Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2020.(VIII.31.) önkormányzati rendelete

A temetőkről és temetkezésekről, a temetési helyek díjáról szóló 14/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2020. 09. 01- 2020. 09. 01

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről és temetkezésekről szóló 1999. évi XLIII. törvény 41. §. (3) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) a) pontja jogalkotói hatáskörében eljárva A temetőkről és temetkezésekről, a temetési helyek díjáról szóló 14/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete módosítására az alábbi rendeletet alkotja:


1.§ A temetőkről és temetkezésekről, a temetési helyek díjáról szóló 14/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 11.§ (2) a) pontja az alábbi rendelkezéssel egészül ki:


„VI. számú parcella: a ravatalozó mögött húzódó első terasz Temetődomb utca felöli oldalának utolsó sírhelye és a kerítés által behatárolt területen urnasírhelyek eltemetését biztosítja 60 cm × 90 cm sírhely méretben. A temetési rend a kijelölt parcellán úgy történik, hogy az első sor első urnasírhelye az V. parcella utolsó sírjhelyéhez legközelebbi ponton a temető főbejárata előtt haladó burkolt úttal párhuzamos oldalon kezdődik, a kerítés előtti két méterig tart. A második sor az első sor befejező oldalán kezdődik és visszafelé halad az első sor első urnasírhelyéig. A harmadik sor az első sorhoz hasonlóan a kerítés felé halad, az előtt két méterrel megáll. A sírjelet az első, második és harmadik sorban a temető főbejárata előtt haladó burkolt út felöli oldalán kell elhelyezni. A 4. sor az 1. sorral ellentétes oldalon az V. számú parcella utolsó sírhelye vagy leendő sírhelye után kezdődik, a kerítés felé halad a kerítés előtt két méterrel megáll, és itt fordul vissza az 5. sor a 3. sorhoz hasonlóan. A sírjelet a negyedik és az ötödik sorban az első, második és harmadik sorral ellentétesen a sírhely keleti oldalán kell elhelyezni. Az első, második, harmadik sor alkot egy tömböt, a negyedik és ötödik sor alkot mégegy tömböt, a két tömb között legalább két méter távolságot kell tartani.


2.§ Ez a Rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.


Baracs, 2020. július 23.







Várai Róbert                                                  dr.Horváth Zsolt

            polgármester                                                          jegyző