Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2017.(XII.13.) önkormányzati rendelete

a lakások és helyiségek elidegenítéséről és bérletéről szóló 7/2016. (III. 30.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2018. 01. 01- 2018. 01. 01

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 2. számú mellékletében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a bérlők és a bérbeadók településen működő érdekképviseleti szervezete véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. § A lakások és helyiségek elidegenítéséről és bérletéről szóló 7/2016.(III.30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 6. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(2) A képviselő-testület által meghatározott lakások tekintetében bérlőkijelölési joggal rendelkezik a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.


2. § A Rendelet 6. §-a következő (3) - (5) bekezdéssel egészül ki:


(3) A (2) bekezdés szerinti bérlőkijelölő szerv által kijelölt bérlővel a mindenkor hatályos, vonatkozó BM normában megjelölt határozott időre, de legfeljebb a bérlőkijelölő szervnél szolgálati jogviszonya fennállásáig jöhet létre bérleti jogviszony.


(4) Amennyiben a (2) bekezdés hatálya alá tartozó lakás bérleti jogviszonyára a bérlőkijelölő szerv a lakás megüresedését követő 30 napon belül nem jelöl meg bérlőt, úgy a polgármester – pályázati eljárás lefolytatása nélkül – jogosult a lakást bérbeadni legfeljebb 6 hónap időtartamra.


(5) Ha a (2) bekezdés szerinti bérlőkijelölési jog gyakorlója a (4) bekezdés alapján létrejött bérleti jogviszony lejáratát megelőző 30. napig nem jelzi a bérbeadó felé bérlőkijelölési szándékát, a polgármester jogosult a (4) bekezdés szerinti jogviszonyt további 6 hónapra meghosszabbítani, vagy új bérleti jogviszonyt létesíteni legfeljebb 6 hónapos időtartamra.


3. § E rendelet 2018. január 1. napján lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.



                      Pálffy Károly                                                                 Fritz Gábor

                       polgármester                                                                      jegyző


Z Á R A D É K :

A rendeletet 2017. december 13. napján kihirdettem.


                                                                                                        Fritz Gábor

                                                                                                             jegyző