Újszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2020. (IX.30.) önkormányzati rendelete

Újszentiván Község Önkormányzat 13/2020. (IX.30. ) számú rendelete Újszentiván Községi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2019 (XI.05. ) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 10. 01- 2020. 10. 01

Újszentiván Község Önkormányzat 13/2020. (IX.30. ) számú rendelete Újszentiván Községi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2019 (XI.05. )

önkormányzati rendelet módosításáról



Újszentiván Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alkotmány 44/A. § (1) bekezdés e) pontjában és a  helyi önkormányzatokról szóló     1990. évi LXV. Törvény 18. § (1).bekezdésében meghatározott feladatkörben eljárva az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletét az alábbiak szerint módosítja


1. §

A Rendelet 10 § (3) bekezdése helyébe jelen rendelkezés lép.


10..§ (3) A képviselő-testület ülésére a polgármester a napirendek és azok előadói megjelölésével az ülés napját megelőzően legalább 5 nappal postai/helyi kézbesítés igénybevételével írásos meghívót küld.


2. §


A Rendelet 10 § (9) bekezdése helyébe jelen rendelkezés lép.


10..§ (9) A közmeghallgatás idejéről, helyéről, napirendjéről a lakosságot a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján elhelyezett meghívó útján és a Honlapon történő közzététellel legalább 5 nappal előtte tájékoztatni kell. Erről a polgármester gondoskodik.


3. §


A Rendelet 11 § (4) bekezdése helyébe jelen rendelkezés lép.

11.§ (4) A meghívót és lehetőség szerint az előterjesztéseket a képviselőknek a képviselő-testületi ülés időpontja előtt 5 nappal, postai úton ki kell küldeni. Az előterjesztéseket amennyiben indokolt, a képviselő-testületi ülésen is ki lehet osztani. Ebben az esetben az ülés vezetőjének lehetőséget kell biztosítani az anyag áttanulmányozására .


4.§


A Rendelet 12 § (1) bekezdése helyébe jelen rendelkezés lép


12 § (1) A képviselő-testület ülése nyilvános, azon bármely állampolgár részt vehet. Az ülés nyilvánossága a meghívónak az ülést megelőzően legalább 5 nappal a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és a Honlapon történő megjelentetésével biztosított.


5.§

A Rendelet 17 § (3) és (4) bekezdése helyébe jelen rendelkezés lép.


17. § (3) A képviselő-testület egyedi döntéssel – vita nélkül, egyszerű szótöbbséggel – hozzászólási jogot adhat a képviselő-testület ülésén megjelent személynek. A hozzászólás maximális időtartama maximum 3 perc lehet.

(4) A hozzászólási jog feltétele, hogy az érintett személy a hozzászólási jog megadása előtt a képviselő-testület ülését viselkedésével ne zavarja. A hozzászólási jog megvonható, ha az érintett személy nem tartja be a számára megadott időkeretet.


                                                                       6. §

A Rendelet 32 § (5) bekezdése helyébe jelen rendelkezés lép

32 § (5)  A Képviselő-testületben képviselettel rendelkező pártok képviselői, továbbá a pártokhoz nem tartozó képviselők tevékenységük összehangolására képviselőcsoportot (frakciót) hozhatnak létre. A képviselői csoport alakításához legalább 2 képviselő szükséges. A csoport megalakulását, vezetőjének személyét, tagjainak névsorát a Képviselő-testületnek be kell jelenteni.


7. §


A Rendelet 34 § (5) bekezdése helyébe jelen rendelkezés lép.


34 § (5) bizottság ülését az elnök hívja össze és vezeti. A meghívót és lehetőség szerint az előterjesztéseket a bizottság tagjainak a bizottsági ülés időpontja előtt 3 nappal, postai/helyi kézbesítő útján ki kell küldeni. Az előterjesztéseket amennyiben indokolt, a bizottsági ülésen is ki lehet osztani. Ebben az esetben az ülés vezetőjének lehetőséget kell biztosítani az anyag áttanulmányozására .

8. §


 E rendelet 2020. október 01. napján lép hatályba, 2020. október 02. napján hatályát veszíti.


Újszentiván, 2020 szeptember.29.


Putnik Lázár                                                             Dr. Szentirmay Sára

            polgármester                                                                           jegyző



A rendelet kifüggesztésre került: 2020.szeptember 30.

                                                                           Dr. Szentirmay Sára

                                                                                                   jegyző