Újszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat jelképeiről és azok használatának rendjéről a helyi kitüntetésekről és elismerő címek alapításáról, adományozás eljárásáról szóló 6/2003 (V.15.) rendeletének módosításáról

Hatályos: 2023. 06. 01- 2023. 06. 01

Újszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat jelképeiről és azok használatának rendjéről a helyi kitüntetésekről és elismerő címek alapításáról, adományozás eljárásáról szóló 6/2003 (V.15.) rendeletének módosításáról

2023.06.01.

Újszentiván Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés d) pontjában és a 24. § (9) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1. § Újszentiván Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 6/2003 (V.15.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) Bevezető része helyébe az alábbi rendelkezés kerül:

„Újszentiván Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés d) pontjában és a 24. § (9) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

2. § A Rendelet a következő IV. fejezettel egészül ki:

IV.

Újszentiván Ifjú Tehetsége Díj

14/A. § (1) Újszentiván Községi Önkormányzat Képviselő- a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényben meghatározott nevelési-oktatási intézménnyel, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvényben meghatározott felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban álló, valamint a tanulmányok, művészetek vagy a sport terén kimagasló eredményt elért tehetséges, újszentiváni lakcímmel rendelkező, tehetséges fiatalokat évente egyszer, a Falu Nap rendezvény alkalmával „Újszentiván ifjú tehetsége” díj adományozásával ismeri el.

(2) A Díjjal emléklap és pénzjutalom jár. A pénzjutalom mértéke 25.000,- Ft/fő.

(3) Évente legfeljebb 5 fiatal részesülhet a Díjban. A Díjra ugyanaz a fiatal több alkalommal lehet jogosult.

(4) A Képviselő-testület felé a díjazottak személyére a civil szervezetek, magánszemélyek tehetnek javaslatot. A javaslatokat írásban részletes indokolással ellátva minden év május 26. napjáig kell eljuttatni a Képviselő-testülethez.

(5) A beérkezett javaslatokról és a díjazottak személyéről a Képviselő-testület dönt a Kulturális, Sport és Nemzeti Összetartozás Bizottság javaslata alapján.

(6) A Díj adományozásával kapcsolatos kiadásokat a Képviselő-testület a költségvetés terhére biztosítja. (7) A Díj adományozásával kapcsolatos ügyviteli és nyilvántartási feladatokat az Újszentiváni Polgármesteri Hivatal látja el.

3. § Ez a rendelet 2023. június 1-jén lép hatályba, és a kihirdetését követő második napon hatályát veszti.