Baracs Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (V.27.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Hatályos: 2021. 06. 01- 2021. 07. 31

Baracs Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) f.) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) a.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról:

1. § Baracs Község Önkormányzata képviselőit, bizottsági elnököket, bizottság képviselő és nem képviselő tagjait munkájuknak honorálására tiszteletdíj illeti meg.

2. § A tiszteletdíj mértéke:

  • a) települési képviselőnek bruttó 65.000 Ft/hó – alapdíj.
  • b) a települési képviselő bizottság elnökeként az alapdíjon felül 10.000 Ft/hó tiszteletdíjra jogosult.

3. § (1) A tiszteletdíjat a képviselő-testület jogosult mérsékelni, ha a képviselő a képviselő-testületi vagy a bizottsági ülésekről távol marad.

(2) Az e paragrafus (1) bekezdésének alkalmazását mellőzni kell, ha a távolmaradás

  • a) betegség miatt, vagy
  • b) ha az előzetesen bejelentésre került és halaszthatatlan okból történik.

4. § A képviselő-testület a nem képviselő bizottsági tagok munkáját elismeri. Tevékenységükért évente 45.000 ft-ot állapít meg. A tiszteletdíjat az önkormányzati hivatal minden évben december 15-ig utalja ki.

5. § Az e rendelet 2. §-ában meghatározott tiszteletdíjakat az önkormányzati hivatal minden tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig utalja ki.

6. § (1) Az e rendelet 2. § és 4. §-aiban megállapított tiszteletdíjak a megválasztástól, a megbízatás idejének lejártáig járnak.

(2) Ha a megbízatás megszűnése hónap közben történik, akkor a tiszteletdíj a megszűnés hónapját követő hónap első napjától nem jár, az újonnan belépő képviselőt vagy bizottsági tagot a megbízatás hónapjának 1. napjától illeti meg a tiszteletdíj.

7. § E rendelet 2. § és 4. §-ában foglalt tiszteletdíjakat Magyarország Kormánya által az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzetet ideje alatt 0 Ft-ban állapítom meg.

8. § Ez a rendelet 2021. június 1-jén lép hatályba.

Várai Róbert polgármester dr.Horváth Zsolt jegyző