Előszállás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2019. (III.29.) önkormányzati rendelete

a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásáról

Hatályos: 2019. 03. 30

Előszállás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2019. (III.29.) önkormányzati rendelete

a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásáról

2019.03.30.

Előszállás Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A nemzeti ünnepeken a Balatoni úton (61. számú országos közút) és a Kastély úton található villanyoszlopokra szerelt zászlótartó szerkezetekbe Magyarország zászlaját kell kihelyezni.

2. § A zászlók mérete: 60x40 cm, a hozzá tartozó zászlórúd mérete: 100 cm.

3. § A nemzeti ünnepeken a közterületek fellobogózásának végrehajtásáról a polgármester gondoskodik.

4. § A zászlókat a nemzeti ünnepet megelőző munkanap 16.00 óráig kell az 1. §-ban kijelölt közterületeken elhelyezni, és a nemzeti ünnep elteltét követő 2. munkanapon 16.00 óráig gondoskodni kell a zászlók eltávolításáról.

5. § (1) A közvilágító berendezésekre a zászlótartót csak úgy szabad felszerelni, hogy az a létesítmény üzemeltetését, karbantartását ne akadályozza, vagy balesetet ne okozzon és a közúti közlekedést ne veszélyeztesse.

(2) Új zászlótartók elhelyezése esetén a szerkezet felszerelésének helyéről, módjáról és időpontjáról a berendezés kezelőjével, tulajdonosával egyeztetni kell.

6. § A zászlók megrendeléséről, készíttetéséről, folyamatos pótlásáról és tisztántartásáról az Előszállási Polgármesteri Hivatal gondoskodik.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.