Győrzámoly Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (X. 20.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában lévő lakás és helyiség bérletének feltételeiről

Hatályos: 2023. 11. 02

Győrzámoly Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2023. (X. 20.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában lévő lakás és helyiség bérletének feltételeiről

2023.11.02.

Győrzámoly Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 2. számú mellékletben, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. A rendelet célja, hatálya

1. § A rendelet célja, hogy a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: lakástörvény) előírásaival összhangban, a polgári jog alapelveinek szem előtt tartása mellett megteremtse Győrzámoly Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) tulajdonában lévő ingatlanokkal való eredményes gazdálkodás feltételeit.

2. § A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzat tulajdonában lévő minden önkormányzati lakásra és egyéb helyiségre.

2. A lakás- és helyiség bérbeadásával kapcsolatos feladatok és hatáskörök ellátása

3. § (1) Az e rendelet hatálya alá tartozó önkormányzati lakások és önkormányzati helyiségek bérbeadásával, valamint elidegenítésükkel kapcsolatban a bérbeadói feladatokat a képviselő-testület (a továbbiakban: bérbeadó) látja el, a szerződést a polgármester, az önkormányzati intézmény helyiségei esetében az intézményvezető írja alá.

(2) Ahol a lakástörvény és e rendelet bérleti szerződésre utal, ott a bérleti szerződés tartalmát a bérbeadói részről - a lakástörvény és e rendelet keretei között - a polgármester határozza meg.

(3) A bérlőkijelölés előkészítése, a bérlőkijelöléstől a bérleti szerződés megkötéséig felmerülő adminisztratív tevékenység ellátása, a bérlethez kapcsolódó nyilvántartások vezetése, bérleti díj beszedése, rezsi költségek továbbszámlázása a polgármesteri hivatal (a továbbiakban: hivatal) feladata.

II. Fejezet

A lakásbérlet szabályai

3. Az önkormányzati lakások bérbeadásának általános feltételei

4. § (1) Az önkormányzati lakásokat az önkormányzat elsősorban a közérdekű feladatainak ellátása és a település szakember-ellátásának biztosítása céljára hasznosítja.

(2) Az önkormányzat tulajdonában nincs olyan lakás, melyet szociális alapon kíván bérbe adni.

5. § (1) Az önkormányzati lakások hasznosításának módja lehet:

a) önkormányzati intézmények dolgozói részére történő lakásjuttatás,

b) költségelven vagy piaci alapon történő bérbeadás.

(2) Lakásbérleti jogviszonyt a bérlő és bérbeadó

a) költségelven szolgálati jogviszonya fennállásáig, de legfeljebb 5 év időtartamra,

b) piaci alapon határozott vagy határozatlan időre köt.

(3) Szolgálati jelleggel történő lakásbérlet esetén a kérelemhez csatolni kell a munkáltató javaslatát.

(4) Önkormányzati lakás bérbeadása nem magánszemély részére csak piaci alapú lakbér kikötése mellett történhet.

(5) A (2) bekezdés a) pontjában rögzített feltétel megszűnését vagy a határozott idő elteltét követő 30 napon belül a bérlő köteles az önkormányzati lakást üresen, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a bérbeadó rendelkezésére bocsátani.

(6) A lakásbérleti szerződés annak lejártát megelőző 3 hónapon belül, a bérlő kérelmére meghosszabbítható.

6. § (1) Az üresen rendelkezésre álló önkormányzati lakásokat a helyben szokásos módon, pályázat útján kell meghirdetni, a rendelkezésre állástól számított 30 napon belül.

(2) Az önkormányzati lakás bérletére és a lakásbérleti jogviszony folytatására irányuló kérelmet írásban a polgármesterhez kell benyújtani, jelen rendelet 1. melléklete szerinti kérelem nyomtatványon, a pályázati felhívásban meghatározott mellékletekkel.

(3) Ha a megpályáztatott lakásra pályázat nem érkezik vagy a pályázat érvénytelen, a lakást ismételten pályáztatni kell, mindaddig amíg érvényes pályázat kerül benyújtásra.

(4) A pályázati felhívást a helyben szokásos módon, 15 napra közzé kell tenni.

7. § (1) A lakásbérleti kérelem elbírálásánál előnyt jelent:

a) ha a munkavállaló hosszabb ideje áll közszolgálati vagy közalkalmazotti jogviszonyban, valamint munkaviszonyban, továbbá,

b) ha a munkavállalónak a településen történő letelepedése a község érdekét szolgálja.

(2) Egy háztartásban életvitelszerűen együtt élő közeli hozzátartozók csak egy önkormányzati lakásra köthetnek szerződést.

4. A bérlőtársi szerződés megkötésének és a lakásban maradó társbérlő részére a megüresedett társbérleti lakrész bérbeadásának feltételei

8. § (1) Önkormányzati lakást albérletbe adni, a lakásra bérlőtársi jogviszonyt létesíteni, a lakást nem lakás céljára hasznosítani nem lehet.

(2) Önkormányzati lakásban lévő megüresedett társbérleti lakrész bérbeadására a bérbeadó nem biztosít lehetőséget.

5. Hozzájárulás a lakásba történő befogadáshoz

9. § (1) A bérlő a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül is befogadhatja a lakástörvényben meghatározott személyeket.

(2) A bérlő köteles írásban 3 napon belül bejelenteni a bérbeadónak a bérbeadó hozzájárulása nélkül befogadható személyek esetében a befogadott személy nevét, rokoni kapcsolatát és a befogadás napját.

(3) A befogadáshoz történő hozzájárulás iránti kérelmet írásban kell a polgármesternek benyújtani.

(4) A kérelemhez csatolni kell:

a) a bérlő nyilatkozatát, hogy a befogadott személyt az önkormányzati lakásba 3 napon belül bejelenti, ezt a bérbeadó felé igazolja és

b) a befogadott személy arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy a bérleti szerződés megszűnésekor az önkormányzati lakást 3 napon belül elhagyja.

(5) A bérbeadó a hozzájárulást megtagadhatja, ha a bérlőnek díjtartozása (bérleti, közüzemi, egyéb) van, továbbá, ha a befogadandók valamelyike beköltözhető lakással rendelkezik. A hozzájárulás állandó lakhely létesítésére lehetőséget nem biztosít (tartózkodási helyként jelentkezhet be) és a bérleti jogviszony megszűnésekor a befogadott személy sem a bérleti jogviszony folytatására, sem elhelyezésre nem tarthat igényt.

(6) A lakásba történő befogadás megtagadható, ha a lakás szobaszámára és a benne lakó személyek számára tekintettel a befogadással lényegesen rosszabb körülmények alakulnának ki.

(7) A bérlő köteles 3 napon belül bejelenteni a bérbeadónak, ha a befogadott személy a lakásból állandó jelleggel kiköltözik vagy kijelentkezett.

(8) A (2) bekezdésben meghatározott bejelentési kötelezettség elmulasztása esetén a bérbeadó a bérleti szerződést felmondhatja.

6. A lakáshasználati díj emelésének mértéke és feltételei

10. § (1) Amennyiben az önkormányzati lakásban olyan személy marad, aki sem a lakástörvény, sem a jelen rendelet előírásai alapján nem tarthat igényt elhelyezésre, az önkormányzati lakást köteles 15 napon belül elhagyni.

(2) Amennyiben a lakást jogcím nélkül használó a lakáselhagyási kötelezettségének nem tesz eleget, a jogcím nélküli használat kezdetétől a jelen rendeletben meghatározott lakbérrel megegyező összegű használati díjat, a jogcím nélküli használat kezdetétől számított két hónap elteltével, az önkormányzati lakás elhagyásának megtörténtéig, a jelen rendeletben meghatározott lakbér háromszoros összegének megfelelő használati díjat köteles fizetni.

7. A felek jogai és kötelezettségei

11. § (1) A bérbeadó köteles a lakást komfortfokozatának megfelelő lakberendezésekkel együtt a bérleti szerződésben megjelölt időpontban, tisztán rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban, leltár szerint a bérlő használatába adni. A bérlő az átvételt – észrevételeinek rögzítésével – a helyszínen készült leltár aláírásával elismeri.

(2) A bérlő kötelessége az épület közös részeinek tisztántartása, a hulladékszállítás költségeinek, valamint a közüzemi díjaknak a megfizetése, az udvar, járda rendszeres tisztántartása az időjárási viszonyoknak megfelelően.

(3) A bérlő köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak, gépészeti és elektromos szerelvényeinek, berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról. Ezek szükséges pótlása, cseréje a bérbeadó feladata.

(4) A bérlemény átalakításáról, korszerűsítéséről, felújítási, karbantartási munkák elvégzéséről, különösképpen a tartószerkezetet, héjazatot, szigeteléseket, gépészeti és elektromos alapvezetékeket érintő munkákról, a baleset-, az élet-, vagy a vagyonbiztonságot fokozottan érintő munkákról – eltérő megállapodás hiányában – a bérbeadó gondoskodik.

(5) Átalakítás, korszerűsítés, nagyobb felújítási és karbantartási munkák esetén a kölcsönös értesítési kötelezettségnek a munkák megkezdése előtt legalább 30 nappal eleget kell tenni.

(6) A bérlő az azonnali beavatkozást igénylő munkát a bérbeadó írásbeli felszólítása nélkül is elvégezheti, a bérbeadó értesítési kötelezettségével.

12. § (1) A szerződés fennállása alatt a bérlő köteles életvitelszerűen a lakásban lakni. Amennyiben a bérlő e kötelezettségének – az indokolt távollét esetét kivéve – nem tesz eleget, bérleti jogviszonya megszüntetésre kerül.

(2) A bérlő egy hónapot meghaladó távolléte az alábbi esetekben indokolt:

a) iskolai tanulmányok folytatása;

b) gyógykezelés, egészségügyi ok;

c) idénymunka vállalása.

13. § A bérbeadó szükség szerint, de legalább évente egy alkalommal köteles ellenőrizni a lakás rendeltetésszerű használatát és a bérlőt terhelő kötelezettségek teljesítését. Az ellenőrzés munkanapokon 8-16 óra között végezhető. A bérlő a helyszíni ellenőrzéseket tűrni köteles.

8. A lakbérek mértéke, megfizetése

14. § (1) A lakásbérleti jogviszony fennállása alatt – a képviselő-testület által jóváhagyott eltérő megállapodás hiányában – a bérlő lakbért köteles fizetni.

(2) A lakbérek mértékét jelen rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(3) A lakbér mértékét az önkormányzat évente, minden év január 31-ig felülvizsgálhatja, és a felülvizsgálat alapján határozza meg az adott évi lakbér összegét.

(4) Amennyiben a felülvizsgálat során a lakbér összege emelkedik, arról a bérbeadó a bérlőt írásban tájékoztatja és a bérleti szerződést módosítani kell.

(5) A havi bérleti díjon felül a bérlő viseli a következő különszolgáltatások költségeit:

a) vízellátás és a csatornahasználat biztosítása,

b) a fűtés és melegvíz-ellátás,

c) a lakás használatával kapcsolatos egyéb közműköltségek,

d) a közös használatra szolgáló helyiségekben, kertben lévő berendezések használata, melyek egyedi fogyasztása méréssel vagy számítással határozható meg,

e) az épület és a közvetlen környezetének takarítása,

f) a kéményseprés,

g) a hibaelhárítás,

h) gyommentesítés, kaszáltatás.

(6) A bérlő a lakbért előre, minden hónap 15. napjáig köteles megfizetni.

(7) Az önkormányzati lakás bérlője a bérleti szerződés aláírásakor, óvadék gyanánt, a bérleti díj kétszeresének megfelelő összeget köteles megfizetni.

(8) Az óvadék a bérbeadó részéről akkor használható fel, és azon összeghatárig

a) ha a bérlő a lakás átadásakor azt nem tiszta, rendeltetésszerű állapotban hagyta el, a lakás helyreállításához szükséges összegig,

b) ha a bérlő a lakás átadásakor bérleti díjjal vagy szerződésből adódó közüzemi díjjal tartozik, ezen összegek és kamatok, valamint a tartozás érvényesítésével kapcsolatosan felmerült költségek erejéig,

c) ha az önkormányzatnak egyéb kárt okoz, a kár megtérítéséhez szükséges mértékben.

(9) Az óvadék után az önkormányzat kamatot nem fizet.

(10) A bérleti szerződés megszűnése esetén, a fel nem használt biztosíték, a lakás átadás-átvételét követően 30 napon belül a volt bérlő részére visszafizetésre kerül.

9. A lakbértámogatás mértéke, a jogosultság feltételei és eljárási szabályai

15. § Az önkormányzat lakbértámogatást nem állapít meg.

10. A bérleti jogviszony megszűnése és megszüntetése

16. § (1) A bérleti jogviszony megszűnik a lakástörvényben foglalt esetekben.

(2) A bérleti szerződést fel kell mondani, ha:

a) a bérlő a fizetési kötelezettségeinek (bérleti díj, közüzemi díj) nem tesz eleget, és azt a bérbeadó egyszeri, írásbeli felszólítása ellenére - 8 napon belül - nem teljesíti,

b) a bérlő, vagy a vele együtt lakó személyek az együttélés követelményeit durván sértő, botrányos magatartást tanúsítanak és azt a bérbeadó egyszeri, írásbeli felszólítása ellenére - 8 napon belül - folytatják vagy megismétlik,

c) a bérlő a lakást egy hónapot meghaladóan nem használja életvitelszerűen és erről a bérbeadót nem értesíti kivéve, ha a bérlő ezt menthető okból mulasztotta el,

d) a bérlő olyan szerződésszegést követ el, amelyet a bérbeadó írásos felszólítása ellenére sem orvosol.

(3) A (2) bekezdésben foglalt esetekben a felmondás legalább tizenöt napos felmondási idővel, a felmondást követő hónap utolsó napjára szól.

(4) A szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésével egyidejűleg, másik lakás bérbeadására is sor kerülhet abban az esetben, ha a bérlő megfelel - a bérleti jogviszony jellegétől függően - a bérbeadás feltételeinek.

11. Cserelakás

17. § A bérbeadó cserelakást nem ajánl fel a bérlőnek, elhelyezési kötelezettsége nincs és a felajánlás helyett nem fizet pénzbeli térítést.

12. A törvény alapján elővásárlási joggal érintett lakás vételárának mértéke és megfizetésének feltételei, valamint a törvény alapján elővásárlási joggal nem érintett lakás eladásának feltételei

18. § Az önkormányzati lakások elidegenítéséről a képviselő-testület határozatban dönt.

19. § (1) A lakástörvény alapján elővásárlási joggal érintett lakások értékesítése esetén a bérbeadó köteles az elővásárlásra jogosult bérlőt az értékesítés szándékáról és az eladási árról haladéktalanul tájékoztatni azzal, hogy az elővásárlási jogával a tájékoztatás kézhezvételét követő 15 napon belül kell élnie.

(2) Amennyiben az elővásárlásra jogosult bérlő az elővásárlási jogával élni kíván, akkor erről (1) bekezdésben foglalt határidőn belül írásban nyilatkozik.

(3) Az értékesítésre kijelölt önkormányzati lakások forgalmi értékét ingatlanforgalmi szakértői szakvéleménnyel kell megállapítani.

(4) A vásárlásra irányuló kérelmeket a hivatalhoz kell benyújtani, a kérelmek elbírálásáról a képviselő-testület dönt. Az adásvételi szerződéseket az önkormányzat nevében a polgármester írja alá.

(5) Az elővásárlási joggal érintett lakások vételára a beköltözhető forgalmi érték 90%-a.

(6) Az elővásárlásra jogosult vevő a vételár hátralékát 15 évig, havonta egyenlő részletekben törlesztheti. A szerződéses kamat a jegybanki alapkamattal megegyező. Amennyiben a lakás vételárát egy összegben fizeti meg, a vételár 10%-ának megfelelő árkedvezményre, vagy amennyiben az előírtnál rövidebb törlesztési időt vállal, akkor a vételárhátralékból 1% engedményre jogosult.

(7) A bérbeadó az általa elidegenített lakásra a vételár maradéktalan megfizetésének teljesítéséig elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzéséről gondoskodik. A vételár maradéktalan megfizetését követő 30 napon belül az elidegenítési és terhelési tilalom törlését kezdeményezni kell.

20. § A törvény alapján elővásárlási joggal nem érintett lakások eladásának feltételei megegyeznek az önkormányzat vagyonrendeletében szabályozott vagyonátruházási feltételekkel.

13. A lakások elidegenítéséből származó bevételek felhasználásának részletes szabályai

21. § Az önkormányzat az elidegenítésből származó bevételt a lakástörvényben meghatározott célokra használhatja fel azzal, hogy egyes meghatározott célokra az értékesítésből befolyt teljes összeg felhasználható.

III. Fejezet

Nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételei

14. Önkormányzati tulajdonú helyiségek bérbeadása

22. § (1) Önkormányzati tulajdonú nem lakás céljára szolgáló helyiségek (a továbbiakban: helyiség) bérbeadása kérelem alapján történik, melyet írásban a polgármesterhez kell benyújtani, jelen rendelet 3. melléklete szerint kérelem nyomtatványon, a pályázati felhívásban meghatározott mellékletekkel.

(2) Helyiség meghatározott tevékenység folytatására, elsősorban a lakosság ellátását szolgáló kereskedelmi, ipari, szolgáltatási, kulturális, sport és irodai célokra adható bérbe.

(3) Az önkormányzat tulajdonában nincs olyan helyiség, melyet szociális alapon kíván bérbe adni.

23. § (1) A helyiségbérleti jogviszonyt a bérbeadó és a bérlő szerződése határozott vagy határozatlan időtartamra, vagy feltétel bekövetkezéséig hozza létre.

(2) Helyiségbérlet esetén a bérbeadással kapcsolatos bérbeadói jogokat - a (3) bekezdés kivételével - a polgármester gyakorolja.

(3) Az önkormányzati intézmény helyiségeinek bérbeadásáról az intézmény vezetője dönt.

(4) Helyiséget albérletbe adni, helyiség bérleti jogát átruházni vagy cserélni nem lehet.

15. Helyiségbérlet során a felek jogai és kötelezettségei

24. § (1) A bérbeadó és a bérlő megállapodhatnak abban, hogy a bérlő az általa bérelt helyiséget átalakítja, korszerűsíti. A megállapodásnak tartalmaznia kell azt is, hogy a munkák elvégzésének költségei melyik felet és milyen arányban terhelik.

(2) A helyiségben a bérlő - még saját költségére is - átalakítást, korszerűsítést csak a bérbeadóval előre egyeztetett módon végezhet.

(3) A bérlő az általa okozott, a bérleményben keletkezett károkat köteles a bérbeadó részére megtéríteni.

16. A helyiségbérleti díj mértéke, megfizetése

25. § (1) A helyiség bérleti díjának összegét a képviselő-testület az ingatlan településen belüli helyétől és műszaki állapotától függően, határozatban állapítja meg.

(2) Az önkormányzati helyiség bérlője a bérleti szerződés aláírásakor, óvadék gyanánt, a bérleti díj kétszeresének megfelelő összeget köteles megfizetni.

(3) Az (2) bekezdés nem vonatkozik azon önkormányzati helyiségekre, melyeknek egymást követő időpontokban más bérlői vannak.

(4) Az óvadék a bérbeadó részéről akkor használható fel, és azon összeghatárig

a) ha a bérlő a helyiség átadásakor azt nem tiszta, rendeltetésszerű állapotban hagyta el, a helyiség helyreállításához szükséges összegig,

b) ha a bérlő a helyiség átadásakor bérleti díjjal vagy szerződésből adódó közüzemi díjjal tartozik, ezen összegek és kamatok, valamint a tartozás érvényesítésével kapcsolatosan felmerült költségek erejéig,

c) ha az önkormányzatnak egyéb kárt okoz, a kár megtérítéséhez szükséges mértékben.

(5) Az óvadék után az önkormányzat kamatot nem fizet.

(6) A bérleti szerződés megszűnése esetén, a fel nem használt biztosíték a helyiség átadás-átvételét követően 30 napon belül a volt bérlő részére visszafizetésre kerül.

17. Helyiség ingyenes használatba adása

26. § (1) Helyiség közérdekű feladatellátás céljából, ingyenesen is használatba adható.

(2) Az ingyenes használatba adásra a helyiségbérletre vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

18. A bérleti szerződés megszűnése

27. § (1) A bérlő a helyiséget a bérleti jogviszony megszűnésekor a bérleti szerződésben kikötött állapotban és felszereltséggel köteles átadni.

(2) Amennyiben a helyiséget jogcím nélkül használó a helyiségelhagyási kötelezettségének nem tesz eleget, a jogcím nélküli használat kezdetétől a bérleti szerződésben meghatározott bérleti díjjal megegyező összegű használati díjat, a jogcím nélküli használat kezdetétől számított két hónap elteltével pedig, a helyiség elhagyásának megtörténtéig, a bérleti szerződésben meghatározott bérleti díj háromszoros összegének megfelelő használati díjat köteles fizetni.

19. A nem lakás céljára szolgáló helyiségek eladása

28. § (1) Az önkormányzati helyiségeket a képviselő-testület - mérlegelés alapján - egyedi határozatával értékesítheti.

(2) Az értékesítésre kijelölt nem lakás céljára szolgáló helyiségek forgalmi értékét ingatlanforgalmi szakértői szakvéleménnyel kell megállapítani.

(3) Az elővásárlási joggal érintett helyiség vételára azonos a helyiség beköltözhető forgalmi értékével. A vételárat a szerződés megkötésével egyidejűleg, egy összegben kell megfizetni.

29. § A törvény alapján elővásárlási joggal nem érintett helyiség eladásának feltételei megegyeznek az önkormányzat vagyonrendeletében szabályozott vagyonátruházási feltételekkel.

20. Adatvédelemre vonatkozó rendelkezések

30. § (1) A bérbeadó jogosult nyilvántartani és kezelni mindazokat a személyes adatokat, amelyek e rendelet alapján a bérbeadás, elidegenítés feltételeinek megállapítása, megtagadása, a bérbeadói hozzájárulásról való döntés érdekében a tudomására jutottak.

(2) Az adatkezelő köteles úgy eljárni, hogy az e rendelet és az adatkezelésre vonatkozó más szabályok alkalmazása során biztosítsa az érintettek személyes adatainak védelmét.

IV. Fejezet

Záró rendelkezések

31. § Ez a rendelet 2023. november 1-jén lép hatályba.

32. §1

1. melléklet a 20/2023. (X. 20.) önkormányzati rendelethez

KÉRELEM ÖNKORMÁNYZATI LAKÁS BÉRBEVÉTELÉRE

1. Kérelmező neve:.......................................................................................................

2. Személyi igazolvány száma: .................................................................................

3. Születési helye, ideje: ...........................................................................................

4. Anyja neve: ...........................................................................................................

5. Családi állapota: .........................................................................................................

6. Lakóhelye (tartózkodási helye, ha ez nem azonos a lakóhelyével): .....................................................................................

7. Elérhetősége (telefon, e-mail): .............................................................

8. A lakásba vele együtt költöző személyek (a születési év és a rokonsági fok megjelölésével: ...............................................................................................................................................................................................................

9. Munkahelyének neve, címe: .................................................................................

10. Foglalkozása, beosztása: ...............................................................................

11. Jelen munkáltatónál a munkaviszony kezdete: ...............................................

12. Nettó havi átlagjövedelme: ..........................................................................

13. A vele közös háztartásban élők nettó havi átlagjövedelme: ...................................................

14. Egyéb: .......................................................................................

15. Nyilatkozat: Anyagi és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatok közlése, a hatóság félrevezetése büntetendő cselekmény és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott következményeket vonja maga után. A kiírt pályázati feltételeket elfogadom. Hozzájárulok adataim kezeléséhez.

Dátum: ............................................................Aláírás:...............................................

16. A kérelemhez csatolni kell:

16.1. A havi átlagjövedelemre, illetve egyéb, rendszeres jövedelemre vonatkozó igazolást.

16.2. Jelenlegi lakáskörülményeinek leírását (milyen lakásban, milyen minőségben, hányadmagával él, stb.)

16.3. A településért tevékenykedő személy esetén a kinevezésre, alkalmazásra vonatkozó okirat másolatát.

2. melléklet a 20/2023. (X. 20.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzati lakások után fizetendő lakbér összege (általános forgalmi adó nélkül)

Lakás

Nettó bérleti díj összege Ft-ban

Szent István út 4.

80.000

Rákóczi út 45.

45.000

Rákóczi út 49. 1. számú lakás

80.000

Rákóczi út 49. 2. számú lakás

45.000

Rákóczi út 49. 3. számú lakás

65.000

3. melléklet a 20/2023. (X. 20.) önkormányzati rendelethez

KÉRELEM NEM LAKÁS CÉLJÁRA SZOLGÁLÓ HELYISÉG BÉRLETÉRE

1. Bérlemény neve, címe:..............................................................................................................

2. Kérelmező adatai természetes személy esetén

2.1. Neve:..................................................................

2.2. Születési helye, ideje: ..........................................

2.3. Anyja neve: .............................................................

2.4. Lakóhelye, levelezési címe: ............................................

2.5. Telefonszám, e-mail cím: ..........................................................

3. Kérelmező adatai jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság esetén

3.1. Megnevezés: ............................................................

3.2. Képviselő neve, elérhetősége: .................................................

3.3. Székhelye, telephelye: .........................................................

4. A helyiségben folytatni kívánt tevékenység: ........................................................

5. A kérelem célja rövid indokolással: ........................................................................................

6. Nyilatkozat: Anyagi és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatok közlése, a hatóság félrevezetése büntetendő cselekmény és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott következményeket vonja maga után. A kiírt pályázati feltételeket elfogadom. Hozzájárulok adataim kezeléséhez.

7. Dátum: ................................................... Aláírás:.........................................

1

A 32. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.