Újszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a településkép védelméről szóló 3/2021 ( III.11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 12. 01- 2021. 12. 01

Újszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a településkép védelméről szóló 3/2021 ( III.11.) önkormányzati rendelet módosításáról

2021.12.01.

Újszentiván Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 8/A. § és 12. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 57. § (2)-(3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A településkép védelméről szóló 3/2021. (III.11.) önkormányzati rendelet a következő 3/A. §-sal egészül ki:

„3/A. § A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 8. §-ában meghatározott önkormányzati hatósági hatásköröket a polgármester gyakorolja az e rendeletben meghatározott eljárásrend szerint.”

2. § A településkép védelméről szóló 3/2021. (III.11.) önkormányzati rendelet 31. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„31. § Településképi bejelentési eljárást kell lefolytatni a

a) a reklámok és reklámhordozók elhelyezése,

b) az építmények rendeltetésének módosítása vagy rendeltetési egyége számának megváltoztatása

c) a településképi szempontból meghatározó területen történő tevékenység

d) műemléki környezetben folyó munkálatok esetén;”

3. § A településkép védelméről szóló 3/2021. (III.11.) önkormányzati rendelet 32. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„32. § (1) A településképi bejelentési eljárás az ügyfél által a polgármesterhez benyújtott bejelentésre indul, a bejelentési kérelem nyomtatvány jelen rendelet 4. számú függeléke. A bejelentéshez papír alapú dokumentációt vagy a dokumentációt tartalmazó digitális adathordozót kell mellékelni a bejelentés tárgyához igazodó tartalommal, mely az elvégzendő tevékenység tekintetében elegendő információt nyújt az elbírálásához.

(2) Amennyiben a benyújtott dokumentáció nem felel meg az (1) bekezdésben meghatározott tartalmi követelményeknek, a polgármester az eljárást megszünteti.

(3) Amennyiben a benyújtott dokumentáció hiánytalan, a polgármester feltétellel vagy anélkül tudomásul veszi a bejelentést, illetve, - ha a nem felel meg a meghatározott követelményeknek vagy nem illeszkedik a településképbe - megtiltja.

(4) A polgármester a döntését hatósági határozatban hozza meg.

(5) A cégjelzések, reklám- és hirdető-berendezések esetében az igazolás időtartama 3 év, egyéb esetekben az igazolás határozatlan időtartamra szól. A bejelentéstől számított 1 éven belül kell megkezdeni a tevékenységet, ellenkező esetben ismételten be kell jelenteni.

(6) Amennyiben a településképi bejelentési eljárás lefolytatásához kötött tevékenység közterülethasználati hozzájáruláshoz is kötött, a közterület-használati hozzájárulás kiadására csak a településképi bejelentési eljárás lefolytatását követően, a megengedő határozat birtokában és az abban meghatározott kikötések figyelembevételével kerülhet sor.”

4. § Ez a rendelet 2021. december 1-jén lép hatályba.