Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (X.22.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 25- 2021. 10. 26

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Baracs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az anyakönyvvezetésről szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében a.) meghatározott feladatkörében eljárva a hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelete módosítására a következő rendeletet alkotja:

1. § (1) A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A hivatali helyiségen kívül és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés létesítése esetén az önkormányzat részére többletszolgáltatás ellentételezéseként fizetendő díj mértékét rendelet az alábbiak szerint állapítja meg:)

  • „a) házasságkötés hivatali helyiségben hivatali munkaidőn kívül: 15.000 forint
  • b) házasságkötés hivatalai helyiségen kívül hivatali munkaidőn kívül: 25.000 forint.”

(2) A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A hivatali helyiségen kívül és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés létesítése esetén az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékét az alábbiak szerint állapítja meg:)

  • „a) Az anyakönyvvezető díja hivatali helyiségben, hivatali munkaidőn kívül megtartott házasságkötés esetén: bruttó 10.000 forint.
  • b) Az anyakönyvvezető díja hivatali helyiségen kívül és hivatali munkaidőn kívül megtartott házasságkötés esetén: bruttó 18.000 forint”

2. § Hatályát veszti A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 9/2021. (IX. 20.) önkormányzati rendelet.

3. § Ez a rendelet 2021. október 25-én lép hatályba.