Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

Sopron Megyei Jogú Város 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 01. 31 16:25

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.01.31.
Sopron Megyei Jogú Város 2024. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
Sopron Megyei Jogú Város 2024. évi költségvetése a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) hatályos rendelkezései alapján, illetve a módosított jogszabályoknak megfelelően, így többek között:
- az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény,
- az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet,
- a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény,
- az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet,
- az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. rendelet,
- ágazati jogszabályok,
valamint Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2024. évi átmeneti gazdálkodásról szóló 21/2023. (XII. 22.) önkormányzati rendeletének megfelelően került összeállításra.
Az Országgyűlés elfogadta a 2024. évi LV. törvényt Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről. A Költségvetési törvény szabályozza, illetve rögzíti az önkormányzatokat 2024. évre megillető központi források mértékét és arányát.
A folytonosság jegyében a Rendelet összeállításának alapvető gondolata az előző években kialakított és eredményesen alkalmazott megfontolt és takarékos gazdálkodás továbbvitele volt, ezáltal is elősegítve az Önkormányzat pénzügyi és likviditási stabilitásának fenntartását, illetve, hogy változatlan forrásszükséglet mellett a hatékonyságnövelést és külső források bevonását tegye lehetővé.
A bevételek tervezésére a központi költségvetésből származó források esetében a Költségvetési törvény előírásai alapján került sor.
A Rendelet mellékletei azonosak az előző években megismertekkel, az információk forintban kerültek kifejezésre.
Az önkormányzat gazdálkodásának alapja az éves költségvetése, amely alapján finanszírozza és látja el a jogszabályban előírt kötelező, valamint a kötelező feladat ellátását nem veszélyeztető önként vállalt feladatait. E kötelező és önként vállalt feladatok ellátását biztosító költségvetést terjesztünk a közgyűlés elé megvitatásra, és elfogadásra. A költségvetés a polgárok megelégedésére biztosítja a forrást a város színvonalas működéséhez és a szükséges fejlesztésekhez.
A költségvetés bevételi és kiadási oldala egyensúlyban van.
A központi jogszabályi háttér alapvető kritériumai:
- működési hiány nem tervezhető;
- a helyi önkormányzat költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontása;
- a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek engedélyezett létszámát, valamint költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontása;
- a kötelezően ellátandó, törvényben meghatározott feladatok ellátása működési kiadásainak fedezetét az állam a központi költségvetésből feladatalapú támogatással biztosítja;
- a feladatalapú támogatást a helyi önkormányzat éves szinten kizárólag a kötelezően ellátandó feladatainak kiadásaira fordíthatja, ettől eltérő felhasználás esetén köteles a támogatás összegét a központi költségvetés részére – kamatokkal együtt – visszafizetni.
Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény és az ehhez kapcsolódó az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet előírásait figyelembe véve 2024. évre a folyószámla (likvid) hitel rendelkezésre állása mellett hitelfelvételt nem tervez. A tervezett Működési bevételek és a tervezett Működési kiadások negatív egyenlege a Finanszírozási bevételekből kerül finanszírozásra.