Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017.(III.29.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 10/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 03. 30- 2017. 03. 30

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el


1. § A települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 10/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (2) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

e) rendszeres támogatások esetén, a kérelmező által lakott lakás vagy ház vonatkozásában a hulladékszállítási díj befizetését igazoló bizonylattal.


2. § A Rendelet 6. § helyébe a következő rendelkezés lép:

6. § A települési támogatás, a települési gyermeknevelési támogatás és rendkívüli települési temetési támogatás kivételével, postai vagy banki átutalással kerül kifizetésre. A települési gyermeknevelési támogatás és a rendkívüli települési temetési támogatás minden esetben házi pénztárból kerül kifizetésre. A születési támogatás az ügyfél kérelmének megfelelően házi pénztárból való kifizetéssel vagy banki átutalással kerül kifizetésre.


3. § A Rendelet 12. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(3) Nem jogosult települési ápolási támogatásra a kérelmező hozzátartozó az Szt. 42. § (1) bekezdésében meghatározott esetekben. A települési ápolási támogatásra való jogosultságot meg kell szüntetni az Szt. 42. § (2) és (3) bekezdésében meghatározott esetekben.


4. § A Rendelet 14. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) A szociális hatáskört gyakorló szerv települési tüzelőanyag támogatást nyújt egy háztartásnak a hideg időjárás miatt szükséges tűzifa biztosításához, évente egy alkalommal legfeljebb 10 q tűzifa mennyiségben, kivéve ha az igénylő a fűtéshez települési lakásfenntartási támogatásban részesül vagy környezettanulmány alapján megállapításra került, hogy az igénylő nem rendelkezik fatüzelésre alkalmas berendezéssel.


5. § A Rendelet 14. § (7) bekezdésében a „8. melléklete” szövegrész helyébe a „3. melléklete” szöveg lép.


6. § A Rendelet 22. §-a a következő (16) bekezdéssel egészül ki:

(16) Települési lakásfenntartási támogatásra nem jogosult az önkormányzati bérlakás 60 napot meghaladó bérleti díjtartozással rendelkező bérlője és a bérlő jogán az ingatlanban lakó személyek.


7. § A Rendelet 22/A §-a (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) Jövedelemre tekintet nélkül a 30 literes gyűjtőedény közszolgáltatási díjának mértékéig hulladékkezelési közszolgáltatási díjtámogatásra jogosult a 70. életévét betöltött és egyedül élő személy. Az egyedül élés tényét a szociális hatáskört gyakorló szerv környezettanulmánnyal ellenőrzi.


8. § A Rendelet 22/A § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) A hulladékkezelési közszolgáltatási díjtámogatás iránti kérelmet a 9. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.


9. § A Rendelet 22/A §-a a következő (4) - (5) bekezdéssel egészül ki:

(4) A kérelem a jogosultság keletkezését követően nyújtható be, a támogatás a kérelem benyújtását követő negyedév első napjától állapítható meg.


(5) A támogatás megszüntetésének időpontja a jogosultsági feltételek megszűnésének hónapját követő hónap első napja. A jogosultság megszűnik a jogosult halálával, valamint ha a támogatott már nem egyedül él.


10. § Hatályát veszti a Rendelet

  1. 12. § (4) bekezdése
  2. 22/A. § (3) bekezdése


11. § A Rendelet 1-9. melléklete helyébe az 1-9. melléklet lép.


12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.




                      Pálffy Károly                                                                 Fritz Gábor

                       polgármester                                                                      jegyző


Záradék

A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Bicske, 2017. március 29.

                                                                                                             Fritz Gábor

                                                                                                                 jegyző