Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012(V.18.) önkormányzati rendelete

a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjéről

Hatályos: 2018. 04. 17- 2019. 02. 27

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási jogkörében, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1.§(1) A rendelet célja, hogy Sárosd Nagyközség Önkormányzata(továbbiakban:Önkormányzat) a helyi civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése, növelése, az önkormányzattal való partneri kapcsolat előmozdítása érdekében, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (a továbbiakban: Ectv.), az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), valamint a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (a továbbiakban: Knyt.) előírásainak megfelelően szabályozza a helyi civil szervezetek támogatását.

(2) Az Önkormányzat elismeri és megbecsüli a civil szervezetek helyi közéletre gyakorolt hatását és támogatja a kultúra, a közművelődés, a hagyományok ápolása, az oktatás-nevelés, a szociális és karitatív tevékenység, az arra rászorulók megsegítése, az egészséges életmód, a sportolás feltételeinek megteremtése, a természeti és épített környezet megóvása, a közrend és vagyonvédelem, az esélyegyenlőség megteremtése terén végzett tevékenységét.

(3) Az Önkormányzat anyagi lehetőségeitől függően, pénzügyileg is támogatja az Önkormányzat közigazgatási területén működő, az Önkormányzat céljainak megvalósítását elősegítő civil szervezetek működését, tevékenységét, az általuk szervezett programokat.

(4)     Az esélyegyenlőség elve alapján az Önkormányzat a helyi civil szervezetek részére a pénzügyi támogatást e rendelet keretei között azonos feltételek mellett biztosítja.

(5)[1] Egyedi, nem e rendelet pályázati rendszerébe illeszkedő támogatási kérelem esetén a támogatási megállapodásban e rendelet szabályait megfelelő módon alkalmazni kell.

2. Értelmező rendelkezések

 

 

„2.§ E rendelet alkalmazásában:[2]

1. Működési költség:

a) Anyagköltség:

aa) útiköltség költség,

ab) fellépő ruha, sportruházat, sportcipő, sportszer,

ac) nyomtatvány, irodaszer,

ad) működési célt szolgáló berendezés vagy gép használatához szükséges egy éven belül elhasználódó anyag, irodai eszköz,

b) Működési célt szolgáló tárgyi eszköz:

ba) kis értékű tárgyi eszköz,

bb) nagy értékű tárgyi eszköz,

c) Beruházás

d) Anyag jellegű szolgáltatás:

da) szállítás, rakodás, raktározás költsége,

db) bérleti díj,

dc) javítás, karbantartás költsége,

dd) szakkönyv, előfizetési díj,

de) posta, telefon és kommunikációs költség,

df) oktatási, képzési költség,

e) Egyéb szolgáltatás:

ea) közüzemi díj,

eb) hatósági, igazgatási szolgáltatási díj, illeték, nevezési díj,

ec) hirdetési- és reklámköltség

ed) honlap-fenntartás költsége,

f)[3] rendezvényszervezés költsége,

2.számla: az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169–176. §-ában meghatározott okirat. A számlán szereplő vevő nevének és címének meg kell egyeznie a támogatási szerződésben meghatározott támogatott szervezet nevével és címével.

3. civil szervezet: a Magyarországon nyilvántartásba vett egyesület- politikai párt kivételével-, alapítvány

4. civil szervezet alapdokumentumai: létesítő okirat, bejegyző bírói végzés, közhasznúsági nyilvántartásba vételi bírósági végzés”


3. A támogatás feltételei

3.§ (1) A civil szervezet akkor részesíthető támogatásban, ha közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, és a támogatást pártpolitikától mentes feladat ellátására, valamint a lakosokat érintő programok szervezésére kívánja fordítani..

(2) Az intézményekhez kötődő alapítványok, egyesületek csak abban az esetben részesülhetnek támogatásban, ha az intézményi feladat-megszervezésén, finanszírozásán túl a lakosság számára is elérhető szolgáltatást nyújtanak.

(3)Nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban az a civil szervezet, amellyel szemben a Knyt. 6. § (1) bekezdésében meghatározott összeférhetetlenség fennáll.

(4) Nem részesülhet támogatásban az pályázó, akinél a pályázat benyújtását követően keletkezett a Knyt. 8. § (1) bekezdésében foglalt érintettségét megalapozó körülmény és annak közzétételét elmulasztotta.

(5) Jelen rendelet hatálya nem terjed ki az önkormányzat kötelezően vagy önként vállalt feladatát feladat-ellátási szerződés, közoktatási megállapodás, közművelődési megállapodás, valamint másfajta együttműködési megállapodás alapján átvállaló civil szervezetek támogatására.

(6) Nem nyújtható támogatás a kérelmezőnek, ha azt üzleti-gazdasági tevékenységre kívánja felhasználni.

(7) A civil szervezetek által elnyert támogatás sem részben, sem egészben tovább nem adható. Továbbtámogatás bizonyítottsága esetén az ilyen módon átadott összeget a támogatási szerződés szerinti támogatottnak 8 munkanapon belül, egy összegben kell vissza fizetnie.

(8)[4] Nem részesülhet támogatásban a pályázó, ha az előző évi számviteli beszámolóját a www.birosag.hu oldalon nem tette közzé. A közzététel tényéről nyilatkoznia kell a pályázónak a támogatási megállapodás megkötéséig.  

(9)  Nem részesülhet támogatásban a pályázó egy évig, ha előző támogatásáról nem tudott  hiánytanul elszámolni. 

(10) A pályázó köteles nyilatkoznia, hogy rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezik és a támogatás felhasználásának ellenőrzéséhez hozzájárul.

 

4. A támogatás forrása

4. § Az Önkormányzat éves költségvetési rendeletében külön előirányzatokban elkülönített civil alapból biztosítja a civil szervezetek részére nyújtható, vissza nem térítendő pénzügyi támogatás keretösszegét.

5. A pénzügyi támogatás felhasználása

5. § (1)[5]  A támogatási szerződést aláírása előtt a pénzügyi ellenjegyzést végző köztisztviselő ellenjegyzi. A támogatást az aláírást követő 15 munkanapon belül az önkormányzat a támogatás összegét a civil szervezet számlájára átutalja. A támogatást közzé kell tenni.

(2) A támogatás csak a támogatási szerződésben megjelölt és meghatározott célra használható fel

6. A pénzügyi támogatás elszámolása

6.§ (1) A civil szervezet a támogatás összegének felhasználásáról – a támogatási szerződésben meghatározott módon – a tárgyévet követő január 31-éig köteles elszámolni. Az elszámolásnak szakmai beszámolóból és pénzügyi részből kell állnia.

(2) A támogatás felhasználását a polgármester a jegyző útján – a bemutatott számla/számlák alapján – a tárgyévet követő év február 15-éig ellenőrzi. Az ellenőrzés eredményéről a tárgyévet követő márciusi rendes testületi ülésén írásban tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(3)  Jogszerűen kizárólag csak a tárgyévben, a támogatás odaítélését követően kiállított számlák fogadhatók el. A benyújtott számlákról számlaösszesítőt kell készíteni, amely tartalmazza a számla sorszámát, a számla kiállításának keltét, a számla kiállítóját, az esemény megnevezését és a számla összegét. A pénzügyi elszámolás keretében a támogatás felhasználásához kapcsolódó számlák eredeti példányára rá kell vezetni, hogy „……Ft … számú Sárosd Nagyközség Önkormányzatával kötött támogatási szerződés terhére elszámolva.”, majd el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal. A számlát/számlákat ezt követően le kell másolni, majd a másolatokra rá kell írni, hogy „A másolat az eredetivel mindenben megegyezik”, valamint el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal.Jogszerűen kizárólag csak a támogatás évében kiállított számlák fogadhatók el. A számlák mellé csatolni kell a kifizetést igazoló bizonylatokat vagy azok hiteles másolatát..[6]

(4) Amennyiben a civil szervezet a támogatás összegét vagy annak egy részét a támogatási szerződésben meghatározott határidőig nem használta fel, a Képviselő-testület elrendeli a támogatás, illetve a fel nem használt rész azonnali visszafizetését.

(5) Amennyiben a pénzügyi elszámolás alapján megállapítható, hogy nem a támogatási szerződésben foglalt célnak megfelelően történt a kapott támogatás vagy egy részének felhasználása, a támogatott köteles a Képviselő-testület felszólításától számított 8 munkanapon belül visszafizetni a kifizetett támogatás nem megfelelően felhasznált részét.

(6)   Azonnali visszafizetési kötelezettség teljesítésére részletfizetési kedvezmény nem adható.

 

 

 

7. A pályázat meghirdetése, benyújtása

7.§ (1) Civil szervezet pénzügyi támogatást e rendelet keretei között, pályázat benyújtásával igényelhet.

(2) A pályázati felhívást a Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a helyben szokásos módon teszi közzé, minden év március 31. napjáig.

8. § (1)[7] A pénzügyi támogatás iránti pályázatot a rendelet 1. melléklete szerinti űrlapon a tárgyév április 30. napjáig kell benyújtani a Polgármesteri Hivatalban. A határidőn túl beérkezett pályázatokat – a határidő túllépésre való tekintettel – el kell utasítani.

(2) A pályázathoz mellékletként csatolni kell:

a) a civil szervezet létesítő okiratának (alapszabály, alapító okirat) másolatát, amelyen a szervezet képviselője vagy meghatalmazottja büntetőjogi felelősségvállaló nyilatkozatával igazolja, hogy a szervezet – a támogatás benyújtásakor – az okiratban foglaltak szerint működik,

b) a civil szervezet döntéshozó szerve (taggyűlés, kuratórium) üléséről készült azon jegyzőkönyv vagy határozat kivonatának másolatát, amely a pályázat benyújtására vonatkozó döntést és a megvalósítani kívánt célt tartalmazza,

c)[8] e rendelet 1. melléklete szerinti, kitöltött pályázati űrlapot, és 2. melléklete szerint a kitöltött költségvetést,

d) a Knyt. 6. § (1) bekezdésében meghatározott összeférhetetlenségi, vagy annak hiányáról szóló nyilatkozatot,

e) a Knyt. 8. § (1) bekezdésében meghatározott érintettség fennállásáról vagy annak hiányáról szóló nyilatkozatot, érintettség esetén a közzététel iránti kérelmet,

f) [9] a bírósági nyilvántartásba vételt és legkésőbb a támogatási megállapodás aláírásáig a számviteli beszámoló, valamint közhasznú szervezet esetén a közhasznúsági jelentés letétbe helyezését igazoló dokumentumot.

(3) A pályázat hiányos benyújtása esetén a pályázót írásban fel kell hívni, hogy a hiányt a felhívás kézbesítésétől számított 8 munkanapon belül pótolja. Amennyiben a pályázó a hiánypótlási felhívásnak a megadott határidőig nem tesz eleget, a támogatás iránti kérelmet a rendelkezésre álló adatok alapján kell elbírálni.

(4) A (2) bekezdés d)–f) pontjaiban meghatározott nyilatkozatot, kérelmet és igazolást hiánypótlás keretében benyújtani nem lehet. Ezen dokumentumok csatolása nélkül a pályázat érvénytelen.

8. A pályázat elbírálása

9. §[10] A pályázatok szakmailag megalapozott elbírálásának előkészítésében a Képviselő-testület Pénzügyi, Ellenőrzési és Településfejlesztési Bizottsága valamint a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság vesz részt.”

10.§ (1) A civil szervezet pénzügyi támogatásáról a Képviselő-testület, májusi rendes ülésén dönt.

(2) A támogatás odaítéléséről szóló határozat tartalmazza:

a) a támogatott civil szervezet megnevezését,

b) a támogatás felhasználásának a pályázati Űrlap adatai alapján meghatározott pontos célját.

c) a támogatás összegét.

3) A Képviselő-testület döntését követően a támogatottal a jelen rendelet 3. melléklete szerinti támogatási szerződést kell kötni.

9. A pályáztatás nyilvánossága

 

11. § (1) A civil szervezet részére biztosított támogatásról a döntést követő 60. napig tájékoztatót kell közzé tenni a Sárosd Nagyközség Honlapján.

(2) A tájékoztatónak tartalmaznia kell:

aa) támogatott szervezet megnevezését,

ab) támogatás célját,

ac) támogatás összegét, továbbá

ad) a támogatási program megvalósítási helyét.

10. Záró rendelkezések 

12. § (1) 2012. évben a pályázatok benyújtási határideje június 15. A pályázatok elbírálására a Képviselő-testület soron következő rendes ülésén kerül sor.

(2) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Rendelkezéseit a hatályba lépését követően kiírt pályázatokra kell alkalmazni.



Lehotainé Kovács Klára                                            dr.Hanák Mária

polgármester                                                                   jegyző



Záradék


A rendelet 2012. május 18-án kihirdettem.

                                                                                                          dr. Hanák Mária

                                                                                                                   jegyző




1. melléklet a 8/2012.(V.18.) önkormányzati rendelethez[11]

 PálYÁZATI ŰRLAP

a Sárosd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete  8/2012.(V.18.) rendeletének felhatalmazása alapján meghirdetett, a civil alapból folyósított  pénzügyi támogatás elnyerésére


1. A pályázó szervezet adatai

A szervezet megnevezése:



A szervezet székhelye:



A szervezet levelezési címe:



A szervezet képviselőjének neve:



A szervezet képviselőjének elérhetősége:

(telefon, fax, e-mail)


A program szervezőjének neve, elérhetősége (cím, telefon, e-mail):


A pályázó szervezet pénzintézeti számlaszáma:



A szervezet közhasznúsági fokozata:


közhasznú / nem közhasznú*





* A megfelelő rész aláhúzandó!

A szervezet levelezési címe:



A szervezet adószáma:



A szervezet bírósági bejegyzés száma (a bírósági végzést kérjük mellékelni):



A szervezet képviselőjének neve:




A szervezet képviselőjének elérhetősége: (telefon, fax, e-mail)



A szervezet célja (a létesítő okiratot kérjük mellékelni):



A pályázó szervezet pénzintézeti számlaszáma:



tagjainak száma:                    



önkénteseinek száma:            



foglalkoztatottjainak (fő- és mellékállás, megbízás) száma:



tevékenysége, jelentősebb programjai a megelőző 2-3 évben:



jelentősebb támogatói a megelőző 2-3 évben:



A szervezet közhasznúsági fokozata:

közhasznú / nem közhasznú






Nyilatkozatok

  1. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az általam megadott adatok valósak, és a Sárosd Nagyközség Önkormányzattól kapott korábbi támogatásokkal elszámoltam.

  2. Kijelentem, hogy a civil szervezet előző évi számviteli beszámolóját a www.birosag.hu oldalon a támogatási megállapodás aláírásáig közzé teszem.

  3. Hozzájárulok, hogy – a támogatás megítélése esetén – a szervezet neve, a támogatás célja, összege, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatok a www.kozpenzpalyazat.gov.hu, a Sárosdi Kisbíróban és az Önkormányzat honlapján közzétételre kerüljenek.

  4. Kijelentem, hogy a Sárosd Nagyközség Önkormányzata részére benyújtott támogatási kérelemmel azonos tárgyban a következő szervezetekhez nyújtottam be támogatási igényt:

A TÁMOGATÁSI IGÉNYBEN MEGJELÖLT ÖSSZEG


A TÁMOGATÁSI IGÉNY BENYÚJTÁSÁNAK IDŐPONTJA


TÁMOGATÁSI IGÉNYT ELBÍRÁLÓ SZERVEZET NEVE











  1.  Nyilatkozom arról, hogy az előirányzatból támogatott tevékenység, támogatási cél és támogatási program megvalósítása során létrehozott, illetve megszerzett tárgyi eszköznek minősülő vagyontárgyat leltárba veszem.

  2.  nyilatkozom, hogy nem áll fenn harmadik személy irányában olyan kötelezettségem, amely a költségvetési támogatás céljának megvalósulását meghiúsíthatja.

  3. Nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet  a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvt.) 3. § (1) bekezdés 1. pontja szerinti átlátható szervezetnek minősül.

  4. Nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet  nem áll jogerős végzéssel elrendelt végelszámolás, felszámolás alatt, ellene jogerős végzéssel elrendelt csődeljárás vagy egyéb, a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás nincs folyamatban

  5.  Nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet megfelel az Ávr. 82. §-ában meghatározott rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek.

Kijelentem, hogy a pályázati adatlap tartalmát elolvastam, a benne foglalt információkat tudomásul vettem.

Sárosd, 20…………….                             P.h.                  ……………………………………

                                        aláírás

                            (a szervezet képviselője)

 





[12]





2. melléklet
Költségvetés (Ft)
a Sárosd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete  8/2012.(V.18.) rendeletének felhatalmazása alapján meghirdetett, a civil alapból folyósított  pénzügyi támogatás elnyerésére
Elszámolható költségek a 2§ (1) E rendelet alkalmazásábanTétel részletes megnevezéseÖsszes költségIgényelt támogatási összegSaját forrásEgyéb forrásMegítélt támogatás összege (Bírálat során kerül kitöltésre a Bíráló által)
1. Működési költség:





a) Anyagköltség:





aa) útiköltség költség,





ab) fellépő ruha, sportruházat, sportcipő, sportszer,





ac) nyomtatvány, irodaszer,





ad) működési célt szolgáló berendezés vagy gép használatához szükséges egy éven belül elhasználódó anyag, irodai eszköz,





Anyag költség összesen (aa+ab+ac+ad):





b) Működési célt szolgáló tárgyi eszköz:





ba) kis értékű tárgyi eszköz,





bb) nagy értékű tárgyi eszköz,





Működési célt szolgáló tárgyi eszköz összesen (ba+bb):





c) Beruházás





d) Anyag jellegű szolgáltatás:





da) szállítás, rakodás, raktározás költsége,





db) bérleti díj,





dc) javítás, karbantartás költsége,





dd) szakkönyv, előfizetési díj,





de) posta, telefon és kommunikációs költség,





df) oktatási, képzési költség,





Anyag jellegű szolgáltatás összesen (da+db+dc+dd+de+df):





e) Egyéb szolgáltatás:





ea) közüzemi díj, 





eb) hatósági, igazgatási szolgáltatási díj, illeték, nevezési díj,





ec) hirdetési- és reklámköltség





ed) honlap-fenntartás költsége,





Egyéb szolgáltatás összesen (ea+eb+ec+ed):





f) rendezvényszervezés költsége,





Mindösszesen:



















Dátum:









szervezet képviselője




aláírás















3. számú melléklet[13]



TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS


amely létrejött egyrészről, Sárosd NagyközségÖnkormányzata (székhely: 2433. Sárosd, Fő u.2., statisztikai számjel: 15727323-8411-321-07, adószám: 15727323-2-07, számlaszám: 58100123-12015977,képviseli: Dunkl Gergely polgármester), mint támogatást nyújtó szervezet (a továbbiakban: Támogató), másrészről

…………………………………………(székhely: ……………………………adószám: ………………………..számlaszám:…………………………….képviseli: …………………), mint támogatott szervezet (a továbbiakban: Támogatott) együttesen Szerződő Felek (a továbbiakban együttesen: Felek) között alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel:


1. Jelen megállapodás megkötésének célja, hogy a Támogató a közpénzekkel való hatékony és ellenőrizhető gazdálkodás megvalósítása érdekében, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, valamint a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény előírásai szerint, azáltala támogatott szervezetek számára számadási kötelezettséget írjon elő, az államháztartás alrendszereiből esetileg, illetve céljelleggel finanszírozott pénzösszegek rendeltetésszerű felhasználása érdekében, valamint jelen szerződés aláírásával írásba foglaltan egyedileg meghatározza a felhasználható célt, amelyre a pénzügyi támogatást nyújtja, illetve amelyre az általa nyújtott készpénztámogatás összege felhasználható.


2. Támogatott vállalja, hogy a fentiekben leírtaknak megfelelően a …. évben a 3. pontban meghatározott támogatás összegét, elszámolási kötelezettség terhe mellett fogja kezelni és kizárólag a szerződés mellékletét (1. számú melléklet) képező, a pályázati eljárás során benyújtott és a Támogató által jóváhagyott költségvetésben meghatározott célra használhatja fel.

3. Támogató jelen támogatási szerződés 2. pontjában rögzített cél érdekében végzendő feladatok ellátása fejében Sárosd Nagyközség Önkormányzatának ……./20…(…..)Képviselő-testületi határozatában foglaltak szerint, a Támogatott részére, …………….,- Ft, azaz………………………………………………….forint támogatást biztosít, amely pénzösszeget egy összegben, jelen szerződés aláírásától számított 15 munkanapon belül átutal a Támogatott….………………… -nál vezetett…………… számú bankszámlájára. A Támogatott a támogatás összegét a fentiekben meghatározott céltól eltérően nem használhatja fel.


4. Támogatott a fentiek szerint meghatározott pénzügyi támogatás összegével ... év január hó 31. napjáig köteles elszámolni a Támogató felé, s ezzel egyidejűleg köteles a szerződés teljesítéséről szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást benyújtani. A pénzügyi elszámolást és a szakmai beszámolót a Sárosdi Polgármesteri Hivatalhoz (2433 Sárosd, Fő út 2.) kell benyújtani. .


5. Támogatott jelen szerződés aláírásával tudomásul veszi, hogy az elszámolás alapját csak a támogatás nyújtásának évében kiállított számlák képezhetik. A Támogatott által befogadott számlák alaki vagy formai hiányosságaiért, az Szja- és Áfa-elszámolásokért, a Támogató felelősséget nem vállal. Támogatott kijelenti, hogy tisztában van a számla jogszabály szerinti alaki és tartalmi követelményeivel

6. Támogatott a szerződés 4. és 5. pontban meghatározott pénzügyi elszámolásához köteles becsatolni a szervezet nevére kiállított és a képviselője által igazolt számlák– eredetivel mindenben megegyező – fénymásolatát. A számlákhoz tartozó teljesítési igazolást, árajánlatokat, szerződéseket.

A benyújtott számlákról számlaösszesítőt kell készíteni, amely tartalmazza a számla sorszámát, a számla kiállításának keltét, a számla kiállítóját, az eseménymegnevezését és a számla összegét. A számlaösszesítő mellékleteként a számviteli előírásoknak megfelelő, kiegyenlített számlákat (hiteles számlamásolatokat) benyújtani, amelyhez 100.000,- Ft, azaz egyszázezer forintot meghaladó kötelezettségvállalás esetén csatolni kell a szerződést/megrendelőt, illetve a teljesítésigazolást (amely a számlán történő teljesítésigazolással is teljesíthető), továbbá a kifizetést igazoló egyéb, a számviteli előírásoknak megfelelő dokumentumokat (pl. a Kedvezményezett vonatkozó banki kivonatait, kiadási pénztárbizonylatait) benyújtani.

Az átutalással teljesített bizonylat másolata mellett a bankszámla terheléséről szóló banki igazolást vagy kivonatot (megjelölve a vonatkozó tételt), készpénzes bizonylatmásolat mellett a kifizetési pénztárbizonylat másolatát be kell nyújtani.

A pénzügyi elszámolás keretében a támogatás felhasználásához kapcsolódó számlák eredeti példányára rá kell vezetni, hogy „…Ft …..számú Sárosd Nagyközség Önkormányzatával kötött szerződés terhére elszámolva.”, majd el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal. A számlát/számlákat ezt követően le kell másolni, majd a másolatokra rá kell írni, hogy „ A másolat az eredetivel mindenben megegyezik”, valamint el kell látni a képviselő vagy meghatalmazottja aláírásával és dátummal. Az elszámoláshoz a pénzügyi teljesítést igazoló bizonylat, vagy annak hiteles másolata szükséges. A Támogatott a megvalósult beruházásról, rendezvényekről, kiadványról a beszámoló mellékleteként fényképet köteles csatolni.

Tárgyi eszköz beszerzése esetén annak átvételét igazoló elismervény, raktári bevétel stb. bemutatása szükséges.

Az eredeti pénzügyi bizonylatok megőrzéséért és ellenőrizhetőségéért a Támogatott a felelős.

7. Azok a szervezetek, amelyek a szerződésben meghatározott határidőig a támogatás összegét nem vagy nem teljes mértékben használták fel, a Támogató elrendeli a fel nem használt támogatási összeg azonnali visszafizetését.

8. Amennyiben a pénzügyi elszámolás alapján megállapítható, hogy nem a támogatási szerződésben foglalt célnak megfelelően történt a kapott támogatás felhasználása, a Támogatott köteles a Támogató felszólítástól számított 8 munkanapon belül visszafizetni a kifizetett támogatás nem megfelelően felhasznált részét a Támogató házipénztárába.


9. Támogatott jelen szerződés aláírásával tudomásul veszi, hogy a nyújtott támogatás kedvezményezettjének nevére, a támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatokat a Támogató a pályáztatás nyilvánosságának biztosítása érdekében a www.kozpenzpalyazat.gov.hu valamint az Önkormányzat honlapján, a Sárosdi Kisbíróban közzé teszi.

10. A Támogató az általa nyújtott támogatás felhasználását a helyszínen ellenőrizheti. A támogatottat köteles az ellenőrzést előre egyeztetett időpontban lehetővé tenni.


11. Felek jelen támogatási szerződést elolvasták, az abban foglaltakat tudomásul vették, megértették, és mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag, cégszerűen aláírták.



Sárosd, 20…. év …………..hó…….napján




 …………………………                                                                …………………………


    Támogató                                                                                                  Támogatott


 …………………………

        Pénzügyi ellenjegyző



[1]

Megállapította a 8/2018.(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. III.27-től.

[2]

Módosította Sárosd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testelületének  5/2016.(III.22.) önkormányzati rendelete 1.§-a Hatályos: 2016. március 22-től

[3]

Módosította a 8/2018.(III.26. ) önkormányzati rendelet 2.§-a. Hatályos 2018. III.27-étől.
 

[4]

A (8)-(10) bekezdés szövegét megállapította a 8/2018.(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. III.27-től.

[5]

Módosította a 8/2018.(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. III.27-től.

[6]

A  bekezdést Sárosd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2016.(III.22.) önkormányzati rendelet 2.§-a egészítette ki.  Hatályos: 2016. március 22.-től

[7]

Módosította a 8/2018./(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018.III.27-től.

[8]

Módosította a 8/2018.(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. III.27-től.

[9]

Módosította a 8/2018.(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. III.27-től.

[10]

Módosította a 8/2018.(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. III.27-től.

[11]

Az 1. mellékletet módosította a 8/2018.(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. III.27-től.

[12]

A 2.mellékletet megállapította a 8/2018.(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. III.27-től.

[13]

Módosította a 8/2018.(III.26.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. III.27-től.

Mellékletek