Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2015. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete

A települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 4/2014.(II.10.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Hatályos: 2015. 08. 31- 2015. 08. 31

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2015. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete

A települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 4/2014.(II.10.) önkormányzati rendelete módosításáról.

2015.08.31.

Baracs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 4/2014.(II.10.) önkormányzati rendelete módosításáról a következő rendeletet alkotja:

1. § A települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 4/2014.(II.10.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelete) 5. rész címe az alábbiakra változik meg:

„5. A közszolgáltatás ellátásának a rendje és módja, közszolgáltatás szüneteltetésének esetei, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés egyes tartalmi elemei, lomtalanítás, valamint a hulladékgazdálkodással összefüggő személyes adatok kezelésére vonatkozó rendelkezések”

2. § A Rendelet az alábbi 8/A. §, 8/B. §-al és 8/C. § egészül ki:

„8/A. § (1) A tulajdonos és a szolgáltató közötti írásbeli szerződés különösen az alábbiakat tartalmazza:

a.) a szerződő felek megnevezése, azonosító adatai
b.) a közszolgáltatás igénybevételének kezdő napja
c.) a teljesítés helye
d.) az ürítési gyakoriság és az ürítés ideje napok szerint
e.) a közszolgáltatás díja és alkalmazásának feltételei
f.) a közszolgáltatási díj megfizetésének módja
g.) a szerződés módosításának, felmondásának szüneteltetésének feltételei
h.) irányadó jogszabályok meghatározása
i.) megrendelő által használt gyűjtőedény űrtartalma és darabszáma
j.) gyűjtőedény használatának jogcíme
k.) közszolgáltatás mértékét meghaladó, a megrendelő igényei szerinti többletszolgáltatást és annak díját

8/B. § (1) A települési szilárd hulladéknak évente egy alkalommal történő lomtalanítás megszervezéséről és lebonyolításáról a közszolgáltató gondoskodik.

(2) A hulladék elszállítását, ártalmatlanítását, illetve hasznosítását a közszolgáltató végzi.

(3) A hulladékot az ingatlanhasználó a közszolgáltatóval előzetesen egyeztetett időpontban és helyszínre helyezheti ki elszállítás céljából.

(4) A hulladékot úgy kell elhelyezni közterületen, hogy az a jármű és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületet és a növényzetet ne károsítsa, és ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével.

8/C. § (1) A közszolgáltató a közszolgáltatással összefüggően tudomására jutott személyes adatokat a személyes adatok kezelésére vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelően köteles kezelni. A személyes adatokat nyilvántartásából kizárólag jogszabályi kötelezettség alapján, a jogszabályban meghatározott esetekben és személyeknek, szerveknek adhat ki. A közszolgáltató a személyes adatok kezeléséért és a nyilvántartás jogszerűségéért, az adatkezelés megsértéséből származó valamennyi kárért önállóan felel.”

3. § (1) E rendelet 2015. augusztus 31-én lép hatályba, és azt követő napon hatályát veszti.