Töltéstava Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018 (XII.11..) önkormányzati rendelete

Töltéstava Község Önkormányzatának az anyakönyvi események engedélyezéséről, díjtételeiről és az anyakönyvvezetőt megillető díjakról szóló 6/2017. (VIII.17.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2018. 12. 11- 2018. 12. 11

Töltéstava Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018 (XII.11..) önkormányzati rendelete

Töltéstava Község Önkormányzatának az anyakönyvi események engedélyezéséről, díjtételeiről és az anyakönyvvezetőt megillető díjakról szóló 6/2017. (VIII.17.) önkormányzati rendeletének módosításáról

2018.12.11.

Töltéstava Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. § -ban kapott felhatalmazás alapján az anyakönyvi események engedélyezéséről, díjtételeiről és az anyakönyvvezetőt megillető díjakról szóló 6/2017. (VIII.17.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Alaprendelet) az alábbiak szerint módosítja:

1. § Az Alaprendelet 5. §-ának (1), (2) és (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak:

„(1) Amennyiben a házasságkötést hivatali munkaidőn túl, de hivatali helyiségben tartják, a többletszolgáltatásért 30.000,-Ft. (harmincezer forint) térítési díjat kell fizetnie a megrendelőnek eseményenként.

(2) Amennyiben a házasságkötést hivatali munkaidőben, de a hivatali helyiségen kívül tartják, a többletszolgáltatásért 40.000,-Ft. (negyvenezer forint) térítési díjat kell fizetnie a megrendelőnek eseményenként.

(3) Amennyiben a házasságkötést hivatali helyiségen kívül és hivatali munkaidőn kívül tartják, a többletszolgáltatásért 50.000,-Ft. (ötvenezer)+ÁFA térítési díjat kell fizetnie a megrendelőnek eseményenként.

2. § Az Alaprendelet 5. §-a az alábbi bekezdésekkel egészül ki:

(4) Az (1)-(3) bekezdésekben megállapított díjat Töltéstava Község Önkormányzatának házi pénztárába kell befizetni, vagy az önkormányzat pénzforgalmi számlájára (az OTP-nél vezetett 11737007-15366784 számú számlaszámra) kell átutalni. Az erről szóló bizonylat másolatát az anyakönyv-vezetői feladatokat ellátó köztisztviselőnek át kell adni. Az (1)-(3) bekezdésekben megállapított díjat legkésőbb a házasságkötés létesítését megelőző hét nappal kell teljesíteni.

(5) A (4) bekezdés szerint befizetett díjat a megrendelőnek vissza kell fizetni, amennyiben a házasságkötést a hivatal hibájából nem lehet megtartani, illetve, ha a jegyző házasságkötés engedélyezésére vonatkozó határozatát visszavonja.

(6) A házasuló közeli halállal fenyegető egészségi állapota, illetve élethelyzetében bekövetkezett, különös méltánylást igénylő esetben a jegyző az (1)-(3) bekezdések szerinti térítési díjfizetési kötelezettség alól - jövedelemi viszonyokra tekintet nélkül - felmentést adhat.

(7) A házasulandók mentesülnek a térítési díj megfizetésének kötelezettsége alól, amennyiben a házasulandó felek közül legalább az egyik személy töltéstavai bejelentett lakcímmel rendelkezik, és ténylegesen, életvitelszerűen Töltéstava területén tartózkodik.

(8) A (7) bekezdés szerinti mentesség esetén is meg kell téríteni az anyakönyv-vezetőnek az anyakönyv-vezetőt a 6. § szerint megillető térítési díjat, amennyiben a szabadidő helyett az igényli.

3. § (1) Az Alaprendelet új 6. §-sal egészül ki:

(1) Az 5. § szerinti házasságkötés megtartásában közreműködő, anyakönyv-vezetői feladatokat ellátó köztisztviselő – választása szerint – a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. törvényben (továbbiakban: Kttv.) meghatározott szabadidő helyett eseményenként az 5. § (1)-(3) bekezdésekben megállapított térítési díj 10%-a illeti meg. A százalékos érték alapján számolt személyes térítési díj bruttó összegnek felel meg.

4. § Az Alaprendelet további rendelkezései változatlanul hatályban maradnak.

5. § (1) Ezen rendelet 2018. december 11. napján lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.