Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2015.(VI.15.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról.

Hatályos: 2015. 06. 15- 2019. 12. 31

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143.§ (4) f.) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) a.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról:


1. §      Baracs Község Önkormányzata képviselőit, bizottsági elnököket, bizottság képviselő és nem képviselő tagjait munkájuknak honorálására tiszteletdíj illeti meg.

2.§       (1) A tiszteletdíj mértéke:

            a.) települési képviselőnek bruttó 65.000 Ft/hó – alapdíj.

            b.) a települési képviselő bizottság elnökeként az alapdíjon felül 10.000 Ft/hó tiszteletdíjra jogosult.

3.§       (1) A tiszteletdíjat a képviselő-testület jogosult mérsékelni, ha a képviselő a képviselő-testületi vagy a bizottsági ülésekről távol marad.


(2) Az e paragrafus (1) bekezdésének alkalmazását mellőzni kell, ha a távolmaradás

            a.) betegség miatt vagy

            b.) ha az előzetesen bejelentésre került és halaszthatatlan okból történik.

4.§       A képviselő-testület a nem képviselő bizottsági tagok munkáját elismeri. Tevékenységükért évente 45.000 ft-ot állapít meg. A tiszteletdíjat az önkormányzati hivatal minden évben december 15-ig utalja ki.

5.§       Az e rendelet 2.§-ában meghatározott tiszteletdíjakat az önkormányzati hivatal minden tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig utalja ki.


6.§       (1) Az e rendelet 2.§ és 4.§-aiban megállapított tiszteletdíjak a megválasztástól, a megbízatás idejének lejártáig járnak.


(2) Ha a megbízatás megszűnése hónap közben történik, akkor a tiszteletdíj a megszűnés hónapját követő hónap első napjától nem jár, az újonnan belépő képviselőt vagy bizottsági tagot a megbízatás hónapjának 1. napjától illeti meg a tiszteletdíj.


7.§ (1) E rendelet 2015. június 15-én lép hatályba.


(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Baracs Község Önkormányzata 1/1999.(II.1.) számú Rendelete.


Baracs, 2015. május 21.




Várai Róbert                                                  dr.Horváth Zsolt

polgármester                                                            jegyző