

95 336

96 500

126 752

156 706

156 706

170,33

162,39

Egyéb bérleti díj

35 453

69 544

44 547

19 457

19 457

54,88

43,68

Osztalék, hozam bevétel

0

Üzemeltetésből, koncesszióból származó bevétel

0

Ellátási díjak

247 854

287 603

401 956

395 774

374 246

171 786

202 460

150,99

93,11

Kiszámlázott ÁFA

93 641

125 442

135 277

132 654

149 837

123 125

26 712

160,01

110,76

ÁFA visszatérülés

59 804

55 465

135 981

98 681

96 117

78 383

17 734

160,72

70,68

Kamatbevételek

32 704

32 000

110 648

75 000

75 000

234,38

Egyéb működési bevétel

108 661

220 334

294 765

353 729

206 486

126 812

79 674

190,03

70,05

Működési bevételek összesen

699 413

946 535

1 203 026

1 327 268

1 188 849

842 812

346 037

0

169,98

98,82

V. Felhalmozási bevételek

Immateriális javak értékesítése

0

Ingatlanok értékesítése

175 000

286 993

51 800

59 606

94 630

94 630

54,07

182,68

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

9 000

3 500

3 500

Részesedések értékesítése

0

Felhalmozási bevételek összesen

175 000

295 993

51 800

59 606

98 130

3 500

94 630

0

56,07

189,44

VI. Működési célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

10 000

0

Egyéb működési célra átvett pénzeszk

5 804

33 616

0

Működési célú átvett pénzeszközök összesen

0

5 804

0

43 616

0

0

0

0

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

60 327

18 873

1 642

11 289

10 000

1 289

18,71

687,52

Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszk

498 327

427 551

437 297

1 439

2 352 335

2 352 335

472,05

537,93

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen

558 654

446 424

438 939

1 439

2 363 624

10 000

2 353 624

0

423,09

538,49

VIII. Egyéb felhalmozási bevételek

0

Költségvetési bevételek összesen

6 018 917

7 570 262

7 243 281

8 279 963

9 921 151

6 051 792

3 869 359

0

164,83

136,97

IX. Finanszírozási bevételek

Működési célú maradvány igénybevétele

349 192

569 429

843 404

740 553

693 552

693 552

0

198,62

82,23

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

989 911

900 231

939 581

1 163 223

740 844

740 844

74,84

78,85

Hitel, kölcsönfelvétel

103 502

103 502

300 000

300 000

289,85

Államháztartáson belüli megelőlegezések

89 422

101 392

89 422

108 279

108 279

108 279

121,09

121,09

Kölcsönök, lekötött bankbetétek megtérülése

4 586 063

20 411 000

0

Finanszírozási bevételek összesen

1 532 027

6 260 617

1 872 407

22 423 055

1 842 675

801 831

1 040 844

0

120,28

98,41

Bevételek mindösszesen

7 550 944

13 830 879

9 115 688

30 703 018

11 763 826

6 853 623

4 910 203

0

155,79

129,05

2. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi feladatalapú alap és kiegészítő támogatása

forintban

Megnevezés

2022. évi eredeti

2023. évi eredeti

2024. évi számított

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

I. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

Önkormányzati hivatal működésének támogatás

52,66

5 495 500

291 578 410

52,06

5 537 000

288 256 220

51,58

6 633 500

342 155 930

Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása összesen

209 819 621

210 130 522

210 623 722

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

1 722,60

25 200

44 755 782

1 722,60

26 000

44 787 600

1 722,60

26 000

44 787 600

Közvilágítás fenntartásának támogatása

117 288 046

117 751 500

118 244 700

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

1 392 214

1 493 160

1 493 160

Közutak fenntartásának támogatása

46 383 579

46 098 262

46 098 262

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

26 813

2 700

74 640 293

26 340

2 800

73 752 000

25 962

2 800

72 693 600

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

1 637

2 550

4 303 809

1 567

2 550

3 995 850

1 543

2 550

3 934 650

Energia áremelkedés hatásai enyhítésének támogatása

279 776 484

I. Összesen:

580 342 133

855 911 076

629 407 902

II. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

76,70

4 861 500

403 664 430

75,80

5 262 900

398 927 820

72,70

8 372 000

608 644 400

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

50,50

3 339 000

195 839 000

48,50

3 878 000

188 083 000

47,50

5 268 000

250 230 000

pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

0,50

4 861 500

2 631 450

0,50

5 262 900

2 631 450

0,50

8 372 000

4 186 000

óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

869,30

110 000

113 009 000

852,30

130 000

110 799 000

802,70

172 374

138 364 610

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, szakképzettséggel rendelkező segítők kieg. tám.

34,60

432 000

16 182 074

33,90

467 690

15 854 691

33,00

717 000

23 661 000

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

7,00

1 611 000

11 277 000

7,00

1 743 970

12 207 790

4,40

2 674 000

11 765 600

diabétesz ellátási pótlék

1,00

480 000

480 000

II. Összesen:

743 082 954

728 503 751

1 036 851 610

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

család- és gyermekjóléti szolgálat

3,40

4 287 440

17 438 396

3,30

5 128 940

16 925 502

3,30

6 643 100

21 922 230

család- és gyermekjóléti központ

6,80

3 864 270

33 036 966

6,70

4 843 970

32 454 599

6,70

6 510 300

43 619 010

óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

20 899 308

20 072 326

5 058,00

4 864

24 602 112

szociális étkeztetés (fő)

280,00

67 810

20 666 800

300,00

73 810

22 143 000

275,00

84 860

23 336 500

házi segítségnyújtás szociális segítés(fő)

1,00

25 000

25 000

1,00

25 000

25 000

1,00

25 000

25 000

házi segítségnyújtás személyi gondozás(fő)

28,00

381 130

12 967 640

26,00

463 130

12 041 380

25,00

602 500

15 062 500

falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás összesen (működési hó)

5,00

4 590 600

25 711 500

5,00

5 142 300

25 711 500

5,00

6 047 200

30 236 000

időskorúak nappali intézményi ellátása (fő)

70,00

225 630

19 784 100

75,00

282 630

21 197 250

73,00

349 830

25 537 590

foglalkoztatási támogatásban részesülő időskorúak nappali intézményben ellátottak száma

1,00

135 360

169 560

1,00

169 560

169 560

0

fogyatékos személyek nappali intézményi ellátása (fő)

18,00

760 660

15 761 880

16,00

875 660

14 010 560

19,00

1 104 060

20 977 140

foglalkoztatási támogatásban részesülő fogyatékos nappali intézményben ellátottal száma (fő)

6,00

456 390

3 152 340

8,00

525 390

4 203 120

5,00

662 430

3 312 150

demens személyek nappali intézményi ellátása (fő)

24,00

749 460

19 907 040

24,00

829 460

19 907 040

28,00

971 900

27 213 200

foglalkoztatási támogatásban részesülő nappali intézményben ellátott pszichiátriai betegek

0

1,00

290 270

290 270

pszichiátriai betegek nappali intézményi ellátása (fő)

33,00

383 580

13 912 140

33,00

421 580

13 912 140

32,00

483 780

15 480 960

hajléktalanok nappali intézményi ellátása (fő)

30,00

259 740

8 812 200

30,00

293 740

8 812 200

30,00

356 840

10 705 200

hajléktalanok nappali int. - a szociális és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter által kijelölt int.

10 065 900

11 045 900

13 366 900

hajléktalanok átmeneti szállása

28,00

621 670

19 702 760

30,00

703 670

21 110 100

30,00

858 700

25 761 000

hajléktalanok éjjeli menedékhely (férőhely)

26,00

621 670

18 295 420

26,00

703 670

18 295 420

26,00

858 700

22 326 200

pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás alaptám. (feladategység)

1,00

2 000 000

2 000 000

1,00

2 000 000

2 000 000

12,00

2 000 000

2 000 000

pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás teljesítmény tám. (feladategység)

40,00

218 340

9 693 600

40,00

242 340

9 693 600

40,00

299 860

11 994 400

egyes szociális szakosított ellátások, valamint gyermekek átmeneti gondozásával kapcs. feladatok finansz.szemp.elismert szakmai dolgozók bértámogatása

42,00

4 500 000

228 475 800

42,00

5 439 900

228 475 800

45,00

7 248 900

326 200 500

egyes szociális szakosított ellátások, valamint gyermekek átmeneti gondozásával kapcs. intézményüzemeltetési támogatás

106 932 000

163 283 095

168 743 802

Gyermekétkeztetés tám.(elismert dolgozók bértámogatása)

37,08

2 442 000

100 127 124

55,09

2 700 300

148 759 527

39,73

3 620 000

143 822 600

Gyermekétkeztetés üzemeltetési tám.

134 901 499

155 164 109

197 077 089

A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

3 410,00

285

971 850

3 506,00

285

999 210

3 538,00

285

1 008 330

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása, finanszírozás szempontjából elismert szakmai dolgozók bértámogatása: felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

14,00

5 100 000

97 869 800

14,00

6 990 700

97 869 800

18,00

8 522 000

153 396 000

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása, finanszírozás szempontjából elismert szakmai dolgozók bértámogatása: bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

13,00

4 260 000

70 889 000

13,00

5 453 000

70 889 000

5,30

6 838 000

36 241 400

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

15 127 000

32 710 000

19 239 750

III. Összesen:

1 027 296 623

1 171 880 738

1 383 497 833

települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

26 813

2 213

59 337 169

26 340,00

2 213

58 290 420

25 962,00

2 213

57 453 906

települési önkormányzatok muzeális intézményi feladatainak támogatás

26 300 000

28 300 000

28 300 000

települési önkormányzatok kulturális feladatainak bérjellegű támogatása

37 947 224

37 436 225

IV. Összesen:

85 637 169

124 537 644

123 190 131

Mindösszesen:

2 436 358 879

2 880 833 209

3 172 947 476

3. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi számított működési bevételei

ezer Ft-ban

Megnevezés

2022. évi

2023. évi

2024. évi terv

ebből

Változás %-a

kötelező

önként vállalt

állami

eredeti

teljesítés

eredeti

várható

feladatok

(6./2.)

(6./4.)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Önkormányzatok működési támogatásai

Központosított előirányzatok

526 588

110 760

0

0,00

Feladatalapú kötött felhasználású állami támogatások

2 437 290

2 702 463

2 880 833

3 266 784

3 172 947

3 172 947

110,14

97,13

Működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

- ebből NEAK-tól

185 741

209 538

120 500

159 272

112 147

112 147

93,07

70,41

egyéb műk. célú támogatások bev.

372 319

235 287

476 233

294 370

260 304

231 151

29 153

54,66

88,43

Elvonások és befizetések bevételei

93 744

0

0,00

Működési c. támogatások összesen

2 995 350

3 673 876

3 477 566

3 924 930

3 545 398

3 516 245

29 153

0

101,95

90,33

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

20 000

0

III. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó

500

821

650

692

650

650

100,00

93,93

Vagyoni típusú adók

Építményadó

170 000

184 773

177 000

194 514

180 000

180 000

101,69

92,54

Magánszemélyek kommunális adója

74 000

72 981

74 000

74 125

74 000

74 000

100,00

99,83

Értékesítési és forgalmi adók

Iparűzési adó

1 329 000

1 888 155

1 800 000

2 526 882

2 450 000

1 404 085

1 045 915

136,11

96,96

Gépjárműadók

Belf.gépjárművek adójának önkormányzatot megillető része

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Idegenforgalmi

6 000

7 689

7 000

6 679

7 000

7 000

100,00

104,81

Talajterhelési díj

4 000

5 197

4 500

5 641

4 500

4 500

100,00

79,77

Egyéb átengedett adók

Egyéb közhatalmi bevételek

Igazagatási szolgáltatási díjak

166

0

Környezet-, természet-,műemlékvédelmi,építésügyi bírság

4 516

0

Helyi adókhoz kapcsolódó pótlékok, bírságok

7 000

16 852

8 800

14 571

9 000

9 000

102,27

61,77

Egyéb bírság (szabálysértési pénz- és helyszíni bírság,

480

0

közlekedési szabálysértés utáni közigazgatási bírság)

Közhatalmi bevételek összesen

1 590 500

2 181 630

2 071 950

2 823 104

2 725 150

1 679 235

1 045 915

0

131,53

96,53

IV. Működési bevételek

Tulajdonosi bevételek

Lakbér bevételek (SZVSZ Kft)

62 000

60 107

62 000

109 030

111 000

111 000

179,03

101,81

Egyéb bérleti díj (SZVSZ Kft)

92 000

95 336

96 500

126 752

156 706

156 706

162,39

123,63

Osztalék, hozam bevétel

0

Üzemeltetésből, koncesszióból származó bevétel

0

Ellátási díjak

247 854

287 603

401 956

395 774

374 246

171 786

202 460

93,11

94,56

Kiszámlázott ÁFA

84 105

106 665

123 249

132 654

144 583

123 125

21 458

117,31

108,99

ÁFA visszatérülés

59 804

55 465

135 981

98 681

96 117

78 383

17 734

70,68

97,40

Kamatbevételek

32 704

32 000

110 648

75 000

75 000

234,38

67,78

Egyéb működési bevétel

108 661

220 334

294 765

222 479

206 486

126 812

79 674

70,05

92,81

Működési bevételek összesen

654 424

858 214

1 146 451

1 196 018

1 164 138

842 812

321 326

0

101,54

97,33

V. Felhalmozási bevételek

Immateriális javak értékesítése

0

Ingatlanok értékesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

9 000

3 500

3 500

Részesedések értékesítése

0

Felhalmozási bevételek összesen

0

9 000

0

0

3 500

3 500

0

0

VI. Működési célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

10 000

0

0,00

Egyéb működési célra átvett pénzeszk

5 804

30 877

0

0,00

Működési célú átvett pénzeszközök összesen

0

5 804

0

40 877

0

0

0

0

0,00

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

57 579

15 216

10 000

10 000

Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszk

400

1 439

0

0,00

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen

57 579

15 616

0

1 439

10 000

10 000

0

0

694,93

Költségvetési bevételek összesen

5 297 853

6 764 140

6 695 967

7 986 368

7 448 186

6 051 792

1 396 394

0

111,23

93,26

VIII. Finanszírozási bevételek

Működési célú maradvány igénybevétele

349 192

569 429

843 404

740 553

693 552

693 552

82,23

93,65

Hitel, kölcsönfelvétel

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

89 422

101 392

89 422

108 279

108 279

108 279

Kölcsönök, lekötött bankbetétek megtérülése

4 586 063

20 411 000

0

Finanszírozási bevételek összesen

438 614

5 256 884

932 826

21 259 832

801 831

801 831

0

0

85,96

3,77

Bevételek mindösszesen

5 736 467

12 021 024

7 628 793

29 246 200

8 250 017

6 853 623

1 396 394

0

108,14

28,21

4. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi központi kezelésű fejlesztési célú bevételei

eFt-ban

Megnevezés

2024. évi

előirányzat

I. Működési bevételek

Tulajdonosi bevételek

Egyéb bérleti díj - TermálPaprika Kft.

6 840

- Alföldvíz Zrt.

7 758

- Mozaik Mozi

135

- Szentesi Ágazati Képzőközpont Nkft.

4 724

Kiszámlázott ÁFA

tárgyi eszköz értékesítés ÁFA-ja

bérleti díj áfa bevétele - TermálPaprika Kft.

1 847

- Alföldvíz Zrt.

2 095

- Mozaik Mozi

36

- Szentesi Ágazati Képzőközpont Nkft.

1 276

I. Működési bevételek összesen

24 711

II. Felhalmozási bevételek

Ingatlan értékesítés

3967/98. hrsz ingatlan értékesítés (Ipari Park)

20 000

Szentes, Köztársaság u. 11. A lh. VII/21.

18 000

Szentes, Deák F. u. 108. ingatlan értékesítése

5 460

5 társasházilakás értékesítésingatlan értékesítése

51 170

II. Felhalmozási bevételek összesen

94 630

III. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belül

Lakástámogatási hiteltörlesztés

1 289

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

TOP-os pályázatok

250 000

VP6-7.2.1.1-21 "Külterületi helyi közutak fejlesztése" pályázat

75 176

"Szentesi értéktár avagy honlap fotó és filmdokumentáció" elkészítésének támogatása

3 600

VP6-19.2.1.-6-8-21 pályázat Vidékfejlesztési Program - szaniterkonténer beszerzése Tiszai strand

5 472

"Szentes Petőfi Közösségi kulturális tér - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

365 501

"Bölcsőde tagintézmény létesítése Szentesen" pályázat megvalósítása (RRF-1.1.2-2021)

420 000

"Tiszai kikötő létesítése" - Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Program

201 177

Kurca part fejlesztése Nagyörvény- Open Hotel alatti szakasz revitalizációja - Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Program

178 823

"Románia-Magyarország határon átnyúló projekt belvízvédelem gépbeszerzés" - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

91 951

"Kurca part fejlesztése a Dózsa ház alatti szakasz revitalizációja - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

363 565

GÖRPARK létesítése a szentesi Pusztai László Sporttelepen

40 000

"Szentesi Sport- és Üdülők.N. Kft. részére telepítendő napelemes kiserőmű rendszer létesítése - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

357 070

III. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen:

2 353 624

Költségvetési bevételek összesen:

2 472 965

IV. Finanszírozási bevételek

Fejlesztési célú maradvány

740 844

Beruházási hitel

300 000

IV. Finanszírozási bevételek összesen:

1 040 844

Bevételek mindösszesen

3 513 809

5. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi összes bevétele kiemelt előirányzatonként és intézményenként

eFt-ban

Intézmény

2022. évi

2023. évi

2024. évi terv

ebből

Változás %-a

kötelező

önként vállalt

állami

eredeti

teljesítés

eredeti

várható

feladatok

(6./2.)

(6./4.)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Gondozási Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

1 550

3 696

0

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

8 912

9 817

10 982

11 088

11 962

11 962

134,22

108,92

- ÁFA visszatérülések

6 023

4 878

12 481

9 192

9 079

9 079

150,74

72,74

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

41 580

48 085

58 217

54 107

55 562

55 562

133,63

95,44

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

99

19 364

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

17 202

9 624

0

- önkormányzati támogatás általános

174 528

225 721

230 998

250 009

226 919

226 919

130,02

98,23

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

3 750

5 292

7 500

13 936

13 936

13 936

371,63

185,81

- finanszírozási bevételek

0

Gondozási Központ összesen

234 793

312 644

320 178

371 016

317 458

317 458

0

0

135,21

99,15

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

5 437

7 206

7 327

5 936

5 115

5 115

94,08

69,81

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

11 258

13 540

12 605

20 338

21 071

21 071

187,16

167,16

- ÁFA visszatérülések

8 194

5 893

23 723

14 586

17 628

17 628

215,13

74,31

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

163 406

179 273

222 604

218 526

254 826

254 826

155,95

114,48

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

1 246

1 703

0

- önkormányzati támogatás általános

263 555

340 629

383 898

424 090

361 158

361 158

137,03

94,08

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

- finanszírozási bevételek

0

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon összesen

451 850

547 787

650 157

685 179

659 798

0

659 798

0

146,02

101,48

Központi Óvoda

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

2 559

2 216

1 482

1 380

1 705

1 705

66,63

115,05

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

810

975

1 523

1 277

1 271

1 271

156,91

83,45

- ÁFA visszatérülések

6 549

5 828

13 370

12 866

14 547

14 547

222,13

108,80

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

2 999

4 043

5 640

4 730

4 708

4 708

156,99

83,48

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

30

50

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

1 223

646

0

- önkormányzati támogatás általános

374 092

419 369

406 517

461 072

598 494

598 494

159,99

147,22

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

70 903

49 534

136 566

72 079

72 742

72 742

102,59

53,27

- finanszírozási bevételek

0

Központi Óvoda összesen

457 912

483 218

565 098

554 100

693 467

693 467

0

0

151,44

122,72

Felsőpárti Óvoda

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

3 078

2 857

2 931

3 859

3 410

3 410

110,79

116,34

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

909

495

1 028

1 028

1 142

1 142

125,63

111,09

- ÁFA visszatérülések

8 805

5 819

16 779

16 779

16 467

16 467

187,02

98,14

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

3 368

1 855

3 807

4 726

4 232

4 232

125,65

111,16

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

400

400

0

- előző évi maradvány

2 295

1 783

0

- önkormányzati támogatás általános

358 808

403 728

430 619

440 924

500 971

500 971

139,62

116,34

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

86 043

47 850

161 249

161 249

158 134

158 134

183,78

98,07

- finanszírozási bevételek

0

Felsőpárti Óvoda összesen

461 011

465 299

616 413

630 748

684 356

684 356

0

0

148,45

111,02

Családsegítő Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

293

232

0

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

978

767

1 276

1 276

1 342

1 342

137,22

105,17

- ÁFA visszatérülések

250

729

250

250

250

250

100,00

100,00

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

20 595

24 325

26 258

34 566

27 757

27 757

134,78

105,71

- felhalmozási bevételek

3 500

3 500

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

6 637

873

10 690

10 690

- önkormányzati támogatás általános

240 780

297 932

297 948

347 008

343 273

343 273

142,57

115,21

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

5 677

5 677

- finanszírozási bevételek

0

Családsegítő Központ összesen

262 603

330 683

325 732

384 205

392 489

392 489

0

0

149,46

120,49

Bölcsőde

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

1 086

952

1 465

743

1 705

1 705

157,00

116,38

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

418

326

528

541

520

520

124,40

98,48

- ÁFA visszatérülések

87

87

103

103

118,39

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

1 729

1 808

6 311

6 152

5 617

5 617

324,87

89,00

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

1 029

142

0

- önkormányzati támogatás általános

217 124

221 833

243 480

247 950

272 831

272 831

125,66

112,05

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

13 115

14 114

24 829

24 829

21 827

21 827

166,43

87,91

- finanszírozási bevételek

0

Bölcsőde összesen

233 472

240 062

276 700

280 444

302 603

302 603

0

0

129,61

109,36

Hajléktalan Segítő Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

15 680

18 779

20 883

20 999

24 038

24 038

153,30

115,11

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

0

- ÁFA visszatérülések

0

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

3 718

5 405

5 937

7 171

6 718

6 718

180,69

113,15

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

2 284

17 558

488

7 658

0

0,00

0,00

- önkormányzati támogatás általános

81 412

93 485

104 808

98 795

118 308

118 308

145,32

112,88

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

- finanszírozási bevételek

0

Hajléktalan Segítő Központ összesen

103 094

135 227

132 116

134 623

149 064

0

149 064

0

144,59

112,83

Sportközpont

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

1 278

300

1 465

232

0

0,00

0,00

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

404

379

394

500

387

387

95,79

98,22

- ÁFA visszatérülések

85

82

106

106

124,71

129,27

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

17 459

21 645

17 071

27 731

20 590

20 590

117,93

120,61

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

2 500

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

385

3 000

699

0

0,00

- önkormányzati támogatás általános

51 098

47 237

56 365

57 600

59 553

59 553

116,55

105,66

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

- finanszírozási bevételek

0

Sportközpont összesen

70 324

69 946

78 377

89 262

80 636

0

80 636

0

114,66

102,88

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

- működési célú támogatások NEAK-tól

185 741

209 538

120 500

159 272

112 147

112 147

60,38

93,07

- egyéb működési célú támogatások

0

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

11 436

16 751

31 291

24 075

27 528

27 528

240,71

87,97

- ÁFA visszatérülések

17 421

19 676

49 011

36 107

19 948

19 948

114,51

40,70

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

49 961

67 731

120 122

93 164

105 833

105 833

211,83

88,10

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

13 244

43 856

0

- önkormányzati támogatás általános

175 330

239 483

389 220

258 416

307 522

307 522

175,40

79,01

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

- finanszírozási bevételek

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete összesen

439 889

566 423

710 144

614 890

572 978

572 978

0

0

130,26

80,68

Művelődési Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

24 516

12 023

6 600

6 600

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

4 701

5 695

3 931

11 920

8 127

8 127

172,88

206,74

- ÁFA visszatérülések

2 226

1 536

2 226

1 597

2 226

2 226

100,00

100,00

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

35 441

39 555

29 679

66 241

48 795

48 795

137,68

164,41

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

110

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

2 700

646

1 000

2 041

1 935

1 935

71,67

193,50

- önkormányzati támogatás általános

219 929

172 296

270 818

226 075

326 558

326 558

148,48

120,58

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

- finanszírozási bevételek

0

Művelődési Közp. összesen

264 997

244 354

307 654

319 897

394 241

394 241

0

0

148,77

128,14

Koszta J. Múzeum

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

12 045

348

2 900

2 900

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

705

3 006

810

1 077

810

810

114,89

100,00

- ÁFA visszatérülések

7 118

8 805

9 851

3 289

12 124

12 124

170,33

123,07

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

2 610

2 436

3 000

4 100

3 000

3 000

114,94

100,00

- felhalmozási bevételek

9 000

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

350

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

7 502

11 801

0

- önkormányzati támogatás általános

93 823

94 071

130 050

115 554

160 797

160 797

171,38

123,64

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

- finanszírozási bevételek

0

Koszta J. Múzeum összesen

104 256

137 215

143 711

136 169

179 631

179 631

0

0

172,30

124,99

Szentes Városi Könyvtár

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

11 052

3 764

0

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

349

419

436

775

863

863

247,28

197,94

- ÁFA visszatérülések

3 133

2 301

5 417

3 928

3 639

3 639

116,15

67,18

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

3 090

2 375

5 690

3 280

3 696

3 696

119,61

64,96

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

175

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

413

500

636

800

800

160,00

- önkormányzati támogatás általános

98 795

91 485

125 065

114 617

127 221

127 221

128,77

101,72

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

- finanszírozási bevételek

0

Szentes Városi Könyvtár összesen

105 367

108 220

137 108

127 000

136 219

136 219

0

0

129,28

99,35

Közös Önkormányzati Hivatal

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

22 786

50 523

1 352

1 179

76

76

0,33

5,62

- felhalmozási célú támogatások

0

- ÁFA bevételek

837

1 350

1 890

1 890

225,81

140,00

- ÁFA visszatérülések

0

- kamatbevételek

0

- egyéb működési bevételek

6 600

8 990

7 880

10 524

9 000

9 000

136,36

114,21

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

- előző évi maradvány

20 120

22 886

0

- önkormányzati támogatás általános

528 450

522 437

607 692

544 487

691 205

691 205

130,80

113,74

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

- finanszírozási bevételek

0

Közös Önkormányzati Hivatal összesen

558 673

602 070

618 274

579 076

702 171

702 171

0

0

125,69

113,57

Intézmények összesen

- működési célú támogatások NEAK-tól

185 741

209 538

120 500

159 272

112 147

112 147

0

0

60,38

93,07

- egyéb működési célú támogatások

51 904

132 289

36 905

54 391

45 549

16 396

29 153

0

87,76

123,42

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

41 717

52 170

66 154

73 895

76 913

55 455

21 458

0

184,37

116,26

- ÁFA visszatérülések

59 804

55 465

133 277

98 681

96 117

78 383

17 734

0

160,72

72,12

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

352 556

407 526

512 216

535 018

550 334

268 200

282 134

0

156,10

107,44

- felhalmozási bevételek

0

9 000

0

0

3 500

3 500

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

764

0

21 914

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

400

0

400

0

0

0

0

- előző évi maradvány

4 984

89 500

4 988

104 348

13 425

13 425

0

0

269,36

269,15

- önkormányzati támogatás általános

2 877 724

3 169 706

3 677 478

3 586 597

4 094 810

3 555 791

539 019

0

142,29

111,35

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

173 811

116 790

330 144

272 093

272 316

272 316

0

0

156,67

82,48

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen

3 748 241

4 243 148

4 881 662

4 906 609

5 265 111

4 375 613

889 498

0

140,47

107,85

Önkormányzati feladatok

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

- egyéb működési célú támogatások

320 415

102 998

439 328

239 979

214 755

214 755

67,02

48,88

- felhalmozási célú támogatások

20 000

0

- ÁFA bevételek

42 388

54 495

57 095

58 759

67 670

67 670

159,64

118,52

- ÁFA visszatérülések

2 704

0

0,00

- kamatbevételek

32 704

32 000

110 648

75 000

75 000

234,38

- egyéb működési bevételek

157 959

255 855

343 005

319 017

298 104

298 104

188,72

86,91

- felhalmozási bevételek

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

5 040

8 963

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

57 579

15 216

10 000

10 000

10 000

17,37

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

1 039

0

- előző évi maradvány

344 208

479 929

838 416

636 205

680 127

680 127

197,59

81,12

- önkormányzati támogatás általános

884 255

2 059 911

945 161

2 346 326

1 435 971

967 575

468 396

162,39

151,93

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

92 000

64 273

89 778

95 000

56 500

38 500

103,26

- finanszírozási bevételek

89 422

4 687 455

89 422

20 519 279

108 279

108 279

Önkormányzati feladatok összesen

1 988 226

7 777 876

2 747 131

24 339 993

2 984 906

2 478 010

506 896

0

150,13

108,66

- működési célú támogatások NEAK-tól

185 741

209 538

120 500

159 272

112 147

112 147

0

0

60,38

93,07

- egyéb működési célú támogatások

372 319

235 287

476 233

294 370

260 304

231 151

29 153

0

69,91

54,66

- felhalmozási célú támogatások

0

20 000

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

84 105

106 665

123 249

132 654

144 583

123 125

21 458

0

171,91

117,31

- ÁFA visszatérülések

59 804

55 465

135 981

98 681

96 117

78 383

17 734

0

160,72

70,68

- kamatbevételek

0

32 704

32 000

110 648

75 000

75 000

0

0

234,38

- egyéb működési bevételek

510 515

663 381

855 221

854 035

848 438

566 304

282 134

0

166,19

99,21

- felhalmozási bevételek

0

9 000

0

0

3 500

3 500

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

5 804

0

30 877

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

57 579

15 216

0

10 000

10 000

10 000

0

0

17,37

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

400

0

1 439

0

0

0

0

- előző évi maradvány

349 192

569 429

843 404

740 553

693 552

693 552

0

0

198,62

82,23

- önkormányzati támogatás általános

3 761 979

5 229 617

4 622 639

5 932 923

5 530 781

4 523 366

1 007 415

0

147,02

119,65

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

265 811

181 063

330 144

361 871

367 316

328 816

38 500

0

138,19

111,26

- finanszírozási bevételek

89 422

4 687 455

89 422

20 519 279

108 279

108 279

0

0

121,09

121,09

Mindösszesen

5 736 467

12 021 024

7 628 793

29 246 602

8 250 017

6 853 623

1 396 394

0

143,82

108,14

6. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi összes kiadása kiemelt előirányzatonként és intézményenként

ezer Ft-ban

Intézmény

2022. évi

2023. évi

2024. évi terv

ebből

Változás %-a

kötelező

önként vállalt

állami

eredeti

teljesítés

eredeti

várható

feladatok

(6./2.)

(6./4.)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Gondozási Központ

w személyi juttatások

127 594

159 704

146 252

183 767

163 513

163 513

128,15

111,80

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

16 569

21 524

20 887

26 149

23 408

23 408

141,28

112,07

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

4 576

7 199

6 781

6 940

6 370

6 370

139,20

93,94

ebből élelmiszer

123

119

0

gyógyszer

21

8

0

0

0,00

üzemanyag

2 368

3 080

3 726

2 869

2 810

2 810

118,67

75,42

w kommunikációs szolgáltatások

1 265

4 568

1 250

1 227

1 366

1 366

107,98

109,28

w szolgáltatási kiadások

65 431

84 901

112 704

99 652

95 293

95 293

145,64

84,55

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

1 048

902

7 174

6 719

2 702

2 702

257,82

37,66

w gázenergia

2 947

5 287

16 342

10 194

10 184

10 184

345,57

62,32

w távhő-, melegvíz

0

w víz- és csatornadíj

683

673

679

784

784

784

114,79

115,46

w vásárolt élelmezés

54 948

63 303

81 819

74 076

75 330

75 330

137,09

92,07

w szemétszállítás

140

168

140

134

134

134

95,71

95,71

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

140

67

80

150

150

150

107,14

187,50

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

18 888

24 751

32 224

50 392

27 358

27 358

144,84

84,90

w működési célú ÁFA

18 788

23 921

32 124

28 031

27 259

27 259

145,09

84,86

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

90 300

121 486

153 039

158 361

130 537

130 537

0

0

144,56

85,30

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

0

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

0

w beruházások

330

306

2 739

0

0

0,00

ebből kisértékű tárgyi eszközök

330

306

0

0

0,00

w felújítások

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Gondozási Központ összesen

234 793

303 020

320 178

371 016

317 458

317 458

0

0

135,21

99,15

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

w személyi juttatások

242 583

293 109

284 056

338 669

322 873

322 873

133,10

113,67

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

31 935

39 174

36 497

43 537

41 699

41 699

130,57

114,25

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

31 084

29 886

38 089

30 911

37 874

37 874

121,84

99,44

ebből élelmiszer

109

94

119

115

136

136

124,77

114,29

gyógyszer

9 000

7 601

10 000

7 933

10 000

10 000

111,11

100,00

üzemanyag

1 008

759

1 575

718

1 348

1 348

133,73

85,59

w kommunikációs szolgáltatások

2 408

1 757

1 893

2 294

1 966

1 966

81,64

103,86

w szolgáltatási kiadások

109 133

138 566

224 607

210 189

194 732

194 732

178,44

86,70

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

4 094

7 137

15 240

16 525

9 715

9 715

237,30

63,75

w gázenergia

10 992

16 741

46 400

32 428

10 039

10 039

91,33

21,64

w távhő-, melegvíz

409

0

w víz- és csatornadíj

2 830

2 947

2 917

2 644

2 917

2 917

103,07

100,00

w vásárolt élelmezés

72 043

89 638

134 548

133 455

143 331

143 331

198,95

106,53

w szemétszállítás

927

1 198

1 016

949

1 016

1 016

109,60

100,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

18

8

18

29

18

18

100,00

100,00

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

34 689

42 907

63 377

58 127

60 136

60 136

173,36

94,89

w működési célú ÁFA

34 487

42 455

63 068

57 883

59 855

59 855

173,56

94,91

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

177 332

213 124

327 984

301 550

294 726

0

294 726

0

166,20

89,86

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

0

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

0

w beruházások

676

1 620

1 423

500

500

30,86

ebből kisértékű tárgyi eszközök

676

500

1 223

500

500

100,00

w felújítások

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Dr. Sipos F. Parkerdő Otthon összesen

451 850

546 083

650 157

685 179

659 798

0

659 798

0

146,02

101,48

Központi Óvoda

w személyi juttatások

320 270

322 701

349 610

331 308

446 004

446 004

139,26

127,57

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

41 573

42 728

45 212

43 070

57 714

57 714

138,83

127,65

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

3 485

2 489

3 485

2 993

4 446

4 446

127,58

127,58

ebből élelmiszer

0

gyógyszer

20

20

31

31

31

155,00

155,00

üzemanyag

0

w kommunikációs szolgáltatások

800

869

831

873

999

999

124,88

120,22

w szolgáltatási kiadások

72 527

89 120

131 089

138 401

145 314

145 314

200,36

110,85

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

1 800

1 442

4 180

11 025

6 500

6 500

361,11

155,50

w gázenergia

1 734

2 365

6 031

5 210

6 031

6 031

347,81

100,00

w távhő-, melegvíz

6 500

4 072

6 500

3 732

6 500

6 500

100,00

100,00

w víz- és csatornadíj

1 800

1 117

1 800

1 143

1 800

1 800

100,00

100,00

w vásárolt élelmezés

55 691

76 042

107 689

112 517

115 863

115 863

208,05

107,59

w szemétszállítás

182

159

199

182

199

199

109,34

100,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

40

37

40

17

40

40

100,00

100,00

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

19 217

23 956

34 831

36 988

38 950

38 950

202,69

111,83

w működési célú ÁFA

19 207

23 478

34 821

36 852

38 940

38 940

202,74

111,83

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

96 069

116 471

170 276

179 272

189 749

189 749

0

0

197,51

111,44

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

0

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

0

w beruházások

671

450

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

235

450

0

w felújítások

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Központi Óvoda összesen

457 912

482 571

565 098

554 100

693 467

693 467

0

0

151,44

122,72

Felsőpárti Óvoda

w személyi juttatások

302 010

305 265

362 224

368 720

422 848

422 848

140,01

116,74

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

39 512

40 067

46 728

48 259

54 577

54 577

138,13

116,80

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

1 799

1 616

2 214

2 656

2 567

2 567

142,69

115,94

ebből élelmiszer

0

gyógyszer

0

0

üzemanyag

0

w kommunikációs szolgáltatások

744

689

744

744

744

744

100,00

100,00

w szolgáltatási kiadások

92 130

89 282

160 892

163 975

160 403

160 403

174,11

99,70

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

2 490

2 111

3 298

3 564

3 564

3 564

143,13

108,07

w gázenergia

4 118

6 853

11 666

11 400

8 907

8 907

216,29

76,35

w távhő-, melegvíz

1 262

1 087

1 262

1 262

1 262

1 262

100,00

100,00

w víz- és csatornadíj

1 742

1 388

1 742

1 742

1 742

1 742

100,00

100,00

w vásárolt élelmezés

77 059

73 346

137 814

137 814

131 293

131 293

170,38

95,27

w szemétszállítás

210

211

210

210

210

210

100,00

100,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

51

49

51

51

51

51

100,00

100,00

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

24 765

24 115

43 560

44 577

43 166

43 166

174,30

99,10

w működési célú ÁFA

24 765

23 828

43 560

44 577

43 166

43 166

174,30

99,10

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

119 489

115 751

207 461

212 003

206 931

206 931

0

0

173,18

99,74

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

0

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

0

w beruházások

2 433

1 666

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

2 433

1 666

0

w felújítások

100

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Felsőpárti Óvoda összesen

461 011

463 516

616 413

630 748

684 356

684 356

0

0

148,45

111,02

Családsegítő Központ

w személyi juttatások

190 623

243 864

220 341

273 145

251 857

251 857

132,12

114,30

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

29 685

37 317

33 913

41 287

38 026

38 026

128,10

112,13

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

12 272

10 875

15 587

15 801

19 116

19 116

155,77

122,64

ebből élelmiszer

320

285

455

705

330

330

103,13

72,53

gyógyszer

50

51

50

50

50

50

100,00

100,00

üzemanyag

3 999

4 367

5 939

5 939

5 831

5 831

145,81

98,18

w kommunikációs szolgáltatások

2 206

2 243

2 236

2 236

2 256

2 256

102,27

100,89

w szolgáltatási kiadások

18 094

24 841

36 993

34 552

32 701

32 701

180,73

88,40

ebből közüzemi díjak

0

0

w villamos energia

2 685

4 953

14 306

12 356

12 253

12 253

456,35

85,65

w gázenergia

1 920

2 165

4 888

3 888

2 736

2 736

142,50

55,97

w távhő-, melegvíz

1 640

1 505

1 759

1 759

1 861

1 861

113,48

105,80

w víz- és csatornadíj

1 520

844

1 440

1 440

1 440

1 440

94,74

100,00

w vásárolt élelmezés

2 930

3 819

5 828

5 550

5 459

5 459

186,31

93,67

w szemétszállítás

529

296

583

583

583

583

110,21

100,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

270

290

325

325

325

325

120,37

100,00

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

9 453

8 549

16 337

15 950

16 191

16 191

171,28

99,11

w működési célú ÁFA

7 514

7 921

14 578

13 978

13 887

13 887

184,82

95,26

w fizetendő ÁFA

978

156

1 276

1 276

1 342

1 342

137,22

105,17

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

42 295

46 798

71 478

68 864

70 589

70 589

0

0

166,90

98,76

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

0

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

0

w beruházások

1 831

909

19 867

19 867

ebből kisértékű tárgyi eszközök

1 831

36

0

w felújítások

12 150

12 150

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Családsegítő Központ összesen

262 603

329 810

325 732

384 205

392 489

392 489

0

0

149,46

120,49

Bölcsőde

w személyi juttatások

174 679

179 599

202 289

203 870

216 244

216 244

123,80

106,90

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

28 888

26 955

29 703

31 744

32 361

32 361

112,02

108,95

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

15 566

15 780

25 279

24 008

25 422

25 422

163,32

100,57

ebből élelmiszer

11 879

12 424

21 839

19 307

18 702

18 702

157,44

85,64

gyógyszer

150

57

100

97

150

150

100,00

150,00

üzemanyag

0

w kommunikációs szolgáltatások

225

140

225

158

230

230

102,22

102,22

w szolgáltatási kiadások

8 476

9 275

10 534

11 987

14 632

14 632

172,63

138,90

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

850

1 172

2 000

4 036

4 500

4 500

529,41

225,00

w gázenergia

600

816

750

1 394

1 400

1 400

233,33

186,67

w távhő-, melegvíz

2 000

2 076

2 500

1 591

2 500

2 500

125,00

100,00

w víz- és csatornadíj

700

445

700

491

700

700

100,00

100,00

w vásárolt élelmezés

162

0

w szemétszállítás

315

253

315

274

315

315

100,00

100,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

141

38

100

44

1 000

1 000

709,22

1000,00

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

5 497

5 616

8 570

8 633

9 554

9 554

173,80

111,48

w működési célú ÁFA

5 497

5 595

8 015

8 631

9 554

9 554

173,80

119,20

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

29 905

30 849

44 708

44 830

50 838

50 838

0

0

170,00

113,71

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

0

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

0

w beruházások

2 517

3 160

3 160

ebből kisértékű tárgyi eszközök

305

160

160

w felújítások

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Bölcsőde összesen

233 472

239 920

276 700

280 444

302 603

302 603

0

0

129,61

109,36

Hajléktalan Segítő Központ

w személyi juttatások

66 184

80 635

79 983

88 546

93 650

93 650

141,50

117,09

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

9 659

9 699

9 123

10 660

10 694

10 694

110,72

117,22

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

2 490

3 989

2 871

2 641

2 871

2 871

115,30

100,00

ebből élelmiszer

160

160

160

160

160

100,00

100,00

gyógyszer

40

28

40

40

40

40

100,00

100,00

üzemanyag

396

535

677

550

737

737

186,11

108,86

w kommunikációs szolgáltatások

570

253

570

629

702

702

123,16

123,16

w szolgáltatási kiadások

16 302

14 675

29 927

24 350

28 951

28 951

177,59

96,74

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

1 200

990

4 585

1 904

1 904

1 904

158,67

41,53

w gázenergia

4 100

3 646

12 000

6 995

10 771

10 771

262,71

89,76

w távhő-, melegvíz

0

w víz- és csatornadíj

1 305

1 217

1 305

1 522

1 689

1 689

129,43

129,43

w vásárolt élelmezés

5 966

6 421

8 365

10 126

10 754

10 754

180,25

128,56

w szemétszállítás

371

345

371

445

445

445

119,95

119,95

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

170

47

170

20

120

120

70,59

70,59

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

5 285

6 064

8 984

7 578

11 776

11 776

222,82

131,08

w működési célú ÁFA

5 180

4 622

8 792

6 100

11 584

11 584

223,63

131,76

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

24 817

25 028

42 522

35 218

44 420

0

44 420

0

178,99

104,46

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

2 284

488

0

0

0,00

0,00

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

2 284

488

0

0

0,00

0,00

w beruházások

150

2 809

199

300

300

200,00

ebből kisértékű tárgyi eszközök

150

501

199

300

300

200,00

w felújítások

9 398

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Hajléktalan Segítő Kp. összesen

103 094

127 569

132 116

134 623

149 064

0

149 064

0

144,59

112,83

Sportközpont

w személyi juttatások

38 846

38 690

44 913

44 280

46 569

46 569

119,88

103,69

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

4 897

5 501

5 749

5 914

6 054

6 054

123,63

105,31

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

2 225

3 046

2 205

3 005

3 405

3 405

153,03

154,42

ebből élelmiszer

0

gyógyszer

0

üzemanyag

450

706

850

1 000

1 000

1 000

222,22

117,65

w kommunikációs szolgáltatások

543

608

548

574

608

608

111,97

110,95

w szolgáltatási kiadások

17 349

14 138

15 981

17 764

17 559

17 559

101,21

109,87

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

3 100

2 937

3 508

4 615

4 868

4 868

157,03

138,77

w gázenergia

2 985

3 508

5 849

4 961

5 188

5 188

173,80

88,70

w távhő-, melegvíz

0

w víz- és csatornadíj

1 500

1 243

1 300

1 760

1 300

1 300

86,67

100,00

w vásárolt élelmezés

300

300

544

600

600

200,00

200,00

w szemétszállítás

250

61

70

53

70

70

28,00

100,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

600

59

600

100

300

300

50,00

50,00

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

5 764

4 217

5 381

5 371

6 141

6 141

106,54

114,12

w működési célú ÁFA

5 350

3 299

4 977

4 205

5 753

5 753

107,53

115,59

w fizetendő ÁFA

404

394

690

387

387

95,79

98,22

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

26 481

22 068

24 715

26 814

28 013

0

28 013

0

105,79

113,34

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

3 000

0

0

0,00

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

3 000

0

0

0,00

w beruházások

100

2 987

12 254

0

0

0,00

ebből kisértékű tárgyi eszközök

100

1 335

961

0

0

0,00

w felújítások

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Sportközpont összesen

70 324

69 246

78 377

89 262

80 636

0

80 636

0

114,66

102,88

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

w személyi juttatások

187 321

193 488

171 149

186 355

179 245

179 245

95,69

104,73

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

25 502

27 197

22 197

25 806

23 257

23 257

91,20

104,78

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

11 729

7 926

9 240

9 714

9 810

9 810

83,64

106,17

ebből élelmiszer

0

gyógyszer

400

2

200

400

500

500

125,00

250,00

üzemanyag

369

270

420

204

200

200

54,20

47,62

w kommunikációs szolgáltatások

4 530

2 813

2 480

4 530

6 670

6 670

147,24

268,95

w szolgáltatási kiadások

174 167

235 191

407 040

319 375

286 508

286 508

164,50

70,39

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

1 340

627

3 094

5 630

5 630

5 630

420,15

181,97

w gázenergia

1 840

2 181

12 080

7 500

7 500

7 500

407,61

62,09

w távhő-, melegvíz

0

w víz- és csatornadíj

324

207

330

324

324

324

100,00

98,18

w vásárolt élelmezés

119 890

181 285

334 523

230 470

211 720

211 720

176,60

63,29

w szemétszállítás

58

45

58

58

58

58

100,00

100,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

180

112

420

180

420

420

233,33

100,00

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

36 460

52 310

97 618

67 630

67 068

67 068

183,95

68,70

w működési célú ÁFA

36 460

52 139

97 618

67 630

67 068

67 068

183,95

68,70

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

227 066

298 352

516 798

401 429

370 476

370 476

0

0

163,16

71,69

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

0

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

0

w beruházások

3 530

1 300

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

309

1 300

0

w felújítások

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete összesen

439 889

522 567

710 144

614 890

572 978

572 978

0

0

130,26

80,68

Művelődési Központ

w személyi juttatások

102 735

106 878

125 854

129 280

147 550

147 550

143,62

117,24

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

16 229

15 232

19 852

20 828

22 712

22 712

139,95

114,41

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

8 091

6 968

8 073

5 594

9 156

9 156

113,16

113,42

ebből élelmiszer

0

gyógyszer

0

üzemanyag

0

w kommunikációs szolgáltatások

2 051

1 866

2 181

2 044

3 465

3 465

168,94

158,87

w szolgáltatási kiadások

102 219

87 780

124 677

122 945

177 788

177 788

173,93

142,60

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

6 676

6 246

5 894

11 822

14 211

14 211

212,87

241,11

w gázenergia

2 500

2 275

1 146

1 228

850

850

34,00

74,17

w távhő-, melegvíz

10 890

8 140

11 986

6 563

10 833

10 833

99,48

90,38

w víz- és csatornadíj

1 294

464

1 570

426

911

911

70,40

58,03

w vásárolt élelmezés

0

w szemétszállítás

413

196

618

179

717

717

173,61

116,02

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

2 764

2 839

3 104

2 554

4 268

4 268

154,41

137,50

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

28 208

15 963

22 913

30 967

27 367

27 367

97,02

119,44

w működési célú ÁFA

27 558

15 960

22 443

23 401

26 754

26 754

97,08

119,21

w fizetendő ÁFA

651

1 767

470

4 342

612

612

94,01

130,21

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

143 333

115 416

160 948

164 104

222 044

222 044

0

0

154,91

137,96

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

2 700

1 000

1 935

1 935

71,67

193,50

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

2 700

1 000

1 935

1 935

71,67

193,50

w beruházások

4 787

5 685

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

4 432

2 734

0

w felújítások

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Művelődési Közp. összesen

264 997

242 313

307 654

319 897

394 241

394 241

0

0

148,77

128,14

Koszta J. Múzeum

w személyi juttatások

55 431

70 867

74 358

71 130

88 452

88 452

159,57

118,95

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

7 145

9 025

9 452

9 487

11 582

11 582

162,10

122,53

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

5 750

2 602

6 550

4 000

20 350

20 350

353,91

310,69

ebből élelmiszer

0

gyógyszer

200

50

50

50

25,00

100,00

üzemanyag

1 800

1 427

2 600

2 600

3 000

3 000

166,67

115,38

w kommunikációs szolgáltatások

750

3 066

1 200

3 650

2 880

2 880

384,00

240,00

w szolgáltatási kiadások

24 667

25 343

38 720

28 900

40 863

40 863

165,66

105,53

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

2 291

2 114

5 000

1 700

3 000

3 000

130,95

60,00

w gázenergia

1 500

1 360

2 100

3 000

3 000

3 000

200,00

142,86

w távhő-, melegvíz

3 500

3 345

4 200

3 800

4 200

4 200

120,00

100,00

w víz- és csatornadíj

127

82

350

20

350

350

275,59

100,00

w vásárolt élelmezés

0

w szemétszállítás

90

70

120

60

120

120

133,33

100,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

1 600

34

1 600

500

1 600

1 600

100,00

100,00

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

8 913

8 969

11 831

8 400

13 904

13 904

156,00

117,52

w működési célú ÁFA

7 823

6 376

10 661

7 110

12 934

12 934

165,33

121,32

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

41 680

40 014

59 901

45 450

79 597

79 597

0

0

190,97

132,88

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

0

w beruházások

153

10 102

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

153

651

0

w felújítások

5 355

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Koszta J. Múzeum összesen

104 256

125 414

143 711

136 169

179 631

179 631

0

0

172,30

124,99

Szentes Városi Könyvtár

w személyi juttatások

68 719

70 945

88 074

81 503

89 920

89 920

130,85

102,10

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

8 991

7 967

11 406

8 809

11 613

11 613

129,16

101,81

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

10 600

10 393

10 270

10 939

12 540

12 540

118,30

122,10

ebből élelmiszer

0

gyógyszer

0

üzemanyag

0

w kommunikációs szolgáltatások

3 072

2 406

3 072

3 072

3 432

3 432

111,72

111,72

w szolgáltatási kiadások

10 171

11 514

17 791

15 548

12 762

12 762

125,47

71,73

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

2 266

4 402

10 836

5 933

5 625

5 625

248,23

51,91

w gázenergia

0

w távhő-, melegvíz

3 052

3 064

3 064

2 424

3 064

3 064

100,39

100,00

w víz- és csatornadíj

213

64

213

213

213

213

100,00

100,00

w vásárolt élelmezés

0

0

w szemétszállítás

42

30

42

42

42

42

100,00

100,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

332

573

332

585

650

650

195,78

195,78

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

3 482

3 472

5 663

5 276

4 502

4 502

129,29

79,50

w működési célú ÁFA

3 482

3 469

5 663

4 919

4 502

4 502

129,29

79,50

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

0

dologi kiadások összesen:

27 657

28 358

37 128

35 420

33 886

33 886

0

0

122,52

91,27

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

500

800

800

160,00

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

500

800

800

160,00

w beruházások

314

1 268

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

314

1 268

0

w felújítások

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Szentes Városi Könyvtár összesen

105 367

107 584

137 108

127 000

136 219

136 219

0

0

129,28

99,35

Közös Önkormányzati Hivatal

w személyi juttatások

359 251

385 844

392 146

403 553

456 609

456 609

127,10

116,44

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

45 085

47 740

49 606

51 095

57 248

57 248

126,98

115,41

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

32 570

30 396

31 610

21 081

41 310

41 310

126,83

130,69

ebből élelmiszer

0

gyógyszer

0

üzemanyag

4 050

4 619

8 100

5 110

6 700

6 700

165,43

82,72

w kommunikációs szolgáltatások

8 160

6 947

7 958

6 807

10 402

10 402

127,48

130,71

w szolgáltatási kiadások

77 793

53 695

96 291

63 934

92 467

92 467

118,86

96,03

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

4 000

5 728

16 500

12 945

12 000

12 000

300,00

72,73

w gázenergia

0

w távhő-, melegvíz

6 500

5 846

7 500

5 520

7 500

7 500

115,38

100,00

w víz- és csatornadíj

800

483

800

403

800

800

100,00

100,00

w vásárolt élelmezés

0

w szemétszállítás

250

161

600

184

250

250

100,00

41,67

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

400

197

230

77

400

400

100,00

173,91

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

35 414

25 455

40 433

27 144

43 735

43 735

123,50

108,17

w működési célú ÁFA

28 655

18 074

32 822

19 293

34 897

34 897

121,78

106,32

w fizetendő ÁFA

0

w kamatkiadások

12

0

dologi kiadások összesen:

154 337

116 690

176 522

119 043

188 314

188 314

0

0

122,01

106,68

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

w egyéb működési célú kiadások

0

ebből elvonások, befizetések

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

tartalék

0

w beruházások

12 547

5 385

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

1 394

200

0

w felújítások

16 364

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

lakástámogatás

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

w finanszírozási kiadások

0

Közös Önkorm. Hivatal összesen

558 673

579 185

618 274

579 076

702 171

702 171

0

0

125,69

113,57

Intézmények összesen

w személyi juttatások

2 236 246

2 451 589

2 541 249

2 704 126

2 925 334

2 462 242

463 092

0

130,81

115,11

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

305 670

330 126

340 325

366 645

390 945

332 498

58 447

0

127,90

114,87

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

142 237

133 165

162 254

140 283

195 237

151 087

44 150

0

137,26

120,33

ebből élelmiszer

12 468

12 926

22 573

20 406

19 328

19 032

296

0

155,02

85,62

gyógyszer

9 881

7 747

10 460

8 551

10 821

781

10 040

0

109,51

103,45

üzemanyag

14 440

15 763

23 887

16 390

21 626

18 541

3 085

0

149,76

90,53

w kommunikációs szolgáltatások

27 324

28 225

25 188

27 788

35 720

32 444

3 276

0

130,73

141,81

w szolgáltatási kiadások

788 459

878 321

1 407 246

1 226 322

1 299 973

1 058 731

241 242

0

164,88

92,38

ebből közüzemi díjak

0

0

0

0

0

0

0

0

w villamos energia

33 840

40 761

95 615

98 774

86 472

69 985

16 487

0

255,53

90,44

w gázenergia

35 236

47 197

119 252

88 198

66 606

40 608

25 998

0

189,03

55,85

w távhő-, melegvíz

35 344

29 135

38 771

27 060

37 720

37 720

0

0

106,72

97,29

w víz- és csatornadíj

14 838

11 174

15 146

12 912

14 970

9 064

5 906

0

100,89

98,84

w vásárolt élelmezés

388 827

494 016

810 886

704 552

694 350

539 665

154 685

0

178,58

85,63

w szemétszállítás

3 777

3 193

4 342

3 353

4 159

2 628

1 531

0

110,11

95,79

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

6 706

4 350

7 070

4 632

9 342

8 904

438

0

139,31

132,14

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

236 035

246 344

391 722

367 033

369 848

291 795

78 053

0

156,69

94,42

w működési célú ÁFA

224 766

231 137

379 142

322 610

356 153

278 961

77 192

0

158,45

93,94

w fizetendő ÁFA

2 033

1 923

2 140

6 308

2 341

1 954

387

0

115,15

109,39

w kamatkiadások

0

12

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

1 200 761

1 290 405

1 993 480

1 792 358

1 910 120

1 542 961

367 159

0

159,08

95,82

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

4 984

0

4 988

0

2 735

2 735

0

0

54,88

54,83

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

4 984

0

4 988

0

2 735

2 735

0

0

54,88

54,83

w beruházások

580

35 561

1 620

43 380

23 827

23 027

800

0

4108,10

1470,80

ebből kisértékű tárgyi eszközök

580

14 224

500

10 688

960

160

800

0

165,52

192,00

w felújítások

0

31 117

0

100

12 150

12 150

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen:

3 748 241

4 138 798

4 881 662

4 906 609

5 265 111

4 375 613

889 498

0

140,47

107,85

Önkormányzati feladatok

w személyi juttatások

80 057

137 838

95 650

159 970

95 319

95 319

0

119,06

99,65

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

11 409

15 249

12 693

17 064

12 630

12 630

0

110,70

99,50

w dologi kiadások

0

w készletbeszerzés

3 673

18 037

7 184

18 992

7 645

7 377

268

208,14

106,42

ebből élelmiszer

0

0

gyógyszer

0

0

üzemanyag

2 787

2 995

0

w kommunikációs szolgáltatások

3 500

3 816

3 560

3 833

9 731

9 731

0

278,03

273,34

w szolgáltatási kiadások

393 117

605 122

550 680

635 803

418 382

380 175

38 207

106,43

75,98

ebből közüzemi díjak

0

w villamos energia

55 855

100 460

196 144

91 327

107 165

106 165

1 000

191,86

54,64

w gázenergia

439

2 000

0

3 900

3 900

195,00

w távhő-, melegvíz

900

168

1 000

13 656

0

0

0,00

0,00

w víz- és csatornadíj

165

14

215

448

0

0

0

0,00

0,00

w vásárolt élelmezés

0

0

w szemétszállítás

1 920

124

1 920

0

0,00

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

4 140

1 372

6 150

4 140

2 450

0

2 450

59,18

39,84

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

153 481

487 112

269 840

534 999

269 447

247 465

21 982

175,56

99,85

w működési célú ÁFA

111 673

137 863

158 562

222 566

166 015

156 713

9 302

148,66

104,70

w fizetendő ÁFA

9 365

53 340

21 893

12 159

26 242

13 562

12 680

280,21

119,86

w kamatkiadások

25 144

41 876

68 150

46 144

72 200

72 200

0

287,15

105,94

dologi kiadások összesen:

557 911

1 115 459

837 414

1 197 767

707 655

644 748

62 907

126,84

84,50

w ellátottak pénzbeli juttatásai

92 000

64 273

92 000

89 778

95 000

56 500

38 500

103,26

103,26

w egyéb működési célú kiadások

1 101 410

1 009 117

1 591 614

1 288 713

1 888 506

1 468 149

420 357

171,46

118,65

ebből elvonások, befizetések

180 465

180 465

393 751

393 751

534 702

534 702

0

296,29

135,80

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

200

340

200

370

300

300

150,00

150,00

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

791 383

828 312

1 070 667

874 510

1 149 311

933 447

215 864

145,23

107,35

tartalék

128 762

126 396

204 193

204 193

158,58

161,55

w beruházások

1 421 595

345 233

1 364 847

1 362 965

3 365 176

0

3 365 176

236,72

246,56

ebből kisértékű tárgyi eszközök

2 579

0

0

0

0

w felújítások

337 990

261 691

109 650

378 479

151 334

23 069

128 265

44,77

138,02

w egyéb felhalmozási célú kiadások

24 600

77 650

3 000

46 300

5 500

5 500

22,36

183,33

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

2 050

0

5 500

5 500

lakástámogatás

800

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

75 600

3 000

45 500

0

0,00

w finanszírozási kiadások

175 731

4 761 794

127 158

175 731

177 595

177 595

0

Önkormányzati feladatok összesen

3 802 703

7 788 304

4 234 026

4 716 767

6 498 715

2 478 010

4 020 705

0

170,90

153,49

w személyi juttatások

2 316 303

2 589 427

2 636 899

2 864 096

3 020 653

2 557 561

463 092

0

130,41

114,55

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

317 079

345 375

353 018

383 709

403 575

345 128

58 447

0

127,28

114,32

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

145 910

151 202

169 438

159 275

202 882

158 464

44 418

0

139,05

119,74

ebből élelmiszer

12 468

12 926

22 573

20 406

19 328

19 032

296

0

155,02

85,62

gyógyszer

9 881

7 747

10 460

8 551

10 821

781

10 040

0

109,51

103,45

üzemanyag

14 440

18 550

23 887

19 385

21 626

18 541

3 085

0

149,76

90,53

w kommunikációs szolgáltatások

30 824

32 041

28 748

31 621

45 451

42 175

3 276

0

147,45

158,10

w szolgáltatási kiadások

1 181 576

1 483 443

1 957 926

1 862 125

1 718 355

1 438 906

279 449

0

145,43

87,76

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

89 695

141 221

291 759

190 101

193 637

176 150

17 487

0

215,88

66,37

w gázenergia

35 236

47 636

121 252

88 198

70 506

40 608

29 898

0

200,10

58,15

w távhő-, melegvíz

36 244

29 303

39 771

40 716

37 720

37 720

0

0

104,07

94,84

w víz- és csatornadíj

15 003

11 188

15 361

13 360

14 970

9 064

5 906

0

99,78

97,45

w vásárolt élelmezés

388 827

494 016

810 886

704 552

694 350

539 665

154 685

0

178,58

85,63

w szemétszállítás

5 697

3 317

4 342

5 273

4 159

2 628

1 531

0

73,00

95,79

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

10 846

5 722

13 220

8 772

11 792

8 904

2 888

0

108,72

89,20

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

389 516

733 456

661 562

902 032

639 295

539 260

100 035

0

164,13

96,63

w működési célú ÁFA

336 439

369 000

537 704

545 176

522 168

435 674

86 494

0

155,20

97,11

w fizetendő ÁFA

11 398

55 263

24 033

18 467

28 583

15 516

13 067

0

250,77

118,93

w kamatkiadások

25 144

41 888

68 150

46 144

72 200

72 200

0

0

287,15

105,94

dologi kiadások összesen:

1 758 672

2 405 864

2 830 894

2 990 125

2 617 775

2 187 709

430 066

0

148,85

92,47

w ellátottak pénzbeli juttatásai

92 000

64 273

92 000

89 778

95 000

56 500

38 500

0

103,26

103,26

w egyéb működési célú kiadások

1 106 394

1 009 117

1 596 602

1 288 713

1 891 241

1 470 884

420 357

0

170,94

118,45

ebből elvonások, befizetések

180 465

180 465

393 751

393 751

534 702

534 702

0

0

296,29

135,80

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

200

340

200

370

300

0

300

0

150,00

150,00

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

791 383

828 312

1 070 667

874 510

1 149 311

933 447

215 864

0

145,23

107,35

tartalék

133 746

0

131 384

0

206 928

2 735

204 193

0

154,72

157,50

w beruházások

1 422 175

380 794

1 366 467

1 406 345

3 389 003

23 027

3 365 976

0

238,30

248,01

ebből kisértékű tárgyi eszközök

580

16 803

500

10 688

960

160

800

0

165,52

192,00

w felújítások

337 990

292 808

109 650

378 579

163 484

35 219

128 265

0

48,37

149,10

w egyéb felhalmozási célú kiadások

24 600

77 650

3 000

46 300

5 500

0

5 500

0

22,36

183,33

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

2 050

0

46 300

5 500

0

5 500

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

75 600

3 000

45 500

0

0

0

0

0,00

w finanszírozási kiadások

175 731

4 761 794

127 158

175 731

177 595

177 595

0

0

101,06

139,66

Kiadási előirányzat-csoportok összesen

7 550 944

11 927 102

9 115 688

9 623 376

11 763 826

6 853 623

4 910 203

0

155,79

129,05

7. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata által nyújtott 2024. évi szociális támogatások

ezer Ft-ban

Megnevezés

2024. évi terv

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

- gyógyszertámogatás

6 000

6 000

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

- nyári gyermekétkeztetés támogatása

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

- lakásfenntartási támogatás

13 000

13 000

Egyéb nem intézményi ellátások

- aktív korúak közfoglalkoztatása

12 000

12 000

- adósságcsökkentési támogatás

1 500

1 500

- temetési segély

3 000

3 000

- települési támogatás

40 000

40 000

- születési támogatás

6 000

6 000

- önkormányzati ösztöndíj

7 000

7 000

- köztemetés

6 500

6 500

Mindösszesen:

95 000

56 500

38 500

0

8. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata által nyújtott egyéb támogatások 2024. évi előirányzata

ezer Ft-ban

Megnevezés

2024. évi terv

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

Egyéb működési célú támogatások ÁHT-on belülre

300

0

300

0

- Szentesi Romák Nemzetiségi Önkormányzata

300

300

- egyéb támogatások

0

Egyéb működési célú támogatások ÁHT-on kívülre

1 148 702

932 848

215 854

0

Társadalmi szervek támogatása

- sportegyesületek támogatása

25 000

25 000

- sportegyesületek, oktatási int. létesítmény használatának támogatása

6 000

0

6 000

0

- ebből uszodai, teniszpálya létesítmény használat

3 500

3 500

Sportközpont létesítmény használat

2 500

2 500

- közművelődési int. létesítmény használatának támogatása

2 500

2 500

- polgármesteri keret

2 500

2 500

- alpolgármesteri keret

1 500

1 500

- egyéb szervezetek támogatása

2 500

2 500

- szakszervezet támogatása

720

720

- polgárőrség támogatása

1 000

1 000

- TIT működési támogatás

180

180

- Zenebarátok Egyesületének támogatása

720

720

- lakásmobil (SZVSZ Kft)

2 000

2 000

- lakbér támogatás (SZVSZ Kft)

12 000

12 000

- Katona-Kiss Ferenc Alapítvány támogatása

500

500

- Horgászegyesület támogatása

1 000

1 000

- Szentes Városért Közalapítvány támogatás

1 500

1 500

- Szentesi Tenisz Klub támogatása

2 500

2 500

- Vármegyei Szabadidősport Szövetség támogatása

100

100

- Városi Amatőr Színkör Egyesület támogatása

200

200

- Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány támogatása

500

500

- Fogorvosi praxisok támogatása

3 600

3 600

- Szentesi Vendégszeretet Egyesület

300

300

- Fatima Ház Alapítvány

300

300

- szentesi újszülöttek támogatása

0

- Honvéd Rákóczi SE

500

500

Vállalkozások támogatása

Szentesi Sport -és Üdülőközpont Nkft működési támogatása

372 848

372 848

Szentesi Sport -és Üdülőközpont Nkft adósságszolgálati támogatása

50 000

50 000

Városellátó Nkft támogatása

496 000

496 000

SZVSZ Kft (Városfejlesztési Csoport)

39 800

39 800

SZVSZ Kft (iskolai tálaló konyhák támogatás)

24 000

24 000

Szentesi Élet Kft

38 434

38 434

Színház működési támogatása

30 000

30 000

Helyi közlekedés támogatása

30 000

30 000

Összesen:

1 149 002

932 848

216 154

0

9. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2024. évi működési költségvetésben megvalósuló felújítási, felhalmozási feladatai

ezer Ft-ban

Feladat megnevezése

2024. évi

terv

Beruházások, felújítások

I. Nagyértékű tárgyi eszközök

Önkormányzat

-

Kossuth u. 10. tetőfelújítás

20 706

-

Horváth M. u. 1-5. elektromos gerincvezeték felújítás

2 363

Családsegítő Központ

-

kisbusz beszerzés

19 867

-

GYÁO,CSÁO, Közösségi tér felújítás

12 150

Bölcsőde

-

konyhagép, játéktároló

3 000

II. Kisértékű tárgyi eszközök

Parkerdő Otthon

- konyhai eszközök, ételszállító badella, telefon

500

Bölcsőde

-

fűnyíró

160

Hajléktalan Segítő Központ

- konyhai eszközök, bútorzat

300

Összesen:

59 046

10. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi működési költségvetésében tervezett tartalék előirányzat részletezése

ezer Ft-ban

M e g n e v e z é s

2024. évi

terv

- pedagógus bérfejlesztés részlete

54 131

- Szociális Bizottság 87/2015.(IX.27.) Szoc. hat. szerinti keret

2 000

- szociális ágazat munkavállalóinak rekreációs támogatása

2 000

- Szociális munka napja, szociális nyugdíjasok fogadása

3 000

- elsősegély nyújtás oktatáshoz támogatás

1 000

- Esélyegyenlőség

- Fogyatékkal élők (Szeretet mindent elfogad, művészeti szakkör, kiállítás)

600

- Idősek (demens konferencia, közlekedésbiztonsági nap)

500

- Romák (Mikulás)

1 000

- pedagógus napi elismerések

4 000

- Magyar Kultúra Napja

500

- Don-kanyar áldozataira emlékezés

30

- Az év sportolói ünnepség

2 500

- Hősök napja megemlékezés

50

- Jeles évfordulók

600

- Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap

1 500

- Civil keret (MOK Bizottság)

3 000

- Bor- és Pálinka ünnep

150

- Kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulók és felkészítő tanáraik köszöntése

2 500

- Aradi vértanúkra emlékezés

50

- Halottak Napi megemlékezés

120

- Traktoros Fesztivál

1 000

- Civil Fórum

300

- Dr. Polner Tibor emlékverseny

100

- Derekegyházi Palacsinta fesztivál

150

- Tiszai Halászléfőző Fesztivál

3 000

- városrészi fejlesztések támogatása (Lapistó, Kaján,Magyartés)

3 000

- céljellegű parkfenntartási feladatok

- koros fák endoterápiás kezelése

1 000

- fiatal erdők fenntartásával összefüggő feladatok, új fák telepítése

1 300

- önkormányzati területek gépi kaszálása

2 500

- Hősök erdejében fanyesés, fapótlás

2 500

- fásítási program folytatása

1 000

- lakossági fásszárú növények pótlása

300

- Tiszai üdülőterület fáinak kezelése

2 000

- Erzsébet tér revitalizációja

1 000

- automata öntözörendszerek felújítása, átalakítása (Kossuth tér, Liget)

1 000

- játszóterek fejlesztése, felújítása

4 000

- Virágkiállítás, "nagymama" virágosztás, "Virágszínvonalasabb Szentesért"

3 000

- magaslati fanyesés a Ligetben /kosaras autó, alpintechnika/

2 000

- ballagók emlékfája

700

- kültéri szobor restauráláshoz szakvélemény készítése

3 000

- Nádai Géza tér felújítása (kút felújítás nélküli karbantartás)

1 000

- teljesítményösztönző keret, étkezési, nyugdíjpénztári

60 762

- Ipari Park

- pályáztatáshoz sajtómegjelenés

150

- Zöld felületek gondozása, karbantartása, szemétgyűjtés, favágás

1 000

- Marketing és PR tevékenység

300

- Idegenforgalom, marketing

- kiállításokon részvétel (szállás, reprezentáció)

800

- ajándéktárgyak

4 000

- többnyelvű, összefoglaló idegenforgalmi, turisztikai információs kiadvány

1 500

- Szentes filmek aktualizálása

1 500

- Turisztikai portál működtetése

600

- Aktív turisztika

1 000

- Turisztika-marketing kommunikáció (megjelenés országos sajtóban)

5 000

- Hungarikumok, tradicionális intézmények Magyarországon (angol)

200

- kistérségi együttműködés, közös rendezvények

2 000

- kórházi osztályok, mentősök támogatása

500

- gazdasági együttműködés keresése testvérvárosokkal

2 000

- nemzetközi kapcsolatok keresése testvérvárosokkal

1 000

- karácsonyi fények lakosságnak, üzleti partnereknek ajándék

600

- üdvözlőtáblák kihelyezése, város marketing, város népszerűsítés

3 000

- Képviselői keret (15fő-2 fő= 13 fő * 400 eFt)

5 200

11. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata tulajdonában lévő, bérbeadás útján hasznosított ingatlanok kezelésével összefüggő 2024. évi tervezett kiadások, bevételek (Szentes Városi Szolgáltató Kft)

ezer Ft-ban

F e l a d a t

2023. évi

2024. évi

eredeti

Bevételek

lakbér

111 000

111 000

üzemeltetési költséghez hozzájárulás

21 000

23 000

nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díja

100 000

156 706

üdülő bérletidíj

2 500

3 400

ÁFA bevétel

57 095

67 670

összesen:

291 595

361 776

Kiadások

beruházás, felújítás

2 750

23 069

üzemeltetési költség, közüzemi díjak

60 000

60 000

karbantartás

47 250

62 400

társasházi közös költségek

34 000

37 000

bonyolítási díj

14 500

16 000

lakásmobilitás támogatás

1 000

2 000

lakbér támogatás

10 000

14 000

előzetesen felszámított levonható ÁFA

33 615

43 597

fizetendő ÁFA

23 480

24 073

önkormányzati működési költségek

65 000

79 637

összesen:

291 595

361 776

12. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi fejlesztési feladatai

adatok ezer Ft-ban

M e g n e v e z é s

2024. évi előirányzat

I. Áthúzódó beruházások

TOP-Plusz projektekhez kapcsolódó tervezési munkák

250 000

TOP-Plusz-1.3-1-21-CS1-2022-00006 „Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása”

78 000

Kurca part rehabilitációja, sétány és pihenőövezet kialakítása; útfelújítás; futópálya közvilágításának kialakítása kiegészítése - NIF-es híd projekt meg nem épülő járda

10 000

TOP PLUSZ megvalósítási feladatok

150 000

Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ)

35 000

Nagyhegy városrész ivóvíz gerincvezeték tűzcsapokkal együtt II. ütem

50 000

Ívóvízhálózat és szennyvízhálózat fejlesztés (bérleti díj ellenében végzett beruházások )

30 678

"Szentesi Petőfi Közösségi kulturális tér" projekt - engedélyes terv készítése

5 017

"Szentes Petőfi Közösségi kulturális tér - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

384 738

"Bölcsőde tagintézmény létesítése Szentesen" pályázat megvalósítása (RRF-1.1.2-2021)

470 000

"Tiszai kikötő létesítése" - Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Program

211 765

Kurca part fejlesztése Nagyörvény- Open Hotel alatti szakasz revitalizációja - Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Program

188 235

"Nagyjátékfilm" támogatása

2 500

"Románia-Magyarország határon átnyúló projekt belvízvédelem gépbeszerzés" - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

96 791

Szentes 0166 hrsz. ingatlanon (gyakorlótér) átvezető út (korábbi nevén: É-elkerülő út egy szakasza) karbantartása

90 000

"Kurca part fejlesztése a Dózsa ház alatti szakasz revitalizációja - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

382 700

GÖRPARK létesítése a szentesi Pusztai László Sporttelepen

80 010

"Szentesi Sport- és Üdülők.N. Kft. részére telepítendő napelemes kiserőmű rendszer létesítése - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

375 863

Felsőpárti Óvoda Rákóczi Ferenc utcai "Kisdedóvó" nagy vizesblokkja generálfelújításának kivitelezése

25 000

Sima F. u. SZTK előtti terület közvilágítása (1 db lámpa)

151

Dr. Berényi u. 75 előtt hiányzó 1 db közvilágítási lámpa felszerelése meglévő oszlopra

117

Szentes Kis-Tiszasziget 18220 hrsz. út kiskertek közötti közvilágítás kiépítése

1 330

Szentes Kis-Tiszasziget 0136 hrsz. úton a Tisza árvízvédelmi töltés szervízútjáig közvilágítás kiépítése

2 473

Damjanich utcai Tagóvoda tetőhéjazat cseréje

10 000

Dr. Mátéffy Ferenc utcai Tagóvoda tetőhéjazat cseréje

24 500

Horváth Mihály Gimnázium (HSZC) tálalókonyha kialakítás befejezése

6 000

Szentes Városi Könyvtár tetőhéjazat cseréje

23 000

Vörösmarty utcai rendelők gáz-víz gépészeti korszerűsítések

4 000

Kalandpark vásárlás belterület 7517/17/A hrsz

9 017

Szentesi Sport- és Üdülőközpont keringtető szivattyú csere + intézmények napelemes rendszerek kiépítése

277 438

Klauzál G. Ált. Iskola udvarán elhelyezett sátor bontási, helyreállítási munkái

24 449

Tervezési díj (pályázattal nem támogatott munkák előkészítése)

5 000

Sportcsarnok helyreállításának költsége (adományokból)

20 816

TermálPaprika Kft. bérleti díjba beszámítható beruházási költség

8 687

Ady E. u.36., Tóth J. u. 19. felújítás bérleti díjból

6 000

ÁFA befizetés (bérleti díj, tárgyi eszköz értékesítés miatt)

12 680

Lakáshoz jutás támogatása

3 000

I. Áthúzódó beruházások összesen

3 354 955

II. Egyéb kötelezettségek

Közvilágítás fejlesztési projektek, oszlop áthelyezések, karbantartások

2 db napelemes lámpa elhelyezése a Kajánújfalu 01023/13 hrsz. útra

260

Közvilágítási lámpa áthelyezése a Kajánújfalu, Csík u. 9. sz. elé

150

1 db közvilágítási lámpa elhelyezése meglévő oszlopra a Vásárhelyi út 163, 165 sz. elé

170

Nagyhegy 19477 hrsz úton a 19476- 19486 hrsz. ingatlanok között 4 db lámpa kihelyezése meglévő oszlopokra

500

Juhász Gy. játszótér, Berekhát tanya 35.

290

Berek tanya 01426 hrsz úton a 01437/4- 01437/8 hrsz ingatlanok között (3 db lámpa)

250

Hősök erdejében a játszótér mellett lévő, 1 db közvilágítási lámpa javítása

800

Széchenyi Liget futópálya felújítás

15 000

Járda felújítások

6 465

Rákóczi F. utcai rekultivált terület felújítása

6 000

Csongrádi úti kerékpárút aszfaltozása Liget főbejárattól az OMV kútig

15 000

Garázs dűlő Y jobb ág (420 fm) aszfaltozás

13 000

Nyíri köz 210 m aszfaltozás

11 000

Nagyhegy Gilicze A. utca aszfaltozás

5 000

Boros-Nádas u. közötti utolsó átkötő zug aszfaltozás

3 500

Mentettréti iskola csomópont és kitérők - útalap

1 000

Tervezések

Tisza strand környezetében 2 db "Hullámzást kelteni tilos" tiltó jel tervezése

700

Forgalomcsillapító burkolati jelek és eszközök elhelyezésének tervezése a Honvéd utcán a Drahos utcától a lakott terület határáig

900

Előre gyártott üdülőházak telepítéséhez kapcsolódó tervezési díj (Szentesi Sport- és Üdülőközpont szálláshely fejlesztés)

2 580

Intézményi felújítások

HSK nappali melegedő, éjszakai menedék tető felújítási munkái

14 700

Szent Anna utcai Tagóvoda játszóudvaron vasbetonaknák felszámolása, tereprendezés, ivókút kialakítása

5 000

Felsőpárti Óvoda Rákóczi Ferenc utcai "Kisdedóvó" belső közlekedőtereket elválasztó nagy üvegfalak cseréje

6 000

Horváth Mihály Gimnázium (HSZC) eresz- párkány- és homlokzatvakolat helyreállításának folytatása

3 000

Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ épületbádogozások és homlokzatvakolatok javításainak folytatása

6 000

Művészetek Háza "Gólyásház" új parkoló felől megrepedt tűzfalpárkány visszabontása és újrafalazása

5 000

Volt Orvosi Ügyelet (Vásárhelyi u. 30.) akadálymentes és gyalogos feljáró újjáépítése, a szétrepedt falazat újjáépítése, kocsibejáró megerősítése

12 000

Városi rendezvényekhez áramvételi helyek kiépítése Erzsébet téren, Kossuth téren és Széchenyi ligetben

9 000

Térfigyelő kamera rendszer korszerűsítése, javítása, bővítése

8 000

Urnafal kialakítása

4 869

Szeder temető ravatalozó felújítás

1 500

Makai-híd felújítása

800

Berki út által érintett földrészletek megvásárlása

420

II. Egyéb kötelezettségek összesen:

158 854

Mindösszesen:

3 513 809

13. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata hitel-, kötvényállománya

ezer Ft-ban

Megnevezés

deviza-

kamatláb

állomány

nem

2024.01.01

Beruházási hitel

Ft

3 havi BUBOR + 1,25%

396 228

Hitel energetikai korszerűsítéshez

Ft

3 havi BUBOR + 1,25%

300 000

Beruházási hitelek összesen:

696 228

14. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata garancia- és kezeségvállalásai célonként és lejárat szerint - NEMLEGES

ezer Ft-ban

Megnevezés

Feladat

Összeg

Vállalás időpontjának kezdete

Lejárat éve

Megjegyzés

Garancia vállalás

-

Kezesség vállalás

Összesen:

0

15. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata adósságot keletkeztető kötelezettségeinek és saját bevételeinek alakulása

ezer Ft-ban

MEGNEVEZÉS

Sor-szám

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség összegei

Összesen

2024.

2025.

2026.

2027.

2028-2029.

9=(4+...+8)

1

2

4

5

6

7

8

9

Helyi adók

1

2 716 150

2 743 312

2 770 745

2 826 160

5 652 320

16 708 687

Osztalék, koncessziós díjak

2

0

Díjak, pótlékok, bírságok

3

9 000

9 090

9 181

18 362

36 724

82 357

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

4

94 630

94 630

Részvények, részesedések értékesítése

5

0

Vállalatértékesítésből, privatizációból származó bevételek

6

0

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

7

0

Saját bevételek (01+… .+07)

8

2 819 780

2 752 402

2 779 926

2 844 522

5 689 044

16 885 674

Saját bevételek (08. sor) 50%-a

9

1 409 890

1 376 201

1 389 963

1 422 261

2 844 522

8 442 837

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévi fizetési kötelezettség (11+…..+17)

10

69 316

69 316

69 316

69 316

138 632

415 896

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

11

69 316

69 316

69 316

69 316

138 632

415 896

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

12

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

13

0

Adott váltó

14

0

Pénzügyi lízing

15

0

Halasztott fizetés

16

0

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

17

0

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (19+…..+25)

18

0

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

19

0

0

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

20

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

21

0

Adott váltó

22

0

Pénzügyi lízing

23

0

Halasztott fizetés

24

0

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

25

0

Fizetési kötelezettség összesen (10+18)

26

69 316

69 316

69 316

69 316

138 632

415 896

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (09-26)

27

1 340 574

1 306 885

1 320 647

1 352 945

2 705 890

8 026 941

16. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Az Európai Uniós eszközök támogatásával megvalósuló projektek

ezer Ft-ban

Megnevezés

Bevétel

Saját forrás

Kiadás

Támogatást biztosító megnevezés

Támogatás összege

Terv évben

További években

TOP-Plusz projektekhez kapcsolódó fejlesztések

TOP

150 000

150 000

5 850 000

TOP-Plusz-3.2.1-23 "Fenntartható humán fejlesztések"

TOP

811 499

270 500

540 999

TOP-Plusz-1.3-1-21-CS1 „Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása”

TOP

80 000

78 000

Önkormányzaton belül megvalósuló projektek összesen:

1 041 499

0

498 500

6 390 999

17. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2024. évi engedélyezett létszámkerete intézményenként (fő)

M e g n e v e z é s

2024. évi engedélyezett átlag

ebből

közcélú foglalkozt.

1.

Gondozási Központ

38,00

2.

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

67,00

3,00

3.

Felsőpárti Óvoda

70,00

2,00

4.

Központi Óvoda

70,50

1,00

5.

Családsegítő Központ

54,00

6.

Bölcsőde

35,00

1,00

7.

Hajléktalan Segítő Központ

27,00

14,00

8.

Sportközpont

10,00

9.

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

20,13

10.

Szentesi Művelődési Központ

27,75

11.

Koszta József Múzeum

15,50

12.

Szentes Városi Könyvtár

17,50

13.

Közös Önkormányzati Hivatal

68,00

14.

Önkormányzati feladatok

4,00

Összesen:

524,38

21,00

18. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2024. évi engedélyezett létszámkeretéből a pedagógus munkakörben foglalkoztatott munkavállalók engedélyezett létszámkerete (fő)

M e g n e v e z é s

2023/2024.

2024/2025.

nevelési év

Felsőpárti Óvoda

40,50

38,50

Központi Óvoda

39,00

39,00

Összesen:

79,50

77,50

19. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2024. évi engedélyezett álláshelyeinek száma intézményenként

M e g n e v e z é s

Engedélyezett álláshely

állandó

időszaki

rész-foglalkozású

főfoglalkozású

1.

Gondozási Központ

37

2

2.

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

64

3.

Felsőpárti Óvoda

67

3

4.

Központi Óvoda

66

7

5.

Családsegítő Központ

52

3

1

6.

Bölcsőde

34

7.

Hajléktalan Segítő Központ

13

8.

Sportközpont

10

9.

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

19

2

10.

Szentesi Művelődési Központ

24

7

11.

Koszta József Múzeum

13

4

12.

Szentes Városi Könyvtár

15

4

13.

Közös Önkormányzati Hivatal

67

2

14.

Önkormányzati feladatok

4

Összesen:

485

3

32

20. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata címrendje

Cím

I.

Szentes Város Gondozási Központja

II.

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

III.

Szentesi Felsőpárti Óvoda

IV.

Szentesi Központi Óvoda

V.

Szentesi Családsegítő Központ

VI.

Szentes Város Önkormányzata Bölcsődéje

VII.

Szentes Város Hajléktalan Segítő Központja

VIII.

Szentes Város Önkormányzatának Sportközpontja

IX.

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

X.

Szentesi Művelődési Központ

XI.

Koszta József Múzeum

XII.

Szentes Városi Könyvtár

XIII.

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal

XIV.

Önkormányzati feladatok