Csór Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2017.(IV.28.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 04. 29

Csór Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §    (1)     Csór Község településfejlesztési koncepciójának, integrált településfejlesztési stratégiájának, települési arculati kézikönyvének, településképi rendeletének, valamint a településrendezési eszközöknek a lakossággal, továbbá érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, egyházakkal történő véleményeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) és e rendelet szerint történik.

(2)     E rendelet alkalmazásában:

            a)    állandó partnerek: a település lakossága, a településen ingatlannal rendelkező magánszemélyek, az érdekképviseleti szervek , érintett helyi önkormányzati szervek.

        b)  eseti partnerek: érintettség esetén a Kormányrendelet előírásainak megfelelően a területi önkormányzat, a szomszédos települési önkormányzatok, továbbá a  véleményezési eljárásba esetenként meghívott civil- és gazdálkodó szervezetek, vallási közösségek, intézmények és magánszemélyek.


(3)     Az érdekképviseleti, a civil és gazdálkodó szervezet a véleményezési eljárásba a polgármesterhez a megadott határidőben benyújtott írásbeli kérelemmel jelentkezhet be, melyben meg kell jelölni a véleményezési eljárás tárgyát, a szervezet nevét, képviselőjét, postacímét és email címét.

2. §    (1)     Az állandó partnerekkel történő véleményezési eljárás során az állandó partnerek minimális tájékoztatási formáját az 1. melléklet tartalmazza.

(2)     Az előzetes tájékoztatás során a Kormányrendelet  partnerségi egyeztetésre vonatkozó szabályai  szerint közzétett hirdetmény tájékoztatást nyújt az eljárás tárgyáról, megindításáról, az előzetes tájékoztató elérhetőségéről, az eljárás módjáról, a véleményezés módjáról és annak határidejéről.

 

(3)     A véleményezési eljárás  során a Kormányrendelet  partnerségi egyeztetésre vonatkozó szabályai szerint közzétett hirdetmény tájékoztatást nyújt az eljárás tárgyáról, az elkészült tervezet elérhetőségéről, a véleményezési módjáról és annak határidejéről.

(4)     Lakossági fórum esetén annak tárgyáról, helyéről és időpontjáról előtte legalább nyolc nappal a helyben szokásos módon  közzétett lakossági hirdetmény útján kell értesíteni a partnereket. A lakossági fórumról jelenléti ív, továbbá írásbeli jegyzőkönyv készül, melyben rögzíteni kell az elhangzott javaslatot, észrevételt, valamint a javaslattevő, észrevételező nevét és címét.


(5)     Amennyiben nincs lakossági fórum, a lakosság az észrevételeit, javaslatait a hirdetmény közzétételétől számított nyolc napon belül  teheti meg a polgármesterhez címzett és a Táci Közös Önkormányzati Hivatal Csóri Kirendeltségéhez (8041 Csór Fő tér 10) írásban benyújtott szövegszerű, indoklással ellátott véleményben.

 

(6)     Az érdekképviseleti szervek a polgármesterhez címzett és a Táci Közös Önkormányzati Hivatal Csóri Kirendeltségéhez (8041 Csór Fő tér 10) írásban benyújtott szövegszerű, indoklással ellátott véleményben tehetik meg észrevételeiket, javaslataikat.

(7)     A helyi önkormányzati szervek a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott módon tehetik meg észrevételeiket, javaslataikat.

3. §    (1)     Az eseti partnerek köréről az egyeztetési eljárást megelőzően a képviselő-testület dönt.

(2)     Az eseti partnerek az egyeztetési eljárásról a Kormányrendelet partnerségi egyeztetésre vonatkozó szabályai szerinti  az előzetes tájékoztatási  , illetve a véleményezési   szakasz tervezetének (dokumentációjának)  megküldése útján értesülnek.

  (3)       Az eseti partnerek az egyeztetési eljárásban a polgármesterhez a megadott határidőben benyújtott szövegszerű, indoklással ellátott véleménnyel, észrevétellel, javaslattal élhetnek, melyen meg kell jelölni a véleményezési eljárás tárgyát, a szervezet nevét, képviselőjét, postacímét és email címét.

4. §    (1)     A beérkezett vélemények dokumentálása, nyilvántartása, valamint az el nem fogadott javaslatok indokolása, azok dokumentálása és nyilvántartása az államigazgatási véleményekre vonatkozó, a Kormányrendeletben meghatározott szabályok szerint történik.

(2)     A beérkezett véleményekről, javaslatokról készülő összefoglaló és az annak elfogadásáról szóló határozat az önkormányzat honlapján (www.rackeresztur.hu) kerül közzétételre.

(3)       A településfejlesztési és településrendezési dokumentumokat, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények ről szóló önkormányzati döntéseket elfogadásukat követően az önkormányzat honlapján közzé kell tenni.

5. §             Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

………………………………………                                ……………………………………….

               Csete Krisztián                                                          Dr. Kmetz Norbert

                polgármester                                                                      jegyző



Kihirdetési Záradék

A rendeletet 2017. április 28. napján kihirdettem.



                                                                                                 …………………………………

                                                                                                            Dr. Kmetz Norbert

                                                                  jegyző