Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről

Hatályos: 2024. 07. 13

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről

2024.07.13.

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya kiterjed Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületére (továbbiakban: Képviselő-testület) és szerveire, valamint az Önkormányzat által alapított és irányított költségvetési szervekre, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatalra (továbbiakban: intézmények), a címrend szerinti önkormányzati költségvetésében tervezett feladatokra, továbbá mindazon magánszemélyekre, jogi személyekre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre, alapítványokra, közalapítványokra, gazdasági társaságokra, amelyek az Önkormányzat költségvetésében szereplő előirányzatokból részesülnek.

II. Fejezet

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A Képviselő-testület az Önkormányzat 2024. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak főösszegét, valamint azok egyenlegét, az e rendelet mellékleteiben részletezett bevételi források és kiadási jogcímek figyelembevételével:

a) költségvetési bevételét 10.104.358 eFt-ban állapítja meg, melyből

aa) finanszírozási bevétel 1.833.796 eFt, amiből

1.425.517 eFt belső finanszírozású és

408.279 eFt külső finanszírozású bevétel

ab) működési célú maradvány 863.424 eFt és

ac) felhalmozási célú maradvány 563.093 eFt,

ad) államháztartási megelőlegezés 108.279 eFt és

ae) hitel 300.000 eFt.

b) költségvetési kiadását 11.760.559 eFt-ban állapítja meg, melyből

ba) finanszírozási kiadás 177.595 eFt, amiből 177.595 eFt külső finanszírozású kiadás az alábbiak szerint

bb) államháztartási megelőlegezések visszatérítése 108.279 eFt és

bc) hiteltörlesztés 69.316 eFt

c) költségvetési egyenlegét 1.656.201 eFt, ban állapítja meg

(2)2 A 6. számú melléklet szerinti kiemelt kiadási előirányzatokat a Képviselő-testület az alábbiak szerint állapítja meg:

a) személyi juttatások 3.236.425 eFt

b) munkaadót terhelő járulék, szociális hozzájárulási adó 431.551 eFt

c) dologi kiadások 2.746.795 eFt

d) ellátottak pénzbeli juttatásai 93.900 eFt

e) egyéb működési célú kiadások 1.851.723 eFt

f) beruházások 3.150.440 eFt

g) felújítások 194.975 eFt

h) egyéb felhalmozási kiadások 54.750 eFti) finanszírozási kiadások 177.595 eFt.

(3) A Képviselő-testület a 2. § (1) bekezdése szerinti költségvetési egyenleg megszüntetését a költségvetési szervek előző évi maradványt érintő felhasználásának korlátozásával biztosítja. Az Önkormányzat folyamatos működőképessége érdekében szükségesnek tartja a feladatok finanszírozásához kapcsolódó források kontroll melletti likviditási terv alapján történő biztosítását.

3. § (1) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételi főösszegen belül a források összetételét az 1. melléklet (kötelező, önként vállalt és állami feladatok bontásban), 2. melléklet, 3. melléklet és a 4. melléklet tartalmazzák.

(2) A 2. § (1) bekezdésében megállapított és a 3. § (1) bekezdésében hivatkozott mellékletekben szereplő főösszegeken belül a költségvetési szervek előirányzat-csoportok kiemelt előirányzatok szerinti bevételeit, valamint a kiadások teljesítéséhez igénybe vehető általános önkormányzati támogatás, illetve a szociális és egyéb kedvezményhez igénybe vehető önkormányzati támogatás előirányzatát - kötelező, önként vállalt és állami feladatok bontásban - az 5. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület intézményenként.

(3) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási főösszegeken belül a költségvetési szervek tervezett kiadásait intézményenként, előirányzat-csoportonként, illetve kiemelt előirányzatonként - kötelező, önként vállalt és állami feladatok bontásban - a 6. melléklet szerint állapítja meg a Képviselő-testület.

(4) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási főösszegen belül az egyéb, szociális célú támogatások kiadásainak tételes előirányzatait a 7. melléklet, a működési célra juttatott egyéb támogatásokat a 8. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(5) Az Önkormányzat tulajdonában lévő, bérbeadás útján hasznosított ingatlanok ingatlankezelési tervét a 11. mellékletben részletezettek szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(6) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási főösszegen belül az Önkormányzat költségvetésében tervezett fejlesztési feladatait a 9. melléklet és a 12. melléklet szerint fogadja el a Képviselő-testület.

(7) A Képviselő-testület az Önkormányzat adósságot keletkeztető kötelezettségeinek és saját bevételeinek alakulását a 15. melléklet szerint hagyja jóvá azzal, hogy év közben kötelezettségek a hitelképesség folyamatos figyelemmel kísérése és bemutatása mellett vállalhatók.

(8) Az önkormányzat hitelállományát a 13. melléklet, a garancia-, kezességvállalását feladat és lejárat szerinti bontásban a 14. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(9)3 Az éves létszám előirányzatot költségvetési szervenként a 17. számú mellékletben foglalt részletezés szerint 573,13 főben határozza meg a Képviselő-testület. A köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatottak intézményi létszámkeretét a 18. melléklet szerint állapítja meg a Képviselő-testület.

(10) Az önkormányzati költségvetési szervek engedélyezett álláshelyeinek számát a 19. melléklet, a közfoglalkoztatottak 2024. évi létszámát a 17. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(11) Az Európai Uniós eszközök támogatásával megvalósuló projekteket, azok támogatási összegét és kiadásait a 16. melléklet szerint fogadja el a Képviselő-testület.

(12) A Képviselő-testület az Önkormányzat címrendjét a 20. melléklet alapján állapítja meg.

4. § Az egészségügyi alapellátást (védőnői szolgálat, iskola egészségügy, anyatej gyűjtés) Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (továbbiakban: NEAK) közvetlenül finanszírozza. Az e célra tervezett kötött felhasználású előirányzat 112.147 eFt, mely a feladatokhoz kapcsolódóan a Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete költségvetésében megtervezésre került.

5. § (1)4 A 2. § (1) bekezdése szerinti kiadási főösszegen belül a költségvetés egyes működési feladataihoz a felhasználásra vonatkozó célokhoz és feltételekhez kötötten 131 149 eFt tartalékot (ebből a képviselői keret /400 eFt/fő/ 2 008 eFt), valamint 0 eFt általános tartalékot állapít meg a Képviselő-testület. A tartalékokat e rendelet 10. melléklete részletezi.

(2) A működési céltartalékkal való rendelkezés (átcsoportosítás), a cél szerinti felhasználás engedélyezése - a források rendelkezésre állásának függvényében - a Képviselő-testület jogköre.

(3) A működési céltartalékban (10. melléklet) elkülönített bizottsági keret felosztására a Képviselő-testület Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottsága tesz javaslatot.

(4) Az előző évi keresetbe tartozó juttatások 2%-ának megfelelő, meghatározott munkateljesítmény eléréséért, illetve átmeneti többletfeladatok teljesítéséért fizetendő kereset-kiegészítésre - a céltartalékban - elkülönített összeg nyújt fedezetet a költségvetési intézményekben a teljesítmények ösztönzéséhez, melynek felhasználást a Képviselő-testület feltételekhez köti azzal, hogy a keret ténylegesen a teljesítmények ösztönzését kell, hogy szolgálja. A keret felhasználására vonatkozó szabályok, célok és az értékelés rendjének kialakítása, betartása kötelező és az intézményvezetők felelőssége. A szabályok maximális betartása nélkül a keret felhasználására nem kerülhet sor.

III. Fejezet

A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok, a költségvetési gazdálkodás általános szabályai

6. § (1) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézményekben ellátandó feladatokhoz a személyi feltételeket az Önkormányzat a költségvetésben biztosította, melynek fedezete minden intézmény költségvetési előirányzatába az engedélyezett létszámnak megfelelő, 2024. január 1-től hatályos bértábla szerint - a minimálbér, garantált bérminimum mértékének változását figyelembevéve - került beépítésre.

(2) A Szentes Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) költségvetésében jutalom, prémium címén teljesítményösztönzés, személyi ösztönzés céljából előirányzatot a költségvetés nem tartalmaz.

(3) A Képviselő-testület a 2024. évi köztisztviselői illetményalapot 70.000,- Ft-ban határozza meg. Az Önkormányzat középfokú iskolai végzettségű köztisztviselői részére 20%, felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselői részére 30% illetménykiegészítést állapít meg tárgyévre.

7. § (1) A Képviselő-testület a sportegyesületek pénzbeli támogatásának keretösszegét 25.000 eFt-ban állapítja meg, melynek felosztását a Képviselő-testület Ifjúsági és Sportbizottságra bízza.

(2) A sportszervezetek támogatása címén megállapított keret terhére a kiutalás az Ifjúsági és Sportbizottság határozata alapján, a támogatási szerződések megkötését követően, az elszámoltatás rendjének betartása mellett történhet. Korábbi támogatással való elszámolás és támogatási szerződés hiányában újabb kiutalásra nem kerülhet sor. A támogatásokról, az elszámolásokról a Hivatal sportért felelős köztisztviselője köteles pontos, naprakész és átlátható nyilvántartást vezetni.

A támogatási szerződésekben rögzíteni kell a 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ávr.). 74. §-ában foglalt kötelezettségek megtartását biztosító feltételeket, különösen, ha azokról más jogszabály nem rendelkezik.

(3) A sport- és közművelődési létesítmények kedvezményes használatát az Önkormányzat egységesen támogatja, melynek fedezeteként a költségvetésben összességében 8.500 eFt áll rendelkezésre, a keret felosztását - szakmai előkészítést követően - a Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottságra, valamint az Ifjúsági és Sportbizottságra bízza a Képviselő-testület.

(4) A (3) bekezdés szerinti támogatás kiutalása a tényleges használat alapján havonként, utólagos elszámolással dokumentáltan, háromoldalú megállapodás szerint történhet.

(5) A nem önkormányzati tulajdonú és irányítású, nem önkormányzati feladatot ellátó szervezeteknek nyújtott pénzbeli önkormányzati támogatás további feltétele annak igazolása, hogy a támogatottnak nincs adó (beleértve a helyi adót is), vám és egyéb köztartozása. Támogatás csak a szabályoknak megfelelő támogatási okirattal és elszámolási kötelezettség teljesítése mellett nyújtható.

(6) Az Önkormányzat költségvetése terhére bármely címen - jogszabályban rögzített tartalmú támogatási okirat alapján - kiutalt támogatással a támogatott 2024. december 31-ig -dokumentáltan - köteles elszámolni. Az elszámoltatással kapcsolatos felelősség a Hivatal szakmai feladatokat ellátó irodavezetőjét terheli.

8. § (1) Az Önkormányzat költségvetési gazdálkodása a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magába. A bevétel előirányzat-módosítás nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötelezettséggel. A bevételi többlet a tervezett bevételt meghaladóan realizált bevétel akkor, ha a betervezett bevételi jogcímeken a bevételi többlet időpontjában bevételkiesés nem várható.

(2) A költségvetésben nem tervezett bevételek realizálása esetén az előirányzat módosítás a Képviselő-testület hatásköre.

9. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat, valamint a felügyelete alá tartozó intézmények költségvetését - e rendeletének módosításával - év közben megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzati költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek, de az 5. számú melléklet, illetve a 6. számú mellékletben megállapított kiemelt előirányzatok módosítása a Képviselő-testület hatásköre.

(3) A költségvetési szerv felel a saját költségvetésében meghatározott kiadási előirányzatok szabályszerű felhasználásáért, a bevételi előirányzatok teljesítéséért. Köteles feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről úgy gondoskodni, hogy biztosítsa a költségvetésében megállapított előirányzatok gazdaságos, hatékony és takarékos felhasználását.

(4) Az intézmények a jelen rendeletben, illetve a rendelet 5. számú mellékletben foglalt részletezettséggel megállapított önkormányzati támogatást csak az alaptevékenység ellátásához használhatják fel.

(5) Az önkormányzati költségvetési szervek előirányzat-módosítási hatáskörükben - az irányító szerv egyidejű tájékoztatása mellett - a költségvetésük bevételi és kiadási előirányzatának főösszegét és a megfelelő részelőirányzatokat a tervezett előirányzatokon felüli többletbevételéből felemelhetik az alábbiak szerint:

a) a működési bevétel tervezett mértékét - nem tervezési hibából - meghaladó bevétel többletbevételnek minősül. A többletbevétel megszerzéséhez szükséges közvetlen költségeken túl az intézményi fenntartási költségek arányos fedezetére használható összeggel emelhető a kiadási előirányzat, a képződött maradvány nem használható fel intézményi hatáskörben.

b) az átvett pénzeszközök, valamint a támogatások esetében a megkötött megállapodás szerint emelhető a bevételi és kiadási előirányzat egyaránt.

(6) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek a többletbevételük terhére is csak a forrásképződés mértékének, illetve ütemének figyelembevételével és az intézmény biztonságos működését szem előtt tartva vállalhatnak kötelezettséget.

(7) Az Önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a többletbevételük terhére vállalt felhalmozási jellegű kiadási előirányzataikat csak a Képviselő-testület jóváhagyását követően emelhetik fel.

(8) Az intézmények vezetői munkáltatói és bérgazdálkodói jogkörük gyakorlása során nem vállalhatnak olyan tartós kötelezettségeket, amelyek többlet költségvetési támogatást igényelnének 2024. évre, illetve az azt követő évekre.

(9) A Képviselő-testület a szakmai jogszabályokban foglaltak figyelembevételével elrendeli az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézményekben foglalkoztatottak munkakör szerinti folyamatos és érdemi vizsgálatát, a megüresedő álláshelyek betöltésének kontrollját, illetve koordinálását a humán erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás érdekében a szentesi önkormányzati intézmények munkaerő-gazdálkodási rendszeréről szóló 37/2009. (XII.31.) önkormányzati rendelete alapján.

(10) Az önkormányzati bevételt képező és az intézményi működéshez nyújtott önkormányzati támogatás részbeni forrását biztosító - az intézményi adatközlésekre, statisztikai adatokra, beszámolókra alapozottan megállapított ellátottak száma alapján igényelt - feladatalapú állami támogatás jogcímeit és összegét a 2. számú melléklet tartalmazza.

(11) Amennyiben az előző bekezdésben foglaltak a tervezettől - pontatlan adatszolgáltatás miatt - lényegesen eltérnek, akkor felelősségre vonás kezdeményezésére kell, hogy sor kerüljön, ami az adott intézmény önkormányzati támogatás csökkentését is maga után vonhatja.

(12) A költségvetési intézmények által igénybe vett, az ellátottak részére biztosított élelmezési feladatokra nyújtott önkormányzati támogatás előirányzata - beleértve a kedvezményesen, vagy térítés nélkül étkezőket is - a szolgáltatást nyújtó Szentes Városi Szolgáltató Kft. Központi Konyhája intézményekkel egyeztetett adatai alapján a tervezett élelmezési napok szerint került kialakításra, melynek összegét az intézményi kiadások előirányzata tartalmazza. A 2024. évi költségvetési zárási feladatok keretében a tényleges élelmezési napok alapján a támogatás elszámolásra kerül.

10. § (1) Az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok működéséhez szükséges támogatást a Képviselő-testület az alábbiak szerint állapítja meg:

a) Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nkft.

aa) működési támogatás 372.848 eFt

ab) adósságszolgálati támogatás 50.000 eFt

b) Szentes Városellátó Nkft.496.000 eFt

c) Szentes Városi Szolgáltató Kft. 54.600 eFt, ebből

ca) Városfejlesztési Csoport 39.800 eFt

cb) Iskolai tálaló konyhák támogatása 38.434 eFt

d) Szentesi Élet Kft. 18.165 eFt.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított támogatási összegek a XIV. cím Önkormányzati feladatok előirányzatai között kerültek megtervezésre, melyek kiutalására havi ütemezésben kerülhet sor, míg a Képviselő-testület által év közben biztosított egyszeri feladatok pótelőirányzatának kiutalásáról a döntést követő 20 napon belül kell gondoskodni. A havi ütemezés szerinti kiutalástól a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodájával történt előzetes egyeztetést követően, a működés folyamatosságát veszélyeztető esetekben lehet eltérni.

(3) A Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nkft., a Szentesi Élet Kft. működéséhez nyújtott támogatás az üzemeléssel, illetve az adósságszolgálattal kapcsolatos kiadásokhoz nyújt kiegészítő forrást.

(4) A Szentes Városellátó Nkft. működési támogatása a köztisztasági, út-, híd-, járdafenntartási valamint a belvízrendezési feladatok ellátáshoz biztosít fedezetet.

(5) Az SZVSZ Kft. részére nyújtott támogatás a Városfejlesztési Csoport működéséhez, valamint a gyermekétkeztetés támogatásához biztosít forrást.

11. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek e rendelettel jóváhagyott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Valamennyi költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét, valamint számviteli rendjét meghatározó szabályzatait a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével elkészíteni, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) Az intézmények vezetői a 9. § (4) és (5) bekezdések szerinti kötelezettségvállalásaikat – beleértve a bér és egyéb személyi juttatásokra, valamint az azokat terhelő közterhekre vonatkozó kötelezettségvállalásokat is – az e rendelet 11. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével tehetik meg.

(4) A feladat elmaradásából származó - személyi és dologi - megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület döntésének megfelelően kerülhet sor.

(5) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi intézmény köteles betartani, illetve betartatni. Az előirányzat túllépés megakadályozása, megfelelő intézkedés megtétele az intézményvezetők feladata és felelőssége.

(6) A költségvetési szervek – a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott feladatok kivételével – pénzellátásáról, kiadásaik teljesítéséhez szükséges pénzeszközök rendelkezésre bocsátásáról a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája az önkormányzati kincstár működtetésén keresztül gondoskodik.

(7) A Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája köteles folyamatosan figyelemmel kísérni a pénzellátás szabályainak betartását, az önkormányzati támogatás kiutalására irányuló kérelmek jogosságát.

(8) Az intézmények költségvetésében jóváhagyott bevételi előirányzatok teljesítése, a bevételek beszedése az intézményvezetők felelőssége, ezért a hátralék beszedésére irányuló intézkedések elmulasztása miatt kieső bevételek pótlására önkormányzati támogatás kiutalására nem kerülhet sor.

12. § (1) Az Önkormányzat számára év közben biztosított pótelőirányzatok felhasználásáról, a költségvetési intézmények saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításainak jóváhagyásáról, valamint az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, az emiatt szükségessé váló költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület szükség szerint, de legalább negyedévente dönt.

(2) Amennyiben év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap az Önkormányzat számára meghatározott célra pótelőirányzatot biztosít, a polgármesternek a költségvetési rendelet módosítására irányuló javaslattal kell a Képviselő-testületet tájékoztatni.

Amennyiben az Országgyűlés előirányzatot zárol az Önkormányzat költségvetéséből, annak kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(3) A Képviselő-testület negyedévenként, de legkésőbb a jogszabályokban meghatározott határidőben - december 31-i hatállyal - dönt a költségvetési rendelet módosításáról.

(4) A jóváhagyott költségvetésen, képviselő-testületi döntésen alapuló előirányzat módosításokról szóló értesítések kiadására a Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda (irodavezető aláírásával) jogosult.

13. § (1) A költségvetés végrehajtásának ellenőrzéséről az Önkormányzat köteles gondoskodni a költségvetési szervek és a Hivatal, mint intézmény tekintetében az éves ellenőrzési munkatervben foglaltak szerint. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor köteles a Képviselő-testületet tájékoztatni.

(2) Az intézmények kötelesek - a működésük folyamatára is tekintettel - kialakítani, működtetni a belső kontroll rendszert - az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törtvény (továbbiakban: Áht.) 69-70. §-a figyelembevételével - és a tapasztalatokról a beszámolási kötelezettség teljesítésével egyidejűleg kötelesek számot adni.

14. § (1) A költségvetés teljesítéséről, a bevételek és kiadások alakulásáról, az önkormányzat likviditási helyzetéről a Képviselő-testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságát folyamatosan tájékoztatni kell.

(2) Az intézmények által a maradvány felhasználására tett javaslatot az irányító szerv az Ávr. 155. §-ában foglaltak alapján felülvizsgálja, a felülvizsgált és jóváhagyott maradványt az intézmények az előző évi kötelezettségeikre használhatják fel.

(3) Az intézményi költségvetések előirányzatait a 2023. évi maradvány teljes összegére a Képviselő-testület a zárszámadás elfogadásával egyidejűleg módosítja.

(4) A beruházási feladatok részbeni forrását képező átvett pénzeszközök, felhalmozási célú támogatások, központosított előirányzatok teljesítésének elmaradása esetén a beruházások folytatásáról, az új körülményre való tekintettel, külön képviselő-testületi döntést kell hozni.

(5) A működési feladatokhoz kapcsolódó bevételi előirányzatok teljesítésében a tervezetthez viszonyított kiesés esetén a költségvetésben tervezett feladatok megvalósíthatóságáról, a költségvetési egyensúly megtartása érdekében teendő szükséges intézkedésekről a Képviselő-testület dönt.

(6) A költségvetés kiadási előirányzatai között nem szereplő feladatokra, a tervezett feladatok előirányzatát meghaladó kiadási szükségletekre kötelezettség nem vállalható, illetve a feladatok megvalósítását célzó, pénzügyi kötelezettséget keletkeztető intézkedés nem tehető.

15. § (1) Az Önkormányzat tulajdonosi minőségében hozott döntései a költségvetésben tervezett feladatok megvalósítását, a pénzügyi források felhasználhatóságát átmenetileg sem korlátozhatják.

(2) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények, gazdasági társaságok az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. rendeletben (továbbiakban: Áhsz.), Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat vagyonáról, a vagyona feletti tulajdonjog gyakorlásának, hasznosításának és vagyonkezelésbe adásának szabályairól szóló18/2023. (VI.9.) önkormányzati rendeletében, valamint az intézményi számviteli politikában rögzítettek szerint törölhetik a 2022. december 31-én fennálló, egy évet meghaladó, a behajtás érdekében tett, többszöri intézkedéssel igazolt kintlévőséget.

16. § (1) Az intézmények vezetői a jóváhagyott költségvetési kereteken túl pénzügyi, fedezet nélküli, az irányító szervtől származó, többletforrást igazoló írásos dokumentum hiányában kötelezettséget nem vállalhatnak, a feladatok végrehajtását nem kezdhetik meg.

(2) A költségvetési intézményeknek az elismert vevői állományukról és egyéb követelésükről, valamint az elismert szállítói állományukról és egyéb kötelezettségeikről tételes, korosított adatszolgáltatást kell teljesíteniük tárgyhót követő hónap 15-ig a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája felé.

(3) A költségvetési rendelet hatálya alá tartozó intézmények, gazdasági társaságok a feladatellátásukhoz kapcsolódó beszerzéseiket kötelesek a jogszabályokban előírt feltételeknek megfelelő tartalommal elkészített szabályzataikban rögzítettek szerint, az Önkormányzat érdekeinek szem előtt tartásával végezni.

(4) A költségvetési intézmények létszámgazdálkodásukat Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szentesi önkormányzati intézmények munkaerő-gazdálkodási rendszeréről szóló 37/2009.(XII.31.) rendelet előírásainak szigorú betartása mellett kötelesek bonyolítani, ezen belül az átmenetileg üres álláshelyek alakulásáról negyedévente elszámolni.

(5) Az Önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaság ügyvezetője köteles a személyi jellegű ráfordításokat érintő kötelezettségvállalásairól (alkalmazás, megbízás stb.) előzetesen a gazdasági társaság felügyelő bizottságát tájékoztatni.

(6) A gazdálkodás biztonságáért a Képviselő-testület, míg a szabályszerűségért a polgármester a felelős. A Hivatal, illetve a XIV. cím Önkormányzati feladatok tekintetében a kötelezettségvállalásra, pénzügyi ellenjegyzésre, utalványozásra vonatkozó hatáskörök gyakorlásának rendjét, a feladatellátás előírásait külön szabályzat tartalmazza.

(7) A Képviselő-testület felhatalmazza az intézmények vezetőit az intézményi költségvetésben megtervezett bevételek beszedésére, kiadások teljesítésére.

(8) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények működési vagy felhalmozási célú pályázat beadásához, azt megelőzően, az önkormányzati támogatást igénylő tervezett pályázat részleteinek a fenntartási kötelezettség és a további évek működési költségeinek ismertetésével kötelesek a Képviselő-testület döntését, jóváhagyását kérni.

IV. Fejezet

Az Önkormányzat vagyonával és a felhalmozásokkal kapcsolatos rendelkezések

17. § (1) Az Önkormányzat vagyonával való gazdálkodás szabályait az Önkormányzat vagyonáról, a vagyona feletti tulajdonjog gyakorlásának, hasznosításának és vagyonkezelésbe adásának szabályairól szóló 18/2023. (VI.9.) önkormányzati rendelet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodásban a tulajdonosi szemlélet, az önkormányzati érdekek fokozott érvényesítésével el kell érni, hogy a vagyontárgyak hozadéka a fejlesztések forrásaként maximálisan ki legyen használva.

(3) Az önkormányzati vagyontárgyak hasznosításából származó, e rendeletben forrásként nem tervezett bevételeket csak a Képviselő-testület döntésének megfelelően, elsődlegesen felhalmozási célok megvalósítására lehet felhasználni.

(4) A vagyontárgyak hasznosításáért az Önkormányzat fizetési eszközként csak forintátutalást, vagy készpénzt fogadhat el, más fizetési mód alkalmazása – csereingatlan, értékpapír, természetbeni teljesítés – a vonatkozó számviteli szabályok betartása mellett, a Képviselő-testület Városrendezési, -fejlesztési és Idegenforgalmi, a Pénzügyi és Tulajdonosi, valamint a Jogi és Ügyrendi Bizottsága véleményének, jóváhagyásának előzetes kikérésével lehetséges.

Az éves gazdálkodásról szóló zárszámadás keretében be kell mutatni az önkormányzati tulajdonban álló vagyon összetételét az ingatlankataszter adataival egyezően törzs-, illetve üzleti vagyon bontásban, valamint az Önkormányzat befektetett eszközeit.

(5) A felhalmozási célú feladatok megvalósítása, finanszírozhatósága érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a pályázatok benyújtását megelőzően a költségek reális számba vételére, az előkészítésre.

(6) A költségek ismeretében a Képviselő-testület dönt a pályázatok benyújtásáról, mely döntés előkészítéshez szükséges a pályázattal történő beruházás összes költségének, az Önkormányzatot terhelő önerő konkrét összegének és megjelölésének, valamint a beruházás befejezését követően a működtetéssel kapcsolatosan felmerülő költségek bemutatása, a megtérülés prognosztizálása.

(7) Eredményes pályázat esetén a felelős személyek kijelölésével el kell érni, hogy a munkák megkezdésétől a befejezésig, a pályázati pénzek elszámolásának megtörténtéig a szakmai felügyelet koordináltan működjön.

(8) Kiemelt figyelmet kell fordítani az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok által működtetett vagyonnal való gazdálkodásra, a feladatellátásra vonatkozó szerződésekben foglaltak teljesítésének értékelésére.

(9) A Szentes Városi Szolgáltató Kft. vagyonában bekövetkezett változásokról, az Önkormányzat tulajdonát képező és kezelésében lévő ingatlanokra fordított felújításokról és a beruházásokról az éves beszámoló keretében köteles adatot szolgáltatni a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodájának.

(10) A Szentes Városi Szolgáltató Kft. és az Önkormányzat közötti elszámolásra a külön megállapodásban foglaltakat kell alkalmazni.

(11) Az Önkormányzat által alapított és támogatott gazdasági társaságok az éves beszámolók keretében kötelesek elszámolni a támogatás összegének felhasználásáról, az önkormányzati tulajdonú ingatlanokra fordított értéknövelő beruházásokról.

(12) A vagyongazdálkodásban kiemelt hangsúlyt kell fektetni a Képviselő-testület, a Hivatal, az önkormányzati tulajdonú, illetve résztulajdonú gazdálkodó szervezetek hatékony együttműködésére, a feladatok koordinált, ellenőrzött ellátására.

(13) Az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos kártérítési igények, peres eljárások miatt felmerülő kiadásokat a fejlesztési források terhére kell elszámolni, a peres eljárásokból származó bevételeket pedig a fejlesztési kiadások teljesítésére kell felhasználni.

(14) A vagyonmérleg alapja a leltár. Az önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények – beleértve a Hivatalt is – kötelesek eszközeik és forrásaik leltározását az Áhsz. 22. §-ában foglaltak szerint elvégezni és a mérlegtételeket alátámasztani. A leltározással kapcsolatos részletes szabályokra vonatkozó előírásokat külön szabályzat tartalmazza, melyben meghatározásra kerülnek az egyes vagyontárgyak leltározásával kapcsolatos eljárások a tulajdon védelmének szem előtt tartása mellett. Az Önkormányzat, mint irányító szerv hozzájárul ahhoz, hogy a tárgyi eszközöket az intézmények kétévente tényleges leltárfelvétellel leltározzák. A közbenső években a leltározás összehasonlító módszerrel kell, hogy történjen.

V. Fejezet

Költségvetési egyensúlyt javító intézkedések, feladatok

18. § (1) A költségvetési egyensúly megtartása valamennyi területen megköveteli a tervezett bevételek teljesítését, a bevételi többletek beszedésére irányuló intézkedések folyamatos megtételét.

A működőképesség megtartását ésszerű takarékossággal, a tartalékok feltárásával, külső források bevonásával, továbbá a költségkímélő megoldások keresésével, a saját bevételek növelésével valamennyi területen kiemelt feladatként kell kezelni. Pótelőirányzati kérelem csak rendkívüli esetben terjeszthető elő a Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság előzetes véleményezésével.

(2) Pénzügyi tartalmú, vagy a költségvetés évében, illetve az azt követő években pénzügyi kihatással járó előterjesztések csak a Képviselő-testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottsága, valamint az illetékes szakmai bizottság véleményével terjeszthetők a Képviselő-testület elé.

(3) A bizottságok költségvetést érintő, a kötelezettségeket növelő döntést nem hozhatnak. Javaslattal élhetnek a Képviselő-testület felé, mely javaslatot előzetesen a Képviselő-testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságának kell véleményezni.

(4) Az Önkormányzat által fenntartott költségvetési intézményhálózatban - beleértve a Hivatalban kezelt feladatokat is - az ellátott feladatok ésszerű szervezésével a működési költségeket csökkenteni kell.

19. § (1) A Képviselő-testület a költségvetés likviditását biztosító 250.000 eFt forint alapú hitelkeret szükség szerinti igénybevételét engedélyezi, melynek felhasználásáról elkülönített nyilvántartást kell vezetni.

(2) A megkezdett beruházások megvalósításához a forrásokat az önkormányzati vagyon hatékony hasznosításával, pályázatok benyújtásával kell biztosítani az engedélyezési, közbeszerzési szabályok betartása mellett.

(3) A Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy az igénybe vett külső források törlesztő részleteit és kamatjait a szerződés időtartama alatt – minden más kiadást megelőzően –teljesíti. Az Önkormányzat által vállalt készfizető kezességből adódó éves fizetési kötelezettségre is ugyanezek a szabályok vonatkoznak

VI. Fejezet

Nemzetiségi Önkormányzat

20. § (1) A Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat részére, költségvetésében tervezett feladatok ellátásához a Képviselő-testület összességében 300 eFt működési támogatást állapít meg.

(2) A működési célú támogatás igénybevétele a Nemzetiségi Önkormányzat likviditási helyzetének figyelembevételével történhet meg.

VII. Fejezet

Záró rendelkezések

21. § A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg Szentes Város 2024. évi költségvetési gazdálkodásának átmeneti szabályairól szóló 31/2023.(XII.19.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.

22. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a 2024. évi költségvetés végrehajtása során kell alkalmazni.

(2) E rendeletben foglaltak végrehajtásáról a 2024. évi zárszámadásról szóló rendeletben kell számot adni.

1. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez5

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi bevételei

ezer Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Jóváhagyott előirányzat

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

feladatok

feladatok

I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Önkormányzatok működési támogatásai

Központosított előirányzatok

0

0

0

0

4 560

4 560

0

0

4 560

4 560

0

0

Feladatalapú kötött felhasználású állami támogatások

3 172 947

3 172 947

3 172 947

0

0

82 387

82 387

0

0

3 255 334

3 255 334

0

0

Működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

- ebből NEAK-tól

112 147

112 147

112 147

0

0

0

0

0

0

112 147

112 147

0

0

egyéb műk. célú támogatások bev.

260 304

260 304

231 151

29 153

0

88 838

88 838

0

0

349 142

319 989

29 153

0

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Működési c. támogatások összesen

3 545 398

3 545 398

3 516 245

29 153

0

175 785

175 785

0

0

3 721 183

3 692 030

29 153

0

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

- EU Önerő Alapból

0

0

0

0

0

0

- egyéb támogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

II. Felhalmozási célú tám. ÁHT-n belülről összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

III. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó

650

650

650

0

0

0

0

0

0

650

650

0

0

Vagyoni típusú adók

Építményadó

180 000

180 000

180 000

0

0

0

0

0

0

180 000

180 000

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

74 000

74 000

74 000

0

0

0

0

0

0

74 000

74 000

0

0

Értékesítési és forgalmi adók

Iparűzési adó

2 450 000

2 450 000

1 404 086

1 045 914

0

0

2 427

-2 427

0

2 450 000

1 406 513

1 043 487

0

Gépjárműadók

Belf.gépjárművek adójának önkormányzatot megillető része

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Idegenforgalmi

7 000

7 000

7 000

0

0

0

0

0

0

7 000

7 000

0

0

Talajterhelési díj

4 500

4 500

4 500

0

0

0

0

0

0

4 500

4 500

0

0

Egyéb átengedett adók

Egyéb közhatalmi bevételek

Igazagtási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Környezet-, természet-,műemlékvédelmi,építésügyi bírság

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Helyi adókhoz kapcsolódó pótlékok, bírságok

9 000

9 000

9 000

0

0

0

0

0

0

9 000

9 000

0

0

Egyéb bírság (szabálysértési pénz- és helyszíni bírság,

0

0

0

0

1 004

1 004

0

0

1 004

1 004

0

0

közlekedési szabálysértés utáni közigazgatási bírság)

Közhatalmi bevételek összesen

2 725 150

2 725 150

1 679 236

1 045 914

0

1 004

3 431

-2 427

0

2 726 154

1 682 667

1 043 487

0

IV. Működési bevételek

Tulajdonosi bevételek

Lakbér bevételek (SZVSZ Kft)

111 000

111 000

111 000

0

0

0

0

0

0

111 000

111 000

0

0

Nem lakás c. szolgáló helyiségek bérleti díja (SZVSZ Kft)

156 706

156 706

156 706

0

0

0

0

0

0

156 706

156 706

0

0

Egyéb bérleti díj

19 457

19 457

0

19 457

0

0

0

0

0

19 457

0

19 457

0

Osztalék, hozam bevétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Üzemeltetésből, koncesszióból származó bevétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ellátási díjak

374 246

374 246

171 786

202 460

0

0

0

0

0

374 246

171 786

202 460

0

Kiszámlázott ÁFA

149 837

149 837

123 125

26 712

0

0

0

0

0

149 837

123 125

26 712

0

ÁFA visszatérülés

96 117

96 117

78 383

17 734

0

0

0

0

0

96 117

78 383

17 734

0

Kamatbevételek

75 000

75 000

75 000

0

0

0

0

0

0

75 000

75 000

0

0

Egyéb működési bevétel

206 486

206 486

126 812

79 674

0

4 653

4 653

0

0

211 139

131 465

79 674

0

Működési bevételek összesen

1 188 849

1 188 849

842 812

346 037

0

4 653

4 653

0

0

1 193 502

847 465

346 037

0

V. Felhalmozási bevételek

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

94 630

95 792

0

95 792

0

0

0

0

0

95 792

0

95 792

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

3 500

3 500

3 500

0

0

0

0

0

0

3 500

3 500

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek összesen

98 130

99 292

3 500

95 792

0

0

0

0

0

99 292

3 500

95 792

0

VI. Működési célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb működési célra átvett pénzeszk

0

0

0

0

603

603

0

0

603

603

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök összesen

0

0

0

0

0

603

603

0

0

603

603

0

0

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

11 289

11 289

10 000

1 289

0

0

0

0

0

11 289

10 000

1 289

0

Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszk

2 352 335

2 352 335

0

2 352 335

0

0

0

0

0

2 352 335

0

2 352 335

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen

2 363 624

2 363 624

10 000

2 353 624

0

0

0

0

0

2 363 624

10 000

2 353 624

0

VIII. Egyéb felhalmozási bevételek

0

Költségvetési bevételek összesen

9 921 151

9 922 313

6 051 793

3 870 520

0

182 045

184 472

-2 427

0

10 104 358

6 236 265

3 868 093

0

IX. Finanszírozási bevételek

Működési célú maradvány igénybevétele

693 552

693 552

693 552

0

0

169 872

157 735

12 137

0

863 424

851 287

12 137

0

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

740 844

740 844

0

740 844

0

-178 751

0

-178 751

0

562 093

0

562 093

0

Hitel, kölcsönfelvétel

300 000

300 000

0

300 000

0

0

0

0

0

300 000

0

300 000

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

108 279

108 279

108 279

0

0

0

0

0

0

108 279

108 279

0

0

Kölcsönök, betéti tőke megtérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Finanszírozási bevételek összesen

1 842 675

1 842 675

801 831

1 040 844

0

-8 879

157 735

-166 614

0

1 833 796

959 566

874 230

0

Bevételek mindösszesen

11 763 826

11 764 988

6 853 624

4 911 364

0

173 166

342 207

-169 041

0

11 938 154

7 195 831

4 742 323

0

2. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez6

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi feladatalapú alap és kiegészítő támogatása

forintban

Megnevezés

2024 évi eredeti

Jóváhagyott

Változás

2024. évi módosított

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

I. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

Önkormányzati hivatal működésének támogatás

51,58

6 633 500

342 155 930

51,58

6 633 500

342 155 930

52

6 633 500

342 155 930

Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása összesen

210 623 722

210 623 722

0

0

210 623 722

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

1 722,60

26 000

44 787 600

1 722,60

26 000

44 787 600

1 723

26 000

44 787 600

Közvilágítás fenntartásának támogatása

118 244 700

118 244 700

0

0

118 244 700

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

1 493 160

1 493 160

0

0

1 493 160

Közutak fenntartásának támogatása

46 098 262

46 098 262

0

0

46 098 262

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

25 962

2 800

72 693 600

25 962

2 800

72 693 600

25 962

2 800

72 693 600

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

1 543

2 550

3 934 650

1 543

2 550

3 934 650

1 543

2 550

3 934 650

I. Összesen:

629 407 902

629 407 902

0

629 407 902

II. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

72,70

8 372 000

608 644 400

72,70

8 372 000

608 644 400

72,70

8 372 000

608 644 400

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

47,50

5 268 000

250 230 000

47,50

5 268 000

250 230 000

47,50

5 268 000

250 230 000

pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

0,50

8 372 000

4 186 000

0,50

8 372 000

4 186 000

0,50

8 372 000

4 186 000

óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

802,70

172 374

138 364 610

802,70

172 374

138 364 610

802,70

172 374

138 364 610

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, szakképzettséggel rendelkező segítők kieg. tám.

33,00

717 000

23 661 000

33,00

717 000

23 661 000

33,00

717 000

23 661 000

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

4,40

2 674 000

11 765 600

4,40

2 674 000

11 765 600

4,40

2 674 000

11 765 600

esélyteremtési illetmény támogatása

4,40

2 674 000

11 765 600

677 639

0,00

0

677 639

II. Összesen:

1 048 617 210

1 036 851 610

0

0

677 639

961

25 575 374

1 037 529 249

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

család- és gyermekjóléti szolgálat

3,30

6 643 100

21 922 230

3,30

6 643 100

21 922 230

6,70

6 510 300

43 619 010

család- és gyermekjóléti központ

6,70

6 510 300

43 619 010

6,70

6 510 300

43 619 010

6,70

6 510 300

43 619 010

óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogtása

5 058,00

4 864

24 602 112

5 058,00

4 864

24 602 112

5 058,00

4 864

24 602 112

szociális étkeztetés (fő)

275,00

84 860

23 336 500

275,00

84 860

23 336 500

275,00

84 860

23 336 500

házi segítségnyújtás szociális segítés(fő)

1,00

25 000

25 000

1,00

25 000

25 000

1,00

25 000

25 000

házi segítségnyújtás személyi gondozás(fő)

25,00

602 500

15 062 500

25,00

602 500

15 062 500

25,00

602 500

15 062 500

falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás összesen (működési hó)

5,00

6 047 200

30 236 000

5,00

6 047 200

30 236 000

5,00

6 047 200

30 236 000

időskorúak nappali intézményi ellátása (fő)

73,00

349 830

25 537 590

73,00

349 830

25 537 590

73,00

349 830

25 537 590

foglalkoztatási támogatásban részesülő időskorúak nappali intézményben ellátottak száma

0

0

0,00

0

0

fogyatékos személyek nappali intézményi ellátása (fő)

19,00

1 104 060

20 977 140

19,00

1 104 060

20 977 140

19,00

1 104 060

20 977 140

foglalkoztatási támogatásban részesülő fogyatékos nappali intézményben ellátottal száma (fő)

5,00

662 430

3 312 150

5,00

662 430

3 312 150

5,00

662 430

3 312 150

demens személyek nappali intézményi ellátása (fő)

28,00

971 900

27 213 200

28,00

971 900

27 213 200

28,00

971 900

27 213 200

foglalkoztatási támogatásban részesülő nappali intézményben ellátott pszichiátriai betegek

1,00

290 270

290 270

1,00

290 270

290 270

1,00

290 270

290 270

pszichiátriai betegek nappali intézményi ellátása (fő)

32,00

483 780

15 480 960

32,00

483 780

15 480 960

32,00

483 780

15 480 960

hajléktalanok nappali intézményi ellátása (fő)

30,00

356 840

10 705 200

30,00

356 840

10 705 200

30,00

356 840

10 705 200

hajléktalanok nappali int. - a szociális és nyugdíjpolitikáért felelős minniszter által kijelölt int.

13 366 900

13 366 900

0,00

0

13 366 900

hajléktalanok átmeneti szállása

30,00

858 700

25 761 000

30,00

858 700

25 761 000

30,00

858 700

25 761 000

hajléktalanok éjjeli menedékheyl (férőhely)

26,00

858 700

22 326 200

26,00

858 700

22 326 200

26,00

858 700

22 326 200

pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás alaptám. (feladategység)

12,00

2 000 000

2 000 000

12,00

2 000 000

2 000 000

12,00

2 000 000

2 000 000

pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás teljesítmény tám. (feladategység)

40,00

299 860

11 994 400

40,00

299 860

11 994 400

40,00

299 860

11 994 400

egyes szociális szakosított ellátások, valamint gyermekek átmeneti gondozásával kapcs.feladatok finansz.szemp.elismert szakmai dolgozók bértámogatása

45,00

7 248 900

326 200 500

45,00

7 248 900

326 200 500

45,00

7 248 900

326 200 500

egyes szociális szakosított ellátások, valamint gyermekek átmeneti gondozásával kapcs.intézményüzemeltetési támogatás

168 743 802

168 743 802

0,00

0

168 743 802

Gyermekétkeztetés tám.(elismert dolgozók bértámogatása)

39,73

3 620 000

143 822 600

39,73

3 620 000

143 822 600

39,73

3 620 000

143 822 600

Gyermekétkeztetés üzemeltetési tám.

197 077 089

197 077 089

0,00

0

197 077 089

A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

3 538,00

285

1 008 330

3 538,00

285

1 008 330

3 538,00

285

1 008 330

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása, finanzírozás szempontjából elimert szakmai dolgozók bértámogatása: felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

18,00

8 522 000

153 396 000

18,00

8 522 000

153 396 000

18,00

8 522 000

153 396 000

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása, finanzírozás szempontjából elimert szakmai dolgozók bértámogatása: bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

5,30

6 838 000

36 241 400

5,30

6 838 000

36 241 400

5,30

6 838 000

36 241 400

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

19 239 750

19 239 750

0

19 239 750

szociális ágszsti összevont pótlék és egészségügyi kiegészítő pótlék

19 239 750

81 708 552

0

81 708 552

III. Összesen:

1 402 737 583

1 383 497 833

0

0

81 708 552

9 319

54 250 579

1 486 903 165

települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

25 962,00

2 213

57 453 906

25 962,00

2 213

57 453 906

2 213

57 453 906

települési önkormányzatok muzeális intézményi feladatainak támogatás

28 300 000

28 300 000

0

28 300 000

települési önkormányzatok kulturális feladatainak bérjellegű támogatása

37 436 225

37 436 225

0

0

37 436 225

IV. Összesen:

123 190 131

123 190 131

0

0

0

0

2 213

123 190 131

Mindösszesen:

3 203 952 826

3 172 947 476

0

0

82 386 191

10 280

79 828 166

3 277 030 447

3. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez7

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi számított működési bevételei

ezer Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Jóváhagyott előirányzat

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

feladatok

feladatok

I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Önkormányzatok működési támogatásai

Központosított előirányzatok

0

0

0

0

4 560

4 560

0

0

4 560

4 560

0

0

Feladatalapú kötött felhasználású állami támogatások

3 172 947

3 172 947

3 172 947

0

0

82 387

82 387

0

0

3 255 334

3 255 334

0

0

Működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ebből NEAK-tól

112 147

112 147

112 147

0

0

0

0

0

0

112 147

112 147

0

0

egyéb műk. célú támogatások bev.

260 304

260 304

231 151

29 153

0

88 838

88 838

0

0

349 142

319 989

29 153

0

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Működési c. támogatások összesen

3 545 398

3 545 398

3 516 245

29 153

0

175 785

175 785

0

0

3 721 183

3 692 030

29 153

0

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

III. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó

650

650

650

0

0

0

0

0

0

650

650

0

0

Vagyoni típusú adók

Építményadó

180 000

180 000

180 000

0

0

0

0

0

0

180 000

180 000

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

74 000

74 000

74 000

0

0

0

0

0

0

74 000

74 000

0

0

Értékesítési és forgalmi adók

Iparűzési adó

2 450 000

2 450 000

1 404 086

1 045 914

0

0

2 427

-2 427

0

2 450 000

1 406 513

1 043 487

0

Gépjárműadók

Belf.gépjárművek adójának önkormányzatot megillető része

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Idegenforgalmi

7 000

7 000

7 000

0

0

0

0

0

0

7 000

7 000

0

0

Talajterhelési díj

4 500

4 500

4 500

0

0

0

0

0

0

4 500

4 500

0

0

Egyéb átengedett adók

Egyéb közhatalmi bevételek

Igazagatási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Környezet-, természet-,műemlékvédelmi,építésügyi bírság

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Helyi adókhoz kapcsolódó pótlékok, bírságok

9 000

9 000

9 000

0

0

0

0

0

0

9 000

9 000

0

0

Egyéb bírság (szabálysértési pénz- és helyszíni bírság,

0

0

0

0

1 004

1 004

0

0

1 004

1 004

0

0

közlekedési szabálysértés utáni közigazgatási bírság)

Közhatalmi bevételek összesen

2 725 150

2 725 150

1 679 236

1 045 914

0

1 004

3 431

-2 427

0

2 726 154

1 682 667

1 043 487

0

IV. Működési bevételek

Tulajdonosi bevételek

Lakbér bevételek (SZVSZ Kft)

111 000

111 000

111 000

0

0

0

0

0

0

111 000

111 000

0

0

Egyéb bérleti díj (SZVSZ Kft)

156 706

156 706

156 706

0

0

0

0

0

0

156 706

156 706

0

0

Osztalék, hozam bevétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Üzemeltetésből, koncesszióból származó bevétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ellátási díjak

374 246

374 246

171 786

202 460

0

0

0

0

0

374 246

171 786

202 460

0

Kiszámlázott ÁFA

144 583

144 583

123 125

21 458

0

0

0

0

0

144 583

123 125

21 458

0

ÁFA visszatérülés

96 117

96 117

78 383

17 734

0

0

0

0

0

96 117

78 383

17 734

0

Kamatbevételek

75 000

75 000

75 000

0

0

0

0

0

0

75 000

75 000

0

0

Egyéb működési bevétel

206 486

206 486

126 812

79 674

0

4 653

4 653

0

0

211 139

131 465

79 674

0

Működési bevételek összesen

1 164 138

1 164 138

842 812

321 326

0

4 653

4 653

0

0

1 168 791

847 465

321 326

0

V. Felhalmozási bevételek

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

3 500

3 500

3 500

0

0

0

0

0

0

3 500

3 500

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek összesen

3 500

3 500

3 500

0

0

0

0

0

0

3 500

3 500

0

0

VI. Működési célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb működési célra átvett pénzeszk

0

0

0

0

603

603

0

0

603

603

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök összesen

0

0

0

0

0

603

603

0

0

603

603

0

0

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

10 000

10 000

10 000

0

0

0

0

0

0

10 000

10 000

0

0

Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszk

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen

10 000

10 000

10 000

0

0

0

0

0

0

10 000

10 000

0

0

Költségvetési bevételek összesen

7 448 186

7 448 186

6 051 793

1 396 393

0

182 045

184 472

-2 427

0

7 630 231

6 236 265

1 393 966

0

VIII. Finanszírozási bevételek

Működési célú maradvány igénybevétele

693 552

693 552

693 552

0

0

169 872

157 735

12 137

0

863 424

851 287

12 137

0

Hitel, kölcsönfelvétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

108 279

108 279

108 279

0

0

0

0

0

0

108 279

108 279

0

0

Kölcsönök, betéti tőke megtérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Finanszírozási bevételek összesen

801 831

801 831

801 831

0

0

169 872

157 735

12 137

0

971 703

959 566

12 137

0

Bevételek mindösszesen

8 250 017

8 250 017

6 853 624

1 396 393

0

351 917

342 207

9 710

0

8 601 934

7 195 831

1 406 103

0

4. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez8

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi központi kezelésű fejlesztési célú bevételei

eFt-ban

Megnevezés

2024. évi

Változás

Módosított

eredeti

jóváhagyott

terv

I. Működési bevételek

Tulajdonosi bevételek

Egyéb bérleti díj - TermálPaprika Kft.

6 840

6 840

0

6 840

- Alföldvíz Zrt.

7 758

7 758

0

7 758

- Mozaik Mozi

135

135

0

135

- Szentesi Ágazati Képzőközpont Nkft.

4 724

4 724

0

4 724

Kiszámlázott ÁFA

0

0

0

tárgyi eszköz értékesítés ÁFÁ-ja

0

0

0

bérleti díj áfa bevétele - TermálPaprika Kft.

1 847

1 847

0

1 847

- Alföldvíz Zrt.

2 095

2 095

0

2 095

- Mozaik Mozi

36

36

0

36

- Szentesi Ágazati Képzőközpont Nkft.

1 276

1 276

0

1 276

I. Működési bevételek összesen

24 711

24 711

0

24 711

II. Felhalmozási bevételek

Ingatlan értékesítés

3967/98. hrsz ingatlan értékesítés (Ipari Park)

20 000

20 000

998

20 998

Szentes, Köztársaság u. 11. A lh. VII/21.

18 000

18 000

0

18 000

Szentes, Deák F. u. 108. ingatlan értékesítése

5 460

5 460

0

5 460

5 társasházi lakás értékesítésingatlan értékesítése

51 170

51 170

0

51 170

Szentes 0234/14 hrsz. ingatlan értékesítése

0

164

164

II. Felhalmozási bevételek összesen

94 630

94 630

1 162

95 792

III. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belül

Lakástámogatási hiteltörlesztés

1 289

1 289

0

1 289

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

TOP-os pályázatok

250 000

250 000

0

250 000

VP6-7.2.1.1-21 "Külterületi helyi közutak fejlesztése" pályázat

75 176

75 176

0

75 176

"Szentesi értéktár avagy honlap fotó és filmdokumentáció" elkészítésének támogatása

3 600

3 600

0

3 600

VP6-19.2.1.-6-8-21 pályázat Vidékfejlesztési Program - szaniterkonténer beszerzése Tiszai strand

5 472

5 472

0

5 472

"Szentes Petőfi Közösségi kulturális tér - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

365 501

365 501

0

365 501

"Bölcsőde tagintézmény létesítése Szentesen" pályázat megvalósítása (RRF-1.1.2-2021)

420 000

420 000

0

420 000

"Tiszai kikötő létesítése" - Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Program

201 177

201 177

0

201 177

Kurca part fejlesztése Nagyörvény- Open Hotel alatti szakasz revitalizációja - Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Program

178 823

178 823

0

178 823

"Románia-Magyarország határon átnyúló projekt belvízvédelem gépbeszerzés" - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

91 951

91 951

0

91 951

"Kurca part fejlesztése a Dózsa ház alatti szakasz revitalizációja - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

363 565

363 565

0

363 565

GÖRPARK létesítése a szentesi Pusztai László Sporttelepen

40 000

40 000

0

40 000

"Szentesi Sport- és Üdülők.N. Kft. részére telepítendő napelemes kiserőmű rendszer létesítése - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

357 070

357 070

0

357 070

III. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen:

2 353 624

2 353 624

0

2 353 624

Költségvetési bevételek összesen:

2 472 965

2 472 965

1 162

2 474 127

IV. Finanszírozási bevételek

Fejlesztési célú maradvány

740 844

740 844

-178 751

562 093

Beruházási hitel

300 000

300 000

0

300 000

IV. Finanszírozási bevételek összesen:

1 040 844

1 040 844

-178 751

862 093

Bevételek mindösszesen

3 513 809

3 513 809

-177 589

3 336 220

5. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez9

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi összes bevétele kiemelt előirányzatonként és intézményenként

eFt-ban

Intézmény

Eredeti előirányzat

Jóváhagyott előirányzat

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

feladatok

feladatok

Gondozási Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

0

0

0

0

5 134

5 134

0

0

5 134

5 134

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

11 962

11 962

11 962

0

0

0

0

0

0

11 962

11 962

0

0

- ÁFA visszatérülések

9 079

9 079

9 079

0

0

0

0

0

0

9 079

9 079

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

55 562

55 562

55 562

0

0

0

0

0

0

55 562

55 562

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

10 388

10 388

0

0

10 388

10 388

0

0

- önkormányzati támogatás általános

226 919

226 919

226 919

0

0

16 363

16 363

0

0

243 282

243 282

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

13 936

13 936

13 936

0

0

0

0

0

0

13 936

13 936

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Gondozási Központ összesen

317 458

317 458

317 458

0

0

31 885

31 885

0

0

349 343

349 343

0

0

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

5 115

5 115

0

5 115

0

0

0

0

0

5 115

0

5 115

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

21 071

21 071

0

21 071

0

0

0

0

0

21 071

0

21 071

0

- ÁFA visszatérülések

17 628

17 628

0

17 628

0

0

0

0

0

17 628

0

17 628

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

254 826

254 826

0

254 826

0

0

0

0

0

254 826

0

254 826

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

877

0

877

0

877

0

877

0

- önkormányzati támogatás általános

361 158

361 158

0

361 158

0

36 599

0

36 599

0

397 757

0

397 757

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon összesen

659 798

659 798

0

659 798

0

37 476

0

37 476

0

697 274

0

697 274

0

Központi Óvoda

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

1 705

1 705

1 705

0

0

0

0

0

0

1 705

1 705

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

1 271

1 271

1 271

0

0

0

0

0

0

1 271

1 271

0

0

- ÁFA visszatérülések

14 547

14 547

14 547

0

0

0

0

0

0

14 547

14 547

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

4 708

4 708

4 708

0

0

0

0

0

0

4 708

4 708

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

1 627

1 627

0

0

1 627

1 627

0

0

- önkormányzati támogatás általános

598 494

598 494

598 494

0

0

6 744

6 744

0

0

605 238

605 238

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

72 742

72 742

72 742

0

0

0

0

0

0

72 742

72 742

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Központi Óvoda összesen

693 467

693 467

693 467

0

0

8 371

8 371

0

0

701 838

701 838

0

0

Felsőpárti Óvoda

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

3 410

3 410

3 410

0

0

0

0

0

0

3 410

3 410

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

1 142

1 142

1 142

0

0

0

0

0

0

1 142

1 142

0

0

- ÁFA visszatérülések

16 467

16 467

16 467

0

0

0

0

0

0

16 467

16 467

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

4 232

4 232

4 232

0

0

18

18

0

0

4 250

4 250

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

603

603

0

0

603

603

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

1 305

1 305

0

0

1 305

1 305

0

0

- önkormányzati támogatás általános

500 971

500 971

500 971

0

0

8 209

8 209

0

0

509 180

509 180

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

158 134

158 134

158 134

0

0

0

0

0

0

158 134

158 134

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felsőpárti Óvoda összesen

684 356

684 356

684 356

0

0

10 135

10 135

0

0

694 491

694 491

0

0

Családsegítő Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

1 342

1 342

1 342

0

0

0

0

0

0

1 342

1 342

0

0

- ÁFA visszatérülések

250

250

250

0

0

0

0

0

0

250

250

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

27 757

27 757

27 757

0

0

0

0

0

0

27 757

27 757

0

0

- felhalmozási bevételek

3 500

3 500

3 500

0

0

0

0

0

0

3 500

3 500

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

10 690

10 690

10 690

0

0

-9 772

-9 772

0

0

918

918

0

0

- önkormányzati támogatás általános

343 273

343 273

343 273

0

0

43 906

43 906

0

0

387 179

387 179

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

5 677

5 677

5 677

0

0

0

0

0

0

5 677

5 677

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Családsegítő Központ összesen

392 489

392 489

392 489

0

0

34 134

34 134

0

0

426 623

426 623

0

0

Bölcsőde

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

1 705

1 705

1 705

0

0

0

0

0

0

1 705

1 705

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

520

520

520

0

0

0

0

0

0

520

520

0

0

- ÁFA visszatérülések

103

103

103

0

0

0

0

0

0

103

103

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

5 617

5 617

5 617

0

0

4 035

4 035

0

0

9 652

9 652

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

459

459

0

0

459

459

0

0

- önkormányzati támogatás általános

272 831

272 831

272 831

0

0

4 524

4 524

0

0

277 355

277 355

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

21 827

21 827

21 827

0

0

0

0

0

0

21 827

21 827

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Bölcsőde összesen

302 603

302 603

302 603

0

0

9 018

9 018

0

0

311 621

311 621

0

0

Hajléktalan Segítő Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

24 038

24 038

0

24 038

0

0

0

0

0

24 038

0

24 038

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA visszatérülések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

6 718

6 718

0

6 718

0

0

0

0

0

6 718

0

6 718

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

8 059

0

8 059

0

8 059

0

8 059

0

- önkormányzati támogatás általános

118 308

118 308

0

118 308

0

7 166

0

7 166

0

125 474

0

125 474

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hajléktalan Segítő Központ összesen

149 064

149 064

0

149 064

0

15 225

0

15 225

0

164 289

0

164 289

0

Sportközpont

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

387

387

0

387

0

0

0

0

0

387

0

387

0

- ÁFA visszatérülések

106

106

0

106

0

0

0

0

0

106

0

106

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

20 590

20 590

0

20 590

0

0

0

0

0

20 590

0

20 590

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

3 201

0

3 201

0

3 201

0

3 201

0

- önkormányzati támogatás általános

59 553

59 553

0

59 553

0

7 291

0

7 291

0

66 844

0

66 844

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Sportközpont összesen

80 636

80 636

0

80 636

0

10 492

0

10 492

0

91 128

0

91 128

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

- működési célú támogatások NEAK-tól

112 147

112 147

112 147

0

0

0

0

0

0

112 147

112 147

0

0

- egyéb működési célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

27 528

27 528

27 528

0

0

0

0

0

0

27 528

27 528

0

0

- ÁFA visszatérülések

19 948

19 948

19 948

0

0

0

0

0

0

19 948

19 948

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

105 833

105 833

105 833

0

0

0

0

0

0

105 833

105 833

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

64 895

64 895

0

0

64 895

64 895

0

0

- önkormányzati támogatás általános

307 522

307 522

307 522

0

0

1 484

1 484

0

0

309 006

309 006

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete összesen

572 978

572 978

572 978

0

0

66 379

66 379

0

0

639 357

639 357

0

0

Művelődési Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

6 600

6 600

6 600

0

0

0

0

0

0

6 600

6 600

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

8 127

8 127

8 127

0

0

0

0

0

0

8 127

8 127

0

0

- ÁFA visszatérülések

2 226

2 226

2 226

0

0

0

0

0

0

2 226

2 226

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

48 795

48 795

48 795

0

0

0

0

0

0

48 795

48 795

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

1 935

1 935

1 935

0

0

4 828

4 828

0

0

6 763

6 763

0

0

- önkormányzati támogatás általános

326 558

326 558

326 558

0

0

26 614

26 614

0

0

353 172

353 172

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Művelődési Közp. összesen

394 241

394 241

394 241

0

0

31 442

31 442

0

0

425 683

425 683

0

0

Koszta J. Múzeum

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

2 900

2 900

2 900

0

0

0

0

0

0

2 900

2 900

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

810

810

810

0

0

0

0

0

0

810

810

0

0

- ÁFA visszatérülések

12 124

12 124

12 124

0

0

0

0

0

0

12 124

12 124

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

3 000

3 000

3 000

0

0

0

0

0

0

3 000

3 000

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

6 936

6 936

0

0

6 936

6 936

0

0

- önkormányzati támogatás általános

160 797

160 797

160 797

0

0

1 073

1 073

0

0

161 870

161 870

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Koszta J. Múzeum összesen

179 631

179 631

179 631

0

0

8 009

8 009

0

0

187 640

187 640

0

0

Szentes Városi Könyvtár

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

863

863

863

0

0

0

0

0

0

863

863

0

0

- ÁFA visszatérülések

3 639

3 639

3 639

0

0

0

0

0

0

3 639

3 639

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

3 696

3 696

3 696

0

0

0

0

0

0

3 696

3 696

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

800

800

800

0

0

266

266

0

0

1 066

1 066

0

0

- önkormányzati támogatás általános

127 221

127 221

127 221

0

0

1 337

1 337

0

0

128 558

128 558

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Szentes Városi Könyvtár összesen

136 219

136 219

136 219

0

0

1 603

1 603

0

0

137 822

137 822

0

0

Közös Önkormányzati Hivatal

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

76

76

76

0

0

1 468

1 468

0

0

1 544

1 544

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

1 890

1 890

1 890

0

0

0

0

0

0

1 890

1 890

0

0

- ÁFA visszatérülések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

9 000

9 000

9 000

0

0

0

0

0

0

9 000

9 000

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

0

0

0

0

2 432

2 432

0

0

2 432

2 432

0

0

- önkormányzati támogatás általános

691 205

691 205

691 205

0

0

150

150

0

0

691 355

691 355

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Közös Önkormányzati Hivatal összesen

702 171

702 171

702 171

0

0

4 050

4 050

0

0

706 221

706 221

0

0

Intézmények összesen

- működési célú támogatások NEAK-tól

112 147

112 147

112 147

0

0

0

0

0

0

112 147

112 147

0

0

- egyéb működési célú támogatások

45 549

45 549

16 396

29 153

0

6 602

6 602

0

0

52 151

22 998

29 153

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

76 913

76 913

55 455

21 458

0

0

0

0

0

76 913

55 455

21 458

0

- ÁFA visszatérülések

96 117

96 117

78 383

17 734

0

0

0

0

0

96 117

78 383

17 734

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

550 334

550 334

268 200

282 134

0

4 053

4 053

0

0

554 387

272 253

282 134

0

- felhalmozási bevételek

3 500

3 500

3 500

0

0

0

0

0

0

3 500

3 500

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

603

603

0

0

603

603

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

13 425

13 425

13 425

0

0

95 501

83 364

12 137

0

108 926

96 789

12 137

0

- önkormányzati támogatás általános

4 094 810

4 094 810

3 555 791

539 019

0

161 460

110 404

51 056

0

4 256 270

3 666 195

590 075

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

272 316

272 316

272 316

0

0

0

0

0

0

272 316

272 316

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen

5 265 111

5 265 111

4 375 613

889 498

0

268 219

205 026

63 193

0

5 533 330

4 580 639

952 691

0

Önkormányzati feladatok

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

214 755

214 755

214 755

0

0

0

0

0

0

214 755

214 755

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

67 670

67 670

67 670

0

0

0

0

0

0

67 670

67 670

0

0

- ÁFA visszatérülések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- kamatbevételek

75 000

75 000

75 000

0

0

0

0

0

0

75 000

75 000

0

0

- egyéb működési bevételek

298 104

298 104

298 104

0

0

600

600

0

0

298 704

298 704

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

10 000

10 000

10 000

0

0

0

0

0

0

10 000

10 000

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

680 127

680 127

680 127

0

0

74 371

74 371

0

0

754 498

754 498

0

0

- önkormányzati támogatás általános

1 435 971

1 435 971

967 576

468 395

0

8 727

62 210

-53 483

0

1 444 698

1 029 786

414 912

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

95 000

95 000

56 500

38 500

0

0

0

0

0

95 000

56 500

38 500

0

- finanszírozási bevételek

108 279

108 279

108 279

0

0

0

0

0

0

108 279

108 279

0

0

Önkormányzati feladatok összesen

2 984 906

2 984 906

2 478 011

506 895

0

83 698

137 181

-53 483

0

3 068 604

2 615 192

453 412

0

- működési célú támogatások NEAK-tól

112 147

112 147

112 147

0

0

0

0

0

0

112 147

112 147

0

0

- egyéb működési célú támogatások

260 304

260 304

231 151

29 153

0

6 602

6 602

0

0

266 906

237 753

29 153

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

144 583

144 583

123 125

21 458

0

0

0

0

0

144 583

123 125

21 458

0

- ÁFA visszatérülések

96 117

96 117

78 383

17 734

0

0

0

0

0

96 117

78 383

17 734

0

- kamatbevételek

75 000

75 000

75 000

0

0

0

0

0

0

75 000

75 000

0

0

- egyéb működési bevételek

848 438

848 438

566 304

282 134

0

4 653

4 653

0

0

853 091

570 957

282 134

0

- felhalmozási bevételek

3 500

3 500

3 500

0

0

0

0

0

0

3 500

3 500

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

603

603

0

0

603

603

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

10 000

10 000

10 000

0

0

0

0

0

0

10 000

10 000

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

693 552

693 552

693 552

0

0

169 872

157 735

12 137

0

863 424

851 287

12 137

0

- önkormányzati támogatás általános

5 530 781

5 530 781

4 523 367

1 007 414

0

170 187

172 614

-2 427

0

5 700 968

4 695 981

1 004 987

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

367 316

367 316

328 816

38 500

0

0

0

0

0

367 316

328 816

38 500

0

- finanszírozási bevételek

108 279

108 279

108 279

0

0

0

0

0

0

108 279

108 279

0

0

Mindösszesen

8 250 017

8 250 017

6 853 624

1 396 393

0

351 917

342 207

9 710

0

8 601 934

7 195 831

1 406 103

0

6. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez10

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi összes kiadása kiemelt előirányzatonként és intézményenként

ezer Ft-ban

Intézmény

Eredeti előirányzat

Jóváhagyott előirányzat

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

feladatok

feladatok

Gondozási Központ

w személyi juttatások

163 513

163 513

163 513

0

0

17 628

17 628

0

0

181 141

181 141

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

23 408

23 408

23 408

0

0

3 384

3 384

0

0

26 792

26 792

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

6 370

6 370

6 370

0

0

477

477

0

0

6 847

6 847

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

300

300

0

0

300

300

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

2 810

2 810

2 810

0

0

77

77

0

0

2 887

2 887

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

1 366

1 366

1 366

0

0

0

0

0

0

1 366

1 366

0

0

w szolgáltatási kiadások

95 293

95 293

95 293

0

0

5 692

5 692

0

0

100 985

100 985

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

2 702

2 702

2 702

0

0

0

0

0

0

2 702

2 702

0

0

w gázenergia

10 184

10 184

10 184

0

0

0

0

0

0

10 184

10 184

0

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w víz- és csatornadíj

784

784

784

0

0

1 100

1 100

0

0

1 884

1 884

0

0

w vásárolt élelmezés

75 330

75 330

75 330

0

0

3 635

3 635

0

0

78 965

78 965

0

0

w szemétszállítás

134

134

134

0

0

0

0

0

0

134

134

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

150

150

150

0

0

0

0

0

0

150

150

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

27 358

27 358

27 358

0

0

1 354

1 354

0

0

28 712

28 712

0

0

w működési célú ÁFA

27 259

27 259

27 259

0

0

586

586

0

0

27 845

27 845

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

130 537

130 537

130 537

0

0

7 523

7 523

0

0

138 060

138 060

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

0

0

0

0

250

250

0

0

250

250

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

0

0

0

0

3 100

3 100

0

0

3 100

3 100

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Gondozási Központ összesen

317 458

317 458

317 458

0

0

31 885

31 885

0

0

349 343

349 343

0

0

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

w személyi juttatások

322 873

322 873

0

322 873

0

31 760

0

31 760

0

354 633

0

354 633

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

41 699

41 699

0

41 699

0

4 832

0

4 832

0

46 531

0

46 531

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

37 874

37 874

0

37 874

0

0

0

0

0

37 874

0

37 874

0

ebből élelmiszer

136

136

0

136

0

0

0

0

0

136

0

136

0

gyógyszer

10 000

10 000

0

10 000

0

0

0

0

0

10 000

0

10 000

0

üzemanyag

1 348

1 348

0

1 348

0

0

0

0

0

1 348

0

1 348

0

w kommunikációs szolgáltatások

1 966

1 966

0

1 966

0

0

0

0

0

1 966

0

1 966

0

w szolgáltatási kiadások

194 732

194 732

0

194 732

0

0

0

0

0

194 732

0

194 732

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

9 715

9 715

0

9 715

0

0

0

0

0

9 715

0

9 715

0

w gázenergia

10 039

10 039

0

10 039

0

0

0

0

0

10 039

0

10 039

0

w távhő-, melegvíz

5 086

5 086

0

5 086

0

0

0

0

0

5 086

0

5 086

0

w víz- és csatornadíj

2 917

2 917

0

2 917

0

0

0

0

0

2 917

0

2 917

0

w vásárolt élelmezés

143 331

143 331

0

143 331

0

0

0

0

0

143 331

0

143 331

0

w szemétszállítás

1 016

1 016

0

1 016

0

0

0

0

0

1 016

0

1 016

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

18

18

0

18

0

0

0

0

0

18

0

18

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

60 136

60 136

0

60 136

0

0

0

0

0

60 136

0

60 136

0

w működési célú ÁFA

59 855

59 855

0

59 855

0

0

0

0

0

59 855

0

59 855

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

294 726

294 726

0

294 726

0

0

0

0

0

294 726

0

294 726

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

500

500

0

500

0

884

0

884

0

1 384

0

1 384

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

500

500

0

500

0

150

0

150

0

650

0

650

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Dr. Sipos F. Parkerdő Otthon összesen

659 798

659 798

0

659 798

0

37 476

0

37 476

0

697 274

0

697 274

0

Központi Óvoda

w személyi juttatások

446 004

446 004

446 004

0

0

4 361

4 361

0

0

450 365

450 365

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

57 714

57 714

57 714

0

0

1 227

1 227

0

0

58 941

58 941

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

4 446

4 446

4 446

0

0

1 372

1 372

0

0

5 818

5 818

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

31

31

31

0

0

0

0

0

0

31

31

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

999

999

999

0

0

0

0

0

0

999

999

0

0

w szolgáltatási kiadások

145 314

145 314

145 314

0

0

934

934

0

0

146 248

146 248

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

6 500

6 500

6 500

0

0

0

0

0

0

6 500

6 500

0

0

w gázenergia

6 031

6 031

6 031

0

0

0

0

0

0

6 031

6 031

0

0

w távhő-, melegvíz

6 500

6 500

6 500

0

0

0

0

0

0

6 500

6 500

0

0

w víz- és csatornadíj

1 800

1 800

1 800

0

0

0

0

0

0

1 800

1 800

0

0

w vásárolt élelmezés

115 863

115 863

115 863

0

0

0

0

0

0

115 863

115 863

0

0

w szemétszállítás

199

199

199

0

0

0

0

0

0

199

199

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

40

40

40

0

0

0

0

0

0

40

40

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

38 950

38 950

38 950

0

0

477

477

0

0

39 427

39 427

0

0

w működési célú ÁFA

38 940

38 940

38 940

0

0

426

426

0

0

39 366

39 366

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

189 749

189 749

189 749

0

0

2 783

2 783

0

0

192 532

192 532

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Központi Óvoda összesen

693 467

693 467

693 467

0

0

8 371

8 371

0

0

701 838

701 838

0

0

Felsőpárti Óvoda

w személyi juttatások

422 848

422 848

422 848

0

0

4 832

4 832

0

0

427 680

427 680

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

54 577

54 577

54 577

0

0

1 414

1 414

0

0

55 991

55 991

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

2 567

2 567

2 567

0

0

1 490

1 490

0

0

4 057

4 057

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

744

744

744

0

0

0

0

0

0

744

744

0

0

w szolgáltatási kiadások

160 403

160 403

160 403

0

0

1 412

1 412

0

0

161 815

161 815

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

3 564

3 564

3 564

0

0

0

0

0

0

3 564

3 564

0

0

w gázenergia

8 907

8 907

8 907

0

0

0

0

0

0

8 907

8 907

0

0

w távhő-, melegvíz

1 262

1 262

1 262

0

0

0

0

0

0

1 262

1 262

0

0

w víz- és csatornadíj

1 742

1 742

1 742

0

0

0

0

0

0

1 742

1 742

0

0

w vásárolt élelmezés

131 293

131 293

131 293

0

0

0

0

0

0

131 293

131 293

0

0

w szemétszállítás

210

210

210

0

0

0

0

0

0

210

210

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

51

51

51

0

0

0

0

0

0

51

51

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

43 166

43 166

43 166

0

0

637

637

0

0

43 803

43 803

0

0

w működési célú ÁFA

43 166

43 166

43 166

0

0

225 412

225 412

0

0

268 578

268 578

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

206 931

206 931

206 931

0

0

3 539

3 539

0

0

210 470

210 470

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

0

0

0

0

350

350

0

0

350

350

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felsőpárti Óvoda összesen

684 356

684 356

684 356

0

0

10 135

10 135

0

0

694 491

694 491

0

0

Családsegítő Központ

w személyi juttatások

251 857

251 857

251 857

0

0

29 529

29 529

0

0

281 386

281 386

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

38 026

38 026

38 026

0

0

4 305

4 305

0

0

42 331

42 331

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

19 116

19 116

19 116

0

0

300

300

0

0

19 416

19 416

0

0

ebből élelmiszer

330

330

330

0

0

300

300

0

0

630

630

0

0

gyógyszer

50

50

50

0

0

0

0

0

0

50

50

0

0

üzemanyag

5 831

5 831

5 831

0

0

0

0

0

0

5 831

5 831

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

2 256

2 256

2 256

0

0

0

0

0

0

2 256

2 256

0

0

w szolgáltatási kiadások

32 701

32 701

32 701

0

0

0

0

0

0

32 701

32 701

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

12 253

12 253

12 253

0

0

0

0

0

0

12 253

12 253

0

0

w gázenergia

2 736

2 736

2 736

0

0

0

0

0

0

2 736

2 736

0

0

w távhő-, melegvíz

1 861

1 861

1 861

0

0

0

0

0

0

1 861

1 861

0

0

w víz- és csatornadíj

1 440

1 440

1 440

0

0

0

0

0

0

1 440

1 440

0

0

w vásárolt élelmezés

5 459

5 459

5 459

0

0

0

0

0

0

5 459

5 459

0

0

w szemétszállítás

583

583

583

0

0

0

0

0

0

583

583

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

325

325

325

0

0

0

0

0

0

325

325

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

16 191

16 191

16 191

0

0

0

0

0

0

16 191

16 191

0

0

w működési célú ÁFA

13 887

13 887

13 887

0

0

0

0

0

0

13 887

13 887

0

0

w fizetendő ÁFA

1 342

1 342

1 342

0

0

0

0

0

0

1 342

1 342

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

70 589

70 589

70 589

0

0

300

300

0

0

70 889

70 889

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

19 867

19 867

19 867

0

0

0

0

0

0

19 867

19 867

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

12 150

12 150

12 150

0

0

0

0

0

0

12 150

12 150

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Családsegítő Központ összesen

392 489

392 489

392 489

0

0

34 134

34 134

0

0

426 623

426 623

0

0

Bölcsőde

w személyi juttatások

216 244

216 244

216 244

0

0

3 929

3 929

0

0

220 173

220 173

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

32 361

32 361

32 361

0

0

804

804

0

0

33 165

33 165

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

25 422

25 422

25 422

0

0

0

0

0

0

25 422

25 422

0

0

ebből élelmiszer

18 702

18 702

18 702

0

0

0

0

0

0

18 702

18 702

0

0

gyógyszer

150

150

150

0

0

0

0

0

0

150

150

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

230

230

230

0

0

0

0

0

0

230

230

0

0

w szolgáltatási kiadások

14 632

14 632

14 632

0

0

4 344

4 344

0

0

18 976

18 976

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

4 500

4 500

4 500

0

0

0

0

0

0

4 500

4 500

0

0

w gázenergia

1 400

1 400

1 400

0

0

0

0

0

0

1 400

1 400

0

0

w távhő-, melegvíz

2 500

2 500

2 500

0

0

0

0

0

0

2 500

2 500

0

0

w víz- és csatornadíj

700

700

700

0

0

0

0

0

0

700

700

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

315

315

315

0

0

0

0

0

0

315

315

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

1 000

1 000

1 000

0

0

-970

-970

0

0

30

30

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

9 554

9 554

9 554

0

0

911

911

0

0

10 465

10 465

0

0

w működési célú ÁFA

9 554

9 554

9 554

0

0

53

53

0

0

9 607

9 607

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

50 838

50 838

50 838

0

0

4 285

4 285

0

0

55 123

55 123

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

3 160

3 160

3 160

0

0

0

0

0

0

3 160

3 160

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

160

160

160

0

0

609

609

0

0

769

769

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Bölcsőde összesen

302 603

302 603

302 603

0

0

9 018

9 018

0

0

311 621

311 621

0

0

Hajléktalan Segítő Központ

w személyi juttatások

93 650

93 650

0

93 650

0

9 133

0

9 133

0

102 783

0

102 783

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

10 694

10 694

0

10 694

0

1 118

0

1 118

0

11 812

0

11 812

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

2 871

2 871

0

2 871

0

0

0

0

0

2 871

0

2 871

0

ebből élelmiszer

160

160

0

160

0

0

0

0

0

160

0

160

0

gyógyszer

40

40

0

40

0

0

0

0

0

40

0

40

0

üzemanyag

737

737

0

737

0

0

0

0

0

737

0

737

0

w kommunikációs szolgáltatások

702

702

0

702

0

0

0

0

0

702

0

702

0

w szolgáltatási kiadások

28 951

28 951

0

28 951

0

1 560

0

1 560

0

30 511

0

30 511

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

1 904

1 904

0

1 904

0

0

0

0

0

1 904

0

1 904

0

w gázenergia

10 771

10 771

0

10 771

0

0

0

0

0

10 771

0

10 771

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w víz- és csatornadíj

1 689

1 689

0

1 689

0

0

0

0

0

1 689

0

1 689

0

w vásárolt élelmezés

10 754

10 754

0

10 754

0

0

0

0

0

10 754

0

10 754

0

w szemétszállítás

445

445

0

445

0

0

0

0

0

445

0

445

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

120

120

0

120

0

0

0

0

0

120

0

120

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

11 776

11 776

0

11 776

0

1 054

0

1 054

0

12 830

0

12 830

0

w működési célú ÁFA

11 584

11 584

0

11 584

0

1 054

0

1 054

0

12 638

0

12 638

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

44 420

44 420

0

44 420

0

2 614

0

2 614

0

47 034

0

47 034

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

300

300

0

300

0

2 360

0

2 360

0

2 660

0

2 660

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

300

300

0

300

0

2 360

0

2 360

0

2 660

0

2 660

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hajléktalan Segítő Kp. összesen

149 064

149 064

0

149 064

0

15 225

0

15 225

0

164 289

0

164 289

0

Sportközpont

w személyi juttatások

46 569

46 569

0

46 569

0

4 080

0

4 080

0

50 649

0

50 649

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

6 054

6 054

0

6 054

0

611

0

611

0

6 665

0

6 665

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

3 405

3 405

0

3 405

0

0

0

0

0

3 405

0

3 405

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

1 000

1 000

0

1 000

0

0

0

0

0

1 000

0

1 000

0

w kommunikációs szolgáltatások

608

608

0

608

0

0

0

0

0

608

0

608

0

w szolgáltatási kiadások

17 559

17 559

0

17 559

0

-300

0

-300

0

17 259

0

17 259

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

4 868

4 868

0

4 868

0

0

0

0

0

4 868

0

4 868

0

w gázenergia

5 188

5 188

0

5 188

0

0

0

0

0

5 188

0

5 188

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w víz- és csatornadíj

1 300

1 300

0

1 300

0

0

0

0

0

1 300

0

1 300

0

w vásárolt élelmezés

600

600

0

600

0

0

0

0

0

600

0

600

0

w szemétszállítás

70

70

0

70

0

0

0

0

0

70

0

70

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

300

300

0

300

0

0

0

0

0

300

0

300

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

6 141

6 141

0

6 141

0

0

0

0

0

6 141

0

6 141

0

w működési célú ÁFA

5 753

5 753

0

5 753

0

0

0

0

0

5 753

0

5 753

0

w fizetendő ÁFA

387

387

0

387

0

0

0

0

0

387

0

387

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

28 013

28 013

0

28 013

0

-300

0

-300

0

27 713

0

27 713

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

0

0

0

0

800

0

800

0

800

0

800

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

300

0

300

0

300

0

300

0

w felújítások

0

0

0

0

5 301

0

5 301

0

5 301

0

5 301

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Sportközpont összesen

80 636

80 636

0

80 636

0

10 492

0

10 492

0

91 128

0

91 128

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

w személyi juttatások

179 245

179 245

179 245

0

0

31 159

31 159

0

0

210 404

210 404

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

23 257

23 257

23 257

0

0

4 225

4 225

0

0

27 482

27 482

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

9 810

9 810

9 810

0

0

0

0

0

0

9 810

9 810

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

500

500

500

0

0

0

0

0

0

500

500

0

0

üzemanyag

200

200

200

0

0

0

0

0

0

200

200

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

6 670

6 670

6 670

0

0

0

0

0

0

6 670

6 670

0

0

w szolgáltatási kiadások

286 508

286 508

286 508

0

0

30 995

30 995

0

0

317 503

317 503

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

5 630

5 630

5 630

0

0

0

0

0

0

5 630

5 630

0

0

w gázenergia

7 500

7 500

7 500

0

0

0

0

0

0

7 500

7 500

0

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w víz- és csatornadíj

324

324

324

0

0

0

0

0

0

324

324

0

0

w vásárolt élelmezés

211 720

211 720

211 720

0

0

24 405

24 405

0

0

236 125

236 125

0

0

w szemétszállítás

58

58

58

0

0

0

0

0

0

58

58

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

420

420

420

0

0

0

0

0

0

420

420

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

67 068

67 068

67 068

0

0

0

0

0

0

67 068

67 068

0

0

w működési célú ÁFA

67 068

67 068

67 068

0

0

0

0

0

0

67 068

67 068

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

370 476

370 476

370 476

0

0

30 995

30 995

0

0

401 471

401 471

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete összesen

572 978

572 978

572 978

0

0

66 379

66 379

0

0

639 357

639 357

0

0

Művelődési Központ

w személyi juttatások

147 550

147 550

147 550

0

0

1 526

1 526

0

0

149 076

149 076

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

22 712

22 712

22 712

0

0

427

427

0

0

23 139

23 139

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

9 156

9 156

9 156

0

0

1 260

1 260

0

0

10 416

10 416

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

3 465

3 465

3 465

0

0

0

0

0

0

3 465

3 465

0

0

w szolgáltatási kiadások

177 788

177 788

177 788

0

0

18 239

18 239

0

0

196 027

196 027

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

14 211

14 211

14 211

0

0

0

0

0

0

14 211

14 211

0

0

w gázenergia

850

850

850

0

0

0

0

0

0

850

850

0

0

w távhő-, melegvíz

10 833

10 833

10 833

0

0

0

0

0

0

10 833

10 833

0

0

w víz- és csatornadíj

911

911

911

0

0

0

0

0

0

911

911

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

717

717

717

0

0

0

0

0

0

717

717

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

4 268

4 268

4 268

0

0

0

0

0

0

4 268

4 268

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

27 367

27 367

27 367

0

0

5 203

5 203

0

0

32 570

32 570

0

0

w működési célú ÁFA

26 754

26 754

26 754

0

0

5 203

5 203

0

0

31 957

31 957

0

0

w fizetendő ÁFA

612

612

612

0

0

0

0

0

0

612

612

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

222 044

222 044

222 044

0

0

24 702

24 702

0

0

246 746

246 746

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

1 935

1 935

1 935

0

0

-1 935

-1 935

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

1 935

1 935

1 935

0

0

-1 935

-1 935

0

0

0

0

0

0

w beruházások

0

0

0

0

1 772

1 772

0

0

1 772

1 772

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

0

0

0

0

4 950

4 950

0

0

4 950

4 950

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Művelődési Közp. összesen

394 241

394 241

394 241

0

0

31 442

31 442

0

0

425 683

425 683

0

0

Koszta J. Múzeum

w személyi juttatások

88 452

88 452

88 452

0

0

838

838

0

0

89 290

89 290

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

11 582

11 582

11 582

0

0

235

235

0

0

11 817

11 817

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

20 350

20 350

20 350

0

0

0

0

0

0

20 350

20 350

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

50

50

50

0

0

0

0

0

0

50

50

0

0

üzemanyag

3 000

3 000

3 000

0

0

0

0

0

0

3 000

3 000

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

2 880

2 880

2 880

0

0

0

0

0

0

2 880

2 880

0

0

w szolgáltatási kiadások

40 863

40 863

40 863

0

0

0

0

0

0

40 863

40 863

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

3 000

3 000

3 000

0

0

0

0

0

0

3 000

3 000

0

0

w gázenergia

3 000

3 000

3 000

0

0

0

0

0

0

3 000

3 000

0

0

w távhő-, melegvíz

4 200

4 200

4 200

0

0

0

0

0

0

4 200

4 200

0

0

w víz- és csatornadíj

350

350

350

0

0

0

0

0

0

350

350

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

120

120

120

0

0

0

0

0

0

120

120

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

1 600

1 600

1 600

0

0

0

0

0

0

1 600

1 600

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

13 904

13 904

13 904

0

0

6 936

6 936

0

0

20 840

20 840

0

0

w működési célú ÁFA

12 934

12 934

12 934

0

0

858

858

0

0

13 792

13 792

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

79 597

79 597

79 597

0

0

6 936

6 936

0

0

86 533

86 533

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Koszta J. Múzeum összesen

179 631

179 631

179 631

0

0

8 009

8 009

0

0

187 640

187 640

0

0

Szentes Városi Könyvtár

w személyi juttatások

89 920

89 920

89 920

0

0

1 041

1 041

0

0

90 961

90 961

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

11 613

11 613

11 613

0

0

296

296

0

0

11 909

11 909

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

12 540

12 540

12 540

0

0

0

0

0

0

12 540

12 540

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

3 432

3 432

3 432

0

0

0

0

0

0

3 432

3 432

0

0

w szolgáltatási kiadások

12 762

12 762

12 762

0

0

840

840

0

0

13 602

13 602

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

5 625

5 625

5 625

0

0

0

0

0

0

5 625

5 625

0

0

w gázenergia

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w távhő-, melegvíz

3 064

3 064

3 064

0

0

0

0

0

0

3 064

3 064

0

0

w víz- és csatornadíj

213

213

213

0

0

0

0

0

0

213

213

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

42

42

42

0

0

0

0

0

0

42

42

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

650

650

650

0

0

0

0

0

0

650

650

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

4 502

4 502

4 502

0

0

226

226

0

0

4 728

4 728

0

0

w működési célú ÁFA

4 502

4 502

4 502

0

0

226

226

0

0

4 728

4 728

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

33 886

33 886

33 886

0

0

1 066

1 066

0

0

34 952

34 952

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

800

800

800

0

0

-800

-800

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

800

800

800

0

0

-800

-800

0

0

0

0

0

0

w beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Szentes Városi Könyvtár összesen

136 219

136 219

136 219

0

0

1 603

1 603

0

0

137 822

137 822

0

0

Közös Önkormányzati Hivatal

w személyi juttatások

456 609

456 609

456 609

0

0

3 610

3 610

0

0

460 219

460 219

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

57 248

57 248

57 248

0

0

440

440

0

0

57 688

57 688

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

41 310

41 310

41 310

0

0

0

0

0

0

41 310

41 310

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

6 700

6 700

6 700

0

0

0

0

0

0

6 700

6 700

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

10 402

10 402

10 402

0

0

0

0

0

0

10 402

10 402

0

0

w szolgáltatási kiadások

92 467

92 467

92 467

0

0

0

0

0

0

92 467

92 467

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

12 000

12 000

12 000

0

0

0

0

0

0

12 000

12 000

0

0

w gázenergia

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w távhő-, melegvíz

7 500

7 500

7 500

0

0

0

0

0

0

7 500

7 500

0

0

w víz- és csatornadíj

800

800

800

0

0

0

0

0

0

800

800

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

250

250

250

0

0

0

0

0

0

250

250

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

400

400

400

0

0

0

0

0

0

400

400

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

43 735

43 735

43 735

0

0

0

0

0

0

43 735

43 735

0

0

w működési célú ÁFA

34 897

34 897

34 897

0

0

0

0

0

0

34 897

34 897

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

188 314

188 314

188 314

0

0

0

0

0

0

188 314

188 314

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Közös Önkorm. Hivatal összesen

702 171

702 171

702 171

0

0

4 050

4 050

0

0

706 221

706 221

0

0

Intézmények összesen

w személyi juttatások

2 925 334

2 925 334

2 462 242

463 092

0

143 426

98 453

44 973

0

3 068 760

2 560 695

508 065

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

390 945

390 945

332 498

58 447

0

23 318

16 757

6 561

0

414 263

349 255

65 008

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

195 237

195 237

151 087

44 150

0

4 899

4 899

0

0

200 136

155 986

44 150

0

ebből élelmiszer

19 328

19 328

19 032

296

0

600

600

0

0

19 928

19 632

296

0

gyógyszer

10 821

10 821

781

10 040

0

0

0

0

0

10 821

781

10 040

0

üzemanyag

21 626

21 626

18 541

3 085

0

77

77

0

0

21 703

18 618

3 085

0

w kommunikációs szolgáltatások

35 720

35 720

32 444

3 276

0

0

0

0

0

35 720

32 444

3 276

0

w szolgáltatási kiadások

1 299 973

1 299 973

1 058 731

241 242

0

63 716

62 456

1 260

0

1 363 689

1 121 187

242 502

0

ebből közüzemi díjak

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w villamos energia

86 472

86 472

69 985

16 487

0

0

0

0

0

86 472

69 985

16 487

0

w gázenergia

66 606

66 606

40 608

25 998

0

0

0

0

0

66 606

40 608

25 998

0

w távhő-, melegvíz

42 806

42 806

37 720

5 086

0

0

0

0

0

42 806

37 720

5 086

0

w víz- és csatornadíj

14 970

14 970

9 064

5 906

0

1 100

1 100

0

0

16 070

10 164

5 906

0

w vásárolt élelmezés

694 350

694 350

539 665

154 685

0

28 040

28 040

0

0

722 390

567 705

154 685

0

w szemétszállítás

4 159

4 159

2 628

1 531

0

0

0

0

0

4 159

2 628

1 531

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

9 342

9 342

8 904

438

0

-970

-970

0

0

8 372

7 934

438

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

369 848

369 848

291 795

78 053

0

16 798

15 744

1 054

0

386 646

307 539

79 107

0

w működési célú ÁFA

356 153

356 153

278 961

77 192

0

233 818

232 764

1 054

0

589 971

511 725

78 246

0

w fizetendő ÁFA

2 341

2 341

1 954

387

0

0

0

0

0

2 341

1 954

387

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

1 910 120

1 910 120

1 542 961

367 159

0

84 443

82 129

2 314

0

1 994 563

1 625 090

369 473

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

2 735

2 735

2 735

0

0

-2 735

-2 735

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

2 735

2 735

2 735

0

0

-2 735

-2 735

0

0

0

0

0

0

w beruházások

23 827

23 827

23 027

800

0

6 416

2 372

4 044

0

30 243

25 399

4 844

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

960

960

160

800

0

3 419

609

2 810

0

4 379

769

3 610

0

w felújítások

12 150

12 150

12 150

0

0

13 351

8 050

5 301

0

25 501

20 200

5 301

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen:

5 265 111

5 265 111

4 375 613

889 498

0

268 219

205 026

63 193

0

5 533 330

4 580 639

952 691

0

Önkormányzati feladatok

w személyi juttatások

95 319

95 319

95 319

0

0

72 346

72 346

0

0

167 665

167 665

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

12 630

12 630

12 630

0

0

4 658

4 658

0

0

17 288

17 288

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

7 645

7 645

7 377

268

0

8 052

8 052

0

0

15 697

15 429

268

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

2 185

2 185

0

0

2 185

2 185

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

9 731

9 731

9 731

0

0

0

0

0

0

9 731

9 731

0

0

w szolgáltatási kiadások

418 382

418 382

380 175

38 207

0

30 582

30 582

0

0

448 964

410 757

38 207

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

107 165

107 165

106 165

1 000

0

0

0

0

0

107 165

106 165

1 000

0

w gázenergia

3 900

3 900

0

3 900

0

0

0

0

0

3 900

0

3 900

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w víz- és csatornadíj

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

2 450

2 450

0

2 450

0

0

0

0

0

2 450

0

2 450

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

269 447

269 447

247 465

21 982

0

5 943

5 943

0

0

275 390

253 408

21 982

0

w működési célú ÁFA

166 015

166 015

156 713

9 302

0

5 943

5 943

0

0

171 958

162 656

9 302

0

w fizetendő ÁFA

26 242

26 242

13 562

12 680

0

0

0

0

0

26 242

13 562

12 680

0

w kamatkiadások

72 200

72 200

72 200

0

0

0

0

0

0

72 200

72 200

0

0

dologi kiadások összesen:

707 655

707 655

644 748

62 907

0

44 577

44 577

0

0

752 232

689 325

62 907

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

95 000

95 000

56 500

38 500

0

-1 100

-1 100

0

0

93 900

55 400

38 500

0

w egyéb működési célú kiadások

1 888 506

1 888 506

1 468 150

420 356

0

-36 783

16 700

-53 483

0

1 851 723

1 484 850

366 873

0

ebből elvonások, befizetések

534 702

534 702

534 702

0

0

0

0

0

0

534 702

534 702

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

300

300

0

300

0

0

0

0

0

300

0

300

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

1 149 311

1 148 711

932 848

215 863

0

36 261

16 700

19 561

0

1 184 972

949 548

235 424

0

tartalék

204 193

204 193

0

204 193

0

-73 044

0

-73 044

0

131 149

0

131 149

0

w beruházások

3 365 176

3 365 176

0

3 365 176

0

-244 979

0

-244 979

0

3 120 197

0

3 120 197

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w felújítások

151 334

151 334

23 069

128 265

0

18 140

0

18 140

0

169 474

23 069

146 405

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

5 500

5 500

0

5 500

0

49 250

0

49 250

0

54 750

0

54 750

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

5 500

5 500

0

5 500

0

49 250

0

49 250

0

54 750

0

54 750

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

177 595

177 595

177 595

0

0

0

0

0

0

177 595

177 595

0

0

Önkormányzati feladatok összesen

6 498 715

6 498 715

2 478 011

4 020 704

0

-93 891

137 181

-231 072

0

6 404 824

2 615 192

3 789 632

0

w személyi juttatások

3 020 653

3 020 653

2 557 561

463 092

0

215 772

170 799

44 973

0

3 236 425

2 728 360

508 065

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

403 575

403 575

345 128

58 447

0

27 976

21 415

6 561

0

431 551

366 543

65 008

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

202 882

202 882

158 464

44 418

0

12 951

12 951

0

0

215 833

171 415

44 418

0

ebből élelmiszer

19 328

19 328

19 032

296

0

600

600

0

0

19 928

19 632

296

0

gyógyszer

10 821

10 821

781

10 040

0

0

0

0

0

10 821

781

10 040

0

üzemanyag

21 626

21 626

18 541

3 085

0

2 262

2 262

0

0

23 888

20 803

3 085

0

w kommunikációs szolgáltatások

45 451

45 451

42 175

3 276

0

0

0

0

0

45 451

42 175

3 276

0

w szolgáltatási kiadások

1 718 355

1 718 355

1 438 906

279 449

0

94 298

93 038

1 260

0

1 812 653

1 531 944

280 709

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

193 637

193 637

176 150

17 487

0

0

0

0

0

193 637

176 150

17 487

0

w gázenergia

70 506

70 506

40 608

29 898

0

0

0

0

0

70 506

40 608

29 898

0

w távhő-, melegvíz

42 806

42 806

37 720

5 086

0

0

0

0

0

42 806

37 720

5 086

0

w víz- és csatornadíj

14 970

14 970

9 064

5 906

0

1 100

1 100

0

0

16 070

10 164

5 906

0

w vásárolt élelmezés

694 350

694 350

539 665

154 685

0

28 040

28 040

0

0

722 390

567 705

154 685

0

w szemétszállítás

4 159

4 159

2 628

1 531

0

0

0

0

0

4 159

2 628

1 531

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

11 792

11 792

8 904

2 888

0

-970

-970

0

0

10 822

7 934

2 888

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

639 295

639 295

539 260

100 035

0

22 741

21 687

1 054

0

662 036

560 947

101 089

0

w működési célú ÁFA

522 168

522 168

435 674

86 494

0

239 761

238 707

1 054

0

761 929

674 381

87 548

0

w fizetendő ÁFA

28 583

28 583

15 516

13 067

0

0

0

0

0

28 583

15 516

13 067

0

w kamatkiadások

72 200

72 200

72 200

0

0

0

0

0

0

72 200

72 200

0

0

dologi kiadások összesen:

2 617 775

2 617 775

2 187 709

430 066

0

129 020

126 706

2 314

0

2 746 795

2 314 415

432 380

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

95 000

95 000

56 500

38 500

0

-1 100

-1 100

0

0

93 900

55 400

38 500

0

w egyéb működési célú kiadások

1 891 241

1 891 241

1 470 885

420 356

0

-39 518

13 965

-53 483

0

1 851 723

1 484 850

366 873

0

ebből elvonások, befizetések

534 702

534 702

534 702

0

0

0

0

0

0

534 702

534 702

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

300

300

0

300

0

0

0

0

0

300

0

300

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

1 149 311

1 148 711

932 848

215 863

0

36 261

16 700

19 561

0

1 184 972

949 548

235 424

0

tartalék

206 928

206 928

2 735

204 193

0

-75 779

-2 735

-73 044

0

131 149

0

131 149

0

w beruházások

3 389 003

3 389 003

23 027

3 365 976

0

-238 563

2 372

-240 935

0

3 150 440

25 399

3 125 041

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

960

960

160

800

0

3 419

609

2 810

0

4 379

769

3 610

0

w felújítások

163 484

163 484

35 219

128 265

0

31 491

8 050

23 441

0

194 975

43 269

151 706

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

5 500

5 500

0

5 500

0

49 250

0

49 250

0

54 750

0

54 750

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

5 500

5 500

0

5 500

0

49 250

0

49 250

0

54 750

0

54 750

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

177 595

177 595

177 595

0

0

0

0

0

0

177 595

177 595

0

0

Kiadási előirányzat-csoportok összesen

11 763 826

11 763 826

6 853 624

4 910 202

0

174 328

342 207

-167 879

0

11 938 154

7 195 831

4 742 323

0

7. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez11

Szentes Város Önkormányzata által nyújtott 2024. évi szociális támogatások

ezer Ft-ban

Megnevezés

Eredeti

Jóváhagyott

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

előirányzat

feladatok

feladatok

feladatok

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

- gyógyszertámogatás

6 000

6 000

6 000

0

0

6 000

6 000

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

- Arany J.Tehetséggondozó Program támogatása

0

0

0

0

0

0

- nyári gyermekétkeztetés támogatása

0

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

- lakásfenntartási támogatás

13 000

13 000

13 000

0

0

13 000

13 000

Egyéb nem intézményi ellátások

- aktív korúak közfoglalkoztatása

12 000

12 000

12 000

0

0

12 000

12 000

- adósságcsökkentési támogatás

2 000

1 500

1 500

0

0

1 500

1 500

- temetési segély

3 000

3 000

3 000

0

0

3 000

3 000

- települési támogatás

40 000

40 000

40 000

-1 100

-1 100

38 900

38 900

- születési támogatás

6 000

6 000

6 000

0

0

6 000

6 000

- önkormányzati ösztöndíj

7 000

7 000

7 000

0

0

7 000

7 000

- köztemetés

6 500

6 500

6 500

0

0

6 500

6 500

Mindösszesen:

95 500

95 000

56 500

38 500

0

-1 100

-1 100

0

0

93 900

55 400

38 500

0

8. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez12

Szentes Város Önkormányzata által nyújtott egyéb támogatások 2024. évi előirányzata

ezer Ft-ban

Megnevezés

Eredeti

Jóváhagyott

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

előirányzat

feladatok

feladatok

feladatok

Egyéb működési célú támogatások ÁHT-on belülre

300

300

0

300

0

0

0

0

0

300

0

300

0

- Szentesi Romák Nemzetiségi Önkormányzata

300

300

300

0

0

0

0

300

0

300

0

- egyéb támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁHT-on kívülre

1 148 702

1 148 711

932 848

215 863

0

36 261

16 700

19 561

0

1 184 972

949 548

235 424

0

Társadalmi szervek támogatása

- sportegyesületek támogatása

25 000

25 000

25 000

-1 200

0

-1 200

0

23 800

0

23 800

0

- sportegyesületek, oktatási int. létesítmény használatának támogatása

6 000

6 000

0

6 000

0

0

0

0

0

6 000

0

6 000

0

- ebből uszodai, teniszpálya létesítmény használat

3 500

3 500

3 500

0

0

0

0

3 500

0

3 500

0

Sportközpont létesítmény használat

2 500

2 500

2 500

0

0

0

0

2 500

0

2 500

0

- közművelődési int. létesítmény használatának támogatása

2 500

2 500

2 500

-2 500

0

-2 500

0

0

0

0

0

- polgármesteri keret

2 500

2 500

2 500

-300

0

-300

0

2 200

0

2 200

0

- alpolgármesteri keret

1 500

1 500

1 500

731

0

731

0

2 231

0

2 231

0

- egyéb szervezetek támogatása

2 500

2 500

2 500

22 830

0

22 830

0

25 330

0

25 330

0

- szakszervezet támogatása

720

720

720

0

0

0

0

720

0

720

0

- polgárőrség támogatása

1 000

1 000

1 000

0

0

0

0

1 000

0

1 000

0

- TIT működési támogatás

180

180

180

0

0

0

0

180

0

180

0

- Zenebarátok Egyesületének támogatása

720

729

729

0

0

0

0

729

0

729

0

- lakásmobil (SZVSZ Kft)

2 000

2 000

2 000

0

0

0

0

2 000

2 000

0

0

- lakbér támogatás (SZVSZ Kft)

12 000

12 000

12 000

0

0

0

0

12 000

12 000

0

0

- Katona-Kiss Ferenc Alapítvány támogatása

500

500

500

0

0

0

0

500

0

500

0

- Horgászegyesület támogatása

1 000

1 000

1 000

0

0

0

0

1 000

0

1 000

0

- Szentes Városért Közalapítvány támogatás

1 500

1 500

1 500

0

0

0

0

1 500

0

1 500

0

- Szentesi Tenisz Klub támogatása

2 500

2 500

2 500

0

0

0

0

2 500

0

2 500

0

- Vármegyei Szabadidősport Szövetség támogatása

100

100

100

0

0

0

0

100

0

100

0

- Városi Amatőr Színkör Egyesület támogatása

200

200

200

0

0

0

0

200

0

200

0

- Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány támogatása

500

500

500

0

0

0

0

500

0

500

0

- Fogorvosi praxisok támogatása

3 600

3 600

3 600

0

0

0

0

3 600

0

3 600

0

- Szentesi Vendégszeretet Egyesület

300

300

300

0

0

0

0

300

0

300

0

- Fatima Ház Alapítvány

300

300

300

0

0

0

0

300

0

300

0

- szentesi újszülöttek támogatása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- Honvéd Rákóczi SE

500

500

500

0

0

0

0

500

0

500

0

Vállalkozások támogatása

Szentesi Sport -és Üdülőközpont Nkft működési támogatása

372 848

372 848

372 848

0

0

0

0

372 848

372 848

0

0

Szentesi Sport -és Üdülőközpont Nkft adósságszolgálati támogatása

50 000

50 000

50 000

0

0

0

0

50 000

50 000

0

0

Városellátó Nkft támogatása

496 000

496 000

496 000

16 700

16 700

0

0

512 700

512 700

0

0

SZVSZ Kft (Városfejlesztési Csoport)

39 800

39 800

39 800

0

0

0

0

39 800

0

39 800

0

SZVSZ Kft (iskolai tálaló konyhák támogatás)

24 000

24 000

24 000

0

0

0

0

24 000

0

24 000

0

Szentesi Élet Kft

38 434

38 434

38 434

0

0

0

0

38 434

0

38 434

0

Színház működési támogatása

30 000

30 000

30 000

0

0

0

0

30 000

0

30 000

0

Helyi közlekedés támogatása

30 000

30 000

30 000

0

0

0

0

30 000

0

30 000

0

Összesen:

1 149 002

1 149 011

932 848

216 163

0

36 261

16 700

19 561

0

1 185 272

949 548

235 724

0

9. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez13

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2024. évi működési költségvetésben megvalósuló felújítási, felhalmozási feladatai

ezer Ft-ban

Feladat megnevezése

2024. évi

Változás

Módosított

eredeti

jóváhagyott

terv

Beruházások, felújítások

I. Nagyértékű tárgyi eszközök

Önkormányzat

-

Kossuth u. 10. tetőfelújítás

20 706

20 706

20 706

-

Horváth M. u. 1-5. elektromos gerincvezeték felújítás

2 363

2 363

2 363

Gondozási Központ

-

Horváth M.u. épület homlokzat felújítás

3 100

3 100

-

infokommunikációs eszközök

250

250

Parkerdő Otthon

-

fürdető tálca, akkumulátorral

734

734

Felsőpárti Óvoda

-

sporteszközök

350

350

Családsegítő Központ

-

kisbusz beszerzés

19 867

19 867

19 867

-

GYÁO,CSÁO, Közösségi tér felújítás

12 150

12 150

12 150

Bölcsőde

-

konyhagép, játéktároló

3 000

3 000

-609

2 391

Sportközpont

-

Dózsa ház felújítás

5 301

5 301

-

rajt/célkapu beszerzés

500

500

Művelődési Központ

-

Megyeházán színpad felújítás

4 950

4 950

-

Megyeházán szőnyeg csere

1 772

1 772

II. Kisértékű tárgyi eszközök

0

Parkerdő Otthon

0

-

konyhai eszközök, ételszállító badella, telefon, nyomtató

500

500

150

650

Bölcsőde

-

fűnyíró, telefon, háztartási eszközök

160

160

609

769

Hajléktalan Segítő Központ

- konyhai eszközök, bútorzat

300

300

2 360

2 660

Sportközpont

-

számítástechnikai, sporteszköz beszerzés

300

300

Összesen:

59 046

59 046

19 767

78 513

10. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez14

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi működési költségvetésében tervezett tartalék előirányzat részletezése

ezer Ft-ban

M e g n e v e z é s

2024. évi

Változás

Módosított

eredeti

jóváhagyott

előirányzat

- pedagógus bérfejlesztés részlete

54 131

54 131

0

54 131

- Szociális Bizottság 87/2015.(IX.27.) Szoc. hat. szerinti keret

2 000

2 000

-878

1 122

- szociális ágazat munkavállalóinak rekreációs támogatása

2 000

2 000

-1 800

200

- Szociális munka napja, szociális nyugdíjasok fogadása

3 000

3 000

0

3 000

- elsősegély nyújtás oktatáshoz támogatás

1 000

1 000

0

1 000

- Esélyegyenlőség

- Fogyatékkal élők (Szeretet mindent elfogad, művészeti szakkör, kiállítás)

600

600

-600

0

- Idősek (demens konferencia, közlekedésbiztonsági nap)

500

500

-500

0

- Romák (Mikulás)

1 000

1 000

0

1 000

- pedagógus napi elismerések

4 000

4 000

-2 510

1 490

- Magyar Kultúra Napja

500

500

-500

0

- Don-kanyar áldozataira emlékezés

30

30

0

30

- Az év sportolói ünnepség

2 500

2 500

-2 228

272

- Hősök napja megemlékezés

50

50

0

50

- Jeles évfordulók

600

600

0

600

- Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap

1 500

1 500

0

1 500

- Civil keret (MOK Bizottság)

3 000

3 000

-860

2 140

- Bor- és Pálinka ünnep

150

150

0

150

- Kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulók és felkészítő tanáraik köszöntése

2 500

2 500

0

2 500

- Aradi vértanúkra emlékezés

50

50

0

50

- Halottak Napi megemlékezés

120

120

0

120

- Traktoros Fesztivál

1 000

1 000

0

1 000

- Civil Fórum

300

300

0

300

- Dr. Polner Tibor emlékverseny

100

100

0

100

- Derekegyházi Palacsinta fesztivál

150

150

0

150

- Tiszai Halászléfőző Fesztivál

3 000

3 000

0

3 000

- városrészi fejlesztések támogatása (Lapistó, Kaján,Magyartés)

3 000

3 000

0

3 000

- céljellegű parkfenntartási feladatok

- koros fák endoterápiás kezelése

1 000

1 000

-1 000

0

- fiatal erdők fenntartásával összefüggő feladatok, új fák telepítése

1 300

1 300

-1 300

0

- önkormányzati területek gépi kaszálása

2 500

2 500

-2 500

0

- Hősök erdejében fanyesés, fapótlás

2 500

2 500

-2 500

0

- fásítási program folyttása

1 000

1 000

-1 000

0

- lakossági fásszárú növények pótlása

300

300

0

300

- Tiszai üdülőterület fáinak kezelése

2 000

2 000

-2 000

0

- Erzsébet tér revitalizációja

1 000

1 000

-1 000

0

- automata öntözörendszerek flújítása, átalakítása (Kossuth tér, Liget)

1 000

1 000

-1 000

0

- játszóterek fejlesztése, felújítása

4 000

4 000

-4 000

0

- Virágkiállítás, "nagymama" virágosztás, "Virágszínvonalasabb Szentesért"

3 000

3 000

-2 000

1 000

- magaslati fanyesés a Ligetben /kosaras autó, alpintechnika/

2 000

2 000

-2 000

0

- ballagók emlékfája

700

700

-400

300

- kültéri szobor restauráláshoz szakvélemény készítése

3 000

3 000

0

3 000

- Nádai Géza tér felújítása (kút felújítás nélküli karbantartás)

1 000

1 000

-1 000

0

- teljesítményösztönző keret, étkezési, nyugdíjpénztári

60 762

60 762

-33 276

27 486

- Ipari Park

- pályáztatáshoz sajtóegjelenés

150

150

0

150

- Zöld felületek gondozása, karbantartása, szemétgyűjtés, favágás

1 000

1 000

0

1 000

- Marketing és PR tevékenység

300

300

0

300

- Idegenforgalom, marketing

- kiállításokon részvétel (szállás, reprezentáció)

800

800

0

800

- ajándéktárgyak

4 000

4 000

0

4 000

- többnyelvű, összefoglaló idegenforgalmi, turisztikai információs kiadvány

1 500

1 500

0

1 500

- Szentes filmek aktualizálása

1 500

1 500

0

1 500

- Turisztikai portál működtetése

600

600

0

600

- Aktív turisztika

1 000

1 000

0

1 000

- Turisztika-marketing kommunikáció (megjelenés országos sajtóban)

5 000

5 000

-2 000

3 000

- Hungarikumok, tradicionális intézmények Magyarországon (angol)

200

200

0

200

- kistérségi együttműködés, közös rendezvények

2 000

2 000

-1 000

1 000

- kórházi osztályok, mentőrök támogatása

500

500

0

500

- gazdasági együttműködés keresése testvérvárosokkal

2 000

2 000

0

2 000

- nemzetközi kapcsolatok keresése testvérvárosokkal

1 000

1 000

0

1 000

- karácsonyi fények lakosságnak, üzleti partnereknek ajándék

600

600

0

600

- üdvözlőtáblák kihelyezése, város marketing, város népszerűsítés

3 000

3 000

-2 000

1 000

- Képviselői keret (15fő-2 fő= 13 fő * 400 eFt)

5 200

5 200

-3 192

2 008

Összesen:

204 193

204 193

-73 044

131 149

11. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata tulajdonában lévő, bérbeadás útján hasznosított ingatlanok kezelésével összefüggő 2024. évi tervezett kiadások, bevételek (Szentes Városi Szolgáltató Kft)

ezer Ft-ban

F e l a d a t

2023. évi

2024. évi

eredeti

Bevételek

lakbér

111 000

111 000

üzemeltetési költséghez hozzájárulás

21 000

23 000

nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díja

100 000

156 706

üdülő bérletidíj

2 500

3 400

ÁFA bevétel

57 095

67 670

összesen:

291 595

361 776

Kiadások

beruházás, felújítás

2 750

23 069

üzemeltetési költség, közüzemi díjak

60 000

60 000

karbantartás

47 250

62 400

társasházi közös költségek

34 000

37 000

bonyolítási díj

14 500

16 000

lakásmobilitás támogatás

1 000

2 000

lakbér támogatás

10 000

14 000

előzetesen felszámított levonható ÁFA

33 615

43 597

fizetendő ÁFA

23 480

24 073

önkormányzati működési költségek

65 000

79 637

összesen:

291 595

361 776

12. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez15

Szentes Város Önkormányzata 2024. évi fejlesztési feladatai

adatok ezer Ft-ban

M e g n e v e z é s

eredeti

jóváhagyott

változás

módosított előirányzat

előirányzat

I. Áthúzódó beruházások

TOP-Plusz projektekhez kapcsolódó tervezési munkák

250 000

250 000

0

250 000

TOP-Plusz-1.3-1-21-CS1-2022-00006 „Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása”

78 000

78 000

0

78 000

Kurca part rehabilitációja, sétány és pihenőövezet kialakítása; útfelújítás; futópálya közvilágításának kialakítása kiegészítése - NIF-es híd projekt meg nem épülő járda

10 000

10 000

0

10 000

TOP PLUSZ megvalósítási feladatok

150 000

150 000

0

150 000

Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ)

35 000

35 000

0

35 000

Nagyhegy városrész ivóvíz gerincvezeték tűzcsapokkal együtt II. ütem

50 000

50 000

0

50 000

Ívóvízhálózat és szennyvízhálózat fejlesztés (bérleti díj ellenében végzett beruházások )

30 678

30 678

0

30 678

"Szentesi Petőfi Közösségi kulturális tér" projekt - engedélyes terv készítése

5 017

5 017

0

5 017

"Szentes Petőfi Közösségi kulturális tér - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

384 738

384 738

-20 000

364 738

"Bölcsőde tagintézmény létesítése Szentesen" pályázat megvalósítása (RRF-1.1.2-2021)

470 000

470 000

-48 777

421 223

"Tiszai kikötő létesítése" - Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Program

211 765

211 765

-10 000

201 765

Kurca part fejlesztése Nagyörvény- Open Hotel alatti szakasz revitalizációja - Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Program

188 235

188 235

-10 000

178 235

"Nagyjátékfilm" támogatása

2 500

2 500

0

2 500

"Románia-Magyarország határon átnyúló projekt belvízvédelem gépbeszerzés" - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

96 791

96 791

0

96 791

Szentes 0166 hrsz. ingatlanon (gyakorlótér) átvezető út (korábbi nevén: É-elkerülő út egy szakasza) karbantartása

90 000

90 000

-84 058

5 942

"Kurca part fejlesztése a Dózsa ház alatti szakasz revitalizációja - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

382 700

382 700

-10 000

372 700

GÖRPARK létesítése a szentesi Pusztai László Sporttelepen

80 010

80 010

-40 000

40 010

"Szentesi Sport- és Üdülők.N. Kft. részére telepítendő napelemes kiserőmű rendszer létesítése - Interreg VI-A Románia-Magyarország Program

375 863

375 863

-10 000

365 863

Felsőpárti Óvoda Rákóczi Ferenc utcai "Kisdedóvó" nagy vizesblokkja generálfelújításának kivitelezése

25 000

25 000

0

25 000

Sima F. u. SZTK előtti terület közvilágítása (1 db lámpa)

151

151

0

151

Dr. Berényi u. 75 előtt hiányzó 1 db közvilágítási lámpa felszerelése meglévő oszlopra

117

117

0

117

Szentes Kis-Tiszasziget 18220 hrsz.út kiskertek közötti közvilágítűs kiépítése

1 330

1 330

0

1 330

Szentes Kis-Tiszasziget 0136 hrsz. úton a Tisza árvízvédelmi töltés szervízútjáig közvilágítás kiépítése

2 473

2 473

0

2 473

Damjanich utcai Tagóvoda tetőhéjazat cseréje

10 000

10 000

0

10 000

Dr. Mátéffy Ferenc utcai Tagóvoda tetőhéjazat cseréje

24 500

24 500

0

24 500

Horváth Mihály Gimnázium (HSZC) tálalókonyha kialakítás befejezése

6 000

6 000

-5 000

1 000

Szentes Városi Könyvtár tetőhéjazat cseréje

23 000

23 000

0

23 000

Vörösmarty utcai rendelők gáz-víz gépészeti korszerűsítések

4 000

4 000

-3 644

356

Kalandpark vásárlás belterület 7517/17/A hrsz

9 017

9 017

0

9 017

Szentesi Sport- és Üdülőközpont keringtető szivattyú csere + intézmények napelemes rendszerek kiépítése

277 438

277 438

0

277 438

Klauzál G.Ált. Iskola udvarán elhelyezett sátor bontási, helyreállítási munkái

24 449

24 449

0

24 449

Tervezési díj (pályázattal nem támogatott munkák előkészítése)

5 000

5 000

0

5 000

Sportcsarnok helyreállításának költsége (adományokból)

20 816

20 816

0

20 816

TermálPaprika Kft. bérleti díjba beszámítható beruházási költség

8 687

8 687

0

8 687

Ady E. u.36., Tóth J. u. 19. felújítás bérleti díjból

6 000

6 000

0

6 000

ÁFA befizetés (bérleti díj, tárgyi eszköz értékesítés miatt)

12 680

12 680

0

12 680

Lakáshoz jutás támogatása

3 000

3 000

0

3 000

I. Áthúzódó beruházások összesen

3 354 955

3 354 955

-241 479

3 113 476

II. Egyéb kötelezettségek

Közvilágítás fejlesztési projektek, oszlop áthelyezések, karbantartások

2 db napelemes lámpa elhelyezése a Kajánújfalu 01023/13 hrsz. útra

260

260

0

260

Közvilágítási lámpa áthelyezése a Kajánújfalu, Csík u. 9. sz. elé

150

150

0

150

1 db közvilágítási lámpa elhelyezése meglévő oszlopra a Vásárhelyi út 163, 165 sz. elé

170

170

0

170

Nagyhegy 19477 hrsz úton a 19476- 19486 hrsz. ingatlanok között 4 db lámpa kihelyezése meglévő oszlopokra

500

500

0

500

Juhász Gy. játszótér, Berekhát tanya 35.

290

290

0

290

Berek tanya 01426 hrsz úton a 01437/4- 01437/8 hrsz ingatlanok között (3 db lámpa)

250

250

0

250

Hősök erdejében a játszótér mellett lévő, 1 db közvilágítási lámpa javítása

800

800

0

800

Széchenyi Liget futópálya felújítás

15 000

15 000

5 000

20 000

Járda felújítások

6 465

6 465

0

6 465

Rákóczi F. utcai rekultivált terület felújítása

6 000

6 000

0

6 000

Csongrádi úti kerékpárút aszfaltozása Liget főbejárattól az OMV kútig

15 000

15 000

0

15 000

Garázs dűlő Y jobb ág (420 fm) aszfaltozás

13 000

13 000

0

13 000

Nyíri köz 210 m aszfaltozás

11 000

11 000

0

11 000

Nagyhegy Gilicze A. utca aszfaltozás

5 000

5 000

0

5 000

Boros-Nádas u. közötti utolsó átkötő zug aszfaltozás

3 500

3 500

-3 500

0

Mentettréti iskola csomópont és kitérők - útalap

1 000

1 000

0

1 000

Tervezések

Tisza strand környezetében 2 db "Hullámzást kelteni tilos" tiltó jel tervezése

700

700

0

700

Forgalomcsillapító burkolati jelek és eszközök elhelyezésének tervezése a Honvéd utcán a Drahos utcától a lakott terület határáig

900

900

0

900

Előre gyártott üdülőházak telepítéséhez kapcsolódó tervezési díj (Szentesi Sport- és Üdülőközpont szálláshely fejlesztés)

2 580

2 580

0

2 580

Intézményi felújítások

HSK nappali melegedő, éjszakai menedék tető felújítási munkái

14 700

14 700

0

14 700

Szent Anna utcai Tagóvoda játszóudvaron vasbetonaknák felszámolása, tereprendezés, ivókút kialakítása

5 000

5 000

0

5 000

Felsőpárti Óvoda Rákóczi Ferenc utcai "Kisdedóvó" belső közlekedőtereket elválasztó nagy üvegfalak cseréje

6 000

6 000

0

6 000

Horváth Mihály Gimnázium (HSZC) eresz- párkány- és homlokzatvakolat helyreállításának folytatása

3 000

3 000

0

3 000

Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ épületbádogozások és homlokzatvakolatok javításainak folytatása

6 000

6 000

0

6 000

Művészetek Háza "Gólyásház" új parkoló felől megrepedt tűzfalpárkány visszabontása és újrafalazása

5 000

5 000

0

5 000

Volt Orvosi Ügyelet (Vásárhelyi u. 30.) akadálymentes és gyalogos feljáró újjáépítése, a szétrepedt falazat újjáépítése, kocsibejáró megerősítése

12 000

12 000

0

12 000

Városi rendezvényekhez áramvételi helyek kiépítése Erzsébet téren, Kossuth téren és Széchenyi ligetben

9 000

9 000

0

9 000

Térfigyelő kamera rendszer korszerűsítése, javítása, bővítése

8 000

8 000

0

8 000

Urnafal kialakítása

4 869

4 869

0

4 869

Szeder temető ravatalozó felújítás

1 500

1 500

0

1 500

Makai-híd felújítása

800

800

0

800

Berki út által érintett földrészletek megvásárlása

420

420

0

420

Kurca sétány napelemes térvilágítás

0

2 250

2 250

Karácsonyi fények 2024.

0

3 000

3 000

Közlekedési infrastruktúra fejlesztése

0

26 000

26 000

Piac melletti makadám burkolatú parkoló építése

0

7 000

7 000

Kórház területén aszfaltozás

0

12 000

12 000

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon fürdetők leázás miatti helyreállítás

0

1 140

1 140

Okos gyalogátkelőhely kialakítása

0

11 000

11 000

II. Egyéb kötelezettségek összesen:

158 854

158 854

63 890

222 744

Mindösszesen:

3 513 809

3 513 809

-177 589

3 336 220

13. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata hitel-, kötvényállománya

ezer Ft-ban

Megnevezés

deviza-

kamatláb

állomány

nem

2024.01.01

Beruházási hitel

Ft

3 havi BUBOR + 1,25%

396 228

Hitel energetikai korszerűsítéshez

Ft

3 havi BUBOR + 1,25%

300 000

Beruházási hitelek összesen:

696 228

14. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata garancia- és kezeségvállalásai célonként és lejárat szerint - NEMLEGES

ezer Ft-ban

Megnevezés

Feladat

Összeg

Vállalás időpontjának kezdete

Lejárat éve

Megjegyzés

Garancia vállalás

-

Kezesség vállalás

Összesen:

0

15. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata adósságot keletkeztető kötelezettségeinek és saját bevételeinek alakulása

ezer Ft-ban

MEGNEVEZÉS

Sor-szám

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség összegei

Összesen

2024.

2025.

2026.

2027.

2028-2029.

9=(4+...+8)

1

2

4

5

6

7

8

9

Helyi adók

1

2 716 150

2 743 312

2 770 745

2 826 160

5 652 320

16 708 687

Osztalék, koncessziós díjak

2

0

Díjak, pótlékok, bírságok

3

9 000

9 090

9 181

18 362

36 724

82 357

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

4

94 630

94 630

Részvények, részesedések értékesítése

5

0

Vállalatértékesítésből, privatizációból származó bevételek

6

0

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

7

0

Saját bevételek (01+… .+07)

8

2 819 780

2 752 402

2 779 926

2 844 522

5 689 044

16 885 674

Saját bevételek (08. sor) 50%-a

9

1 409 890

1 376 201

1 389 963

1 422 261

2 844 522

8 442 837

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévi fizetési kötelezettség (11+…..+17)

10

69 316

69 316

69 316

69 316

138 632

415 896

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

11

69 316

69 316

69 316

69 316

138 632

415 896

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

12

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

13

0

Adott váltó

14

0

Pénzügyi lízing

15

0

Halasztott fizetés

16

0

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

17

0

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (19+…..+25)

18

0

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

19

0

0

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

20

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

21

0

Adott váltó

22

0

Pénzügyi lízing

23

0

Halasztott fizetés

24

0

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

25

0

Fizetési kötelezettség összesen (10+18)

26

69 316

69 316

69 316

69 316

138 632

415 896

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (09-26)

27

1 340 574

1 306 885

1 320 647

1 352 945

2 705 890

8 026 941

16. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Az Európai Uniós eszközök támogatásával megvalósuló projektek

ezer Ft-ban

Megnevezés

Bevétel

Saját forrás

Kiadás

Támogatást biztosító megnevezés

Támogatás összege

Terv évben

További években

TOP-Plusz projektekhez kapcsolódó fejlesztések

TOP

150 000

150 000

5 850 000

TOP-Plusz-3.2.1-23 "Fenntartható humán fejlesztések"

TOP

811 499

270 500

540 999

TOP-Plusz-1.3-1-21-CS1 „Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása”

TOP

80 000

78 000

Önkormányzaton belül megvalósuló projektek összesen:

1 041 499

0

498 500

6 390 999

17. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez16

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2024. évi engedélyezett létszámkerete intézményenként (fő)

M e g n e v e z é s

2023. évi engedélyezett átlag

Változás

Módosított átlag

ebből

közcélú foglalkozt.

1.

Gondozási Központ

38,00

1,00

39,00

1,00

2.

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

67,00

3,00

70,00

3,00

3.

Felsőpárti Óvoda

70,00

70,00

2,00

4.

Központi Óvoda

70,50

70,50

1,00

5.

Családsegítő Központ

54,00

54,00

6.

Bölcsőde

35,00

35,00

1,00

7.

Hajléktalan Segítő Központ

27,00

27,00

14,00

8.

Sportközpont

10,00

0,75

10,75

9.

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

20,13

20,13

10.

Szentesi Művelődési Központ

27,75

27,75

11.

Koszta József Múzeum

15,50

15,50

12.

Szentes Városi Könyvtár

17,50

17,50

13.

Közös Önkormányzati Hivatal

68,00

1,00

69,00

1,00

14.

Önkormányzati feladatok

4,00

43,00

47,00

43,00

Összesen:

524,38

48,75

573,13

66,00

18. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2024. évi engedélyezett létszámkeretéből a pedagógus munkakörben foglalkoztatott munkavállalók engedélyezett létszámkerete (fő)

M e g n e v e z é s

2023/2024.

2024/2025.

nevelési év

Felsőpárti Óvoda

40,50

38,50

Központi Óvoda

39,00

39,00

Összesen:

79,50

77,50

19. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez17

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2024. évi engedélyezett álláshelyeinek száma intézményenként (fő)

M e g n e v e z é s

Engedélyezett álláshely

állandó főfoglalkozású

időszaki főfogl.

részfoglal-kozású

jóváhagyott

változás

módosított

1.

Gondozási Központ

37

37

2

2.

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

64

3

67

3.

Felsőpárti Óvoda

67

67

3

4.

Központi Óvoda

66

66

7

5.

Családsegítő Központ

52

52

3

1

6.

Bölcsőde

34

34

7.

Hajléktalan Segítő Központ

13

13

8.

Sportközpont

10

1

11

9.

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

19

19

2

10.

Szentesi Művelődési Központ

24

24

7

11.

Koszta József Múzeum

13

13

4

12.

Szentes Városi Könyvtár

15

15

4

13.

Közös Önkormányzati Hivatal

67

67

2

14.

Önkormányzati feladatok

4

4

Összesen:

485

4

489

3

32

20. melléklet a 2/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata címrendje

Cím

I.

Szentes Város Gondozási Központja

II.

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

III.

Szentesi Felsőpárti Óvoda

IV.

Szentesi Központi Óvoda

V.

Szentesi Családsegítő Központ

VI.

Szentes Város Önkormányzata Bölcsődéje

VII.

Szentes Város Hajléktalan Segítő Központja

VIII.

Szentes Város Önkormányzatának Sportközpontja

IX.

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

X.

Szentesi Művelődési Központ

XI.

Koszta József Múzeum

XII.

Szentes Városi Könyvtár

XIII.

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal

XIV.

Önkormányzati feladatok

1

A 2. § (1) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (2) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § (9) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 5. § (1) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

5

Az 1. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 2. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 3. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 4. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

9

Az 5. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 6. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 7. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 8. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 9. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 10. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 12. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 17. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 19. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2024. (VII. 12.) önkormányzati rendelete 4. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.