Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015(II.5.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2015. évi átmeneti gazdálkodásáról

Hatályos: 2015. 02. 05- 2017. 11. 29

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, a az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1)-(3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:



1.§ E rendelet hatálya kiterjed a képviselő-testületre és annak bizottságaira, valamint az önkormányzat által fenntartott intézményekre.


2. § A képviselő-testület felhatalmazza Sárosd Nagyközség polgármesterét, hogy a költségvetési gazdálkodás folyamatosságának biztosítása, a pénzügyi egyensúly fenntartása érdekében a 2015. évi költségvetési rendelet hatálybalépéséig az önkormányzat bevételeit folytatólagosan beszedje, illetve kiadásait fedezze, az átmeneti időszakban az önkormányzat és intézményeinek folyamatos működtetését biztosítsa.


3. § Az intézmények, illetve a kormányzati funkciók működési kiadásaira általános szempont szerint Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 4/2014.(II.5.) önkormányzati rendelet szerinti előirányzatok

időarányos része fordítható.


4. § (1) Az átmeneti gazdálkodás időszakában egyes működési kiadásokat rangsorolni kell.

Elsősorban a rendszeres személyi juttatásokat, járulékokat, közüzemi számlákat kell

teljesíteni.

(2) A biztonságos működést szolgáló, vagy az életveszélyes helyzetek elhárítása miatti karbantartási, felújítási feladatokat soron kívül el kell végezni.

(3) Az átmeneti időszak pénzellátásában az intézményi kötelezettséggel terhelt pénzmaradványokat figyelembe kell venni. Az önkormányzat által költségvetési szervei részére folyósított költségvetési támogatás csak az alapító okiratban meghatározott alapfeladataik ellátásához szükséges működési kiadások finanszírozásához használható fel.

(4) A folyamatban lévő beruházások, pályázati számlák kifizetésének fedezete a pályázati költségvetés szerinti ütemezésben, az elkülönítetten kezelt pénzeszközökből biztosítható.


5. § Ez a rendelet 2015. február 5-én lép hatályba, és a 2015. évi költségvetési rendelet hatálybalépésével hatályát veszti.


Sárosd, 2015. január 14.


Dunkl Gergely                                                                        dr. Hanák Mária

polgármester                                                                                                  jegyző