Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 5/2016 (II.24..) önkormányzati rendelete

a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 38/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 02. 24- 2016. 02. 28

Sárbogárd Város Önkormányzat

Képviselő-testületének


5/2016. (II. 24.) önkormányzati rendelete


a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 38/2015. (IX. 24.)  önkormányzati rendelet módosításáról


Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. § és 88. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 38/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el:

  1. § A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 38/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelet 15. § helyébe az alábbi 15. § lép:

„15. § (1) Magánszemély díjfizetési kötelezettségét – a magánszemély Sárbogárd Város Polgármesteréhez benyújtott kérelmére – a polgármester átruházott hatáskörben eljárva a tárgyévben 50%-ban átvállalhatja, ha az ingatlan tulajdonos – használó, bérlő – a 70. életévét betöltötte, és akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelme nem éri el a mindenkori öregségi nyugdíjminimum másfélszeresét.

(2) A közszolgáltatási díj átvállalásáról a polgármester határozattal dönt, melyet meg kell küldeni az érintetteknek és egyidejűleg intézkedni kell a díjnak a szolgáltató javára történő átutalásáról.

(3) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 7. § (1a) b) pontja alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltató a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használó természetes személy ingatlanhasználó részére legalább egy olyan gyűjtőedény választásának lehetőségét biztosítja, amely a 60 litert nem haladja meg.

Ezen jogosultság igénybevételének feltétele, hogy a kérelmező az Önkormányzat által kiadott igazolás útján bizonyítsa a közszolgáltató részére a lakóingatlan egyedüli és életvitelszerű használatának tényét.

 (4) A Rendelet 16. § (1), (2) bekezdésében szabályozott díjfizetési kötelezettség 50%-os átvállalása és a (3) bekezdésben szabályozott kedvezményes közszolgáltatási díj együttesen nem illeti meg a kérelmezőket.”

2. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépést követő 5. napon hatályát veszti.


Sárbogárd, 2016. február 12.


         dr. Sükösd Tamás                                                Demeterné dr. Venicz Anita

polgármester                                                                     jegyző


Kihirdetve: Sárbogárd, 2016. február 24.                                    

                                                                                    Demeterné dr. Venicz Anita

                                                                                                     jegyző