Beloiannisz Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016(XI.30.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 11/2015. (IX. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 01. 01- 2017. 01. 01

Beloiannisz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete „a vízgazdálkodásról” szóló 1995. évi LVII. törvény 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, „a Magyarország helyi önkormányzatairól” szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 13. § (1) bekezdés 11. és 19. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. § A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 11/2015.(IX. 14.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 11. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


  1. A közszolgáltatási díj meghatározása az ingatlanon keletkezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége alapján, kéttényezős módon történik. A kéttényezős közszolgáltatási díj alapdíjból és ürítési díjból áll, amelyeknek a díjtételeit és azok legmagasabb összegét e rendelet 1. melléklete tartalmazza.


  1. A közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonos kéttényezős közszolgáltatási díjat köteles fizetni, amelynek legmagasabb egységnyi díját az 1. melléklet tartalmazza.


  1. Az alapdíj a Vgt. 44/D. (6) bekezdésében meghatározottak szerint megállapított díj.


  1. Az ürítési díj egységnyi díjtétele az ingatlanon keletkező nem közművel összegyűjtött és elszállított háztartási szennyvízmenyiség egységnyi térfogatára vetített díja.


  1. Az ürítési díj a begyűjtött és elszállított nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz után köbméterenként számítandó. A mennyiséget a szippantó gépjárműbe gyárilag beépített szintmérő alapján kell megállapítani.


  1. Az ingatlan tulajdonosa a közszolgáltatásért fizetendő díjat a (4) bekezdés szerinti egységnyi díjtétel és az elszállított mennyiség szorzata alapján köteles megfizetni.


  1. A közszolgáltatás elvégzését a Közszolgáltató köteles az igénybevevő ingatlantulajdonos aláírásával igazoltatni.


  1. Az igénybevevő ingatlantulajdonos köteles az ürítésre vonatkozó közszolgáltatás díját  a közszolgáltatás igénybe vételét követően a Közszolgáltató által kiállított számla ellenében megfizetni. A díj megfizetésének módját, határidejét a számla tartalmazza.


  1. Az alapdíjra vonatkozó közszolgáltatási díjat az ingatlantulajdonos számla ellenében, a számla kézhezvételének napját követő  15 napos határidőn belül, félévente, utólag köteles megfizetni. Az alapdíjra vonatkozó közszolgáltatási díj fizetésének módja:


  1. készpénz,
  2. csoportos beszedési megbízás,
  3. banki átutalás, vagy
  4. készpénz-átutalási megbízás.

A díjfizetési módot az ingatlantulajdonos szabadon választja meg, valamint jogosult a választott fizetési módot változás bejelentési eljárásban megváltoztatni.


  1. Az önkormányzat a közszolgáltatási díjjal kapcsolatban kedvezményt, ingyenességet nem állapít meg.


  1. A közszolgáltató minden év november 20-ig kezdeményezheti a következő évre vonatkozó közszolgáltatási díj felülvizsgálatát.



  1. § (1)    Ez a rendelet 2017. január 1. napján lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.  


(2) A Rendelet 1. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép.


(3) Hatályát veszti a Rendelet 2. melléklete.


           




                  Papalexisz Kosztasz                                                              Földi Ilona

                        polgármester                                                                       jegyző



Mellékletek