Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete

2015. évi költségvetéséről

Hatályos: 2015. 02. 28- 2016. 05. 10

Csór Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23.§ (1) bekezdésében, a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről kapott felhatalmazás alapján Csór Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetését az alábbiak szerint állapítja meg:

I. FEJEZET
ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK


A rendelet hatálya


1.§ (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, képviselő-testületére és annak bizottságára, és az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézményére, terjed ki.


(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

II. FEJEZET
KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI


Az önkormányzat és költségvetési szerveinek
2015. évi költségvetése


2.§ A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2015. évi költségvetését

                 229.789 E Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,
                 229.789 E Ft tárgyévi költségvetési kiadással
                            
     állapítja meg.

3.§ (1) Csór Községi Önkormányzat (a továbbiakban: az Önkormányzat) 2015. évi költségvetési bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 1. melléklete tartalmazza.


(2) Az Önkormányzat 2015. évi    
     a) helyi adó bevételének összege:  21.300 E Ft,
     b) a normatív hozzájárulások, támogatások összege 75.811 E Ft,


(3) Az Önkormányzat a 2015. évi költségvetési bevételeit kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(4) Az Önkormányzat 2015. évi

a) a helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági   jellegű ellátásokat e rendelet 2. melléklete,
b) az általános és céltartalékot e rendelet 2. melléklete, és
c) elkülönítetten az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait e rendelet 11. melléklete tartalmazza


(5) Felújítási és beruházási előirányzatok feladatonkénti felsorolását a 3. melléklet szerint határozza meg, Európai Uniós forrásból származó támogatások szerinti bontásban.

4.§ (1) Az Önkormányzat által irányított költségvetési szerv a Csivitelő Óvoda, mint önállóan működő költségvetési szerv.

 
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott önállóan működő költségvetési szerv gazdálkodási feladatait a Táci Közös Önkormányzati Hivatal látja el.


(3) Az Önkormányzat által irányított (1) bekezdés szerinti költségvetési szerv 2015. évi
a) engedélyezett létszámát a 12. számú melléklete
b) költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

5.§  A 2. § (1) bekezdés szerinti költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait figyelembe véve a költségvetési egyenleg összege 0 Ft, melyből
     a) a működési hiány 0 Ft
     b) a felhalmozási hiány  0 E Ft.

6.§ (1) Az Önkormányzat a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit e rendelet 10. melléklete tartalmazza


(2) Az Önkormányzat Stabilitási tv. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételeit e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

 III. FEJEZET


A 2015. évi költségvetés végrehajtásának szabályai


7.§ (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles.


(2) Az évközi központi előirányzat zárolást haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni rendelet módosítási javaslattal.


(3) Az önkormányzat a civil szervezetek támogatására 500 E Ft-ot biztosít.

8.§ A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, valamint az önkormányzati költségvetési szervek vezetőit a 2015. évi költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

9.§ (1) Az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén beszámol.  


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

10.§ A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy e rendelet 2. mellékletében felsorolt felhalmozási kiadási előirányzatok erejéig - az ott meghatározott feladatok szerint - kötelezettséget vállaljon.

11.§ (1) Az önkormányzat a gazdálkodás során év közben átmenetileg szabad pénzeszközeit értékpapír, befektetési jegy, vásárlás-, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosítja.


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott pénzügyi műveletekkel kapcsolatos szerződések megkötésére a képviselő-testület a polgármestert felhatalmazza.

IV. FEJEZET


HATÁLYBA LÉPTETŐ RENDELKEZÉSEK


12.§ Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, de a jóváhagyott előirányzatok 2015. január 1. napjától alkalmazandók.


Csór, 2015. február 19.


                                     Csete Krisztián                                                            dr. Kmetz Norbert

                                      Polgármester                                                                        jegyző          






Kihirdetési záradék:

E rendelet kihirdetve a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján

Csór, 2015. február 27.


                              dr. Kmetz Norbert

                         jegyző

Csór Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet mellékletei:



1. melléklet:

Csór Község Önkormányzata 2015.évi költségvetési tervjavaslat  bevételek forrásonként, illetve működési és felhalmozási célonként

2. melléklet:

Csór Község Önkormányzata 2015. évi költségvetési bevételei és kiadásai

3. melléklet:

Csór Község Önkormányzata 2015 évi fejlesztési célú kiadásai

4. melléklet:

 2015.évi adósságot keletkeztető ügyletekkel kapcsolatos kötelezettségvállalás és figyelembe veendő bevételek

5.  melléklet:

Csór Község Önkormányzat 2015 évi költségvetésében „ kimutatott „ hiányának finanszírozási módja

6.  melléklet:

Csór Község Önkormányzat 2015 évi költségvetése, összevont költségvetési mérlege

7. melléklet:

Csór Község Önkormányzat 2015.évi költségvetésének előirányzat felhasználási és likviditási terve

8.  melléklet:

Csór Község Önkormányzat 2015. évi közvetett támogatásának tervezett mértéke

9. melléklet:

Csór Község Önkormányzat 2015 évi költségvetésének finanszírozási ütemterve – Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás részére

10. melléklet:

Csór Község Önkormányzat 2015 évi költségvetésének az adósságot és az Önkormányzat által nyújtott hitelek állományát kimutató mérleg

11.  melléklet:

Csór Községi Önkormányzat 2015.évi költségvetésének az Európai Uniós forrásból finanszírozott programok, projektek

12.  melléklet:

Csór Községi Önkormányzat 2015.évi költségvetésének létszámkerete

13.  melléklet:

Csór Községi Önkormányzat 2015.évi költségvetése társadalmi szervezeteinek támogatása

14. melléklet

Csór Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetése 2015-2016-2017. évi gördülő tervezése