Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013. (III.1.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselőknek adható egyes juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2013. 03. 02- 2015. 11. 27

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés c) pontjában és (4) bekezdésében, valamint 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §    (1)     A rendelet hatálya Bodajk Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőre, valamint - a 3. § kivételével - a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre (a továbbiakban együtt: köztisztviselő) terjed ki.

          (2)     A rendeletben meghatározott juttatás és támogatás a nem teljes munkaidőben foglalkoztatott, részmunkaidős köztisztviselőt munkaidő arányosan illeti meg.

2. §    (1)     A köztisztviselő részére a következő szociális jóléti, kulturális, egészségügyi juttatások biztosíthatók:

                   a)  illetményelőleg, mely visszatérítendő,

                   b)  rendkívüli segély,

                   c)  sport- és szabadidős tevékenység támogatása,

                   d) könyvvásárlási támogatás, a CD-t, DVD-t is ideértve,

                   e)  szemüveg vagy kontaktlencse készítés díjához történő hozzájárulás.

          (2)     Az (1) bekezdés szerinti juttatások iránti - a jogosult által előterjesztett - kérelmet köztisztviselő esetén a jegyző, aljegyző és jegyző esetén a polgármester, polgármester esetén - a képviselő-testület munkáltatói jogkörében eljárva - az alpolgármester bírálja el.

          (3)     A juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait köztisztviselő esetén a jegyző és a polgármester, polgármester esetén a képviselő-testület állapítja meg.

3. §             A felsőfokú iskolai végzettségű és a középiskolai végzettségű köztisztviselő illetménykiegészítésének mértéke az alapilletmény 20 %-a.

4. §             A rendeletben meghatározott juttatások és támogatások fedezetéről a képviselő-testület évente, az önkormányzat éves költségvetésének elfogadásakor dönt.

5. §    (1)     Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

          (2)     Hatályát veszti a köztisztviselőknek adható egyes juttatásokról és támogatásokról szóló 8/2012. (III. 28.) önkormányzati rendelet.





                          Almádi István                                                      Nagy Csilla

                            polgármester                                                           aljegyző


A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Bodajk, 2013. március 1.

                                                                                                        Nagy Csilla

                                                                                                           aljegyző