Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterének 8/2021. (IV. 14.) önkormányzati rendeletének indokolása

az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 2/2015 (II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 04. 15

az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 2/2015 (II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

Magyarország Kormánya a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelettel veszélyhelyzetet hirdetett ki Magyarország teljes területére az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány miatt. A veszélyhelyzeti intézkedések, illetve a gyülekezés tilalma miatt rendezvények, kultúrális programok nem tarthatóak meg, a civil szervezetek által szervezhető programok köre jelentősen lecsökkent, működésük ellehetetlenült.

2021. április 31-ei járványügyi intézkedések még nem ismertek, így a pályázat kiírása a szabályok ismeretének hiányában nem lehetséges. Előreláthatóan az új benyújtási határidőre rendelkezésre áll a szabályozás.

Az önkormányzati rendelet módosítása, új határidő megállapítása fentiekre tekintettel indokolt.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A pályázat benyújtásának határidejét módosítja figyelemmel a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendeletelőírásaira.

A 2. §-hoz

A költségvetési rendelettel történő jogszabályi összhang megteremtése miatt a hatáskör módosítása indokolt.

A 3. §-hoz

A költségvetési rendelettel történő jogszabályi összhang megteremtése miatt a hatáskör jogosultjának módosítása, felülvizsgálata indokolt.

A 4. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.