Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 3/2024. (II. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában igazgatási szünet elrendeléséről szóló 26/2012. (VI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 03. 01

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 3/2024. (II. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.03.01.
Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában igazgatási szünet elrendeléséről szóló 26/2012. (VI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A Kormány az 537/2023. (XII.6.) Korm. rendeletben a kormányzati igazgatási szervekre vonatkozóan igazgatási szünetet rendelt el 2024. december 30. napjától 2025. január 1. napjáig.
Az igazgatási szünetről szóló 2023. évi XXVI. törvény (a továbbiakban: Törvény) 7. § (1) bekezdés a) pontja alapján a fenti kormányrendeletben meghatározott időszakra igazgatási szünetet rendelhet el a települési önkormányzat képviselő-testületének polgármesteri hivatala, közös önkormányzati hivatala és a közterület-felügyelet tekintetében a települési önkormányzat képviselő-testülete.
Az igazgatási szünet elrendelése esetén figyelembe kell venni a munkahely és az álláshelyen ellátott feladatok, illetve a munkakörök sajátosságait, azt, hogy az igazgatási szünet ne okozzon a hivatal közfeladatainak ellátásában aránytalanul nagy sérelmet, és azt, hogy a hivatal halaszthatatlan közfeladatainak folyamatos és zavartalan ellátását biztosítani kell.
Az igazgatási szünet elrendeléséről szóló döntést a tárgyév március 1. napjáig a helyben szokásos módon közzé kell tenni.
A Törvény 3. § (1) bekezdése alapján a hivatal az igazgatási szünet alatt a feladatait nem látja el, és az ügyfélfogadás nem működik.
Az igazgatási szünet időtartama nem számít bele a Törvény által meghatározott hatósági és egyéb eljárások ügyintézési határidejébe.
Ezen rendelkezések nem érintik a Kttv. alapján elrendelhető, és a fentiekben meghatározottól eltérő időszakra eső igazgatási szünetet.
Elmondható, hogy a hivatali dolgozók nagy része a nyári szünetre, valamint a karácsony és újév közötti időszakra tartalékolja szabadságának egy részét. Az igazgatási szünet elrendelése a szabadságok kiadását jelentős mértékben megkönnyíti, valamint takarékossági szempontból is előnyös, mert a Polgármesteri Hivatal működésével járó költségek kis mértékben csökkenthetők.
A jogszabályi előírásokat figyelembe véve javaslom az igazgatási szünet elrendelését 2024. december 30. napjától 2025. január 1. napjáig meghatározni azzal, hogy 2024. december 30. napján ügyeletet kell tartani csökkentett létszámmal. A javasolt időpont a közgyűlési munkában nem okoz fennakadást.
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. §-ban előírt előzetes hatásvizsgálat és a 18. §-ban előírt indokolási kötelezettség eredménye a következő:
Társadalmi hatások
: Széles körben elterjedt az államigazgatási, önkormányzati és igazságszolgáltatási szervek között ez a jogintézmény, így a társadalmi hatása nem jelentős. Az ügyfélfogadási rend szabályozása átláthatóvá válik azáltal, hogy a kormányhivatalokkal egyidőben kerül sor az igazgatási szünet elrendelésére.
Gazdasági, költségvetési hatások
: a módosítás nem jár gazdasági, költségvetési hatással.
Környezeti és egészségi hatások
: a hivatali dolgozók számára biztosított az év végi pihenőidő.
Adminisztratív terheket befolyásoló hatások:
a módosítás nem jár adminisztratív terhekkel.
A jogszabály megalkotásának szükségességét indokolja:
a módosítás megalkotását magasabb szintű jogszabályi felhatalmazás, valamint a törvényből eredő szabadságolási tervezés során felmerülő igény indokolja.
A jogalkotás elmaradásának várható következményei
az igazgatási szünet elrendelésére jogalkotás hiányában nem kerülhet sor.
A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, tárgyi és pénzügyi feltételek
: rendelkezésre állnak.