Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2019. (II.27.) önkormányzati rendelete

a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásáról

Hatályos: 2019. 02. 28

Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24.§ (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § (1) Az Alaptörvény J) cikk (1) bekezdésében meghatározott nemzeti ünnepeken (a továbbiakban: nemzeti ünnep) Dunaújváros irányából megérkezve a települést átívelő 6219. számú országos közút jobb oldalán található villanyoszlopokra szerelt zászlótartó szerkezetbe Magyarország zászlaját kell kihelyezni.


2. § A zászlók mérete: 60x40 cm, a hozzá tartozó zászlórúd mérete: 105 cm.


3. § A nemzeti ünnepeken a közterületek fellobogózásának végrehajtásáról a polgármester Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzatának fizikai foglalkozású dolgozói útján gondoskodnak.


4. § A zászlókat a nemzeti ünnepet megelőző munkanap 12.00 óráig kell az 1. §-ban kijelölt közterületeken elhelyezni, és a nemzeti ünnep elteltét követő 2. munkanapon 12.00 óráig gondoskodni kell a zászlók eltávolításáról.  


5. § A közvilágító berendezésekre a zászlótartót csak úgy szabad felszerelni, hogy az a létesítmény üzemeltetését, karbantartását ne akadályozza vagy balesetet ne okozzon és a közúti közlekedést ne veszélyeztesse. Új zászlótartók elhelyezése esetén a szerkezet felszerelésének helyéről, módjáról és időpontjáról a berendezés kezelőjével, tulajdonosával.


6. § A zászlók megrendeléséről, készíttetéséről, folyamatos pótlásáról és tisztántartásáról a Nagyvenyimi Polgármesteri Hivatal gondoskodik.


7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


                 Vargáné Kaiser Katalin                               Takácsné dr. Gécs Anita

                          polgármester                                                     jegyző


Záradék:


E rendelet 2019. február 27. napján Nagyvenyimi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján kihirdetésre került.


Nagyvenyim, 2019.február 27.                     

Takácsné dr. Gécs Anita

jegyző