Bicske Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 21/2019.(XII.11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 07. 07- 2023. 07. 07

Bicske Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 21/2019.(XII.11.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.07.07.

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában megállapított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 21/2019.(XII.11.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 14. alcíme a következő 26/A. §-sal egészül ki:

„26/A. § (1) A veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) Korm. rendelet 5. §-ának időbeli hatálya alatt a 15. § d) pontjától és a 26. §-tól eltérően a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői – képviseleti jogosultságuk megfelelő igazolása mellett – a közmeghallgatásra szánt, a helyi közügyeket érintő kérdéseiket és javaslataikat a kozmeghallgatas@bicske.hu elektronikus levélcímre juttatják el.

(2) Az (1) bekezdés szerinti elektronikus leveleket a jegyző haladéktalanul továbbítja valamennyi képviselő-testületi tag 28. § (1) bekezdés szerinti meghívó fogadására használt elektronikus levélcímére.

(3) A képviselő-testületi tagok a (2) bekezdés szerint továbbított elektronikus levél beérkezésétől számított 72 órán belül válasz-tervezetet juttatnak el a beérkezett helyi közügyeket érintő kérdésekre és javaslatokra a polgármester elektronikus levélcímére.

(4) A polgármester, mint a képviselő-testület képviseletére jogosult a (3) bekezdés szerinti válasz-tervezetek figyelembevételével elektronikus levélben választ ad az (1) bekezdés szerinti helyi közügyeket érintő kérdésekre és javaslatokra.”

2. § A Rendelet a következő 47/A. §-sal egészül ki:

„47/A. § Ha az „igen” szavazatok száma nem éri el a 47. §-ban meghatározottakat, úgy a napirendet lezáró döntéshozatal jegyzőkönyvbe foglalt döntéssel valósul meg „A napirendhez tartozó előterjesztés szerinti rendelet-tervezetet/határozati javaslatot a képviselő-testület nem fogadta el.” szöveg jegyzőkönyvben történő feltüntetésével.”

3. § A Rendelet 74. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„74. § A polgármester a képviselő-testület vagy annak bizottsága utólagos tájékoztatása mellett dönthet a két ülés közötti időszakban felmerülő halaszthatatlan, a képviselők, a bizottságok nem képviselő tagjainak összeférhetetlenségéhez, méltatlanságához, vagyonnyilatkozat-tételéhez kapcsolódó jogszabályban meghatározott feladatok ellátásának kivételével a képviselő-testület vagy annak bizottsága hatáskörébe tartozó valamennyi önkormányzati ügyben, amely nettó 5.000.000,-Ft-ot meg nem haladó kötelezettségvállalást keletkeztet.”

4. § A Rendelet 76. § e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A képviselő-testület a következő hatásköreit ruházza át a polgármesterre:)

„e) a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bérlőkijelölési jogával érintett önkormányzati lakások bérbeadása a lakások és helyiségek elidegenítéséről és bérletéről szabályozási tárgykörben alkotott önkormányzati rendeletben meghatározott feltételek szerint,”

5. § (1) A Rendelet 6. melléklete helyébe a 1. melléklet lép.

(2) A Rendelet 10. melléklete helyébe az 2. melléklet lép.

6. § Hatályát veszti a Rendelet 70. § (3) bekezdésében a „központi adók átengedett részével,” szövegrész.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 12/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelethez

6. melléklet
Az önkormányzat kormányzati funkciói

2. melléklet a 12/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelethez

10. melléklet
A Bicskei Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata