Csór Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete

a Helyi Építési Szabályzatról szóló 8/2002. (IX.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 03. 13- 2019. 04. 29

Csór Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 13. §-a, valamint a 62. § (6) bekezdés 6. pontja alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában megállapított feladatkörében eljárva a település közigazgatási területének felhasználásával és beépítésével, továbbá a környezet természeti, táji és épített értékeinek védelmével kapcsolatos, a telkekhez fűződő sajátos helyi követelmények, jogok és kötelezettségek megállapítására a következőket rendeli el:

1. § A Helyi Építési Szabályzatról szóló 8/2002. (IX.1.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R) 2.§. (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„(2) A rendelet előírásait az annak mellékletét képező szabályozási tervekkel és a SZ-1, SZ-2 és SZ-3 jelű fedvénytervekkel együtt kell alkalmazni.
Az SZ-1 jelű melléklete jelen módosító rendelet 1. számú melléklete szerint módosul”

2.§ A R 4.§. (3) bekezdés d) pontja az alábbiak szerint módosul:


„d) Különleges terület (K) fedvényterveken különleges sport Ksp, különleges temető Ktem és különleges idegenforgalmi K-i.”

3 § A R 10.§-a az alábbi (5), (6), (7) bekezdésekkel egészül ki.


„(5) A különleges idegenforgalmi terület K-i jelű építési övezetben a következő funkciójú épületek illetve építmények helyezhetők el:
szálláshely szolgáltató épület, panzió, szálloda, vendéglátó épület, szolgálati lakás, nem zavaró hatású egyéb gazdasági épület, sportpályák, és kiszolgáló létesítményei (pl. öltöző, raktár, szociális létesítmények), falusi turizmushoz kapcsolódó épület és létesítmények, állatfuttató, istállóépület.


(6) Az építési övezetben a legnagyobb beépítettség mértéke 40%, a kialakítható legkisebb telek terület 800 (m2) kialakítható legkisebb telekszélesség 18 m, a beépítés módja szabadonálló, a legnagyobb építménymagasság 7,5 m, a zöldfelület legkisebb mértéke 40% lehet.”


(7) A K-i jelű építési övezet zöldterületeit tájhonos, lombhullató fa- és cserjefajokkal kell beültetni, a telekhatárok mentén takarófásítást kell alkalmazni.

4.§  Ez a rendelet 2015. február 13-án lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépést követően indult államigazgatási ügyekben kell alkalmazni. Folyamatban levő, még el nem bírált építési
engedély kérelmek esetében amennyiben építtető számára kedvezőbbek a jelen rendelettel elfogadott módosítások, azokat az eljárás során alkalmazni lehet.


Csór, 2015. február 12


 Csete Krisztián                                                   dr. Kmetz Norbert

  Polgármester                                                               jegyző       



Kihirdetési záradék:

E rendelet kihirdetve a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.

Csór, 2015. február 13.



dr. Kmetz Norbert

                                                                               jegyző