Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018. (V.30.) önkormányzati rendelete

az államháztartáson kívüli forrás átvételére és átadására vonatkozó rendelkezésekről

Hatályos: 2018. 05. 31

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva - a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2014. (VIII. 15.) önkormányzati rendelet 1. melléklet 1.1. a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Gazdasági Bizottság véleményének kikérésével - a következőket rendeli el:


1. §    (1)     Államháztartáson kívüli forrás átvételéről Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) dönt a forrás átadására vonatkozó írásbeli kezdeményezés megérkezésétől számított hatvan napon belül.

          (2)     Az átvételnél vizsgálni kell az átvétel következményeként Bodajk Város Önkormányzatnál (a továbbiakban: önkormányzat) felmerülő kiadásokat, az átvétel következményeit.

          (3)     Az átvétellel kapcsolatban felmerülő kiadások fedezetét az önkormányzat költségvetési rendeletének tartalmaznia kell.

          (4)     Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről a képviselő-testület határozata alapján megállapodást kell kötni, melyet az önkormányzat nevében a polgármester ír alá.


2. §    (1)     Az államháztartáson kívülre történő forrás átadásáról (a továbbiakban: támogatás) az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott előirányzatok terhére a (2) bekezdés szerinti kérelem beérkezésétől számított hatvan napon belül a képviselő-testület dönt.

          (2)     A támogatás nyújtása írásbeli egyedi kérelemre történik.

          (3)     A támogatásról a melléklet szerinti "TÁMOGATÁSI MEGÁLLAPODÁS"-t (a továbbiakban: megállapodás) kell kötni, melyet az önkormányzat nevében a polgármester ír alá.

          (4)     A támogatás kifizetése a megállapodás létrejöttét követően történhet meg.

          (5)     A támogatás csak a megállapodás szerinti célra használható, annak felhasználásáról számlával, számlahelyettesítő okirattal, könyvelési kivonattal, vagy azok felhasználó által hitelesített másolatával legkésőbb a támogatás odaítéléséről szóló döntés szerinti év december 20. napjáig el kell számolni.

          (6)     Amennyiben a megállapodás szerinti támogatott nem a megállapodásban rögzített cél szerint használja fel a támogatási összeget, vagy annak egy részét, köteles azt visszafizetni az elszámolást követő 15 napon belül, de legkésőbb tárgyévet követő év január 15. napjáig.

          (7)     Az (5) bekezdés szerinti elszámolás elmulasztása esetén a támogatást vissza kell fizetni, melynek határideje tárgyévet követő év január 15. napja.

          (8)     Nem nyújtható támogatás az (5) bekezdésben meghatározott elszámolás és a (6)-(7) bekezdés szerinti visszafizetési kötelezettség elmulasztása esetén addig, amíg az elszámolási vagy visszafizetési kötelezettség nem teljesül.

3. §    (1)     A támogatás felhasználását az önkormányzat jogosult ellenőrizni.

          (2)     A támogatással kapcsolatos adatok, mint közérdekű adatok nyilvántartásáról és közzétételéről az irányadó jogszabályok szerint a jegyző gondoskodik.

4. §    (1)     Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

          (2)     E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépést követően beérkező

                   a) államháztartáson kívüli forrás átvételére irányuló kezdeményezés, vagy

                   b) államháztartáson kívüli forrás átadására irányuló kérelem

                   esetén kell alkalmazni.

          (3)     Hatályát veszti a 2018. évi költségvetésről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelet 20-22. §-a.




                       Wurczinger Lóránt                                           Nagy Csilla

                             polgármester                                                      jegyző



A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Bodajk, 2018. május 30.       




                                                                                                  Nagy Csilla

                                                                                                       jegyző


Mellékletek