Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013 (II.27.) rendelete

a házasságkötések engedélyezésének szabályairól és az eseményhez kapcsolódó többletszolgáltatásért fizetendő térítési díjak mértékéről szóló 2/2011.(IV.1.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 02. 27- 2015. 12. 04

Ágfalva Község Önkormányzata Képviselő-testülete a , az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviseléséről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet 42/A.§ (4) bekezdésének a) és b) pontjában kapott felhatalmazás alapján a házasságkötések engedélyezésének szabályairól és az eseményhez kapcsolódó többletszolgáltatásért fizetendő térítési díjak mértékéről szóló 2/2011.(IV.1.) rendeletének (a továbbiakban: R.) módosításáról az alábbi rendeletet alkotja meg:



1.§



A R. 5.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:



  1. Az önkormányzat hivatali munkaidőben térítésmentesen biztosítja a házasságkötés lebonyolítására alkalmas hivatali helyiséget.
  2.  A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés hivatali helyiségben történő lebonyolításának szolgáltatási díja 10.000 Ft+ÁFA/esemény.
  3.  A hivatali helyiségen kívül, de az önkormányzat tulajdonában álló épület helyiségében – Ágfalvi Fogadó - történő házasságkötés lebonyolításának szolgáltatási díja 15.000 Ft+ÁFA/esemény.
  4. A hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés lebonyolításának szolgáltatási díja 30.000 Ft+ÁFA/esemény.
  5. A házasulni kívánok valamelyik közeli halállal fenyegető egészségi állapota esetében az egészségügyi és szociális intézményben, továbbá érintettek valamelyikének lakásán lebonyolított házasságkötés térítésmentes.





2.§


A R. 7.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„A rendelet 5.§ (3)-(4) bekezdésben meghatározott összegből a hivatali helyiségen és munkaidőn kívüli házasságkötés lebonyolításába n a közreműködő anyakönyvvezetőt választása szerint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényben meghatározott szabadidő vagy eseményeként bruttó 8.000 Ft díjazás illeti meg.”




3.§



  1. Ezen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.





                        Gaál István                                                                Szováti Júlia

                        polgármester                                                              mb. jegyző






A rendelet kihirdetésének napja: 2013. február 27.



                                                                                                          Szováti Júlia

                                                                                                          mb.jegyző