Győrszemere Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017. (I. 6.) önkormányzati rendelete

a helyi építési szabályzatáról szóló 16/2004. (X. 27.) Kt. rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 01. 07- 2017. 01. 07

Győrszemere Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §


Győrszemere Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi építési szabályzatról szóló 16/2004.(X.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: HÉSZ) 12. §-a az alábbi (7) bekezdéssel egészül ki:


„(7) Telekalakítás nélkül is rendezettnek tekintendő a telek, ha:

  1. a szabályozás vonallal meghatározott, tervezett útterület a tömbbelsőbe esik, és a telekalakításra vonatkozó jogszabályok előírásai miatt önálló telekként még nem alakítható ki;
  2. a szabályozási vonal meglévő út kiszélesítését szolgálja, és nem történik útlejegyzés vagy kisajátítás, és a már beépített telken a rendeltetési egységek száma – a kiegészítő épületeket nem számítva – a tervezett építési tevékenységgel nem nő, vagy lakóövezet esetében legfeljebb két lakásosra nő.”


2.§


A HÉSZ 12. §-a az alábbi (8) bekezdéssel egészül ki:


„(8) A (7) bekezdés a) és b) pontjaiban foglalt esetekben az építési telket a rendezési terv szerint akkor is kialakultként kell figyelembe venni, ha a kötelező szabályozási vonallal határolt közterületek kialakítása még nem történt meg. Ebben az esetben a szabályozási vonalat az elő-, oldal- és hátsókert meghatározásánál figyelembe kell venni, ( amennyiben az építési hely határvonala nincs szabályozva ), míg az övezeti előírásokat úgy kell betartani, hogy azok a közterület céljára szükséges telekrész területével csökkentett telekre vonatkozóan teljesüljenek. Az ingatlan beépítésénél a szabályozási vonalakkal és/vagy övezethatárokkal határolt területrészt lehet figyelembe venni.”


3.§


A HÉSZ 12. §-a az alábbi (9) bekezdéssel egészül ki:


„(9) A (7) bekezdés a) esetében ha a telek a telekalakítás előtt több oldalról útkapcsolattal rendelkezik, akkor a telek megosztható, de a kialakuló új telekhatár a tervezett tömbfeltáró út valamelyik szabályozási vonalára kerüljön.”


4. §

Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




Győrszemere, 2017. 01. 05.



Horváth Gyula                                                                      Horváth Sándor

polgármester                                                                                     jegyző



Kihirdetve:

Győrszemere, 2017. 01. 06.



Horváth Sándor

                                                                                     Jegyző