Baracs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX.20.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 09. 21- 2021. 09. 21

Baracs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 20.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Baracs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az anyakönyvvezetésről szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelet bevezető része helyébe a következő rendelkezés lép:

„Baracs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az anyakönyvvezetésről szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:”

2. § A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelet 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. § E rendelet alkalmazásában:

  • a) hivatali helyiség: Baracs Táncsics utca 27. szám alatti önkormányzati hivatal tanácskozó terme
  • b) hivatali munkaidő: a Baracsi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott munkarend.
  • c) külső helyszín: A hivatali helyiségen kívül Baracs község közigazgatási területén lévő bármely épület és szabadtéri terület.”

3. § A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelet 2. § a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés)

  • „a) a hétfői napon 16.00 órától 18.00 óráig,
  • b) a pénteki napon 13.30 órától 18.00 óráig”

(engedélyezhető.)

4. § A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelet a következő 2/A. §-sal egészül ki:

„2/A. § Hivatali munkaidő alatt házasságkötés hétfői és pénteki napokon munkaidőben engedélyezhető.”

5. § A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. § A házasságkötés iránti kérelmet írásban legalább a házasságkötés időpontját megelőző 30 nappal kell benyújtani az e rendelet 1. melléklet szerinti formanyomtatványon.”

6. § (1) A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A hivatali helyiségen kívül és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés létesítése esetén az önkormányzat részére többletszolgáltatás ellentételezéseként fizetendő díj mértékét rendelet az alábbiak szerint állapítja meg:)

  • „a) házasságkötés hivatali helyiségben hivatali munkaidőn kívül: 30.000 forint
  • b) házasságkötés hivatalai helyiségen kívül hivatali munkaidőn kívül: 30.000 forint.”

(2) A hivatali helyiségek kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzatnak, valamint az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékéről szóló 5/2017.(VI.15.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A hivatali helyiségen kívül és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés létesítése esetén az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj mértékét az alábbiak szerint állapítja meg:)

  • „a) Az anyakönyvvezető díja hivatali helyiségben, hivatali munkaidőn kívül megtartott házasságkötés esetén: bruttó 25.000 forint.
  • b) Az anyakönyvvezető díja hivatali helyiségen kívül és hivatali munkaidőn kívül megtartott házasságkötés esetén: bruttó 25.000 forint”

7. § Ez a rendelet 2021. szeptember 21-én lép hatályba.