Ásványráró Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (IX. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

A szervezeti és működési szabályzatról szóló 4/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 09. 17

A szervezeti és működési szabályzatról szóló 4/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A Magyar Államkincstár az Önkormányzatnál végzett utóellenőrzését a 2019. évi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzés tárgyában befejezte, melynek vizsgálati eredményéről már beszámoltunk a Képviselő-testületnek.

Az ellenőrzési jelentésben megfogalmazott megállapítás intézkedési terv készítési kötelezettséget vont maga után.

Megállapítás:

SZMSZ módosítása 335/2005. (XII.29.) Korm. rendelet 3. § (3) bekezdésben előírtak szerint. Az iratkezelés szervezeti rendje, az iratkezelésre, valamint az azzal összefüggő tevékenységekre vonatkozó feladat, - és hatáskörök, továbbá az iratkezelés felügyeletét ellátó vezető kijelölése az SZMSZ-ben.

A feladat végrehajtásának határideje: 2021. szeptember 30.

Az intézkedési tervben rögzített elvégzendő feladat végrehajtásaként ezúton terjesztem elő Ásványráró Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását a mellékelt tervezet alapján az alábbi kiegészítéssel:

(6) Az iratkezelés szervezeti rendjét, az iratkezelésre, valamint az azzal összefüggő tevékenységekre vonatkozó feladat-, és hatásköröket, továbbá az iratkezelés felügyeletét ellátó felelős vezető kijelölését a Kimlei Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza, a részletszabályozást az Iratkezelési Szabályzat határozza meg.”