Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2019. (III.27.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról szóló 16/2018. (VI. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 03. 28- 2019. 03. 28

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva - a Humánügyi Bizottság véleményének kikérésével - a következőket rendeli el:


1. §              A települési támogatásról szóló 16/2018. (VI. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

    "(2)   Az 5. § a)-c) pontjaiban meghatározott települési támogatás nem nyújtható annak a személynek, akinek lejárt tartozása van Bodajk Város Önkormányzat (a továbbiakban: önkormányzat) szerveinek, intézményeinek irányában."


2. §             A rendelet 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

         "(1)   Babaérkezési települési támogatásra (a továbbiakban: babaérkezési támogatás) jogosult az az újszülött vagy örökbefogadott újszülött, akinek mindkét szülője vagy örökbefogadó szülője a gyermek születésekor Bodajkon állandó lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen a településen él. A támogatást egyedülálló szülőként is igénybe lehet venni. Az egyedülállóság tényéről nyilatkozni szükséges."

3. §            A rendelet 9. §-a a következő (2a)-(2b) bekezdéssel egészül ki:

         "(2a) E rendelet alkalmazásában életvitelszerűen a településen él az a természetes személy akinek az a lakóingatlan szolgál ténylegesen, életvitelszerűen lakóhelyéül, ahonnan az életét szervezi (pl.: rendszeresen innen indul munkába vagy oktatási intézménybe, illetve oda tér haza), ahol a magánszemély életviteléhez szükséges tevékenységeket (étkezés, főzés, mosás) legjellemzőbben folytatja, amely családi élete helyszínéül szolgál, amely vonatkozásában közüzemi szolgáltatásokat vesz igénybe, illetve amely elsődleges elérhetőségi címeként jelenik meg a hatóságoknál, közműszolgáltatóknál.

         (2b)   A kérelem elbírálását megelőzően a döntés előkészítője írásban megkeresi a bodajki Védőnői Szolgálatot annak érdekében, hogy az érintett védőnő írásban igazolja, hogy az újszülött a bodajki Védőnői Szolgálat nyilvántartásában gondozottként szerepel."

4. §              A rendelet 4. melléklete helyébe a melléklet lép.


5. §             Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

                        Wurczinger Lóránt                                               Nagy Csilla

                             polgármester                                                         jegyző


A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Bodajk, 2019. március 27.


                                                                                                     Nagy Csilla

                                                                                                          jegyző

Mellékletek