Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

a közúti elsősegélynyújtó vizsga vizsgadíjának támogatásáról

Hatályos: 2024. 04. 27

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

a közúti elsősegélynyújtó vizsga vizsgadíjának támogatásáról

2024.04.27.

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az önkormányzat a vizsgadíj utólagos megtérítésével támogatni kívánja a helyi fiatalok közúti elsősegélynyújtó vizsgájának megszerzését.

2. § Támogatás állapítható meg azon Jánossomorján állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy részére

a) aki a vizsga időpontjában 13 és 25 év közötti, és

b) a közúti elsősegélynyújtó vizsga vizsgadíjának megfizetését a támogatást igénylő nevére kiállított számlával, továbbá

c) a vizsga sikeres teljesítését elsősegélynyújtó vizsga vizsgakártyával igazolja.

3. § (1) A támogatás a szükséges igazolások benyújtását követően utólag kerülhet megállapításra.

(2) A támogatás iránti kérelem a vizsga sikeres letétele napjától számított egy éven belül terjeszthető elő.

(3) A támogatás összege a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága által kiadott mindenkor érvényben lévő vizsgadíj.

(4) A támogatás iránti kérelem a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal székhelyén az e célra rendszeresített formanyomtatványon terjeszthető elő a szükséges mellékletek benyújtásával, melyet Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterének kell címezni.

(5) A rendeletben nem szabályozott eljárási rendelkezésekben, továbbá a hatósági ellenőrzésre az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

(6) A támogatást a határozat meghozatalát követő 15 napon belül a Hivatal házipénztárában kell kifizetni. Amennyiben a támogatást igénylő bankszámlaszámot jelöl meg, akkor a határozat meghozatalát követő 15 napon belül átutalással kell teljesíteni.

4. § (1) Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti elsősegélynyújtó vizsga vizsgadíjának támogatásáról szóló döntés meghozatalát I. fokon a polgármesterre ruházza át.

(2) A polgármester hatáskörébe tartozó I. fokú határozatok ellen benyújtott fellebbezéseket II. fokon a Képviselő-testület bírálja el.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.