Beloiannisz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete

a "Beloianniszért" díj adományozásáról

Hatályos: 2017. 07. 14

Beloiannisz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete

a "Beloianniszért" díj adományozásáról

2017.07.14.

1. § Beloiannisz Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 41. § (3) bekezdésében biztosított jogjkörében eljárva a Beloiannisz település gazdasági és szellemi gyarapítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére megalapítja a "Beloianniszért" díjat.

2. § (1) A Képviselő-testület a város közéletének fejlesztése, anyagi, gazdasági, infrastrukturális és szellemi értékeinek gyarapítása érdekében huzamosabb időn át végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére "Beloianniszért" elnevezésű oklevelet, továbbá emlékplakettet adományoz.

(2) Az oklevél és emlékplakett adományozható élő és elhunyt személynek is.

(3) A kitüntetés egy évben egy alkalommal adományozható.

3. § (1) A díszes kivitelű oklevél tartalmazza a fenti elnevezésen kívül
a) a község címerét,
b) az adományozás jogcímét,
c) az adományozott nevét /beosztását/,
d) az adományozó határozat számát, keltét,
e) a polgármester aláírását,
f) az önkormányzat bélyegző-lenyomatát.

(2) A "Beloianniszért " kitüntetés egy rézből készült 9 cm-es emlékplakett, amelyen a Beloiannisz Község címerét ábrázoló művészi alkotás található, és alatta a Beloianniszért feliratot tartalmazza.

4. §
A 2. § (1) bekezdésében meghatározott elismerés szervezetek, jogi személyek, egyházi jogi személyek és jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, szövetkezetek részére történő adományozása esetén annak átvételére a szervezet vezetője jogosult.

5. § (1)A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:
a) a polgármester,
b) a képviselő-testület tagjai,

(2) A javaslatnak tartalmaznia kell a jelölt személyi adatait, méltatást róla.


1(3) A javaslatokat írásban, legkésőbb minden év június 20. napjáig lehet benyújtani az Adonyi Közös Önkormányzati Hivatal Beloianniszi Kirendeltségén, a Képviselő-testülethez címezve.
(4) A javaslatról a képviselő-testület dönt egyszerű többséggel.
(5) A kitüntetéseket ünnepélyes keretek között a Képviselő-testület nevében a polgármester adja át az államalapítás tiszteletére szervezeztt ünnepségen .



6. § (1) Érdemtelenné válik az adományozott, ha
a) szándékosan elkövetett bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték, vagy
b) olyan magatartást tanúsít, életmódot folytat, amely súlyosan sérti a közösség érdekeit, erkölcsi normáit, s a közösség széles körének elitélését, megbotránkozását váltja ki.
(2) A kitüntetés visszavonását kezdeményezhetik az 5. § (1) bekezdésben felsoroltak.

7. § (1) A kitüntetés adományozásáról, vagy visszavonásáról a lakosságot - a helyben szokásos módon - tájékoztatni kell.
(2) A tájékoztatásról a jegyző gondoskodik.

8. § (1) Az elismerés adományozásának költségeit, pénzügyi fedezetét az önkormányzat éves költségvetésében kell biztosítani.

(2) A kitüntetés adományozásáról a Besnyői Közös Önkormányzati Hivatal Beloianniszi Kirendeltségén nyilvántartást kell vezetni.

(3) A nyilvántartásnak tartalmaznia kell a Beloiannisz településen korábban adományozott és erről szóló oklevél alapján található kitüntetettek nevét is, megnevezve a konkrét adományozott oklevél vagy emlékplakett megnevezését is.

Záró rendelkezések

9. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

1

Az 5.§ (3) bekezdése helyébe a következő lép a Beloiannisz Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017.(VII.13:) Önkormányzati rendelet 1. § iktatta be.