Győrzámoly Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016 (IX. 21.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás szabályairól és a vagyongazdálkodási tervéről szóló 3/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 21- 2016. 09. 22

Győrzámoly Község Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, illetve a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 42. § 1. pontjában megállapított feladatkörében eljárva az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás szabályairól és a vagyongazdálkodási tervéről szóló 3/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) módosításáról az alábbi rendeletet alkotja:

1. §

A R. 5. § (5) bekezdésébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A (3) bekezdésbe foglalt nemzeti vagyon, illetve az üzleti vagyon tekintetében 10 millió forint értékhatár feletti vagyon tulajdonjogát átruházni, a vagyon feletti kezelés jogát, a vagyon használatát – ha törvény kivételt nem tesz – ­csak versenyeztetés útján, összességében a legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet.”

2. §

A R. 5. § (6) bekezdésébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Az üzleti vagyon részét képező építési telkek értékesítésére a polgármester jogosult. A többi üzleti vagyon értékesítése, hasznosítása a Képviselő-testület hatásköre. A polgármester ilyen jellegű tevékenységéről a soron következő testületi ülésen köteles beszámolni.” 

3. §

A R. 5. § (10) bekezdésébe a következő rendelkezés lép:

„(10) Az Önkormányzat tulajdonában álló ingóságok, dolgok értékesítése, ingyenes használatba adása, selejtezése 300 ezer Ft könyv szerinti értékhatárig a polgármester, azt meghaladóan a Képviselő-testület hatásköre.”

4. §

A R. 5/A. § (1) bekezdésébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az Önkormányzat vagyonát a Győrzámolyi Polgármesteri Hivatal, a Győrzámolyi Tündérrózsa Óvoda és Bölcsőde, továbbá vagyonkezelési szerződés alapján az önkormányzati közfeladatot ellátó jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet kezeli.”

5. §

A R. 5/F. § (2) bekezdésébe a következő rendelkezés lép:

 „(2) A vagyonkezelőt megillető jogok gyakorlását, annak szabályszerűségét, célszerűségét, a kötelezettségek teljesítését az Önkormányzat – a Polgármesteri Hivatal közreműködésével – ellenőrzi.”

6. §

Záró rendelkezések

E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és a hatályba lépéstől számított 3. napon hatályát veszti.


Győrzámoly, 2016. szeptember 20.






             Horváth Gábor                                                                         dr. Torma Viktória

              polgármester                                                                                      jegyző








Záradék:

A rendelet kihirdetve

Győrzámoly, 2016. szeptember 21.

                                                                                            dr. Torma Viktória

                                                                                                       jegyző