Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (IV.1.) önkormányzati rendelete

a helyi környezet védelméről, az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról szóló 23/2009. (VII. 6.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 04. 02- 2015. 04. 02

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. § (1) bekezdés c) pontjában és a 48. § (4) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 11. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §             A helyi környezet védelméről, az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról szóló 23/2009. (VII. 6.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 11. § (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

           "(2)   Avart és kerti hulladékot a szabadban, nyílt téren nagykorú személy felügyelete mellett csak szeptember 1. és április 30. közötti időszakban, hétfőtől péntekig 900 és 1700 óra között lehet égetni úgy, hogy az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa, a lakókörnyezetet ne zavarja, és az égetés hősugárzása további kárt ne okozzon. Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális vagy ipari eredetű hulladékot (PVC, gumi, műanyagok, veszélyes hulladékok, stb.), valamint kifejezetten tűz- és robbanásveszélyes anyagot."


2. §             A Rendelet 11. §-a a következő (6)-(7) bekezdéssel egészül ki:

         "(6)    Aki az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó előírásokat nem tartja be, levegőtisztaság-védelmi bírsággal sújtható.

          (7)    A (6) bekezdésben meghatározott bírság összegére, valamint kiszabásának és megállapításának módjára a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet szabályai vonatkoznak."


  3. §           Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.




                       Wurczinger Lóránt                                          Nagy Csilla

                             polgármester                                                     jegyző



A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Bodajk, 2015. április 1.


                                                                                                  Nagy Csilla

                                                                                                       jegyző