Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017 (III.6.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól

Hatályos: 2017. 03. 07

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő- testületének

6/2017. (III.6.) önkormányzati rendelete


a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól


Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő- testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010.évi I. törvény 96.§-ban kapott felhatalmazás alapján; a 19.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként a rendelet 1. mellékletének 1) pontjában meghatározott díjat kell megfizetni.


2. § A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként a rendelet 1. mellékletének 2) pontjában meghatározott díjat kell megfizetni.


3. § A hivatali helyiségen kívüli és egyidejűleg hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként a rendelet 1. mellékletének 3) pontjában meghatározott díjat kell megfizetni.


4. § A rendelet 1. mellékletében meghatározott díjak megfizetése alól a házasulók valamelyikének orvos által igazoltan közeli halállal fenyegető egészségi állapota miatt, a házasulók teljes személyes díjkedvezményben részesülnek.


5. § Ha az anyakönyvvezető a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben meghatározottak szerint a rendkívüli munkavégzésért meghatározott szabadidő kiadását nem kérte, úgy tényállás szerint az 1. §-ban, vagy a 2. §-ban, illetve a 3.§-ban meghatározott díjbevételből annak nettó értékének 75%-ával megegyező összege illeti meg őt.


  1. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 7/2012. (II. 27.) önkormányzati rendelet.




              

                 Mészáros Lőrinc                                                             Dr. Sisa András

                 polgármester                                                                          jegyző


Záradék:

Ez a rendelet a mai napon kihirdetésre került, a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel.


Kelt: Felcsút, 2017. március 6


Dr. Sisa András jegyző