Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 8/2016 (X.12.) önkormányzati rendelete

a közterületeknek nemzeti ünnepen történő fellobogózásáról

Hatályos: 2016. 10. 13



Jánossomorja Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a 7. § (6) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1.§

(1) Nemzeti ünneppé nyilvánított napokon (március 15., augusztus 20., október 23.), és a városnapokon (továbbiakban: ünnepnapokon) a város főbb közterületeinek fellobogózásáról gondoskodni kell.

(2) Ünnepnapokon a lobogózásra kijelölt közterület:

  • a pusztasomorjai városrészen: a Szent István utca páratlan oldalán az 5-63-ig, páros oldalán a 14-36-ig
  • mosonszentjánosi városrészen a Szabadság utca páratlan oldalán 1-55-ig és  az Óvári úton az Erdősor utca sarkátótól  a Malom utca sarkáig
  • mosonszentpéteri városrészen a Rákóczi Ferenc  utca  páratlan oldalán a 25-65-ig
  • Hanságliget, Liget utca 1.

(3) Közterületen a nemzeti színű zászló mellett a városi zászló is elhelyezhető. A közterületre kihelyezett zászló mérete minimum 60 x 40 cm.

2.§

 (1) A közterületek fellobogózásáról, azok fenntartásáról és a zászlók ünnepnapokat követő eltávolításáról a Jánossomorjai Városüzemeltető –és Ellátó Szervezet gondoskodik.

(2) A fellobogózást az ünnepnapokat megelőző nap 16 óráig el kell végezni. A zászlók eltávolításáról az ünnepnapokat követő második munkanap 16 óráig kell gondoskodni.

3. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.