Szabadbattyán Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (VII.16.) önkormányzati rendelete

a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok használatáról, rendjéről, a település tisztaságáról szóló 18/2004. (VIII. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 07. 18- 2013. 07. 17

Szabadbattyán Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

14/2013. (VII.16. ) önkormányzati rendelete


a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok használatáról, rendjéről, a település tisztaságáról szóló 18/2004. (VIII.13.) önkormányzati rendelet módosításáról



Szabadbattyán Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§ Szabadbattyán Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi környezet  védelméről, a közterületek és ingatlanok használatáról, rendjéről, a település tisztaságáról szóló 18/2004. (VIII.13.) önkormányzati rendelet ( a továbbiakban: Alaprendelet) IV. fejezet helyébe a következő rendelkezés lép:

„ A közterület filmforgatási célú használata”

„13.§ (1) a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény ( a továbbiakban: Mktv.) szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület-használat ( a továbbiakban: filmforgatás célú közterület használat) vonatkozásában a rendelet szabályait az e szakaszban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

(2) A képviselő-testület a filmforgatás célú közterület használattal összefüggő, Mktv-ben meghatározott képviselő-testületi  hatásköröket a polgármesterre ruházza.

(3)  Mentesség kizárólag közérdekű célokat szolgáló filmalkotások forgatása esetén adható. Közérdekű célokat szolgálnak különösen az oktatási, a tudományos és az ismeretterjesztő témájú filmalkotások.

(4) A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg a 60 napot.

(5) Vasárnapra és ünnepnapra vonatkozó közterület használat nem hagyható jóvá. A közterület-használat naponta 7 és 21 óra közötti időtartamra vonatkozhat. 

(6) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felsőható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell.


14.§ A képviselő-testület a közterület filmforgatási célú igénybevételéért fizetendő    díjat: 

 a) forgatási helyszín esetén 150,- Ft /m2/nap

 b) technikai kiszolgálás, és stábparkolás esetében: 100 ,- Ft/m2/nap

              összegben állapítja meg, amely az áfát nem tartalmazza.”


2.§ Az Alaprendelet 14.§ számozása „ 15.§” számozásra módosul.


3.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő 2. napon lép hatályba, és a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.


Mátrai Csaba                                                                             Némethné Jenei Éva

polgármester                                                                                      jegyző


Záradék:

A rendeletet Szabadbattyán Nagyközségi  Polgármesteri Hivatalában kifüggesztéssel kihirdettem.

A rendelet-tervezet 2013. július 5.   napjától a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján társadalmi egyeztetésre kifüggesztettem.

Ellene érkezett bejelentés, vélemény, észrevétel: nem volt.  


Szabadbattyán, 2013. július 16.    


Némethné Jenei Éva – jegyző