Beloiannisz Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018. (IV.26.) önkormányzati rendelete

a településkép védelméről szóló 1/2018. (II. 5.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2018. 04. 27- 2018. 04. 27

Beloiannisz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott jogalkotási hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 57. § (2)-(3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§     Beloiannisz Község Önkormányzat Képviselő- testületének a településkép védelméről szóló 1/2018. (II. 5.)      önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 7. §-a a következő (6) és (7) bekezdéssel egészül ki:


(6) A polgármester a kezdeményezés hiánytalan beérkezését követően – a főépítész véleménye alapján –  30 napon belül dönt az eljárás megindításáról.


                 (7) A helyi védetté nyilvánításról vagy annak megszüntetéséről az eljárás megindításától számított 30 napon belül a képviselő-testület

                 a) rendelettel dönt, mely döntését a védelemre javasolt érték értékvédelmi dokumentációjára, valamint az eljárás során beérkezett véleményekre alapozva hoz meg. A döntés formája e rendelet módosítása és a védett érték 1. számú mellékletben való feltüntetése, vagy        

                        b) részletes indokolás mellett elutasítja a kérelmet.


2.§     Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.



                        Papalexisz Kosztasz                           Földi Ilona jegyző nevében és megbízásából

                             polgármester                                              Bokor Erika aljegyző